Şimdi Ara

Michelin City Grip - Anlas Tournee

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
17.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2009 Model SYM GTS 250 scooter kullanıyorum.

Şu an motorumun üzerinde Michelin City Grip lastikler var. Kullanım ömrü bitti ve bu sezonu çıkarmayacak. O yüzden yeni ön arka lastik almayı planlıyorum.

110/90/13 Ön
    130/70/13 Arka

Ölçülerinde Michelin City Grip lastikler 500 TL civarında bir fiyat çıkıyor.

Facebook ve forumlarda Anlas lastikleri tavsiye edenler de olmuş, biraz araştırınca ve videoları falan izleyince Anlas mı Michelin'mi karar veremez oldum.

Aynı ölçülerde Anlas lastikler 300 TL civarında bir fiyata geliyor.

Lastikler yumuşak hamur. Kuru zemin ve yağmurlu zeminde performansının iyi olduğu yazılmış.

Aranızda Anlas kullanan var mı? Dayanıklılık, Viraj, Yağmurlu hava ve sürüş performansı nasıl? Bilgi verebilecek var mı?

Teşekkürler..

• city grip yaz lastiğidir.. kışın şehir içi kullanımında sıkıntı yaratabilir ıslak ,sulu karlı , çiğli zeminde sadece city grip değil bütün yaz lastikleri sıkıntı yaratır..

Motor kullananların çoğu isme markaya bakıyor lastiğin cinsine bakmıyor bu alstik nedir 4 mevsim mi ,kış mı ,yaz mı bilmiyorlar.. city grip adam yağmurda şahane yolu tutuyor diyor.. demek kış lastiği ile yapmurda gitse ama göbek atıcak..

scooter kullanıyorsanız yaz kış , kış lastiği öneririm en fazla lastiğin ömrü daha hızlı azalır ama tam güvenli bir sürüş elde edersiniz.. sadece kışın değil yazlarıda yollarda sulama olur özellikle akşamları büyük tehlike içerir birde yazları kamyonlar şişen frenleri havasını boşaltmak için daha çok yola yağ akıtır..

eskiden scooterlara commuter tarzı naked tarzı motorlarda fabrikasyon derin dişli büyük su kanalları olan lastikler konulurdu sonradan fabrikalarda işin ucuzuna kaçmaya başladı..

Bu arada motorda kış lastiği diye bir tabir yoktu eskiden yol lastiği arazi lastiği falan vardı şimdi onların adı kış lastiğine döndü ticari olarak partlara ayırıp fabrikalar yaz,kış,4 mevsim falan demeye başladılar..

aslında en güzelide nisandan eylüle yaz , eylülden nisana kadar kış lastiği kullanmakdır..
    Yapay Zekanın Yanıtı

Michelin City Grip vs. Anlas Tournee: Motosiklet Lastikleri Karşılaştırması

Motosikletiniz için en uygun lastikleri seçmek önemli bir karardır ve iki popüler seçenek Michelin City Grip ve Anlas Tournee'dir. Her ikisi de kendi avantajlarına sahiptir ve hangisinin ihtiyaçlarınız için daha iyi olduğunu belirlemek için karşılaştırmalarını yapmanız gerekir.

Michelin City Grip

• Özellikler:
      • Islak ve kuru zeminlerde mükemmel yol tutuşu sağlar.
      • Uzun ömürlüdür ve aşınmaya karşı dayanıklıdır.
      • Hafif ve manevra kabiliyetini artırır.
    • Kullanıcı Yorumları:
      • Michelin City Grip 2 yorumlarında kullanıcılar, özellikle ıslak havalarda üstün yol tutuşunu ve güvenli sürüş deneyimini takdir etmişlerdir.

Anlas Tournee

• Özellikler:
      • Rahat ve sessiz bir sürüş sağlar.
      • Touring lastikleri için uygun fiyatlı bir seçenektir.
      • Birçok farklı motosiklet modeliyle uyumludur.
    • Kullanıcı Yorumları:
      • Anlas Tournee yorumları genellikle konforlu sürüşü ve uygun fiyatını övmektedir. Ancak, bazı kullanıcılar ıslak zeminlerde yol tutuşunun biraz zayıf olduğunu belirtmişlerdir.

Anlas mı Michelin mi?

