Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (215. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.058
Cevap
19
Favori
299.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zebani

quote:

Orijinalden alıntı: S.Soylu

Bilgisayarın çok ısındığından şikayetçi olan arkadaşlar var ise garantiye göndersinler. Bende aşırı ısınma oluyordu crysis 2 de 95 dereceleri görüyordum. Servise götürdüm aşırı ısınıyor filan dedim ve bıraktım. 1 hafta sonra gelip alabilirsiniz diye mesaj geldiğinde gittim aldım ve Prime 95 ile işlemciyi %100 kullanımda yaklaşık 30-40 dk çalıştırdım ve en fazla 80 dereceyi gördü ki onda da dediğim gibi işlemci tam güç çalışıyordu. Dün ise Black ops 2 yi denedim 1 saatten fazla oynadım ve mak 75 dereceye çıktı. Fan sesi tabi ki oyunlarda çok çıkıyor fakat kulaklık takan için sorun olmaz en azından aşırı ısınmasından iyidir

Merhaba Hp nin hangi servisine gönderdiniz acaba.

Mecidiyeköy servisine kendim götürdüm. Birde önceden okudugum yorumlar vardı pis gönderdiler ilgilenmediler vs diye öyle bişeyde yok aksine benim laptopum gittiğinden daha temiz geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mapuza

6020st var bende. fan temizliğini kendim yapmak istiyorum. bununla ilgili vidyo veyahut daha önceden fan temizliği yapmış, yardım edebilecek birileri var mı burda?

vidalarını düzgün açmazsan garantiden çıkar ürün farkedilirse açtığın. Ben bir kere açmayı denedim fakat bana çok karışık geldi iz kalmaması içinde çok uğraşmadım. Bence servise gönderseniz daha iyi olur
  • quote:

quote:

quote:

Bilgisayarın çok ısındığından şikayetçi olan arkadaşlar var ise garantiye göndersinler. Bende aşırı ısınma oluyordu crysis 2 de 95 dereceleri görüyordum. Servise götürdüm aşırı ısınıyor filan dedim ve bıraktım. 1 hafta sonra gelip alabilirsiniz diye mesaj geldiğinde gittim aldım ve Prime 95 ile işlemciyi %100 kullanımda yaklaşık 30-40 dk çalıştırdım ve en fazla 80 dereceyi gördü ki onda da dediğim gibi işlemci tam güç çalışıyordu. Dün ise Black ops 2 yi denedim 1 saatten fazla oynadım ve mak 75 dereceye çıktı. Fan sesi tabi ki oyunlarda çok çıkıyor fakat kulaklık takan için sorun olmaz en azından aşırı ısınmasından iyidir

Mecidiyeköy servisine kendim götürdüm. Birde önceden okudugum yorumlar vardı pis gönderdiler ilgilenmediler vs diye öyle bişeyde yok aksine benim laptopum gittiğinden daha temiz geldi

Ankara servisine gidip bi bakayım ne durumdalar. ona göre teslim ederim. soğutucuyu değiştiriyorlar galiba.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ankara servisine gidip bi bakayım ne durumdalar. ona göre teslim ederim. soğutucuyu değiştiriyorlar galiba.

Muhtemelen çünkü ilk aldığım zamanlarda da aşırı ısınma vardı. Birazda konuşmaya bağlı tabi aldığımdan beri böyle 95 dereceyi gördüm filan de çirkeflik yap biraz yoksa hiçbir işini yaptıramazsın bu ülkede
  • quote:

6020st var bende. fan temizliğini kendim yapmak istiyorum. bununla ilgili vidyo veyahut daha önceden fan temizliği yapmış, yardım edebilecek birileri var mı burda?

Ben bunun için uğraştım bayağı bir vida söktükten sonra fana ulaşamayacağımı anlayıp geri takmak istedim ve tam klavye üzerine denk gelen kısa vida yerine uzun vidayı taktım yanlışlıkla, durduk yere klavyeyi kırmıştım; ama nasıl olduysa garanti kapsamında klavyem değiştirilmişti. Acemiyseniz hiç girmeyin derim. Fana ulaşabilmek için bayağı bir dağıtmak gerekiyor bu üründe. Eğer çok rahatsız ediyorsa kendi elinizle götürün bir hafta içerisinde geliyor cihaz. edit:imlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamburada -- 17 Ocak 2013; 21:20:58 >
  • http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=56883950

yardimci olabilecek var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DinDjarin -- 16 Ocak 2013; 23:09:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=56883950

sökülebilecek vidaları söküver işte. ben sökmedim resimde de pek biir şey göremiyorum ama vida yoksa bile çıtçıt diye oturtma sistemi oluyorsa o olabilir. dikkatli bakıver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuyuduzu

quote:

sökülebilecek vidaları söküver işte. ben sökmedim resimde de pek biir şey göremiyorum ama vida yoksa bile çıtçıt diye oturtma sistemi oluyorsa o olabilir. dikkatli bakıver.

