Şimdi Ara

Arkadaşlar Sistemime veya sadece Subwoofer'a lütfen ANFİ ÖNERİSİ.....Şu cahile bir yardım =)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Benim sistemim 4*50Watt rms değeri olan Pioneer 4000ub teyp

2adet JBL 3yollu 300watt 100watt rms oval modeli: gto 936e
    2adet Pioneer 4yollu 260watt 60watt nominal oval modeli: TS-A6987
    2adette göğüslüklere taktığım 11-13cm arası ufak 2yollu hoparlörler var.

bunların hepsini teybe bağladık ses iyi güzel ama tam performans alamadığıma eminim=)

ben en başta 4çıkışlı bi anfi almayı düşündüm hatta marka modeli de BOSCHMANN JA-948ATX
    sıfırına 160tl dedi bir dükkan. Bu anfi sizce güzelmi? boschmann markası bir jbl 'in, pioneer ın yanına yaklaşabilirmi yoksa uygun fiyatının karşılığını fazlasıyla verirmi?

bi yandan da bir tanıdıkla konuştum bi mono anfi al hallederiz fln dedi. Yani tüm hoparlörleri anfiye bağlama diyor. Sadece mono anfi alıp bass ı bağlayacağız süper olacak diyor.

Şimdi bu söylenenler karşısındaki düşünceleriniz neler?

1. sorum: 100-150TL civarında JBL 1000watt 30cm 'lik Subwoofer dolu piyasada. Bu fiyatlara pioneer veya eşdeğer markalarda önerebileceğiniz Subwoofer neolur ? Yoksa o paralara alabileceğim en iyi woofer JBL midir.

2.sorum: Böyle bir bass ı beslemek için nasıl bir anfi almalıyım? (150tl düşünüyorum. böyle bir bass ı besleyecek daha ucuz bir anfi warsa dahada mutlu olurum tabi öğrenci olarak=)

• 200-250w rms lik bir sub için 150 liralık bir anfi işinizi bence görecektir...

Ancak bu durumda sisteme dahil ettiginiz sub, sizin diger hoparlörlerinizin sesini bastıracaktır... bu seferde yogun olarak bass sesi duyacak ve genel anlamda diger hoparlörlerinizin yaşatacagı bir eksiklik hissedeceksiniz... ya da alacagınzı anfinin ayarlarını oldukça kısık tutarak sadece bir miktar bass takviyesi ile mevcut sistemi dinleyeceksiniz.

Benim size tavsiyem çok kanallı bir anfi alıp bütün sistemi bu anfiyle sürmeniz ve olayı büyük ölçüde bitirmeniz yonunde olur ..
    ancak bu konuda bütçeyide biraz genişletmek şart

Orijinalden alıntı: atoprak

200-250w rms lik bir sub için 150 liralık bir anfi işinizi bence görecektir...

Ancak bu durumda sisteme dahil ettiginiz sub, sizin diger hoparlörlerinizin sesini bastıracaktır... bu seferde yogun olarak bass sesi duyacak ve genel anlamda diger hoparlörlerinizin yaşatacagı bir eksiklik hissedeceksiniz... ya da alacagınzı anfinin ayarlarını oldukça kısık tutarak sadece bir miktar bass takviyesi ile mevcut sistemi dinleyeceksiniz.

Benim size tavsiyem çok kanallı bir anfi alıp bütün sistemi bu anfiyle sürmeniz ve olayı büyük ölçüde bitirmeniz yonunde olur ..

hocam iyi açıklamış + ekliyim

dostum teyp amfisi bi yere kadarki şöyle yapabilirsin 4 veya 5 kanal amfi alırsın 600 rms fln çıkışlı woofer köprüleyip sürersin diğerlerinie hoparlör takarsın yada ucuz bi streo ve mono amp alırsın birine woofer diğerine sesleri takarsın ama sadece mono almak mantıksız gelir sesi bastırır

doğubankta gt4 ler 90-100ytl arası ist ikamet ediyorsan yada 400 rms güce sahip olan pionerr 308 d4 ler var 130 ytl civarı
    comp 12 ler var 120 civarı kicker dostum var var seç beğen al misali görünüme önem veriyorsan 308 d4 veya comp 12 tavsiye ederim

• öncelikle herikinizede teşekkür ederim arkadaşlar.

İzmir/Karşıyaka'da ikamet ettiğim için istanbuldan alışveriş yapmam imkansız.

The mafia verdiğin bass modelleri cok dikkatimi cekti fiyatına göre.