En iyi lastik sizin özel ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Michelin City Grip, üstün yol tutuşu ve uzun ömrü ile bilinirken, Anlas Tournee konfor, uygun fiyat ve çok yönlülük sunar.

Anlas Tournee Sport

• Özellikler:
      • Anlas Tournee'nin spor odaklı bir versiyonudur.
      • Daha keskin yol tutuşu ve daha sportif bir sürüş sağlar.
    • Kullanıcı Yorumları:
      • Anlas Tournee Sport yorumları genellikle sportif motosikletlerde performansını överken, kullanım ömrünün daha kısa olabileceğini de belirtmektedir.

Sonuç olarak, Michelin City Grip ve Anlas Tournee, farklı avantajlar sunan iki kaliteli motosiklet lastiğidir. İhtiyaçlarınızı ve sürüş tercihlerinizi dikkatlice göz önünde bulundurarak sizin için en uygun lastiği seçebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam Anlas'ı pek tavsiye etmiyorlar. Islak zeminde kaydırıyormuş. Benim scootera tek arka lazım oldu. Yine michelin aldım 250TL ye. Anlas da var arada 70TL fiyat farkı var dedi. Dertsiz başına dert alma bence de.
  • Ben Anlas Winter Grip 2 kullanıyorum ve kesinlikle kaymıyor. Kayıyor diyenler biraz sallamışlar.
  • Seko92 S kullanıcısına yanıt
    winter müsade et kaymasın zaten kış lastiği yani. Benim sorduğum normal scooter lastiği idi.
  • Bu lastiği araştırıyorum bende sıfır motor aldım altında sava diye Slovenya malı dandik bir lastik var güvenemiyorum değiştirsem mi acaba benimkinin ebatları ön 110/70/12 arka 120/70/12 toplamda 400 lira bir rakam çıkıyor bu city grip modelde kullanan varsa nasıldır iyimidir ? Lastikde ucuza kaçmak doğru değil. Arabada hep michlen kullandığım için çok memnunum ama scooter da ilk olacak birde çift hamurlu lastik diye birşey varmış bu ondan mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cann89 -- 20 Nisan 2017; 18:31:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cann89 kullanıcısına yanıt
    Sıfır ise savalar kötü değil diyorlar. piaggio xevo üzerinde gelen lastikler. Ama değiştireceksen michelin city grip tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

Sıfır ise savalar kötü değil diyorlar. piaggio xevo üzerinde gelen lastikler. Ama değiştireceksen michelin city grip tabi.

Hocam vespa sprint aldım üstünde bu var 1000km rodaj bakımında değiştirsem mi diye düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • city grip yaz lastiğidir.. kışın şehir içi kullanımında sıkıntı yaratabilir ıslak ,sulu karlı , çiğli zeminde sadece city grip değil bütün yaz lastikleri sıkıntı yaratır..

Motor kullananların çoğu isme markaya bakıyor lastiğin cinsine bakmıyor bu alstik nedir 4 mevsim mi ,kış mı ,yaz mı bilmiyorlar.. city grip adam yağmurda şahane yolu tutuyor diyor.. demek kış lastiği ile yapmurda gitse ama göbek atıcak..

scooter kullanıyorsanız yaz kış , kış lastiği öneririm en fazla lastiğin ömrü daha hızlı azalır ama tam güvenli bir sürüş elde edersiniz.. sadece kışın değil yazlarıda yollarda sulama olur özellikle akşamları büyük tehlike içerir birde yazları kamyonlar şişen frenleri havasını boşaltmak için daha çok yola yağ akıtır..

eskiden scooterlara commuter tarzı naked tarzı motorlarda fabrikasyon derin dişli büyük su kanalları olan lastikler konulurdu sonradan fabrikalarda işin ucuzuna kaçmaya başladı..

Bu arada motorda kış lastiği diye bir tabir yoktu eskiden yol lastiği arazi lastiği falan vardı şimdi onların adı kış lastiğine döndü ticari olarak partlara ayırıp fabrikalar yaz,kış,4 mevsim falan demeye başladılar..

aslında en güzelide nisandan eylüle yaz , eylülden nisana kadar kış lastiği kullanmakdır..

• darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    İstanbulda kış lastiği koşulları en fazla bir kaç haftadır. Michelin city grip iyi bir yaz lastiği olduğu kadar aynı zamanda ıslak performansı da iyidir. Kış lastiğini yazın kullanmak sıcaklarda lastiğin iyice yumuşaması anlamına gelir ki bu da ciddi güvenlik zaafiyeti oluşturur. Kış lastiği farkı 7 derece altındaki sıcaklıklarda belli olur ki çoğumuz o havalarda motor kullanmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

İstanbulda kış lastiği koşulları en fazla bir kaç haftadır. Michelin city grip iyi bir yaz lastiği olduğu kadar aynı zamanda ıslak performansı da iyidir. Kış lastiğini yazın kullanmak sıcaklarda lastiğin iyice yumuşaması anlamına gelir ki bu da ciddi güvenlik zaafiyeti oluşturur. Kış lastiği farkı 7 derece altındaki sıcaklıklarda belli olur ki çoğumuz o havalarda motor kullanmıyor.
    zaten yukardada dedim kış lastiği adı kışdır ama çoğu lastik üreticisi fabrikanın lastik açıklamasını okursanız 4 mevsim sürülebiliceği yazar.. doğrudur istanbulda kış dediğin 2 aydır ama kış lastiğinin sadece karla ilgisi yok soğuk zemin ıslak yol soğuyan hava ile ilgisi var ki buda 6-7 ay süreç demek..

kış lastiği deyince sanki sadece kar yağınca o lastikle yola çıkılır algısı varki o tam aksine kar lastiğidir ve çivili falan olur ..

kış lastiği normalde ekimde kasım gibi takılır binek araçlarca nisan da çıkarılır .. ticarilerde zaten artık devlet zorunlu bıraktı aralıkdan nisana kadar takmak zorundalar..

yukarda yazdım bana kalsa işi kitabına göre yapmak lazım ekimden nisana kış lastiği, nisandan ekime kadar yaz lastiği..

Yada motor super sport tarzı bir motor değilse enduro,commuter,scooter,cruiser tarzı ise bence en doğrusu eğer motora uygun varsa 4 mevsim lastik takmak .. onlarda altın gibi yok piyasada olanda her motora uygun olmuyor.

imkan yoksa kışında aktif bir motor sürücüsüyseniz mantık belli kış lastiği ile yazın çok bir risk yaşamassınız en fazla biraz lastikden ses gelir yüksek hızlarda belki biraz yalpalar ama yaz lastiği ile kışın çok büyük risk yaşarsınız..

benim sohbet ettiğim kuryeci arkadaşlarım var hepsi yaz kış kış lastiği kullanıyorlar..

michellin city grip ile ben geçen kasım bardakdan boşalırcasına yağmurda motorun arkası kaydı ve düşdüm Allahdan hızım çok düşüktü..

• Anlas hakkında iyi duyumlar aldım, deneyip görmekte fayda var zira ₺200 az bir fiyat farkı değil.

• cervinff kullanıcısına yanıt
    bu anlas düşmanlıgını anlamadım,kendin kullanmadan baskalarının ağzıyla yorum yapmışşın.Anlas türk malı ve fiyat performansı yüksek bir lastiktir forumlardan kullananların yorumu gayet olumludur.yumaşak hamur dan dolayı yol tutuşu iyidir tek dejavantajı yumuşak hamurdan yolayı sert lastiklere göre biraz çabuk bitiyor olması o da değer bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilumit

bu anlas düşmanlıgını anlamadım,kendin kullanmadan baskalarının ağzıyla yorum yapmışşın.Anlas türk malı ve fiyat performansı yüksek bir lastiktir forumlardan kullananların yorumu gayet olumludur.yumaşak hamur dan dolayı yol tutuşu iyidir tek dejavantajı yumuşak hamurdan yolayı sert lastiklere göre biraz çabuk bitiyor olması o da değer bence.
    Düşmanlık asla yok dostum o 2 yıl önceydi, ve fikrim değişti. Anlas da bu süre içinde kendini yeniledi yeni modeller çıkardılar her motora uygun lastik yapıyorlar. Şimdi yeni motor aldım lastikleri biraz eskiteyim yazı geçirince Anlas winter grip2 alacağım. Umarım o zamana kadar da uygun ebatları çıkar şimdilik yok sadece tournee modelinde var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 11 Nisan 2019; 11:48:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.