Şimdi Ara

klima bombası işe yaramadı. kötü kokudan nasıl kurtulurum?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • aracımın klimasını açınca pis, toz kokusu gibi koku geliyordu. bunun üzerime divortex klima fresh aldım. uygulamadan önce yeni polen filtresi taktım. ilk birkaç gün aracın içi parfüm koktu ancak parfüm gittikten sonra yine rutubetli toz kokusu gelmeye başladı klimadan.


    bu klima sorununu nasıl çözerim kesin bir şekilde acaba?




  • Evaporatöru söküp dezenfekte edeceksiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evaporatörü temizleyerek.

  • @cormen @Polestar191


    acaba oto klimacılar kaç para alır bu iş için biliyor musunuz?

  • klima bombası, köpük vs. bunlar hiçte uzun ömürlü olmuyor. aynısını bizde yaşıyoruz... 1-2 ay sonra sözde spreyin vs. bastırdığı kötü küf kokuları tekrar başlıyor...


    kesin çözüme ulaşabilen yok galiba...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meticulous

    @cormen @Polestar191


    acaba oto klimacılar kaç para alır bu iş için biliyor musunuz?

    Sırf bu kokudan aracı değiştiren bile var.

    Sadece Evaporatörü sök taka 700 800 tl isteniyor. Detaylı temizlik felan vs... 2000 tl istiyorlar. Ancak kesin çözüm bulamayan oldukça fazla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klima bombası ve köpükler maalesef işe yaramıyor.


    2 farklı aracımda da (20 yaş üzeri ikisi de) bu problemi yaşadım, Liqui Moly de dahil 4-5 farklı marka ve formda ürün denedim. Kimisi 3-4 gün işe yaradı kimisi 2 hafta işe yaradı.


    Araştırdıktan sonra farklı bir yöntem ve farklı bir ürün denedim. Eğer evaporatörü söktürüp temizlemeyecekseniz bu anlatacağım yöntem de işe yarıyor, tabi ki bir evaporatör temizliği kadar verimli değil, fakat kokuyu kesiyor.


    Ürünün adı Stac Plastic Klima Temizleyici.


    Sıvı formda. Uzun bir hortumu var, basınçlı şişe.


    Uygulama şu şekilde;


    Uygulamadan verim almak için kokunun kaynağına ulaşmanız lazım. Öyle ızgaralardan sıkmak işe yaramaz. Ayrıca ortamın da uygulamaya hazır olması lazım. Bu işlemi ya klima açık şekilde 10-15 km yolculuktan sonra (veya uzun yoldan geldikten sonra) yapın ya da klimayı açarak 10-15 dk gezip gelin. Koku kaynağının nemli ve emilime hazır olması lazım. Ardından Polen filtresinin olduğu yeri söküyorsunuz, bir de hava yönlendirici (iç/dış sirkülasyon) kısma ulaşıyorsunuz.


    Mantık şu; elinizdeki sıvıyı koku kaynağına ulaştırmanız ve yedirmeniz lazım. Bunun için klima iç sirkülasyonda kalacak şekilde motoru kapatın. Klima vs çalışmasın. İç sirkülasyon hattından hortumu uzatıp evaporatöre girişlere vs temizleyiciyi güzelce sıkın ama sakın bitirmeyin. Ardından polen filtresini çıkardığınız hattan hava yönüne doğru (polen filtresinin hava gidiş yönüne doğru) biraz daha sıkın. 3-5 dk bekleyin.


    Bu adımda koruyucu gözlük ve maske taksanız iyi olur. Motoru çalıştırın, klimayı çalıştırın. Hava üfleme hızı en düşükte kalsın. İç sirkülasyon hattından ve polen filtresi bölümünden temizleyiciyi içeri doğru sıkmaya devam edin. Hortumu olabildiğince gezdirin ve azar azar kullanın. Maksat temizleyiciyi güzelce yedirmek. Yine 3-5 dk bekleyin. Klima çalışmaya devam etsin.


    Aracın altından baktığınız zaman klima suyu diye tabir edilen sıvının aktığını göreceksiniz. Oldukça pis olması lazım. Uygulamanın işe yarayıp yaramadığını bu şekilde net anlayabilirsiniz.


    3-5 dk aradan sonra şişenin kalanını tekrar aynı şekilde sıkın ve bitirin. Ardından klima biraz daha çalışsın. Sonra klimayı kapatın, üfleme devam etsin, sadece soğutmayı kapatın. 5-10 dk kadar çalışsın, hattı kurutması ve nemi iyice tahliye etmesi lazım.


    Tebrikler. Can sıkıcı ve rahatsız edici bir problemden kurtuldunuz. Yalnız araçta 3-5 gün boyunca ağır kimyasal kokusu oluyor, mümkünse uygulamadan sonra aracı iyice havalandırın ve mümkünse 3-5 gün boyunca da havalandırmaya devam edin. (Kapalı garajınız varsa çok faydası oluyor bu iş için)


    Bir aracımda bunu uyguladım, 4 seneyi geçmiştir koku yok. (Araçta polen filtresi yok)


    Diğer aracımda bunu uygulayalı 2 sene olmuştur herhalde, son 1-2 haftadır klimayı çalıştırdım çok hafif bir koku alıyor gibiyim ama emin olamadım. Bakım zamanı da geldi ondan da olabilir. (Polen filtresi vs) Yine uygulamayı tekrar edeceğim.


    Yeni aldığım Twingo'da da maalesef bu problem mevcut. Üründen 2 tane sipariş verip 1'er araçta uygulama yapacağım tekrardan.


    Herkese iyi bayramlar.



    Ek olarak: Eğer bu tarz bir problem yaşamak istemiyorsanız ve uygulamanın da uzun soluklu olmasını istiyorsanız, varacağınız yere 3-5 dk kala klimayı kapatın, üfleme devam etsin. Bu şekilde nem tahliye olacağı için küf vs oluşumuna sebep olmuyor ve koku problemi yaşamıyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canocan_07 -- 13 Mayıs 2021; 10:5:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.