Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (213. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.058
Cevap
19
Favori
299.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ya oyunları 1366x768 den başka çözünürlükte oynuyamıyormuyuz neden böyle bir saçmalık var mesela ben 1280x720 de oynayıp fps mi arttırmak istiyorum ama hiçbir oyunda öyle bir seçenek yok ya 1024x768 ya 1360x768 yada 1366x768 var bu ne saçmalık nasıl bir ekran kartıdır bu 6770 yardım edin bana lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipsiz_uçurtma

arkadaşlar 1 yılı biraz geçti ve artık çok az kullandığım dv 6020st modelinde daha önce değişen klavye tuşları silindi ve batarya tamamen bozuldu.
    Sizce servise verip nasıl bir yol izlemeliyim.

+1 bende yeni e-mail attim.arkadaşlardan cevap bekliyorum.
  • dv6 6020st modelinde şu sorunları yaşıyorum;
    klavyede bir kaç harfde soyulma (s harfi yok artık :) )
    bazı işlemler sırasında(autocad vs) ekran kapanıp açılıyor ekran kartı görüntüleme hatası veriyor
    ayrıca işlemcinin sorunlu model olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?
    garanti süresi bitimine yaklaşmışken garantilik bir durum varsa şimdiden halletmek isterim...
  • Arkadaşlarım fanım randımalı çalışmıyor. Şu an en soğuk hale getirilmiş modda bile çalışmıyor. Nedeni ne olabilir acaba?
  • benim pilde bozulmuş sanırım, dolduktan kısa süre sonra hemen bitiyor...

garantisi devam ediyor, nasıl bir yol izlesek...
  • Pil sürekli olmasına rağmen sıkıntı yok. Ama 1.5 senenin de etkisiyle %15'i bitik durumda.
    Fan konusunda sıkıntı yok.
    Bilgisayarı sürekli kod yazma ve internete girme amaçlı kullanmama rağmen siliklik yok.
    Sıcaklık konusunda bir sıkıntı yok. İlk günkü gibi.
    Aman maşallah diyelim o zman.
  • hocam bataryayi nasıl kullandıniz acaba durum baya iyiymiş sizde.
    Ben cihazı yarın garantiye götürcem gerçi kullanmıyorum 7 aydır filan ama tamir ettirip satarım en kötü ihtimal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipsiz_uçurtma

hocam bataryayi nasıl kullandıniz acaba durum baya iyiymiş sizde.
    Ben cihazı yarın garantiye götürcem gerçi kullanmıyorum 7 aydır filan ama tamir ettirip satarım en kötü ihtimal

Batarya sürekli laptopa takılı durumda. Sarj surekli takılı durumda. Arada bir tam bitirip tam dolduruyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onti

arkadaşlar ya oyunları 1366x768 den başka çözünürlükte oynuyamıyormuyuz neden böyle bir saçmalık var mesela ben 1280x720 de oynayıp fps mi arttırmak istiyorum ama hiçbir oyunda öyle bir seçenek yok ya 1024x768 ya 1360x768 yada 1366x768 var bu ne saçmalık nasıl bir ekran kartıdır bu 6770 yardım edin bana lütfen

çözünürlüğü arttırınca görüntü kalitesi artabilir ama aynı oranda fps'nin artacağını nereden çıkardın? aksine kalite artıp performans düşebilir. 1366x768 ekran olduğu için fullHD çözünürlüğe de getirsen monitör onu 1366x768 olarak gösterecektir. yani monitör fullhd olmadığı sürece çözünürlüğü arttırmanın anlamı yok. oyun ayarlarından her şeyi çok yüksek değerlere getir sanırım bundan ötesi olmaz.

• arkadaşlar,bende ekran kartı 6700 olarak gözüküyor ayrıca devamlı bir güncelleme çıkıyor. Eğer güncellersem ekran kartı 6770 oluyor ancak bu seferde amd drivers stopped working tarzında bi hata alıyorum ve onboard ekran kartına geçemiyorum. Yardımcı olabilecek varsa çok iyi olur bayağ sinir bozucu olmaya başladı bu durum.
  • boot device not found hatasi aliyorum arkadaslar. bu sorunu nasil cozerim? hard diski kurtarmak icin neler yapmam gerekir. windows 7 kullaniyorum ve sanirim biosun guncel olmamasindan kaynaklandi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: quak

boot device not found hatasi aliyorum arkadaslar. bu sorunu nasil cozerim? hard diski kurtarmak icin neler yapmam gerekir. windows 7 kullaniyorum ve sanirim biosun guncel olmamasindan kaynaklandi.

