Şimdi Ara

Hız sınırını 3km/h'ye kadar geçmek.(Radar sapması)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba hız sabitleyici ile 120 km/h hızla gittigim yolda gece 21:30'da durduruldum hic bir sey söylenmedi sadece evrakımı istedi polis memuru.Ben güncel olaylardan dolayı kontrol sandım meger arkamizdan radar cezası geldi 123 km/h ile.Burada polisin aciklama yapmasi gerekmez mi radar dese ben kayda bakmak istediğimi söylerdim.Ceza tebligatinda da foto ve ya video olduguna dair bir ibare yok.Bu durumda karayollarında hız kitapçığının 7. sayfasındaki yüksek süratlerde 2-3 km/h hata olabileceği açıkca belirtilmiş.Buna dayanarak itiraz etmeyi düşünüyorum.Cezayı yatırıp mı itiraz etmeli yoksa yatırmadan mı?Tecrübeleriniz yol gösterici olacaktır.Teşekkürler. Hız sınırını 3km/h'ye kadar geçmek.(Radar sapması)

http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionDocuments/KGMdocuments/Yayinlar/YayinPdf/karayollarindaHiz.pdf

• 15 gününüz var sanım dava için. büyük ihtimal kazanırsınız.

http://forum.donanimhaber.com/m_74901012/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jayus -- 9 Mayıs 2016; 19:14:44 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 123 kötü olmuş dava etmediğiniz takdirde alamazsiniz zaten % 10 sapma payi veriyorlar 110 için. Ayrica kadranla kamera arasında zaten bi 5kmye yakin bir fark oluyor siz 130a yakin bir hızla geçmiş olmayasaniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha önce trafik cezasına itiraz etmiş birisi olarak söylüyorum, etmeyin. Eğer haklılık payınız varsa 1-2 aya sonuçlanacak ceza 7-8 ay boyunca sonuçlanmıyor. Eğer ödememişseniz bu sırada faiz korkusu sarıyor sizi, günden güne o ceza sizi kemirmeye başlıyor. Ülkemizde vatandaşa verilen değerin güzel bir örneği. Hız sınırı konusunda da 12 yaşındaki aracınızın kadranında illaki sapma vardır. Aracınızda fabrika çıkışı verilen jantlar mı takılı? Ayrıca SANIRIM o yolun hız sınırı 120 değil hocam 110+%10. Yani bu çeşit ölçüm hataları veya kadran sapmaları için %10 pay koyuyor devlet. Ben 2013 arabanın kadranından tam emin olamayıp 90'lık yolda 82'ye, 120'lik yolda 110'a sabitliyorum sizinki iyi cesaret. Son olarak devlet vatandaşa tuzak kuramaz diye bir kanun varmış. Bu demekMİŞ ki polisler radar araçlarını gizleyemez veya 110 diye uyarı tabelası olmadan ceza yazamazlar. Ben cezaya itiraz dilekçemi verirken dilekçeyi alan arkadaş, cezanın yazıldığı yola memur gönderip tabela olup olmadığına baktıracağını söylemişti en geç 1-2 aya sonuçlanır dedi ama 8-9 ay ses çıkmayınca torba yasadan yararlanmıştım.

• Cezanin kesildigi yerde buyuk ihtimal hiz siniri 120 degil.
    110 ise 110+%10=121 usutnde yakalanirsaniz ceza yersiniz. ZAten bir yuzde 10 tolerans verilis o yuzden 2-3 km diyemezsiniz o toleransin amaci zaten o hatalar.

Angara Eskişehir bursa arası gidenler bilir

• Bir şekilde eger doğruysa hiz geçilmiş benim hatam amenna ama önümde 2 arac daha vardi 06 ve 34 plaka.Yanimizdan geçen Bartin ve Zonguldak plakaları durdurmadilar.Ayrica beni durdurunca beyefendi lutfen surat yapmayın sizin ve ailenizin iyiligi icin gibi bir açıklama yapmasi gerekmez mi radarin amacina ulaşması için.Ben belki kayit görmek isteyeceğim.
    Ceza %10 asimdan sonra geliyor zaten %10'a kadar ceza yok.Kitapçıkta yüksek hızlarda 2-3 km hata olabileceği söyleniyor .Öyle olmasaydi 100km/h-109 km/h hiza da ceza yazilmasi gerekmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadbul -- 9 Mayıs 2016; 19:04:15 >

• Hocam 1.dereceden ceza yemişsiniz. 110 hız sınırı olan yerde toleransıyla birlikte 121 dir yani sınırı 2 km/h fazlayla yemişsiniz vede muhtemelen geçme anında 130 civarı bir göstergeniz vardı ki zira göstergelerin 90% ı 5% fazla sapmayla piyasaya sürülür.

Polatlıyı geçtikten sonra mı Hocam ? Sürekli gidip geliyorum Eskişehir-Ankara arası Esk.'e gidişte dediğiniz gibi oralarda oluyor Ankara'ya dönüşte de sürekli Polatlı Devlet Hastanesi'nin yanından geçip ufak tepeyi aştıktan sonra görüyorum

Delilik yer çekimi gibidir ; sadece hafifçe itmek yeterlidir... The Joker
  • humerus06 kullanıcısına yanıt
    Evet geçtikten sonra saklanmışlar bide 110 100 gidiyordum frene koydum görür görmez 120 ye kadar yolu var nasılsada

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.