Şimdi Ara

Honda cbr125r mi Yamaha yzf r125 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
5.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle kendimi tanıtayım aranızda yeniyim. Adım Furkan, 15 yaşındayım, 1.70 1.75 boylarındayım, inşallah seneye a1 ehliyet sınavına giricem. Neyse konumuza dönelim.

Bende 2 senedir aşırı motor tutkusu var. Ha hiç mi kullanmasını bilmiyosun derseniz, 1 yıl boyunca çankırıdan ankaraya 2 haftada bir abimin yanına giderdim. 1 yıl önce kullandığım motorun markasını modelini bilmiyodum. Bakmak hiç aklıma gelmedi, sonuçta başkasının motoru. Benim şuan aklımda 2adet motosiklet var . 1)Honda cbr125r, 2)Yamaha yzf r125. Hız yapmayı çok severim ama görselliğe daha çok önem veririm sonuçta ben bununla kışın okula gidip gelicem. hem a1 ehliyetide sadece 125cc ye kadar izin veriyomuş.inş seneye ehliyetimi alırsam her sene 500 km yol yapıcam. Dh ailesinden tek ricam hangi motoru almalıyım, bana bir tavsiye verirmisiniz.

Honda cbr125r mi Yamaha  yzf r125 mi? Honda cbr125r mi Yamaha  yzf r125 mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Honda CBR125R mi Yamaha YZF R125 mi?

125 cc'lik spor motosiklet pazarında iki popüler seçenek olan Honda CBR125R ve Yamaha YZF R125'i karşılaştırırken karar vermek zor olabilir. İki motosiklet de benzer özelliklere sahip olsa da, bazı önemli farkları vardır.

Motor Performansı

R125 mi CBR 125 mi diye merak ediyorsanız, her iki motosikletin de 125 cc tek silindirli motorlara sahip olduğunu belirtmeliyiz. Ancak CBR125R, 13,1 beygir gücüyle R125'in 14,75 beygir gücüne göre biraz daha az güçlüdür.

Tasarım

Tasarım açısından CBR125R, daha saldırgan bir görünüme sahipken R125 daha yumuşak çizgilere sahiptir. CBR125R, tam kaporta ve çift farlı bir yarış motosikleti görünümüne sahipken, R125 daha sade bir sokak motosikleti görünümüne sahiptir.

Sürüş Pozisyonu

Sürüş pozisyonu, motosiklet kullanım deneyimi açısından önemli bir faktördür. CBR125R, daha sportif bir sürüş pozisyonu sunarken, R125 daha rahat bir oturuş pozisyonu sunar.

Özellikler

Özellikler açısından iki motosiklet de benzer özelliklere sahiptir. İkisi de ABS frenler, dijital göstergeler ve LED farlar ile donatılmıştır. Ancak R125, CBR125R'de bulunmayan bir kayar debriyaj ile birlikte gelir.

Fiyat

Fiyat, motosiklet satın alırken önemli bir husustur. Genellikle R125, CBR125R'den biraz daha pahalıdır.

Sonuç

Sonuç olarak, CBR125R ve YZF R125, her ikisi de kendi avantajları ve dezavantajları olan mükemmel 125 cc'lik spor motosikletlerdir. Hangi motosikletin sizin için daha uygun olduğuna karar vermek, kişisel tercihlerinize ve sürüş ihtiyaçlarınıza bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kardeşim ,şimdi yaşın çok ufak canını seviyorsan bu tutkudan vazgeç demeyeceğim sana ama bence sen daha ufak şeylerle başla; 100cc cup gibi. Bunların bandrolleri felanda var herhalde biliyorsundur. O kısımları geçiyorum.

CBR125R : Daha ucuz, Daha ekonomik, Daha sağlam, Daha rahat
    YZF125R : Daha hızlı,Daha güçlü, Daha gösterişli, Daha teknolojik

Şimdi eleştirenlerde olur bu karşılaştırma benim nacizane edindiğim deneyimlerden oluşmuş kişisel karşılaştırmamdır. Mesela cbr125r oturuş pozisyonu olarak yzf125r'ye çok daha dik, o yüzden ona daha rahat yazdım. Şahsende kullandım gerçekten trafikte çok rahat bir sürüşü var. Ben canımı ,cebimi düşünüyor ve cbr diyorum, ama yzf'de çok mantıklı bir seçimdir.
  • hero hx 250r geliyor bekle daha çok model gelecek.

