Şimdi Ara

Honda Civic Kaza Pert Fren Airbag

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bugün bir kaza gerçekleşti, araç şuan serviste, resimlere bakıp tavsiyelerinizi yazmanızı isterim.
    Kaza; frenin tutmaması sonucu önümde duran araca çarpmam sonucu gerçekleşti
    1- frene ısrarla basmama rağmen ilerlemeye devam etti (bunu nasıl ispatlayacam yolda tekel izi de çıkmadı)
    2-ani fren tutmama rağmen ABS devreye girmedi (ABS sesini ne duydum ne de hissettim)
    3-araçta yalnız ben vardım, emniyet kemerim takılıydı. (benim airbag patlamadı, bu normal mı ?)
    4-yolcu koltukları boş olmasına rağmen ön sağ airbağ patladı (o koltuk boş iken patlar mı ? )

yukardaki sorunları göz önüne aldığımızda ayrıca aracın pertine yorum yaparmısınız.

Resimler

http://db.tt/8wxVgESN
    http://db.tt/lvV50kQx
    http://db.tt/BARTS4lZ
    https://www.dropbox.com/s/t3as0zjhqxzirql/2013-06-03%2010.47.26.jpg
    https://www.dropbox.com/s/d7cz54emgf98sbg/2013-06-03%2010.47.19.jpg
    https://www.dropbox.com/s/xfzqueqxzjiz0od/2013-06-03%2010.32.05.jpg

kaput açılmıyordu yoksa motoru da çekerdim...
    fikir yürüten herkese teşekkürler, diğer kullanıcılara örnek teşkil eder umarım, süreci paylaşmaya çalışacam sizinle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batre -- 4 Haziran 2013; 14:38:01 >

• gecmıs olsun airback sensör yardımıyla calısan bır system bildigim kadarı ile de sase ye gelen darbelerde calısıyorlar kaza buyuk ama o kadarda degıl fotograftan anladıgım kadaryla benım yaptıgım kazada palionun durumunu gorsen cok sukur derdın kesınlıkle :D

ama soyle bır konu var atlanmaması gereken bir konu bu aracın freni nasıl tutmaz!!!!!!!

yolcu airbacklerı devre dısı kalabılıyor aslnda bırakmadıgınızdan acılmıs olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanlevent -- 4 Haziran 2013; 0:02:25 >
  • freni ben de anlamadım zaten expertizde de nasıl kanıtlanır onu da düşünüyorum çok zor ama gerçek.
    '''aslnda bırakmadıgınızdan acılmıs olabilir''' burda kastettiğiniz fren mi yani freni bıraksaydım açılmayacakmıydı airbag, böyle bir şey mümkün olmamalı bence

dediğiniz gibi en büyük sorun ki kazanın ana nedeni frenin tutmaması ve ABS nin devreye girmemesi.
    bununla birlikte airbag neden anormal davrandı? kafamı bunlar kurcalıyor, ben bu araca bidaha nasıl güvenebilirim ki
  • allah korumuş böyle bir arabada böyle bir sıkıntıyı ilk kez duyuyorum.
  • benim aracımda da %65 aynı hasarı aldı ama ne airbag açtı ne bişey ama emniyet kemeri takılı değildi
  • geçmiş olsun öncelikle frenlerin tutmaması şaşılası bir durum
  • Bende ilk defa birbirinden ayrı patlayan ön havayastığı görüyorum. Bu durumda bir terslik var bana kalırsa, sağdakine gelen darbe sana gelmiyor mu ?
  • sağ airbag sensörlerine tam denk geldiyse sağ taraf açılmıştır. frenlerde ise aracın fren hidroliği bitmiş olabilir ya da hortumlarında kaçak olmuş olabilir.Expertiz dahilinde sonucu çıkar ortaya.frenle ilgili aklıma başka birşey gelmiyor.Geçmiş olsun
  • yani sadece bir airbag açılması normal doğru mu anladım ?
    peki diyelimki benim emniyet kemeri takılı değil, ozaman da açılmayacakmıydı ?
    açılmayacaksa allah korusunu sürücü koltuğundaki kişi neye güvenip o arabalara binecek
  • Ön den sağdan yada soldan alması önemli değil her ikiside açılır. Sol teker üzerinden betona vuran işçimizin aracında ön iki hava yastığıda açıldı. Konunun üzerinde durun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batre

