Şimdi Ara

hiper küp mantığı nedir??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
5
Favori
23.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dün küp 2 filmini izledim orda hiperküpten bahsediyordı merak ettim biraz araştırdım fakat anlamadım

bu olay tam olarak nedir??

• HiperStar Ajdar

alamancası..
    http://de.wikipedia.org/wiki/Hyper-Cube

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi competanxp -- 1 Şubat 2007; 16:42:28 >

Dördüncü boyut geometric olarak fraktallar ve Hiperküple ifade edilir. Hiperküp, matematikte dördüncü boyutu iki boyutla temsil etmeye yarayan bir semboldür.

Hiperküpün merkezinde öz-kişilik bulunur. Hiperküp, merkezinden uzanan 8 köşegenle evrendeki herşeyle ilişki kurar. Dördüncü boyuttaki sonsuzluk, ilişkilerdeki bu sonsuzlukta yatar. Bu, parça –fraktal ölçümleriyle ifade edilebilir; sonsuz küçükten sonsuz büyüğe, diğer boyutlara dikey olarak ve onların aralarındaki aralıkları ya da parçasal-fraktal boyutları kapsayarak. Bu ölçütler büyüklük açısından bir atomun boyutundan bir galaksinin boyutuna kadar uzanır.

Hiperküp, merkez noktasını oluşturan 4 köşegenle kesilir. Bilinç halinde, merkez noktası kimliği ya da kişiliği-özü temsil eder. Bu dört köşegen sırasıyla,

1-5. Madde

2-6. Bilinç

3-7. Enerji

4-0. Kişilik Organizasyonunu temsil eder.

Dördüncü boyut, karmaşık sayılar ve fraktalların dünyasıdır. Diğer boyutlardan farklı olarak, dördüncü boyut yaşadığımız gerçek dünyadır. Dördüncü boyut, İnsan ve Doğanın uzay-zaman erimini oluşturur; burada geri beslenmeye bağlı olarak sabit-kararlı bir değişim vardır. Mandelbrot’un da keşfettiği gibi, dördüncü boyut yalnızca ilk üç boyutu içermekle kalmaz, aralarındaki boşluklar ve aralıkları da –fraktal boyutları da- kapsar.

Kaynak http://www.meditativedance.com/4boyut.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: TheM

HiperStar Ajdar

ondan hiperküre olur
    ayrıca @09oz,competanxp teşekkürler

• Hiperküp için bize dördüncü bir mekan boyutu lazım. "Zaman" bir mekan boyutu değildir, karmaşık sayılar hiç değildir. Dördüncü boyut sadece zihinde canlandırılan hayali bir olgudur. Gerçekte ikiboyutlu bir gerçeklik olmadığı gibi dört boyutlu bir gerçeklik de yoktur (mikroskop lamı ile lamelinin arasına sıkıştırılan tekhücrelilerin bile bir kalınlığı vardır, ikiboyutluluk bir soyutlamadan ibarettir)).
    Aşağıda bir hiperküpün üç boyuttaki izdüşümünün resmi var (resim haline gelince üçüncu boyutunu da kaybediyor, iki boyuta soyutlanmış oluyor). Hiperkübün kendisini hayal etmek için bütün açıların 90 derece ve bütün kenarların eşit uzunlukta olduğunu düşüneceksiniz.

• peki böyle birşey reel hayatta yapılabilir ve uygulamaya koulabilir mi?
    And the lamp-light o'er him streaming throws his shadow on the floor;
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
    Shall be lifted—nevermore!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu örümceğin değeri nedir
    2 yıl önce açıldı
    Zeka küpü mantığı nedir?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu olayın mantığı şu, biz bildiğimiz bir üç boyutlu küpün resmine ya da fotoğrafına bakarken onun bütün açılarını 90 derece ve bütün kenarlarını eşit görmesek de onun üç boyutlu halinde böyle olduğunu kafamızda canlandırırz. Aynı mantıkla giderek dört boyutlu bir hiperküpün üç boyuta yansıması canlandırılmış.

Bakın bu aşağıdaki de hiperküpün değişik açılardan üç boyuta yansımasının canlandırılmış hali (tabi monitörde gösterilebilmesi için üçüncü boyutunu da kaybediyor). Unutmayın bütün açılar 90 derece ve bütün kenarlar eşit.

http://www.seg.etsmtl.ca/colloque/images/hypercube.gif

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Bu olayın mantığı şu, biz bildiğimiz bir üç boyutlu küpün resmine ya da fotoğrafına bakarken onun bütün açılarını 90 derece ve bütün kenarlarını eşit görmesek de onun üç boyutlu halinde böyle olduğunu kafamızda canlandırırz. Aynı mantıkla giderek dört boyutlu bir hiperküpün üç boyuta yansıması canlandırılmış.

