Şimdi Ara

hwidgenden nasıl kurtulurum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski kullanılmayan düşük sistem özellikleri olan ofis pcsinin windows 8 keyini kullanarak yeni topladığım pc ye windows 8 kurarak etkinleştirdim sonrada windows 10 home ye yükseltip orjinal windows 10 keyi edindim ve anakarta işledi bu key.Format atsam bile kendi kendine etkinleştirme yapıyordu.Fakat windows 10 home da Sandbox özelliği olmadığı için windows 10 pro yükleme ihtiyacı duydum pro kuruncada hwidgen ile etkinleştirdim.Ancak hwidgen sanırım anakarta kayıtlı eski keyi sildi yerine başka bir key girdi ve bu şekilde kullanmayı güvenemedim program arka planda neleri değiştirdi daha başka bilmiyorum.Mesela güncelleme alırken farklı bir sunucudan zararlı bir yazılımda çekebilir pc çünkü program illegal yani bi garantisi yok.Şimdi format attım pro kurdum yine ve kendi kendine etkinleştirdi hwidgen ne yaparsam yapayım bu programı kaldıramıyorum formatlada geçmiyor nasıl kurtulabilirim bu hwidgenden de onun keyinden de ? Ben temiz windows 10 home kurup eski keyimi kullanmak istiyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

HWIDGEN'den Nasıl Kurtulursun?

HWIDGEN Nedir?

HWIDGEN (Donanım Kimliği Üretici), sisteminizin donanım kimliğini (HWID) üreten bir araçtır. Bu kimlik, yazılım lisanslaması ve aktivasyonu için kullanılır. Bazı durumlarda, HWIDGEN kötü amaçlı yazılımlar tarafından, yazılımı etkinleştirmek ve korsan kullanımı kolaylaştırmak için istismar edilebilir.

HWIDGEN'den Kurtulma Adımları:

• Sistem Dosyası Denetleyicisini Çalıştırın: Başlat menüsüne "cmd" yazın, sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır"ı seçin. Ardından "sfc /scannow" komutunu çalıştırın.
    • Windows Güvenlik Duvarını Kontrol Edin: Ayarlar > Güvenlik ve Güncellemeler > Windows Güvenlik Duvarı > Gelişmiş Ayarlar'a gidin. Gelen ve Giden Kurallar sekmelerinde "HWID" veya "HWIDGEN" içeren kuralları devre dışı bırakın veya silin.
    • Kayıt Defterini Düzenleyin: Regedit'i arayın ve çalıştırın. Ardından aşağıdaki anahtara gidin:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\CLSID

"HWID" veya "HWIDGEN" ile ilgili tüm kayıt defteri girdilerini silin.

• Görev Zamanlayıcısını Kontrol Edin: Başlat menüsüne "Görev Zamanlayıcı" yazın ve çalıştırın. Görev Zamanlayıcı Kitaplığı'nda "HWID" veya "HWIDGEN" içeren tüm görevleri devre dışı bırakın veya silin.

• Anti-Malware Taraması Yapın: Kapsamlı bir anti-malware taraması yapın. Bu, HWIDGEN ile ilişkili olabilecek kötü amaçlı yazılımları tespit edip kaldıracaktır.

Not:

• Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız.
    • Kayıt Defterini düzenlerken dikkatli olun, aksi takdirde sisteminize zarar verebilirsiniz. Emin değilseniz, profesyonel yardım alın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • HWID GEN'i bu şekilde kaldıramazsınız.

HWID Kodunuz ile bir lisans numarası Microsoft serverlarına kayıt olur. Siz format attığınızda Windows 10 HWID kodunuzu sunucuya gönderir ve karşısında Ürün anahtarı olup olmadığını sorgular ürün anahtarı varsa otomatik olarak etkinleştirme olur.

Eğer Home ve Pro sürümlerde HWID Gen ile etkinleştirme yaptıysanız bu sürümleri yüklediğinizde otomatik etkinleştirme olacaktır.

Kendi keyiniz ile etkinleştirme yapmak istiyorsanız slmgr.vbs -upk kodu ile HWID GEN ürün anahtarını kaldırıp(ürün anahtarı kalkınca etkinleştirme de devredışı kalır) kendi ürün anahtarınızı girip etkinleştirmenizi tekrar yapabilirsiniz.

