Yoo o zaman da bizim fiyatlar tavsiye niteliğinde deyip yine işin içinden sıyrılıyor. |
Hyundai bayisi 0km fiyatı 226 bin olan aracını 2.el olarak 259 bin tl ye satıyor. (3. sayfa)
-
-
Şayet şu dönemde sarı sitede fazlaca görülen sıfır arabalar, fiyat listelerinin çok üstüne satılıyor ise buradaki dümende bayilerin payı da çok büyük. Hepsi bu piyasayı daha da mağdur edecek pozisyonda yer aldı. Devam da ediliyor. Buyurun size bir örnek; bu hafta içi denk geldi :
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ensesi kalın bunların, bi cacık çıkmaz bu işten malesef. Biz sinir olduğumuz ile kalırız.
-
Bayiye gittiğinizde size hemen teslim araç verebildiği zaman ikinci el fiyatlandırması düzelir. O zamana kadar eldeki araç gelecek araçtan değerli malesef.
Liste fiyatına en az 20 bin ekleyip satıyorlar. Çünkü bayi 4-5 ay sonrasına tarih veriyor. O zamana kadar zaten araç tahminen 20 bin zamlanacak. Hatta bir üst vergi dilimine de girebilir bu süre içinde. O zaman zam 50 bin üzerinde olacak.
Benim planım vergi diliminin hemen altındaki modeli alıp, vergi dilimini geçtiği an liste fiyatından bile olsa satmak. Arada 50 bin lira oynuyor. 230 bin lira ile 50 bin lira kazanmak büyük para.
-
Üzücü bir durum Haziran 2020 de param bir araba markasının internetteki resmi sayfada bulunan sıfır fiyatına yettiği halde alamayıp 2 yaşında ki 2.elini o listedeki fiyata aldım ne diyelim çok üzücü bir durumdayız...
-
quote:
Orijinalden alıntı: erAn_Yoo o zaman da bizim fiyatlar tavsiye niteliğinde deyip yine işin içinden sıyrılıyor.
Alıntıları Göster10bin$'lık aracı getirip burda 15bin$ olarak getirip satamaz. Öyle olsa şuan 1 kişi bile bayiden araç alıp satıp kar edemezdi. Şuan olay 2.el araçtan bahsediliyor. 0 km değil.
Her bayide %100 aynı fiyat tabiki yok. Ama öyle bahsedilen abartılı bir farkta yok
-
temmuzda opel bayiside bana benzerini yaptı
ama o zamanlar fiyatlar bu kadar insafsız değildi
zamlı liste fiyatındn teklif etmişti
plaka taktıkları aracı
ama 0 diye satıyordu
plakayı bagaja saklamışlar
aracı incelerken buldum
-
Bence bu bir sorun değildir.Şöyle ki bir ürünü yani bir giyim mağazasında beğendiğiniz ürün başka bir giyim mağazasında aynı ürün varsa ve fiyatları farklılık içermekteyse o zaman gidip pahalısını almazsınız değil mi?
Buna istinaden gidip pahalıyı inat edip satın alan varsa o enayidir kanımca..Otomobil işi de böyledir.Bu otomobil alanında durum farklıdır iki gruba ayırabiliriz..Arabacı ve binici olarak ikiye ayıralım.
Arabacı ince eler sık dokur ve fiyatına bakmadan keyifle satın alır istediğini onun için fiyat ikinci veya üçüncü sıradadır,önem verdiği konfordur,donanım dolusu ve renk olarak da özel beğendiği renklere bakar ve satın alır fiyata fazla takılmadan..ama binici ise öyle fazla bir bilgisi yoktur arabacı kadar ama fiyat konusunda ise en uygun olanı alır ve biner gider.Bu arada yaptığı karşılaştırmalarda donanım fazlası denk gelmişse şansa onu da satın alır kısmen.
-
2020 yılı Temmuz ayı otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2019 yılı Temmuz ayına göre %387,5 artarak 87.401 adet oldu. Otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %350,9 artarak 69.427 adet olurken, hafif ticari araç pazarı %610,7 artarak 17.974 adet oldu
İnanılmaz talep var sanırım.