boot edecek aygıtı bulamıyor. bios güncelliği ile ilgili değil. eğer bios ayarları ile oynamadıysan diski görmüyor yada diskteki boot'u görmüyor.
    bootable win7 cd si takıp disk biçimlendirme ekranına kadar gel. eğer orada diski göremiyorsan ve bios default ayarlarda ise disk ile ilgili donanımsal sıkıntı var demektir. (hppavilion6020et için geçerli başka markalarda satamode:ide yapılması gerekebilir.)
  • fraps programıyla oyunlarda fps testi yapıyorum ama hiçbir oyunda 60 fpsnin üstüne çıkmıyor değer ekran kartı 60 fpsye mi sabitlenmiş ????var mı bilen acaba????
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuyuduzu

quote:

Orijinalden alıntı: onti

arkadaşlar ya oyunları 1366x768 den başka çözünürlükte oynuyamıyormuyuz neden böyle bir saçmalık var mesela ben 1280x720 de oynayıp fps mi arttırmak istiyorum ama hiçbir oyunda öyle bir seçenek yok ya 1024x768 ya 1360x768 yada 1366x768 var bu ne saçmalık nasıl bir ekran kartıdır bu 6770 yardım edin bana lütfen

çözünürlüğü arttırınca görüntü kalitesi artabilir ama aynı oranda fps'nin artacağını nereden çıkardın? aksine kalite artıp performans düşebilir. 1366x768 ekran olduğu için fullHD çözünürlüğe de getirsen monitör onu 1366x768 olarak gösterecektir. yani monitör fullhd olmadığı sürece çözünürlüğü arttırmanın anlamı yok. oyun ayarlarından her şeyi çok yüksek değerlere getir sanırım bundan ötesi olmaz.

en iyi görüntüyü dizüstünün çözünürlüğünde alırsın.

ya şu support asistant ilkin güncelleme yapıyordu şimdi yapmıyor. kullanan var mı?
    ekran kartı güncelleyeceğimde...

• Arkadaşlar hp dv6-6005st bilgisayarın servise git gel sürecini yazacağım şimdi. aynı bilgisayar sayılırlar farkeden bir şey yok ayrıca daha önce bu konuya yazmışlığım olduğu için buraya yazmak daha uygun diye düşünüyorum.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 hafta beni uğraştırdıktan sonra
    16 kasımda bana ups kargo ile taşıma kolisini gönderdiler.
    ups kargonun hatası yüzünden 20 kasımda ups kargo gelip bilgisayarı hp servisine götürmek üzere aldı.
    bilgisayara not eklediğim halde ve bilgisayarı göndermededen önce telefonda söylediğim halde benden "format atabilirsiniz" diye kağıt imzalayıp fakslamamı istediler.
    28 kasım günü faksı gönderebildim (faksı göndermek kolay olmadı hp'den 2faks numarası almama rağmen hep öeşgul hep meşgul saatler sürdü gönderebilmek)
    4 aralık günü telefonuma mesaj geldi bilgisayarınız yapıldı diye.7
    5 aralıkta ups ile adresime ulaştı.

evde değildim il dışındaydım ben bilgisayarı dün aldım ve an itibariyle gözlemlerim;
    -->sürücüler ne kadar güncel bilemiyorum masaüstüne geldikten sonra fazla bekliyor bir hantallık var gereksiz programları kaldırdım. recovery bölümünü yeniden kurmuşlar. en sık hp'de olan hdd'nin ikiye bölünmemişliği var. yani recovery bölümü ve yerel disk var c'yi ikiye bölemiyorum hata veriyor hep. programlar güncel değil java 6, adobe reader 9.3 sürümü kuruluydu siz tahmin edin artık. ama en önemlisi azıcık yülenince hoparlörden dırrrr diye 2-3 saniyelik ses git gel yapıyor anlayamadım neyden.
    -->içine bir de form kağıdı koymuşlar İŞLEMCİ, ANAKART, HDD değiştirildi diye.(ben hdd'nin bozuk olduğunu düşünüyordum ama sanırım üçü de bozukmuş. buna rağmen işlemciyi değiştirdiklerini sanmıyorum anakart ve hdd değiştirilmiştir sadece)
    -->bu süreçte elimi cebime atmadım.

• Selam arkadaşlar bir problemle karşınızdayım :)
    Yaklaşık 2 yıl olacak laptobumu alalı , cihazımı pilde kullanırken pil seviyesi yüzde 30 lara gelince.Yaklaşık 1 saatlik kullanımdan sonra bilgisayar civv(ıslık sesi) gibi bir ses çıkarıp kendini kapatıyor şarj aleti takılıyken bir sıkıntı yok.Sizce pilim öldü mü ? başka bir sıkıntı varmıdır ? Pilin stabil olup olmadığını nasıl test edebilirim ?

