Şimdi Ara

Hoparlör Montajı TS-S20 (LÜTFEN YARDIM EDİN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Büyük bir hevesle aldığım TS-S20lerimi bağlama konusunda hayal kırıklığına uğradım. Aracımda orta halli bir ses sistemi var. Tesisat şöyle;

SONY CDX GT-450U 4x52 Watt Ana ünite

Pilippo PO-940 1000 watt 4 kanal amfi

Kicker CVX12 1500 Watt - 750 RMS subwoofer.

Birde TS-S20 tweeter aldım. hemen sanayiye gittim ve bağlatmak istediğimi söyledim. Fakat bana amfinin sadece bass seslerini verecek şekilde bağlandığını, tiz hoparlör bağlanamayacağını, bağlanması için tekrardan amfi kablosu çekilmesi gerektiğini söyledi ve bu işlem için 100 TL ücret istedi. Teybe bağlasak dedim, çok çok az ses verir dedi. Eğer amfiye bağlarsam kısa sürede yanma ihtimali oluyormuş ve sorumluluk kabul etmeyeceğini söyledi.

Kafam çok karışık. Ne yapmam gerekiyor fikri olan varsa lütfen paylaşsın. Ön kapı hoparlöründen kablo çekme imkanım var mıdır?

Bazıları ise teybe bağlandığında gayette güzel ses alındığını söylüyor.

Bu arada, aracım ASTRA G 2004. Orjinal hoparlörleri bağlı şuanda üzerinde. Onlardan kablo çekme imkanım var ise nasıl yapabilirim?

Hoparlör Montajı TS-S20 (LÜTFEN YARDIM EDİN)

• hocam sana kısa bir yol söylicem sanayideki adamın dedikleri saçma geldi bana

normal hoparlörlerin yanına normal hoparlörün çıkışından paralel olarak bağla sorun düzelecektir vede fıstık gibi tiz verir onların içinde zaten ayrıştırıcılar var (küçücük bir crossover gibi düşünün)

edit: bağlama konusuna gelirsek hoparlörün arkasındaki 2 tane yer var kablonun bağlandığı bu lehimlenmiş olabilir böyle ise işiniz kolay onun üstüne direk lehimleyin ama soketli bağlantı varsa biraz meşakatli kabloları şöküp soket yerine lehim şekilde tutturabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webmaster-mt -- 4 Kasım 2012; 17:33:07 >
  • teyp in kendi çıkışınada baglayabilirsin ya da anfi 4 kanal mış büyük ihtimal ile bunun 2 kanalı bir birine köprü burada bas baglı diyer iki kanalda hoparlörler vardır buraya baglayabilirsin. bu adam senden kablo çekmek için 100tl istemiş madem anfiye baglanamıyor nereden çekecek o kabloları.
    teyibin kablolarını bulaz biraz sıkıntı yaratabilir kapı yüzünü söküp buradan çekebilirsin.
  • işin doğrusu şöyle

tss 20 ler den gercek anlamda verim almak icin orta ve alt seslerden sınırlandırılarak sadece üst sesleri verebilen bir işlemci ile 2 *30 vatlık bir 4 ohm değerde güc ile sürülmesi gerekir .eğer böyle kullanılmassa direk ana üniteye yada bir anfinin cıkışına ilave edilerek yada hoparlöre ek olarak bağlanarak kullanılmaz kesinlikle üstte dediğim gibi kullanacaksanız alın bağlayın eğer böyle bağlamıycaksanız geri verin kesinlikle sisteme ilave etmeyin . cünkü yanar yada tiz vazifesinden cıkar ve cok kötü bir sonuc verir tercih siizin saygılar
  • Aldığınız tweeter'in yanında küçük bir kutu olması lazım bir tarafı giriş diğer tarafı çıkış siyah dikdörtgen bi kutu. Bu kutunun (crossover) giriş kısmını ister teybe istersenizde kapı hoparlöründen çekeceğiniz kabloya bağlayabilirsiniz. Yanma vs olmaz korkmayın. Sanayideki adamın dediğine gelince doğru olabilir çünkü teyp'den anfiye sadece sub out çekildiyse anfi yanlızca alt frekansları yani bass sesleri verir normal sesleride verebilmesi için kırmızı beyaz renkte olan audio out çıkışlarından'da anfiye kablo çekilmesi gerekir ve tabiki tekrar anfi çıkışından torpido kısmına tweeter için kablo çekilmesi gerekir....
  • Teyp çıkışına bağlasak verimli ses alabilir miyim peki? Sanayidekiler kulağını dayadığında ancak duyabilirsin tiz seslerini dedi. Eğer öyle olacaksa bağlatmama hiç gerek yok.
  • Verimli ses alırmısın ? bence alamazsın ama öyle kulak dayayacak kadar da kötü olmayacaktır. Verimli ses almak için anfiye bağlamalısınız..... Deneyin bi görün dinleyin bence.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.