CMD'den aşağıdaki kodları kullanarak kendi keyinizi sisteme girebilirsiniz.

quote:

slmgr.vbs -ipk Ürün anahtarını yükle (varolan anahtarı değiştirir)

slmgr.vbs -upk Ürün anahtarını kaldır

slmgr.vbs -ato Windows'u Etkinleştir

Not: Ekleme olarak HWID GEN'in yaptığı otomatik etkinleştirme orjinal etkinleştirmedir korkulacak bir şey yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 19 Eylül 2019; 23:37:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

HWID GEN'i bu şekilde kaldıramazsınız.

HWID Kodunuz ile bir lisans numarası Microsoft serverlarına kayıt olur. Siz format attığınızda Windows 10 HWID kodunuzu sunucuya gönderir ve karşısında Ürün anahtarı olup olmadığını sorgular ürün anahtarı varsa otomatik olarak etkinleştirme olur.

Eğer Home ve Pro sürümlerde HWID Gen ile etkinleştirme yaptıysanız bu sürümleri yüklediğinizde otomatik etkinleştirme olacaktır.

Kendi keyiniz ile etkinleştirme yapmak istiyorsanız slmgr.vbs -upk kodu ile HWID GEN ürün anahtarını kaldırıp(ürün anahtarı kalkınca etkinleştirme de devredışı kalır) kendi ürün anahtarınızı girip etkinleştirmenizi tekrar yapabilirsiniz.

CMD'den aşağıdaki kodları kullanarak kendi keyinizi sisteme girebilirsiniz.

quote:

slmgr.vbs -ipk Ürün anahtarını yükle (varolan anahtarı değiştirir)

slmgr.vbs -upk Ürün anahtarını kaldır

slmgr.vbs -ato Windows'u Etkinleştir

Not: Ekleme olarak HWID GEN'in yaptığı otomatik etkinleştirme orjinal etkinleştirmedir korkulacak bir şey yoktur.

herkeste "VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T" bu keyi kullanıyor bu nasıl oluyor?

• raver kullanıcısına yanıt

Windows 10 Pro'nun Generic Product Keys kodu VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T'dır.

HWID ile etkinleştirme yaptığınızda küçük bir numara ile Windows 7 veya Windows 8'den Upgrade yapılmış gibi gösteriyor.

Microsoftta Generic Key ile Windows 10'u etkinleştiriyor.

https://www.tenforums.com/tutorials/95922-generic-product-keys-install-windows-10-editions.html

• quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Windows 10 Pro'nun Generic Product Keys kodu VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T'dır.

HWID ile etkinleştirme yaptığınızda küçük bir numara ile Windows 7 veya Windows 8'den Upgrade yapılmış gibi gösteriyor.

Microsoftta Generic Key ile Windows 10'u etkinleştiriyor.

https://www.tenforums.com/tutorials/95922-generic-product-keys-install-windows-10-editions.html

Hocam işte bende şu "küçük bir numara" ne oluyor onu bi anlasam :) müsaitseniz anlatabilirmisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: raver

Hocam işte bende şu "küçük bir numara" ne oluyor onu bi anlasam :) müsaitseniz anlatabilirmisiniz.

Alıntıları Göster

Hocam şöyle söyleyeyim bu hwidgen kms gibi arka planda hiçbir şey yapmıyor. Zaten bir kere çalıştırıyorsunuz ve kalıcı oluyor, hard diski çöpe bile atsanız o key duruyor. Şimdi o küçük şeyi nasıl yapıyor derseniz, normalde windows 7 ve 8-8.1 den 10 a geçerken zaten windows bakıyor sizde key var, 10 a güncellerken bu keyi görüyor ve yeni, sadece sizin hardware id niz için bir key veriyor ve windows 10 böyle aktive oluyor. Hwidgen ise sizde windwows 7-8 keyi var gibi gösteriyor, microsoft da bu tamam sıkıntı yok diyip size digital key gönderiyor bu kadar. Yani sizin windowsunuz microsoft tarafından orjinal lisanslanıyor. Windowsunuz tamamen orjinal hiçbir sıkıntı yok.

Az önce technopatta vs de araştırdım korsana destek vermiyoruz diyorlar ama 10 tl lik key alıyorlar. LAN AYNI ŞEY İKİSİ DE  

• Bende ona çıldırıyorum :) adam internetten 10 liraya key alıyor ama buna destek vermiyoruz diyor sanki ne destek verebilecekse dara düşünce hemen format at diyen tiplerle dolu ha pardon format değil TEMİZ KURULUM  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 3 Nisan 2021; 15:32:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    evde ki fareden nasıl kurtulurum?
    14 yıl önce açıldı
    Babam'dan nasıl kurtulabilirim.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.