Şimdi Ara

RADAR HIZ SINIRLARI(%10 tolerans hak.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • otoyolda 120 olan yerde %10 tolerans veriyorlar mı?

yani 120 ye %10 eklenip 132 yi geçince mi?yoksa 121 kmh de mi yazıyorlar?

• Valla o %10 toleransı canları isterse yapıyorlar. 50 km hız sınırı olan yerde ben 51 ile ceza yedim Konya'da. %10 tolerans yok mu diye sordum memura, öyle bir zorunluluk yok demişti bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: predator93

otoyolda 120 olan yerde %10 tolerans veriyorlar mı?

Muhtemelen verilir hocam. Belki sehir icinde olmaz.

Hatta sen ona birde %5 kadran yanılmasını hesap et. Kadranin gösterdiği hızla gps arasında %5 oynar. Kadran daha yuksek gösterir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

quote:

Hatta sen ona birde %5 kadran yanılmasını hesap et. Kadranin gösterdiği hızla gps arasında %5 oynar. Kadran daha yuksek gösterir.

Kadran hesaplari toleransin icinde diye biliyorum hocam. Tolerans zaten olcum hatalari amacli yapilan bir uygulamadir.

Hiz siniri 50 olan yerde 51 ile ceza yediyseniz de muhtemelen zaten 55 in ustunde bir hizla gecmissinizdir olculen hiziniz 51 dir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hirosim_A

Valla o %10 toleransı canları isterse yapıyorlar. 50 km hız sınırı olan yerde ben 51 ile ceza yedim Konya'da. %10 tolerans yok mu diye sordum memura, öyle bir zorunluluk yok demişti bana

Oyle sey mi olur yahu canlari isterse yapsinlar ?
    Kanun apacik meydandadir.
    %10 ve %30 arasi ilk kademe ceza.
    %30 sonrasi ikinci kademe ceza araliklaridir.

%10 a kadar herhangi bir cezai islem yoktur. Nizam var, o polis uygulayicisidir. Kanunu yazan degildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

quote:

Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

quote:

Kadran hesaplari toleransin icinde diye biliyorum hocam. Tolerans zaten olcum hatalari amacli yapilan bir uygulamadir.

Hiz siniri 50 olan yerde 51 ile ceza yediyseniz de muhtemelen zaten 55 in ustunde bir hizla gecmissinizdir olculen hiziniz 51 dir.

Kadran sapmasi her marka model arac icin degisiklik gosterebilir ve radarda da bunu algilayacak kapasite yoktur.
    O pay radar cihazinin hata payidir ama resmi bir durum degildir.
    %10 a kadar olan aşımlar kitabinda cezai olarak yer almaz.

• High Quality kullanıcısına yanıt
    Bedavadan ceza mı yedik o zaman biz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hirosim_A

Bedavadan ceza mı yedik o zaman biz?

Oyle gibi duruyor. Hukuki boyutundan pek anlamam zaman asimindan falan fakat bir arastirin istersiniz. Itiraz edin.

• High Quality kullanıcısına yanıt
    Üzerinden 2-3 yıl geçti, zaman aşımına uğramıştır. Ama açıkcası memurların da böyle bir hata yapacağını pek sanmıyorum. Böyle bir ceza yazıldıysa bir dayanağı vardır. Çünkü sadece bana yazmadılar, takır takır kestiler millete aynı hızlarda cezayı. Bunun için trafik ile ilgili kanun ve yönetmelikleri incelemek gerek.

• arkadaşlar herkese cevapları için teşekkürler kesin yanıtı mevzuatta buldum.

Çeşitli araç cinslerine göre bu Yönetmeliğin öngörmüş olduğu azami hız sınırlarını, %10 nispetinde aştığı kontroller sırasında tespit edilen sürücülere, Karayolları Trafik Kanununun 51 inci maddesine göre işlem yapılmaz.

http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.8182&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=Karayollar%C4%B1%20trafik%20y%C3%B6netmeli%C4%9Fi

• aracınızda kadran sapması varsa 50 km ile gittiğinizi zannettiğiniz yerde 55 km ile gidiyor olabilirsiniz. siz de üstüne %10 tolerans eklerseniz gerçek hızınız 60.5 km olur. bu nedenle azami hız tabelasında 50 yazıyorsa önünüzde duran kadrandaki 50 kmyi aşmayın.

RADAR HIZ SINIRLARI(%10 tolerans hak.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.