Şimdi Ara

Fiesta Arka Fren Kampana

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2017 model Fiesta'da arka fren kampanaymış. Gerçekten şaşırdım biliyorum bunu bile savunacaklar var kampana olsa ne olacak, disk frene göre daha ucuz bakımı da ucuz daha yüksek ömürlü falan filan ciddi ciddi bunu yazıp tartışacak insanlar var.

Yani maliyeti kısacağız diye de bu kadar olmaz ki Yıl 2018 değil mi ben mi yanlış bakıyorum ??

100 bin TL veriyorsun ve kampana bari Türkiye'de yapma be Ford. Rakiplerinden güçsüz olup, rakiplerinden vergi avantajın olup aynı fiyata araç sattığını biliyordum da bu kadarını beklemiyordum. 2 tane airbag hadi bunu da anlarım. 100 beygir ve diğer donanımlarda normal disk fren sanırım 85 liklerde falan kampana

Özellikle düz yolda 2-3 fren testiyle değil de yokuş aşağı bir güzergahta kampana - disk fren farkını çok daha iyi görürüz ısındıkça. Msansertekin'in yazdığı bilgiyi de şöyle koyalım kampanayı ciddi ciddi savunanlar için.

"Kampana fren, yapısı gereği ısıyı dışarı atamaz.

Çoğu kişi bilmez ama, freni limitleyen faktör aslında lastik ve fren sisteminin ısıyı bünyesinden atabilme kapasitesidir. Uzun bir rampadan aşağı inerken, özellikle de dizel motorlarda(motor freni benzinliye göre yetersizdir) frene uzun süre yük biner. Isınan fren , bünyesinden ısıyı atamazsa fren kuvveti dramatik şekilde düşer. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 3 Eylül 2018; 13:15:26 >

• Yeni polo da ayni durumda.

Disk brakes rolls

Ön balatalari kendim degistiriyorum c3te ama arka kampanalarin gobegindeki devasa civatalari sokecek lokma uç bulamadigim icin duruyor oyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiesta sınıfının en iyisi sayılır Polo ile birlikte, sürdüm aracı gayet tatminkar da frenleri var neden böyle bir konu açtın anlamadım şahsen. Kendi cevabını kendin vermişsin ne güzel masraftan kurtarmış işte bizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boss Boost

Fiesta sınıfının en iyisi sayılır Polo ile birlikte, sürdüm aracı gayet tatminkar da frenleri var neden böyle bir konu açtın anlamadım şahsen. Kendi cevabını kendin vermişsin ne güzel masraftan kurtarmış işte bizi
    Onu ironi amaçlı yazmıştım kampana fren ile disk fren bakım ne kadar fark ediyor Allah aşkına 1000 TL mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Onu ironi amaçlı yazmıştım kampana fren ile disk fren bakım ne kadar fark ediyor Allah aşkına 1000 TL mi ?

Alıntıları Göster
    Firmalar artık tavan elceği koymaktan bile kaçıyorlar maliyeti neresinden kırabiliriz diye o yüzden B segmenti arabada arka freni disk beklemek biraz zor günümüz rekabetinde. O adamlar arkaya disk koysa kimsenin helal olsun diyeceğini sanmıyorum açıkçası arkaları kampana olan bir rakibiyle aynı mesafede duruyorsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    Valla gecen benim puntoya arka kampana fren ayari yaptim. Tek tarafa 30 dk ugrastim istedigim gibi olsun diye. Yapmadan el freninim telinide gevsettim. O halde bile el frenini 1 dis cekince zart diye tutuyor. Fren pedalinin tepkisi harika oldu. Dokunuyorsun yigdiriyor arabayi. Ayari bozukken, yuksek suratten sert yavaslamada on balata isinip vibrasyon yapiyordu. Ayar yapinca oda kesildi fren dengeli oldugu icin.

Sanayideki ustalar kampanayi soker balata spreyi sikip circiri iki dis kaldirirlar sonra gonderirler musteriyi.

Circir in ayari ile oynadiktan sonra kampana tam montaj yapilir ve cekic ile sagina soluna bir kac vurulup balatalarin oturmasi saglanir. Sonra kampana cevrilip sikilik durumuna bakilir. Cok gevsek donuyorsa biraz daha acarsiniz. Biraz zahmetli istir bunlar ama ustalar kasap oldugundan ugrasmazlar. Sonrada kampana yok oyle yok boyle. Ayari duzgun olsun direksiyona alonso yu koy disk mi kampana mi ayirt edemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 2 Eylül 2018; 20:50:26 >

• Birazdan yol tutuşcular konuya damlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kampana Fren Disk Fren Muhabbeti
    11 yıl önce açıldı
    Kampana Fren ve ABS
    18 yıl önce açıldı
    Honda civic fren balatası
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • maliyetten kaçmak için yapılan hamleler. boşuna kampana şöyle iyidir böyle hoştur demeyin. kampana koymalarının tek amacı 3-5 kuruş daha fazla kazanmak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kampana fren = maliyetten kaçmak.

yağmurda ses yapar, ısınınca da ses yapar gerçi. frenlemesi disk frene göre zayıf. hem kampana frenli colt hem de disk frenli asx kullanıyorum ikisi arasında dağlar kadar fark var... kampana ısınınca evlere şenlik olur...
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Son paragrafta kahkaha attım hocam kusura bakma😂

Elinize sağlık konunun en güzel cevabı hocam. Ama bizim insanımız an-la-maz. Uğraşmaya gerek yok...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kampana fren sisteminin daha ucuz olduğuna dair gerçek bir bilgi var mı? tartışma boşuna olmasın.

Son fiyatı önemli değil, üretici fiyatından bahsediyorum. Parça sayısına, toplam metal ağırlığına, toplam işleme, tahmini üretim süresine bakınca kampana çok daha pahalı gibi duruyor. Kanallı disk olsa belki, ama arkaya konulan soğutmasız küçük bir disk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    Arka fren sisteminin ebatının çoğu binek araçlarda öndeki frenden ufak olduğunu, dolayısıyla az ısı girdisi bile olsa küçük kütlesinden ötürü kolay ısınacağını hatırlatayım da, sonra yanlışlık olmasın

Q= m * cp * sıcaklık farkı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

kampana fren = maliyetten kaçmak.

yağmurda ses yapar, ısınınca da ses yapar gerçi. frenlemesi disk frene göre zayıf. hem kampana frenli colt hem de disk frenli asx kullanıyorum ikisi arasında dağlar kadar fark var... kampana ısınınca evlere şenlik olur...
    Yokus asagı uzun frenlı bı yolda evlere senlık oluyor kampana:D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.