Şimdi Ara

Honda Civic 1.6i DTEC neden tutmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlan sayısı az, piyasası daha düsük gibi neden tutmadı acaba ?

• az satıldı bu sebepten yan sanayi parçası yok,

yoksa eminim başarılı bir makinedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 24 Eylül 2024; 14:57:8 >
  • Honda Civic 1.6i DTEC neden tutmadı
  • 2018 yılı filo'ya adetli satışlar yaptı Honda

birçok firma ile buluşturmuştuk...

özellikle Tuborg'un sarı siyah Civic'leri vardı yollarda dikkat etti iseniz...

2019'da bir düzlük videosu çekmeye çalışmıştım

Honda Dizel 0-100'ü...

Dizel aracın amacı bu değil... ama kabin içi gürültüsü zaten japonlarda zayıf nokta

dizelin sesi ile daha da rahatsızlık verecek seviyelerde...

şanzımanı düzelttik...DCT olarak belirtmiştim, 9ZF olacak, geçişleri zaten video'da görüyoruz...

muhtemelen DCT kullansaydı DSG benzeri çok sorunlar yaşarmışız...

haa sorun yaşadın mı diye soracak olursan ben 1 ay kadar kullandım (2500km)

uzun dönem için birşey diyemem...ancak tercih edeceğim bir araç olmazdı...

Benzinli RS Turbolu motorlar bile soru işareti bende...

Hondayı Hybrid veya Atmosferik alıp binmek lazım...

Mehmet ŞENyoutube
    21.03.2019 - Honda Civic 1.6 i-DTEC - Dizel 0-96km/hızlanma Honda Civic 2019 Model 1.6 DIESEL DTC 0-100 Hızlanma - düz yol performansı yaklaşık 9 - 9.5 sn.
    https://www.youtube.com/shorts/_yYNRbfO8pY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infinite -- 25 Eylül 2024; 9:18:37 >

• Honda bu dizel motor işini maalesef TR'de beceremiyor. Lpg denince akla honda geldiği için çoğu kişi dizelin olduğunu bile bilmiyordur.

• dizelde TDi'dan şaşmayacaksın. her türlü modifiyeye de yatkın sağlam bir motordur TDİ.

• 2019 modelini arkadaşım sıfır aldı kullanıyor rutin bakımları harici bir sıkıntısı olmadı. Vites geçişleri sert olabiliyor zaman zaman zf 9 ileri şanzıman yerine cvt olsaydı daha konforlu olabilirdi. Onun harici klasik japon aracı yol sesi rüzgar sesi durumlarını herkes biliyor. Az yakıyor bunu kesinlikle söyleyebilirim. Normal kullanımda 5.5 - 6 litre civarı yakıyor ortalaması.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • infinite kullanıcısına yanıt

1.6 dtec motorlu Honda Civiclerdeki zf9 şanzıman çift kavramalı yarı otomatik değil tork konvertörlu tam otomatik şanzıman olması lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet ZF9 o kısmı düzeltmek lazım 👍

• Bende var FC5 alacaksam sadece dizel alırım. Eskiden LPG'li versiyonuda vardı resmen hamallık.Yakıt aynı

• Benzinli modelleri nasıldır 2020 1.5 benzinli almayı düşünüyorum

• civic in hitap ettiği kitle dizel kullanıcısı olmadığı için tutunamadı. aslında motor ve şanzıman kombinasyonu gayet güzel ve sorunsuz ancak ülkemizdeki civic portföyü benimsemedi.

• 2 yıl 2019 model idtec kullandım. Araç sorunsuz araçtır. Hiç bir problem ile karşılaşmadım. 2018-2019 yıllarında üretildiği için sınırlı sayıda üretim olmuştur. Şanzıman gereği araç ilk çalıştığında şanzıman yağı ısınana yani gerekli kıvama gelene kadar vites geçişlerini hissettirir. Ama sonrasında yumuşar. Bunun sebebi de tam otomatik tork konventerli olmasından kaynaklıdır. 9 ileri zf şanzıman olmasından kaynaklı ben bu araç kadar performanslı araç kullanmadım. Düşünün 2500 civarı devirde 140-145 hız yapıyor. Her araç gibi bununda bakımlarını zamanında yapar, gereken özeni gösterirseniz sıkıntı yaşamazsınız. Benzinli olanlara göre farkı da şu; benzinli şanzıman yağı 2 yıl-40 bin km, idtec lerde 4 yıl- 80 bindir. Ama maalesef bizim ülkemizde benzinli tutulduğu için tercih edilen genelde bunlar oluyor. Almak isteyenler gönül rahatlığıyla alabilir. Kronik DPF arızası var olarak bilinir fakat bir kere bile arıza ile karşılaşmadım. Arka cam kenarlarında genelde boya atar ki her kasa da hemen hemen olabiliyor. Rötuş ile sıkıntı gideriliyor.

1.6 benzinli turbosuz

1.5 benzinli turbolu

1.6 dizel turbolu

İdtec çok gider az yakar kesinlikle...

1.5 vtec 180 hp çok gider çok yakar...

1.6 benzinli sadece gider :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilisimsel -- 17 Aralık 2024; 10:37:36 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.