İzmir'de Çankaya'ya gittim bugun araştırma yaptım ve bulduğum fiyatlar;

-----------------------------------------------------
    JBL CS-1204 30CM SUBWOOFER 85TL

Peak Power 1000W
    RMS Power 250W
    ---------------------------------------------------
    PİONEER TS-W308F 30CM SUBWOOFER 110TL

Maximum input power 1000 W
    Nominal input power 400 W

------------------------------------------------
    KICKER COMP 12 30 CM SUBWOOFER (internetten bulabildim.)
    Havale İle:
    141.55 TL

# 150 W RMS
    # 300 W
    # 30 CM
    -----------------------------------------------
    KİCKER ES124 100TL (kimse önermiyor)
    125W RMS

25TL de MDF kutu buldum. boyutu biraz ufak ama bnm bagajıma sığan tek kutu bu. Veya TÜP alıcam ama onuda kimse önermiyor. Ses alamazsın bir süre sonra kenarlardan kaçırmaya başlar diyorlar.

Siz olsanız bunlardan hangisini alırdınız? Pioneer'ın bassları JBL e göre kötü diyen vatandaş dolu piyasada. Daha doğrusu pioneer ile alçak seslerde bass duyamazsınız diyorlar. Teknik özellik olarak pioneerlar önde gözüküyor.

Sizin kulaklarınıza hangisi iyi gelir bu modellerden?

Anfi olarakta sıfırı internette 200tl civarına satılan anfi yi 120tl ye buldum. Boschmann JA-948ATX. Bnm sistemime her tesisatçı bunu öneriyor. Ses Sizce de iyimidir bu?

yoksa 2. el 1yıl kullanılmış Sony XM-SD14X buldum 120tl. Hangi anfi daha iyi performans gösterir bnm düşündüğüm sistemde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebelmrt -- 26 Ağustos 2009; 18:16:06 >

• 308f dostum free air yani kabin değil araçların pandizotuna takılıyor aracın bagajını kabin olarak kullanıyor bu nedenle yanlışlıkla free air alma araba bagajı kadr kabin yaparsın sonra

Orijinalden alıntı: themafıa

308f dostum free air yani kabin değil araçların pandizotuna takılıyor aracın bagajını kabin olarak kullanıyor bu nedenle yanlışlıkla free air alma araba bagajı kadr kabin yaparsın sonra

tmm bilmiyordum adamda uyarmadı :D neyse onu eledim ozaman.

bi üst msjdaki soruma bakabilirmisin rica etsem. ANFİ olarak hangisini alayım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebelmrt -- 27 Ağustos 2009; 10:25:29 >

Orijinalden alıntı: atoprak

200-250w rms lik bir sub için 150 liralık bir anfi işinizi bence görecektir...

+1
  • Abimin arabasında dediğin bochmann 1600w amfi var. Üründen çok memnunuz bütün tesisatı onunla besliyor. 2 çift 400 watt pioneer hoparlör 800w kenwood bass ve 500w pioneer bass ve kompenantlar... amfi tık demiyor hepsini çok rahat kaldırıyor. arabanın içinde durulmuyor. verdiğin paraya acımassın. Ben olsam 4 kanallı boschmann amfiyi alır rahatıma bakarım.

Orijinalden alıntı: beyto06

Abimin arabasında dediğin bochmann 1600w amfi var. Üründen çok memnunuz bütün tesisatı onunla besliyor. 2 çift 400 watt pioneer hoparlör 800w kenwood bass ve 500w pioneer bass ve kompenantlar... amfi tık demiyor hepsini çok rahat kaldırıyor. arabanın içinde durulmuyor. verdiğin paraya acımassın. Ben olsam 4 kanallı boschmann amfiyi alır rahatıma bakarım.

oha desem ayıp olurmu =)? bukadar şeyi sorunsuzca kaldırması şaşırttı. Ben 2oval i teybe bass ve diğer 2oval i anfiye bağlatırım diye düşünmeye başlamıştım. 2. el sony anfiyi satan eleman fazla yüklendiğinde kaldırmadığı için öyle yapmış.

• #
    4 ohms RMS Output : 100Wx4 CH RMS = 400W RMS
    #
    2 ohms Cont.Power Output : 200Wx4 CH RMS = 800W RMS
    #
    4 ohms Bridged Power.Output: 800Wx2 CH = 1600W RMS
    #
    4 ohms Max Output : 400Wx4 CH

değerler yüksek tabiki doğru ise

Orijinalden alıntı: themafıa

#
    4 ohms RMS Output : 100Wx4 CH RMS = 400W RMS
    #
    2 ohms Cont.Power Output : 200Wx4 CH RMS = 800W RMS
    #
    4 ohms Bridged Power.Output: 800Wx2 CH = 1600W RMS
    #
    4 ohms Max Output : 400Wx4 CH

değerler yüksek tabiki doğru ise

Birkaç boschmann kullanan kişiyle konustum hakkını veriyor diyorlar. Tesisat işi yapan 2yerle konuştum onlarda sistemime bu anfiyi önerdi sanırım bunu alıcam
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.