Honda cbr125r mi Yamaha  yzf r125 mi?

• oKsyqeN kullanıcısına yanıt
    Abi çok özürdilerim geç yazdığım için. Yaş konusunda çok haklısın ama işte gençliğin verdiği bir tutku.motor kısmına gelirsek cub tarzı motorları sevmiyorum. Daha çok s.sport motorları seviyorum.neden dersek sonuçta okula motorla gidicem. Anlarsın abi sen. Para konusuna gelirsek bilmiyorum abi ilk defa kendime motor alıcam zaten almışken en iyisini alalım dimi. bu yaz işe giricem iyi bir iş bulursam parayı bankaya yatırcam, babamda olabiliceği kadar yardımcı olucak. Tek sıkıntı annem boşver ne yapıcaksın motoru diyo. Kadın haklı tabi sokakta bulmadı çocuğunu. Yamaha daha şık duruyo ama yedek parçaları grenajları araştırmama göre biraz pahalı. İnş seneye ölmessek belki daha güzel motorlar çıkar. Abi bide bunlar dışında önericeğin 125cc yzfr125'e benzeyen s.sport modeller varmı. Ha bide abi motorların bandrolleri pahalımı bide 18 yaş altı olduğum için motorun ruhsatını kendi üstüme alabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanaydogdu18 -- 2 Haziran 2016; 1:04:46 >

• efecan0001 kullanıcısına yanıt
    Bekleriz beklerizde daha nereye kadar bekliyicez. Kim bilir ileride daha neler gelicek. Yani ileriyi boşverelim şimdiklerle yetinmek lazım. Hem zaten bana 125 lik lazım a1 ehliyeti için. Büyük cc'ler için daha erken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanaydogdu18 -- 2 Haziran 2016; 1:04:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanaydogdu18

Bekleriz beklerizde daha nereye kadar bekliyicez. Kim bilir ileride daha neler gelicek. Yani ileriyi boşverelim şimdiklerle yetinmek lazım. Hem zaten bana 125 lik lazım a1 ehliyeti için. Büyük cc'ler için daha erken

kardeşim 23 yaşındayım 15 yaşından beri motor kullanıyorum motora binme demiycem çünkü o zehiri bi kere almışsın artık sana tavsiyem kendini racing in görünüşüne kaptırıp kariyerine erkenden son verip aramızdan ayrılma selanı vermesinler

illa başlayacağım diyorsan kendine ufak çaplı 125ccye kadar(o bile fazla max 100) bir SCOOTER al ve nedir ne değildir iyice kavra direksiyon hakimiyetin ve reflekslerin olsun çünkü asfalt her zaman göründüğü gibi değil kafanı spatula ile yerden kazırlar.

CBR ve YZF racing tarzı motorlardır ufak cc olsada torkları yüksektir ve 0-100 km kısa süre içiersinde ulaşabilen motosikletlerdir 125 cc dediğin motor 150-160 km arası hız yapıyor ve bu en ufak bi dikkatsizliğin veya paniklemende senin %300 ölümün demektir sana tavsiyem tekrar söylüyorum SCOOTER aldanma ve ayrıca youtube'dan Altın Elbiseli adamı takip edip videolarını izlersen motosiklet hakkında benim kadar bilgiye ulaşır ve bilinçlenirsin. Çünkü asfalt her zaman kuru değil ve motosiklet dediğin 2 tekerden oluşur en ufak yağmurda veya karda kendini yerde bulursun ölümün olur ve asla ve asla EKİPMANLARINI ALMADAN ÖNCE MOTOSİKLETE BİNME(KASK MONT PANTOLON)

şu videoyu bi izle derim

https://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0

buda belki sana küpe olur
    https://www.youtube.com/watch?v=eT_JjbsG9hc

• quote:

Orijinalden alıntı: AdagioForStrings

quote:

kardeşim 23 yaşındayım 15 yaşından beri motor kullanıyorum motora binme demiycem çünkü o zehiri bi kere almışsın artık sana tavsiyem kendini racing in görünüşüne kaptırıp kariyerine erkenden son verip aramızdan ayrılma selanı vermesinler

illa başlayacağım diyorsan kendine ufak çaplı 125ccye kadar(o bile fazla max 100) bir SCOOTER al ve nedir ne değildir iyice kavra direksiyon hakimiyetin ve reflekslerin olsun çünkü asfalt her zaman göründüğü gibi değil kafanı spatula ile yerden kazırlar.

CBR ve YZF racing tarzı motorlardır ufak cc olsada torkları yüksektir ve 0-100 km kısa süre içiersinde ulaşabilen motosikletlerdir 125 cc dediğin motor 150-160 km arası hız yapıyor ve bu en ufak bi dikkatsizliğin veya paniklemende senin %300 ölümün demektir sana tavsiyem tekrar söylüyorum SCOOTER aldanma ve ayrıca youtube'dan Altın Elbiseli adamı takip edip videolarını izlersen motosiklet hakkında benim kadar bilgiye ulaşır ve bilinçlenirsin. Çünkü asfalt her zaman kuru değil ve motosiklet dediğin 2 tekerden oluşur en ufak yağmurda veya karda kendini yerde bulursun ölümün olur ve asla ve asla EKİPMANLARINI ALMADAN ÖNCE MOTOSİKLETE BİNME(KASK MONT PANTOLON)

şu videoyu bi izle derim

https://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0

buda belki sana küpe olur
    https://www.youtube.com/watch?v=eT_JjbsG9hc

Abi haklısında beni vitesliler daha çok dikkatimi çekiyo. Yani arabadaki gibi kesiciye verip vites attırmak istiyorum. Abi bide ilk motorum olucak a2 ehliyet alana kadar değiştirmiyicem. Abi zaten aşırı hız yapmıyıcam en fazla taş çatlasa 100 110 giderim uzun yolda!. Seneye kadar scootere ikna olursamda biraz zor ama honda pcx 125 nasıl iyimi uzun yol yapılırmı ve daha farklı önerebileceğin görüntüsü güzel motor varmı.ha bide ekipmanları yavaş yavaş alıcam ekipmansız markete bile gitmem. Bana önerebileceğin mevsimlik mont, kask, eldiven varmı? Bir şey daha ben kamerada takıcam kaskıma bir tane kamera buldum sj4000 wifi çekim kalitesi çok iyi bunu alsam ileride sorun çıkarmaz dimi. Ve kamera alırken nelere dikkat etmeliyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanaydogdu18 -- 2 Haziran 2016; 12:54:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abi kararım birden değişti karşı komsu erol abi 8 sene ehliyetsiz honda pcx kullanmış. Ama 2 sene önce kaza yaptı bacağında platin var tövbe etti kullanmıyo şimdi ama hala ehliyetsiz araba kullanıyo. Neden değişti dersen scooter'la bole kaza olduysa kim bilir s.sportla neler olur üstelik çok tecrübeli değilken. Şimdi aklımda gene 2 motor var gene bu motorla uzun yol yapıcam ama hemen değil bi 5,6 ay şehir içinde kullandıktan sonra 1. Motor: honda pcx 125 2.motor: yamaha nmax abs acaba hangisi daha iyi hangisinin yol tutusu daha iyi soylerseniz çok memnun olurum.belki daha sonra a2 ehliyet aldıktan sonra s.sporta geçerim ama daha s.sporta erkenmiş onu anladım. Birde abi sana bir sorum var amcam geçen sene s.sport bi kawasaki ile kaza yaptı ga takılı kalmış gaz neden takılı kalmış olabilir üstelik motor sıfırdı ozaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanaydogdu18 -- 2 Haziran 2016; 14:34:40 >
  • quote:

Abi kararım birden değişti karşı komsu erol abi 8 sene ehliyetsiz honda pcx kullanmış. Ama 2 sene önce kaza yaptı bacağında platin var tövbe etti kullanmıyo şimdi ama hala ehliyetsiz araba kullanıyo. Neden değişti dersen scooter'la bole kaza olduysa kim bilir s.sportla neler olur üstelik çok tecrübeli değilken. Şimdi aklımda gene 2 motor var gene bu motorla uzun yol yapıcam ama hemen değil bi 5,6 ay şehir içinde kullandıktan sonra 1. Motor: honda pcx 125 2.motor: yamaha nmax abs acaba hangisi daha iyi hangisinin yol tutusu daha iyi soylerseniz çok memnun olurum.belki daha sonra a2 ehliyet aldıktan sonra s.sporta geçerim ama daha s.sporta erkenmiş onu anladım. Birde abi sana bir sorum var amcam geçen sene s.sport bi kawasaki ile kaza yaptı ga takılı kalmış gaz neden takılı kalmış olabilir üstelik motor sıfırdı ozaman.

motora biniyosun bunun racing i veya scooterı fark etmez kaza ve ölüm riskin diğerlerine göre 10 kat daha fazla çünkü motosiklette kaporta sensin motorda gaz takılı kalmaz o 15 sene önceki mobylette lerde oluyordu gaz takılı kalmamıştır eli gazda takılı kalmıştır
    pcx 125 de ideal bi motor honda olsun çamurdan olsun motosiklette abs tamamen gereksizdir araç için yapılmış bir sistemdir zaten tamam yağmurlu havada çok faydası olur fakat virajlarda motoru senin kontrolün altından çıkarır

• quote:

Orijinalden alıntı: AdagioForStrings

quote:

Abi kararım birden değişti karşı komsu erol abi 8 sene ehliyetsiz honda pcx kullanmış. Ama 2 sene önce kaza yaptı bacağında platin var tövbe etti kullanmıyo şimdi ama hala ehliyetsiz araba kullanıyo. Neden değişti dersen scooter'la bole kaza olduysa kim bilir s.sportla neler olur üstelik çok tecrübeli değilken. Şimdi aklımda gene 2 motor var gene bu motorla uzun yol yapıcam ama hemen değil bi 5,6 ay şehir içinde kullandıktan sonra 1. Motor: honda pcx 125 2.motor: yamaha nmax abs acaba hangisi daha iyi hangisinin yol tutusu daha iyi soylerseniz çok memnun olurum.belki daha sonra a2 ehliyet aldıktan sonra s.sporta geçerim ama daha s.sporta erkenmiş onu anladım. Birde abi sana bir sorum var amcam geçen sene s.sport bi kawasaki ile kaza yaptı ga takılı kalmış gaz neden takılı kalmış olabilir üstelik motor sıfırdı ozaman.

motora biniyosun bunun racing i veya scooterı fark etmez kaza ve ölüm riskin diğerlerine göre 10 kat daha fazla çünkü motosiklette kaporta sensin motorda gaz takılı kalmaz o 15 sene önceki mobylette lerde oluyordu gaz takılı kalmamıştır eli gazda takılı kalmıştır
    pcx 125 de ideal bi motor honda olsun çamurdan olsun motosiklette abs tamamen gereksizdir araç için yapılmış bir sistemdir zaten tamam yağmurlu havada çok faydası olur fakat virajlarda motoru senin kontrolün altından çıkarır

Çok teşekkürler abi birde yamaha nmax var acaba nasıl hondadan dahamı iyi sanki fotolarda küçük gibi duruyo

• quote:

2011'de piyasaya çıkan PCX'i nasıl 8 sene kullanıp 2 sene önce kaza yapabildi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre D

quote:

2011'de piyasaya çıkan PCX'i nasıl 8 sene kullanıp 2 sene önce kaza yapabildi acaba?