emin ol bakmadigim yer kalmadi. gorebildigim butun vidalari soktum. sadece fanin orada bi vida vardi bana anakartla alakasiz, bi de kritik bi yerde gibi geldi o yuzden birakmistim. senin laptop ta 6020et veya st modeli mi? hic temizleme islemi yaptin mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kuyuduzu

quote:

emin ol bakmadigim yer kalmadi. gorebildigim butun vidalari soktum. sadece fanin orada bi vida vardi bana anakartla alakasiz, bi de kritik bi yerde gibi geldi o yuzden birakmistim. senin laptop ta 6020et veya st modeli mi? hic temizleme islemi yaptin mi?

6010st olması lazım. benim değil de benim sayılır. sadece hdd-ram kapağını söktüm. bozuldu diye garantiye gönderdim o ara temizlediler de zaten.
  • Laptopumun fanı geçen hafta bozuldu çalışmıyordu. bende mecidiyeköydeki servisine götürdüm. 2 gün içinde fanını değiştirdiler bende gittim geri aldım. Format atmışlar bide. Bilgisayarımın performansı düştü Farcry 3 de 40 ın altına nadir düşen fps 25in üstüne çıkmıyor şimdi Sizce sebebi ne olabilir? fanı bozulduğu sırada İŞLEMCİ GPU VS. sıcaklıktan zarar görmüş olabilir mi? Off ya çok canım sıkkın
  • quote:

Orijinalden alıntı: dirty_dancer

Laptopumun fanı geçen hafta bozuldu çalışmıyordu. bende mecidiyeköydeki servisine götürdüm. 2 gün içinde fanını değiştirdiler bende gittim geri aldım. Format atmışlar bide. Bilgisayarımın performansı düştü Farcry 3 de 40 ın altına nadir düşen fps 25in üstüne çıkmıyor şimdi Sizce sebebi ne olabilir? fanı bozulduğu sırada İŞLEMCİ GPU VS. sıcaklıktan zarar görmüş olabilir mi? Off ya çok canım sıkkın

Fan bozulduğunda işlemci çalışıyor ise zarar görmüş olabilir. Bende servise vermiştim aşırı ısınmadan düzeldi yani servisin buna neden olduğunu pek düşünmüyorum. Bence servise götürün ve anlatın olanları tekrar bi kontrol etsinler performans testlerine ısınma değerlerine vs baksınlar

• öncelikler herkese geçmiş olsun...okuduğum sorunların çoğunu yaşamış bulunmaktayım garanti süresine az kalmışken bir bakıma sokmak gerek cihazı istanbulda servise giden arkadaşlar tam adreslerini verebilirmi. birde pc performansından artık memnum olmamaya başladım recovery yapıp tüm driverları güncel tutmama rağmen uygulamalarda gecikmeli tepkiler almaktayım. performansa katkısı olması açısından bu ürünü alsam bizim makine ile uyumlumudur artı ortada fiyata değecek bir performans artışı yaşarmıyım.... (ram 8 gb çıkardım)

• quote:

Orijinalden alıntı: tactless_61

öncelikler herkese geçmiş olsun...okuduğum sorunların çoğunu yaşamış bulunmaktayım garanti süresine az kalmışken bir bakıma sokmak gerek cihazı istanbulda servise giden arkadaşlar tam adreslerini verebilirmi. birde pc performansından artık memnum olmamaya başladım recovery yapıp tüm driverları güncel tutmama rağmen uygulamalarda gecikmeli tepkiler almaktayım. performansa katkısı olması açısından bu ürünü alsam bizim makine ile uyumlumudur artı ortada fiyata değecek bir performans artışı yaşarmıyım.... (ram 8 gb çıkardım)

Hocam alıcaksanız bence ssd alın inanılmaz bi katkısı oluyor arkadaştan biliyorum en yakın zamanda alıcam. Fiyatları yüksek fakat 60 gb alıp takarsınız sistemi ona kurup önemli şeyleri onda tutun sürekli kullandıklarınızı laptoptan çıkanıda bi harici kaba takıp kullanmaya devam edebilirsiniz.
    Birde servisi mecidiyeköyde profilonun oralarda sitede yazıyordur veya ararsanda söylerler olmadı kargoyla alırlar adresini verirsin