Edit Batery İnformation:http://b1212.hizliresim.com/14/g/gw5qt.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levisstlye -- 14 Aralık 2012; 13:08:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levisstlye

Selam arkadaşlar bir problemle karşınızdayım :)
    Yaklaşık 2 yıl olacak laptobumu alalı , cihazımı pilde kullanırken pil seviyesi yüzde 30 lara gelince.Yaklaşık 1 saatlik kullanımdan sonra bilgisayar civv(ıslık sesi) gibi bir ses çıkarıp kendini kapatıyor şarj aleti takılıyken bir sıkıntı yok.Sizce pilim öldü mü ? başka bir sıkıntı varmıdır ? Pilin stabil olup olmadığını nasıl test edebilirim ?

Edit Batery İnformation:http://b1212.hizliresim.com/14/g/gw5qt.jpg

bilgisayarı yakacaksın be :) fişte kullan
  • Bu pazartesi inşallah SSD gelecek elime. DVD Rom'u söküp SSD'yi takacağım. Formattan önce ACHI moda geçirmem gerek her halde. Bir de forumda HP dv6 için DVD okuyucunun sökülüp SSD'nin takılmasını anlatan bir konu vardı. Onu kaydetmiş olan varsa linki rica edebilir miyim? Bir de SSD'yi takmak için 3.5'' lik bir parçaya ihtiyacım var mı yoksa direkt olarak DVD'nin yerine oturur mu?
  • arkadaşlar bios u çöküp usbden kurtaran var mı

internette yazan çoğu şeyi denedim olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheGreen7

arkadaşlar bios u çöküp usbden kurtaran var mı

internette yazan çoğu şeyi denedim olmadı

hocam ben kurtardım, önce garanti dışı olduğu için başka bir servise götürdüm, adamlar önce bios çipi yanmış 100 liraya mal olurla başladı, bir hafta sonra anakartı değiştirmemiz gerekiyor 600 dolar+kdv'ye kadar gittiler, sorunun ne olduğunu bilmesek ayakta..

neyse aldım bilgisayarı geri, oturdum internetin başına. internette yazan hiçbir şey işe yaramadı, hp'nin kendi sitesindeki forumda bile adamlar bu soruları cevaplayamamışlar. ama doğru bios dosyalarını bir hafta boyunca süren yaklaşık 50 denemeden sonra buldum. :)

daha sonra bios sorunu yaşacaklar için de adım adım anlatıyorum;

1. öncelikle elimizdeki usb'ye temiz bir format atıyoruz, içinde hiçbir şey olmayacak. adını da HP_TOOLS olarak değiştiriyoruz, burası önemli.

2.
    yadi.sk
    Hewlett-Packard.rar — Yandex.Disk
    http://yadi.sk/d/zgwZNTm61V6Ug

linkteki rar dosyasını olduğu gibi usb'nin içine açıyoruz, başka bir klasörün altına atmayın. smc.bin'i de başka bir klasörün içine atmayın. usb şu şekilde görünmeli,

3. bilgisayarı kapatıyoruz, güç kablosunu çekiyoruz, bataryayı çıkarıyoruz. bu şekildeyken açma/kapama tuşuna 30 saniye basılı tutuyoruz.

4. daha sonra hazırladığımız usb'yi bilgisayara takıyoruz, win+b tuşuna basılı tutarken güç kablosunu takıyoruz. önce win+b sonra güç kablosu, burası da önemli. bataryayı takmayın.

5 . bilgisayar açıldıktan bi 10 saniye sonra win+b tuşundan elimizi çekiyoruz, ve evet, ekran gelecektir.

5a. buraya kadar olan işlemlerden sonra ekran hala siyahsa, caps lock ışığı gene 2 kere yanıp sönüyorsa ve usb'de de herhangi bir hareketlilik yoksa, (ışıklarında yanıp sönme vs..) sorun usb'de olabilir, başka bir usb deneyin.

5b. eğer usb'ye dosya atarken herhangi bir adımı yanlış yaptıysanız bilgisayar bios update ekranı geldikten 15-20 saniye sonra bir hata mesajı verecektir, 1. ve 2. maddeyi tekrar gözden geçirin.

6. herşeyi doğru yaptıysanız şöyle bir ekranla gerisini bilgisayar 5 dakikada kendi hallediyor. geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayseri/ankara -- 28 Aralık 2012; 14:37:08 >

• 
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.