Döviz artıkkça fiyatlar atıkça talep 3 katı artıyor olması garip.
-
Bu konuda bayiyi suçlu bulmuyorum ben , sonuçta liste fiyatının altına satildigida oldu yıllarca , bu konuda yapılabilecek en mantıklı tepki almamaktır.
Rize bayisi aynısı bana yapmıştı. Sadece hyundai değil fiat, seat bayileride aynısını yapıyor.
Teknik olarak evet, plaka takılmış tescil görmüş ve ikinci el olmuş. Bu resmiyette olan. Ama satarken öyle olmuyor. Abi buna plaka takıldı ama kullanılmadı sıfır bu diyor. Kaba kaçacak ama işin resmi yoldan çakallığı bu.
quote:
Orijinalden alıntı: mcx2020 yılı Temmuz ayı otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2019 yılı Temmuz ayına göre %387,5 artarak 87.401 adet oldu. Otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %350,9 artarak 69.427 adet olurken, hafif ticari araç pazarı %610,7 artarak 17.974 adet oldu
İnanılmaz talep var sanırım.
Döviz artıkkça fiyatlar atıkça talep 3 katı artıyor olması garip.
O iş ondan değil. 2019'da ÖTV indirimi vardı 30 haziranda bitti. O yüzden temmuz ayında satışlar çok azaldı.
Kıyaslama yapanlar da bunu örnek gösteriyor aşırı fark görünsün diye. Temmuz yerine haziranı karşılaştırsınlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Maslak hyundai mi? Ön sıradan bireysel olarak satın alıp kendileri satıyor olabilir ikinci el bölümünde çalışanlar. Ya da birisi aracı sıfır alıp bayinin ikinci el bölümüne 10-20 bin karla geri satmış olabilir. Bayi de daha fazladan satabileceğini bildiği için almış olabilir.
Her iki türlü de kesinlikle yanlış, ama hukuki olarak artık bir başkasının aracı ve malın değerini istediği gibi belirleme hakkına sahip oluyor ne yazık ki.
-
Ah benim garip vatandaşım. Sanıyor ki piyasadaki bu pompalama galerilerin, bireysel satıcıların işi.
Ahh ahh burası Türkiye. O doğrudur dürüsttür dediğimiz resmi distribütörler doğuşlar, borusanlar vb vb piyasayı pompalıyor. Arka planda o kadar pompalama işi yapıyorlarki o kadar 2. El araç piyasasında elleri kolları varki inanamazsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 23 Ekim 2020; 0:5:49 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: 17ScorpionŞayet şu dönemde sarı sitede fazlaca görülen sıfır arabalar, fiyat listelerinin çok üstüne satılıyor ise buradaki dümende bayilerin payı da çok büyük. Hepsi bu piyasayı daha da mağdur edecek pozisyonda yer aldı. Devam da ediliyor. Buyurun size bir örnek; bu hafta içi denk geldi :
Böyle kan emici tipler yüzünden araba değiştirmekten vazgeçtim 2014 model aracımo gittiği yere kadar kullanılırım hatta arabam ne olursa olsun klima ve bazı özelikleri olsa yine değiştirmem para kolay kazanılmıyor ve Türkiyede bu iş çığırından çıktı artık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bayilerin hepsi galeri kurmuş durumda. Fiyatları kasten yukarı çekiyorlar.
Bunların galeri kurmasını engellesen koskoca bayii gider eşe dosta satıp yine yüksek fiyata satar.
Bunların zihniyeti bozuk. Toplumun zihniyeti daha da bozuk maalesef.
Suç satanda değil, suç alanda. Alma kardeşim. Patlasın adamın elinde.!! Arabalar ucuzken boş olan sokakta şimdi park edecek yer bulamıyorum.
Demek ki kaşınan var ki adamlarda kasıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEONİM -- 23 Ekim 2020; 0:58:47 >
Böyle konular açarken link verilmesi iyidir. Siz de bunu yapmışsınız. Lakin ekran resmi de olursa en iyisi olur. Çünkü belki de ilan ya da link uçtu. Şu an olduğu üzere
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X