Şimdi Ara

Android Auto'nun berbat olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
2
Favori
7.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iOS'tan Android geçtim ve Android Auto gerçekten berbat hissettiriyor sürüş esnasında.

En kötü iPhone 8 bile en iyi Android'in Android Auto'sundan daha iyi çalışıyor.

1.Sorun:

Android Auto arabaya bağlıyken, telefondan Android Auto desteği olmayan bir uygulamadan Müzik açıldığında; Müzik çalmaya başlıyor arabadan ses geliyor fakat arabanın ekranında Müzik kontrolleri çıkmıyor.

2. Sorun:

Android Auto arabaya bağlıyken, telefondan Android Auto desteği olmayan bir uygulamadan Müzik açıldığında; Müzik çalmaya başlıyor arabadan ses geliyor, aynı anda arabanın ekranında gözüken Spotify yada YouTube Müzik gibi uygulamaların herhangi birinden müzik açınca, ilk çalmaya başladığım Android Auto desteği olmayan uygulamadan gelen Müzik sesiyle Spotify'da yada YouTube müzikte çalan müziğin sesleri de aynı anda çalıyor ikisi beraber.

3. Sorun:

Xiaomi, Redmi, HyperOS 1.0, Android 14 dahili müzik çalarının Android Auto desteği yok. Telefondan çalan müzikle ilgili hiçbir kontrol belirmiyor Android Auto ekranında arabada.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.miui.player

4. Sorun:

Android'de ve Android Auto'da evrensel müzik çalar ve kontrolleri yok. Android Auto desteği olmayan uygulamadan müzik açınca, müzik arabada çalıyor ama nerden geliyor bu ses nasıl kontrol edilir hiç haberi dahi yok Android Auto'nun öyle aptal bir yazılım. Halbuki iOS'ta öyle değil. Evrensel bir müzik çaları var. Hangi uygulamadan müziği çalarsan çal, hem CarPlay'de hemde telefonun kontrol merkezinde müzik kontrolleri gözükür.

5. Sorun:

Apple CarPlay bağlandığında arabanın ekranın altında gözüken: Radyo, Yakıt Tüketimi, Araba'nın kendi ayarları gibi menüler kayboluyor ve Android Auto tam ekran oluyor. Bu menülere ulaşmak için ekstra bir çaba gerekiyor ve seyir halinde yoruyor.

6. Sorun:

Arama yapıldığında arama tam ekran olmuyor ve arama kontrolleri Android Auto'nun ekranında çıkmıyor. Yapılan aramayla ilgili kontrollere erişmek için aranılan telefonun simgesine tıklamak gerekiyor. Halbuki Apple CarPlay'de arama yapılınca ekranda o arama ile ilgili kontroller direk gösterilir.

7. Sorun:

Ekranın sol tarafında sadece 2 tane uygulama kısayolu gözüküyor daima en alta üçüncüye Google Asistan'nın mikrofon simgesini ekliyor. Bu da yoruyor seyir halinde. 7" tablet ekran var arabada Android Auto ve Apple CarPlay destekli.

Şimdilik gördüğüm sıkıntılar bunlar. Gerçekten en kötü iOS telefonun Apple CarPlay'i bu Android Auto'dan daha verimli ve kullanışlı bir arayüz sunuyor.

Android Auto'nun en güncel sürümü yüklü telefonda 13.2

Android sürümü de 14 (güncel)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende bu ekranlarda neden netflix disney youtube vb uygulamalar çalıştırılamıyor ona takmış vaziyetteyim.

bari araç hareket etmiyorken çalışsınlar. hiç birinin resmi desteği yok.

eşek kadar ekran var temelde yapabildiği navigasyon ve spotify.

hayırlı günler.

• Iphone telefonum problemsiz ve stabil olarak car play çalışıyor.Diğer telefonum poco f4 ne ettiysem bir türlü bağlayamadım sanırım hyperos ile alakalı bişey.Babamın samsung problemsiz bağlanıyor ama arada kendi kendine kopuyor.Bende apple car playi tek geçerim bu konuda.

bizim arabayamı özel bilmiyorum ama; kablosuz androidin pürüzsüz çalışması için telefonun ana dilini ingilizce yapmanız gerekiyor şimdilik, bir güncelleme gelecekmiş ama ne zaman kimbilir.

sizde deneyebilirsiniz.

navigasyonun dili türkçe olabiliyor onda sorun yok.

hayırlı günler

Bende de Samsung var, konu sahibinin bahsettiği sorunların hiçbirini yaşamadım.

• An itibariyle iPhone'a geçtim tekrar. Apple CarPlay büyük rahatlık arabada. Android insanı çileden çıkarıyor. Çok basit işlemler için birden fazla menüye tıklamak ve dahili evrensel müzik çalarının olmaması rezillik. CarPlay ile daha verimli bir deneyim almak vazgeçilemez bir konformuş bunu anladım.

Bunun için araca bağlanan media kutuları var. Hem carplay android auto destekleri var hem de tablet mantığında çalışıyor. Her uygulama açılabiliyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

yani ayrıca bir ekrandan mı bahsediyorsunuz? yoksa android box türü bir şey mi bir link verirmisiniz?

