Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (463. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.347
Cevap
374
Favori
669.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
42 oy
Giriş
    Uzaktan bağlantı ile şarj ve rota tahminlemesinin Bir ilgisi bulunmuyor. Teknik olarak. Bilginiz olsun..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acquiles

Uzaktan bağlantı ile şarj ve rota tahminlemesinin Bir ilgisi bulunmuyor. Teknik olarak. Bilginiz olsun..

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR  tamam hocam kolaylıklar size

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Evet öyle hocam.Ne olduğunu bilmese de kullanmayacak olsa da o da kendi geleceğini düşünür.40k km binerim sonra ben satarım gibi.Artk yapacak bişey yok araç bizim sahip çıkcaz her şekilde yoksa yok.Ama hyundai canımı sıktı benim açıkcası.Bir de myhyundai uygulamasında dolanırken 60 bin km bakımına bakayım dedim o da ne 46 bin tl.Hem 15k km de bir bakıma gidiyoruz.Hem de bu bakım masrafı da can sıktı.Elektrikli araca biniyoruz neyin bu kadar bakımı bilemedim.:) Ama şu konuda da hakkını vermeliyim bagaj kaucuklarımı,Şarj kapağımı ikilemeden değiştirdiler hakkını da verelimm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi part -- 10 Ağustos 2026; 11:8:37 >
    46bin eski kasa ioniq 5 için geçerliydi yeni kasa da yoktu o fiyat.. Ya güncelleme geldi aynı olsun dediler, ya da uygulama hatası. Uygulama cok stabil değil Zira geri çağırmaları da bir gösteriyor bir göstermiyor.

60bine gelmeden yeni kasa çıkar, takasa veririz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 10 Ağustos 2026; 11:14:32 >
  • Bu guncelleme serviste kac dakika suruyor?

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bu durumda şu batarya kalibrasyonu meselesi için ne sıklıkla %100 şarj önerilir ?

Bir de bu %100 şarjı AC olarak öneriyorlar buna imkan yoksa herhangi bir 60kw sık DC de %60 sınırlandırarak yapmak mantıklı mıdır?

30-40 dk civarında, belki daha az ama ben 15 bin km bakımına gittiğimde 45dk da aracı teslim aldım.

• pennyilkay P kullanıcısına yanıt
    Ayda 1 yeterli.
    %100 şarj AC ya da DC farketmez batarya da gereksiz stres yaratır özellikle full dolu olarak park halinde uzun süre kalacaksa.
    10/20-%80 arasi pratik şarj döngüsü icin yeterlidir , illa 10-20ye düşmesini beklemenize de gerek yok ara şarj lar yapabilirsiniz yine %80e kadar.

%60 sınırının ise bir manası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 10 Ağustos 2026; 13:19:8 >
  • pennyilkay P kullanıcısına yanıt

Dostum selam,

Ben ayda 1 kere AC şarjdan %100 yapıyorum. Aylık alarm kurdum ayda bir hatırlatıyor. Yoksa unutuyorum fullemeyi :))

Normal kullanımım hafta içi günlük 80 km civarı işe git gel. Şarj yüzdem %30'lara gelince tekrar şarja koyup %80'leyip devam ediyorum. Haftasonları da kullanımımı hesaba katarsak haftada 2 şarj hayli hayli yetiyor.

Teşekkürler hocam, yalnız ayda 1 yeterli demişsiniz bu benim kullanım sıklığımda ( ayda max 400-500km yol yapıcam ) yine de iki şarjdan birinde %100 yapmak demek oluyor doğru anlıyorum değil mi ? sanki az km yaptığım için 2-3 ayda 1 %100 kurtarır gibi düşünmüştüm

• harusenka H kullanıcısına yanıt

selamlar hocam, teşekkürler dönüşünüz için, sizin kullanım sıklığınız aslında ortalama bir kullanım gibi benim baya az kalıyor sizinki yanında ortalamada günde 20-30 km yapmıyorum bile. Bu senaryoda ( ayda max 400-500km yapma ) bana ayda 2 şarj yetiyor, sizin gibi yaparsam da 2 şarjımdan 1 i %100 olacak gibi gözüküyor :)

Hyundai aylık e-posta bülteni yayınlıyor, geçen ay bunu paylaştılar. Ayda bir kez AC ile %100 yapılması ile ilgili e-posta göndermişlerdi. DC'de %100 yapmak uzun yol için belki ihtiyaç olabilir ama kalibrasyon için AC'de diye belirtilmiş, e-postayı bulursam paylaşırım.

Evet şarj döngüsü olarak baktığımda sanki daha mantıklı oluyor hocam. Aracı tercih etme sebeplerimden biri de nmc olmasıydı zaten benim kullanım şeklime daha uyuyordu

Görünen 207 itibariyle.

• MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

Muhtemelen ortalama bir kullanıcının yapacağı km ye göre hesaplayıp öneriyorlardır ama Açıkca AC diye belirtmesi dikkate değer hocam sağolun.

@acquiles

@harusenka

@MegaWolt38

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Godfather113 -- 10 Ağustos 2026; 17:34:13 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.