yani sadece bir airbag açılması normal doğru mu anladım ?
    peki diyelimki benim emniyet kemeri takılı değil, ozaman da açılmayacakmıydı ?
    açılmayacaksa allah korusunu sürücü koltuğundaki kişi neye güvenip o arabalara binecek

Arac darbeyi nerden alirsa o tarafin airbagi acilir siz onden vurmussunuz tamam ama sag airbag sensorune denk gelmistir diye dusunuyorum yanlişta olabilir. Belkide onler tek sensore baglidir. Konunun uzerinde durun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam biz de aynı şekilde kaza yaptık.Kardeşim kullanıyordu arabayı kemerlerimiz bağlıydı.Bir an dikkatsizlikten sağ tarafta duran araca çarptık.Kaza anında fotoğraflar çekemedim ama kaza sonrası servisten fotoğraflar göstereyim size bizim de hava yastıklarımız açılmadı.Hiçbirisi hem de.Sigorta şirketi ve servis işbirliği ile şu araç perte çıkarıldı yorum sizin.Siz siz olun kendisi kırmızı ismi beyaz sigorta şirketiyle falan uğraşmayın.Hem de öyle işbirliği içindeler ki aracım benden habersiz güya perte çıkmış 1-2 gün sonra beni vatandaşın teki arıyor açık artırmada aracımı almış hesap numaramı istiyor.Tabi aldı ama üçün birini aldı.Araç çalışır hatta yürür durumda gerisini siz düşünün.
     Honda Civic Kaza Pert Fren Airbag Honda Civic Kaza Pert Fren Airbag Honda Civic Kaza Pert Fren Airbag Honda Civic Kaza Pert Fren Airbag

• Yolcu airbag'i açılıpda sürücününkinin açılmaması kesinlikle olmaması gereken bir durum.Üstüne üstlük emniyet kemeriniz dahi takılıyken sizinkinin açılmaması dahada garip bir durum.

Frenlerin tutmamasını vs. kanıtlayabilceğinizi sanmıyorum fakat airbag durumu oldukça garip bunun üzerinde durabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batre

freni ben de anlamadım zaten expertizde de nasıl kanıtlanır onu da düşünüyorum çok zor ama gerçek.
    '''aslnda bırakmadıgınızdan acılmıs olabilir''' burda kastettiğiniz fren mi yani freni bıraksaydım açılmayacakmıydı airbag, böyle bir şey mümkün olmamalı bence

dediğiniz gibi en büyük sorun ki kazanın ana nedeni frenin tutmaması ve ABS nin devreye girmemesi.
    bununla birlikte airbag neden anormal davrandı? kafamı bunlar kurcalıyor, ben bu araca bidaha nasıl güvenebilirim ki

Devre dışı bırakmadığın için, yolcu airbag'i açılmış olabilir diyor.

Fren hidrolik sistemini hemen kontrol edin. Hortumlar, hidrolik kabı vd.....
  • Çok şaşırdım. Biliyorsunuzdur yolcu koltuğunda ağırlık sensörü var. Biri oturmadığı zaman emniyet kemeri ikazı vermiyor ama yolcu koltuğunda biri varken ikaz veriyor. Bu teknoloji olan bir araçta yolcu airbaginin açılması anormal bir durum bence
  • Airbag tek açılmaz sürücü tarafı arızalı olabilir. Daha önceden airbag ikaz etmiş olabilir arızalı diye, hava yastığını açabilecek bir darbe aracın katlanabilir şase bölgelerinde hasar meydana getirmiştir. Araba pert.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.