• kafamda bir sürü soru,

cihaza nasıl bağlanıyor acaba? ilk açıldığında devreye giriyormu biz mi sokuyoruz,

siz kullandınız mı ? kullanıyormusunuz?

benim aracım şu an hali hazırda kablosuz aa ve carplay var.

bunu da takarsak işler karışmaz mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 12 Kasım 2024; 22:4:55 >
  • hocam bahsettiğiniz sorunlar bende de oluyor benim kendi aracım değil şirket aracı megane 2023 icon paket benim telefon honor 90 kablosusz zaten bağlanmıyor direksiyonda sesle kontrol var o çalışıyor arama yapıyor yada whatsap msj geldiğinde yanıtlamak istermisin diye soruyor sesli olarak yanıtlayıp gönderebiliyorum müzik konusuna gelince de telefonun kendi uygulamasını ekrana ekliyim dedim eklemiyor müzik açtığımda da kontrol çalışmıyor bende yt music açıp cihazdaki müzikleri seçiyorum o zaman sıkıntı olmuyor yine direksiyon arkada multimedya kontrolcüsünden müzik radyo arası geçiş yapıyor sanırım telefona göre değişiklik gösteriyor

Hay babanın canına rahmet. Ben de böyle bir konu açsam mı, ben mi abartıyorum diyordum. İPhone 7 üzerinden kullandığım carplay den sonra geçtiğim s23 ultra ve android auto ile attan inip eşeğe bindim resmen. Yazdıklarınıza ek olarak çok kötü bir çözünürlük de mevcut. Carplay de müthiş bir görüntü kalitesi vardı. Şimdi tam tersi kötü kalitede bir görüntü de var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bundan 5 yıl önce de Android Auto’nun ne kadar berbat bir yazılım olduğu yazılmış. Böyle gelmiş böyle gider kafasında Android Auto’nun geliştiricileri.

Dolby Atmos’lu HiFi logolu Android telefondan iPhone’a geçtim tekrar. Tepkisellikten, verimli arayüze, ses kalitesinden, arama yanıtlamasına/arama yapmasına kadar her şey baştan aşağı kalite hissiyle doldu. Bende 320kbps’lik 3 günlük mp3 müzik arşivi var. Tamamında albüm fotoğrafı ve müziğin detayları gömülü. Şimdi çalmaya başlasan 3 gün sonra bitiyor müzikler. Ses kalitesini hissettiriyor gerçekten iPhone ve CarPlay. Menüler daha hafif. Android zaten en baştan sorunluydu. Dalvik gibi makine dili ile yazılım arasındaki çevirici kullanıcı ile telefon arasındaki iletişimi baltalıyor. Sonradan Art’a dönüştürdüler bunu değişen bişey yok yinede. iOS’ta uygulamalar makine diline en yakın dil ile kodlanır. Android gibi sanal makine üzerinde çalışmaz. Bu da iOS’un tepkiselliğini ve verimliliğini arttırır. Gömleğin ilk düğmesini yanlış ilikledik Android telefon alarak. Çok şükür kurtuldum Android’den.

• Bana göre bu yeni nesil araçlarda orta konsoldaki ekran çok aşırı gereksiz. Ekranda sürüş esnasında işe yarayacak tek şey navigasyon bence. Aracın ayarlarının gösterge panelinden halledilmesi gerekiyor. Millet o ekranda klip açıp seyrediyor bence net olarak güvenlik tehlikesi olan bir şey. Artık çoğu arabada direksiyon arkasında veya önünde müzik değiştirme ses yükseltme azaltma mute tuşları zaten var. Sürüş esnasında sürücüye navigasyon harici başka ne lazım olabilir ki ? Ben böyle düşünüyorum. Yanlış bir düşüncem varsa beni düzeltin lütfen.

5-6 sorunlar aracın yazılımıyla ilgili sorunlar, 7. sorunu tam anlamamış olmakla beraber bende 5 tane kısayol var her zaman gözüken.

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt

Sadece yukarıda saydığım sorunlar yok Android Auto’da.

- Arabanın tabletine yansıttığı görüntünün çözünürlüğü çok düşük.

- Android Auto tepkiselliği zayıf. Ekrandaki butona bastım basmadım triplerine girebiliyor insan Android Auto ile. Halbuki aynı araba tabletinde CarPlay kullanınca menüler o kadar hafif ki hafifçe dokunmak yetiyor.

- CarPlay yağ gibi akarken, Android Auto’da bu akıcılık yok.

- Arama yapıldığında otomatik olarak arama ekranının açılmaması sorunu Android Auto’dan kaynaklanmaktadır. CarPlay’de anında o aramayı gösterir ekran açılır.

- Google Haritalarda; Apple Haritalar keyfi yok. Favorilerimi Google Haritalara taşıyayım demiştim tek tek elle kaydetmekten başka yol bulamadım. Ayrıca Yandex Haritaları, Google Haritalara daima tercih ederim.

- Android Auto ve Android yamalı bohça gibi. Ordan burdan bişeyler bulup eklemişler arayüze ancak; hepsini bir arada düşünüp birbirleriyle etkileşim halinde olma imkanı Android’de çok zayıf. iOS’ta ve dolayısıyla CarPlay’de bu bütünlük ve harmoniyi hissettiriyor insana cihaz.

- Android Auto’ya ana menü tuşu koymuşlar. Tuşa basıyorsun. Ana menüye gitmiyor. Sağda henüz müzik dahi çalmayan müzik çaları açıyor soluna da Google Haritaları ekliyor. Bir daha basıyorsun Google Haritaları tam ekran yapıyor. Yahu ben menüye gideceğim. Ne uğraştırıyorsun beni yok ekran bölmeymiş çalmayan müzik çalarmış. Saçma sapan bir tasarımı var Android Auto’nun.

Anlatılmaz yaşanır derler ya; CarPlay gerçekten öyle.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.