Bilmiyorumki abi bana öyle dedi ya ben yanlıç anladm motoru yada beni yedi yarın sormam lazm içimde kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanaydogdu18 -- 4 Haziran 2016; 1:13:25 >

• Öncelikle selamun aleyküm. Kardeşim aynı durumdayım, gelecek sene a1 alacağım Allah'ın izniyle. Şimdi forumda ki büyük abilerime soruyorum. Benim 2 senedir vitessiz motor,elektrikli bisiklet, 2-3 defa da vitesli motor sürmüşlüğüm var. Bana da furkana dediklerinizin aynısını söyleyip scooter mı önereceksiniz yoksa hondayı veya yamahayı mı? Şimdiden teşekkür ederim. :)

• Konu eski biraz 2 ay geçmiş ama yine de ben diyeceğimi diyeyim. Arkadaşların dediği gibi supersport yavruları diğerlerine göre daha çok ivmelenir yaşınız da küçük olduğu için zaptedemezsiniz. Aklınızda supersport varsa scooter önermem vitesliyle başlayabilirsiniz. ybr 125 size çok uygundur, tipsiz de değildir yakışıklıdır. ehliyetinizi alın eğitiminizi ve ekipmanlarınızı tamamlayın. konu sahibi arkadaş uzun yoldan bahsetmiş. Araştırabilir ybr ile uzun yol yapan bir sürü insan var ve de dünya turu yapıp evereste de çıkmış bir motor.
  • Yok sağol abi ybryi sevmiyorum kararımı verdim zaten. Cbr 125r alıcam neden dersen babamla bi honda bayisine gidip oturdum diğerlerini bilmem ama bana göre rahat. zaten bu motoru baya bi uzun süre kullanıcam yani motor artık ben bittim bunaldım beni bırak diyene kadar bırakmıcam :). Ehliyetsiz asla kullanmam arabayı çok kaçırırım ama :) nisanda ehliyetim cebimde olucak inşallah. Birde honda eğitim merkezleri nasıl ilgileri güzelmi. Yoksa önerdiğiniz başka bir eğitim merkzeleri varmı veya özel birini tutarsam hem ucuz hemde daha iyimi olur? Bir kaç sorum daha var aklımda kalırsa uyuyamam.ekipman seçimi yapıcam fakat markaları marka kalitelerini pek bilmiyorum. Malzene kalitesi en iyi olan fakat tüm ekipmanlar ile 4bini aşmıyacak en iyi marka nedir. Birde bu motordaki stok egzozu değiştiricem değiştirme nedenim sadece görüntü ama aldıktan bir süre sonra değiştiricem youtubede gpr egzozları gördüm cbr 125 taktıkları video:
    youtube
    HONDA CBR 125 2011 SCARICO GPR EXHAUST SYSTEM GPR ECHAPPEMENT POT
    https://youtu.be/BVQOb77Hoso
    bu egzozu türkiyede bulabilirmiyim. Cevabın için teşekkür ederim abi. Allah nasip ederse inşallah alıcam bu motoru. Yazi biraz uzun ama gece aklıma 100lerce soru geliyo kusura bakmayın :)

• Ben cbr 125r aldım daha yeni 200km oldu rodajda çok basmıyorum 6-6.5 bin deviri geçmiyorum yine de tatmin ediyor. Rodaj bitince daha da açılır diye düşünüyorum. Bu arada egzoz önermem. Ben de 125cc tek silindir diye ses çıkmaz diyordum ama biraz kullanınca rodajda olmasına rağmen sesi tok çıkıyor seni tatmin edecektir yani. Ekipman olarak yazlık mı kışlık mı bakıyorsun?

• Furkan büyük ihtimalle ben de cbr 125 r alıcam. Zaten fazla hız yapmam abilerim kusura bakmayın lafınızın üstüne laf koymuş gibi oluyorum ama her gencin hayalidir supersport bizi de biraz anlayın. :)

• Egzozu ses için değil görüntü için değiştirmek istiyorum fakat gpr egzozu türkiyede bulabilirmiyim onu bilmiyorum. Ekipman yazlık olucak kısında kullanıcam ama sorun olmaz okula gidip gelicem ekipman beni sağlam bir şekilde koruyan ve aşırı kaba durmuyacak ve 3,4 bini aşmıyacak ekipman arıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.