Edit: Örnek olarak veriyorum bu ssd saniyede 560 mb okuyup 500 mb yazabiliyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/transcend-ts64gssd320-64gb-320-serisi-sata-30-ssd-(560mb-okuma--520mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=62127

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Soylu -- 20 Ocak 2013; 21:35:18 >

• Arkadaşlar, HP nin sitesine girince bu model için olan ekran kartının güncelleme tarihi 2011 Kasım. AMD bir sürü versiyon çıkardı ondan sonra acaba HP'nin sitesinde neden en son güncellemelere yer vermediğini bilen var mı? ve de sitede ki versiyonu kullanan var mı?
    Teknik servisi aramama rağmen ordaki arkadaşa bir türlü derdimi anlatamadım
  • http://leshcatlabs.net/ burada 13.1 var fakat kurulumdan sonra amd ekran kartında iken parlaklık değişmeyebilir. yine aynı sitedeki araç ile amd ekran kartının değerlerini aşağıdaki gibi yapman gerekmekte...

CurControlSet:Current "FeatureTestControl" for "AMD (0000)": 0xf940
    ControlSet001:Current "FeatureTestControl" for "AMD (0000)": 0xf940
    ControlSet002:Current "FeatureTestControl" for "AMD (0000)": 0xf940
    CurControlSet:Current "FeatureTestControl" for "Intel": 0xf842
    ControlSet001:Current "FeatureTestControl" for "Intel": 0xf842
    ControlSet002:Current "FeatureTestControl" for "Intel": 0xf842

• quote:

http://leshcatlabs.net/ burada 13.1 var fakat kurulumdan sonra amd ekran kartında iken parlaklık değişmeyebilir. yine aynı sitedeki araç ile amd ekran kartının değerlerini aşağıdaki gibi yapman gerekmekte...

CurControlSet:Current "FeatureTestControl" for "AMD (0000)": 0xf940
    ControlSet001:Current "FeatureTestControl" for "AMD (0000)": 0xf940
    ControlSet002:Current "FeatureTestControl" for "AMD (0000)": 0xf940
    CurControlSet:Current "FeatureTestControl" for "Intel": 0xf842
    ControlSet001:Current "FeatureTestControl" for "Intel": 0xf842
    ControlSet002:Current "FeatureTestControl" for "Intel": 0xf842

brightness resolver düzenlemesi vardı aynı pakette onu kurarsanız bir sorun kalmaz.

• brightness resolver ile ayarlama yapmak gerekiyor işte. brightness resolver'a girilen değerlerde yukarıdaki gibi olmalı. Program açılınca J ye basıp amd için f940 değeri girdikten sonra entera basınca sadece amd için "b" ye basıp yeniden başlatılmalı.
  • Amdnin sitesindeki güncellemeler bazen intel ekran kartına geçişi engelliyebilior. Yani geçişlerde sorun çıkartıyor diye biliyorum tabi hepsinde geçerli değildir
  • leshcatlabs.net sitesindeki sürücüleri çok önceden indirip kurdum lakin işe yaramamıştı, modifiyeli bios indirip inteli devre dışı bırakmak istediğimde ise garip bir şekilde monitör iptal olmuştu, biosu sıfırlayınca düzelmişti. Bugün bir boşluğumda
    guru3D Forums
    AMD Catalyst 13.1 (9.012.0 December 19) AMD Official WHQL
    http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=373737
    adresinden güncel sürücünün "mobilty" versiyonunu direkt olarak indirip kurdum ve güncellendi. Sadece ürün ile gelen intel + ati sürücü paketi yüklüydü, üzerine yüklendi ve güncellendi. Sorun yaşayan var ise böyle denesin. Kart güncellendikten sonra ekran ışığı minimuma iniyor, kart geçişiyle sorun düzeliyor.

• Bu 13.1 versiyonu bizim kartlara( HD6770M) çok bi artı sağlamıyor sanırım. Yanlış mıyım?

EDİT: 13.1 versiyonu yükledikten sonra versiyon değişmiyor hala eski versiyonum aktif. Birkaç defa denedim ama olmadı. Yardımcı olabilecek arkadaş var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fremanfedaykin -- 28 Ocak 2013; 23:17:39 >
  • 
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.