< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Çok ne ne yazılacak ki? saat 10'da servise gir, 10 dakika bekle, işin şu kadar zamanda biteceğini söyle ama yok ben para veriyorsam şu saatte bitmeli muhabbetleri eşliğinde tartışmalar.
Yol testidir,o dur budur derken 2-3 saat aralığını bulabilir ayrıca bakım süresi, o yüzden tahmini olarak oradaki görevli doğru zaman vermiş,erken bitermek tabi ister, devlet dairesi mi orası? Elli kişi hesap sorar. Sonrasında usta o kadar bunalmış belli ki hızlı hızlı bakımı yapmış saat 11:30 gibi bakım bitmiş yani 1 saat sürede, 15 dk kadar yol testi, aracın son kontrol testi,yıkaması ne zaman yapılmış muamma yapılmamış sanırım o kadar hızlı yapılan bakımda. Bakım biter bitmez kameradan yine yarım saat ağız dalaşına girmeler,servis müdürünün yanına çıkma yaptırımlar,birisinin kovulmasını istemeler, sen benim kim olduğumu biliyor musun muhabbetleri,sonra gel hızını alamadan foruma konu açmalar Naci'sinden Candeniz'ine herkesi ismini sağa sola yaymalar vs vs. Allah başka dert vermesin ne diyelim. Sen bir iş yerine gidiyorsun, madem 3 saat süreyi beğenmedin girme baştan servise. Kendi işleyişi bu şekilde anlaşılan. Ne işin var usta ile veya başkasıyla. İşletme kendi zaman dilimini kendisi ayarlar verimliliğine göre. 1,5 saat standart işcilik fatura zaman saatidir. Ustanın eli çabuktur verimli bir işletmedir 30dk'da biter, daha verimsizdir veya planlaması farklıdır 3 saatte biter. Baştan demese anlarım,hem işletmeye zorla gir hem pişman ol. Tamam pişman oldun diyelim ki olunmuş belli, ortada ne mahkeme kararı var,ne açılmış dava,ne de karşı tarafa söz hakkı. İyice suyu çıktı bu sosyal medyanın. Naci Bey eğer işinden filan olursa ben olsam dava açarım. Hatta İnoto olsam bile basarım davayı.Oldu benim beklentim bu,pişman oldum deyip herkes sosyal lince başlasın ülkede. |
Muhtemelen müdür ve usta müşteri ayrıldıktan sonra bir araya gelip "ne tiplerle uğraşıyoruz ya" diye goy goy yapmıştır.
Bu kadar büyük mesele haline getirmeyin böyle şeyleri. Bu ülkenin %80'i mutsuz ve umutsuz. Herkesin acelesi var, herkesin mücadelesi ayrı. İnsanlar istiyorlar ki her şey onların istediği saatte, istediği şekilde olsun. |
Merhaba,
Öncelikle size verilen randevu saati, bakım işlemine başlanacağı saat değildir, araç kabulu için verilen saattir. Herkese ayrı bir saat verilir ki, araç kabulde yığılma olmasın, gelen müşteriler çok beklemesin, size verilen saatte gidersiniz, az bekleme (servise göre bazen 10 dakika, bazen 30 dakika) ile aracınızı teslim edersiniz. Servis danışmanının tavrını savunmuyorum, kimseye ters davranmaya hakkı yok, daha doğrusu kimsenin kimseye sert veya ters davranmaya hakkı yok. İlk karşılaşmadaki tarz ve tavır önemlidir. Eğer bir dükkana gelen müşterilerin çoğunluğu gibi "ben müşteriyim, sadece benimle ilgileneceksin, beni bekletemezsin" düşüncesiyle konuşmaya başlarsanız karşıdan da ters teper. Bir hizmet veya ürün için para verince işletmeyi veya çalışanı satın almış olmuyorsunuz. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır sözünü unutmayın, hayatınızdaki çoğu sorunu çözecektir. Ben devlet dairelerine de işimle ilgili gidiyorum, en başta biraz ciddi ve sert olabiliyorlar, ama birkaç cümlenin sonrasında tatlı tatlı sohbet ederek işimizi tamamlıyoruz. Bazen çözüm gerektiren durumlar da oluyor. İlk olumsuzlukta ben de sert çıkışsam ortam daha da gerilir ve çözüme ulaşamayız. Servis Müdürü ve Servis Danışmanı iyi polis - kötü polisi oynamışlar. Daha açıkça söyleyecek olursam, servis müdürü sizin gazınızı almış, olayın büyümesini engellemiş. Arkanızdan da konuşmuşlardır, "ne insanlara çatıyoruz" diye. |
Açık ara Türkiye’deki en köyü Hyundai servisi olur kendileri. Bir tane olumlu yorum görmedim.
|
Marka kalitesi demek araba kalitesi demek değildir. Servis hizmeti de kalitenin bir parçasıdır. Türkiyede kaç tane düzgün servis vardır ki?
|
Çok boş konu. Adam kimin kaç saatte iş yapacağını sorguluyor. Adam baştan kıl olmuştur size. Bakım sonrası söylemeyi unutmuş olabilirler. Yıkama için bekletiliyor olabilir. O kadar aceleniz varsa girmeseydiniz. 3 saat deyip erkenden de bitirmişler.
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 24 Ocak 2019; 9:34:45 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 24 Ocak 2019; 10:4:28 > |
|
|