Bakın bu aşağıdaki de hiperküpün değişik açılardan üç boyuta yansımasının canlandırılmış hali (tabi monitörde gösterilebilmesi için üçüncü boyutunu da kaybediyor). Unutmayın bütün açılar 90 derece ve bütün kenarlar eşit.
    />

ben koptum gittim bu resime bakarken.

• Arkadaşalar ben izah edeyim şu anda dünyada göremeyeceğimiz bir kpten bahsediyoruzz,yani ideal yapıya sahip bir küpten,aklınızı boşuna yormayı çünkü bütün kenarları 90 dere olanve uzunlukları eşit olan bir küp olamaz,biz sadece ona benzer küpler yapabiliriz....

Orjinalden alıntı: RackleSS

Arkadaşalar ben izah edeyim şu anda dünyada göremeyeceğimiz bir kpten bahsediyoruzz,yani ideal yapıya sahip bir küpten,aklınızı boşuna yormayı çünkü bütün kenarları 90 dere olanve uzunlukları eşit olan bir küp olamaz,biz sadece ona benzer küpler yapabiliriz....

Goremeyiz ama anlayabiliriz degil mi? Ardindan da hayal ederiz. Sanirim yapabilecegimizin en fazlasi bu:)

Arkadaşalar ben izah edeyim şu anda dünyada göremeyeceğimiz bir kpten bahsediyoruzz,yani ideal yapıya sahip bir küpten,aklınızı boşuna yormayı çünkü bütün kenarları 90 dere olanve uzunlukları eşit olan bir küp olamaz,biz sadece ona benzer küpler yapabiliriz....

eminim 1000 yıl önce de 2genç gece yarısı ayı izlerken biri ayı gösterdiğinde, diğeri de aklını boşa yorma gidilemicek biyerden bahsediosun demiştir.

Bu nasıl bir izahtır? 1 diye bir sayıyı da doğada göremezsin ama kullanıyorsun değil mi? 4 boyutlu küp de bunun gibi birşey.

Aslında matematiğe ne gerek var ki? Yakalım bütün kitapları. Ne de olsa doğada sayılar, diferansiyel denklemler falan da yok. Demek ki bu konularda aklımızı yormaya da gerek yok.

Barbara Bush
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hasbi 81

quote:

Bu nasıl bir izahtır? 1 diye bir sayıyı da doğada göremezsin ama kullanıyorsun değil mi? 4 boyutlu küp de bunun gibi birşey.

Aslında matematiğe ne gerek var ki? Yakalım bütün kitapları. Ne de olsa doğada sayılar, diferansiyel denklemler falan da yok. Demek ki bu konularda aklımızı yormaya da gerek yok.

şu düzeltmeyi yaptıktan sonra, bütün açıları 90 derece, bütün kenarları eşit uzunlukta olan bir küp, şu soruyu sormak istiyorum. Şu an gerçek hayatta gördüğümüz küpler zaten bu özellikleri yansıtmıyor mu? yapılamaz dediğiniz şey kesme şeker, tavla zarı yada kabede yapılmış işte? Tüm kenarları eşit, tüm açılar 90 derece.

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Bu olayın mantığı şu, biz bildiğimiz bir üç boyutlu küpün resmine ya da fotoğrafına bakarken onun bütün açılarını 90 derece ve bütün kenarlarını eşit görmesek de onun üç boyutlu halinde böyle olduğunu kafamızda canlandırırz. Aynı mantıkla giderek dört boyutlu bir hiperküpün üç boyuta yansıması canlandırılmış.

/>

Ben... Bunu izlerken... Kendimi iyi hissetmiyorum

Barbara Bush

• 3 boyutlu bir dünyada yaşayan insanlar ancak 4 . boyutun bir taraftan görüntüsünü görebilirancak bu bütünü değildir.
    aynen belirliyönden gelen ışıgın bedenimizin gölgesini oluşturması gibi .Büyüklük ve algılama için hayal gücü mutlaka gereklidir. Kim sadece bir kişinin gölgesine bakıp bunu 3 boyutta çizebilir.tek açıdan mümkün değildir.Ancak kaotikayı tebrik etmek gerek ,çünkü en azından sanal olarak dört boyutlu bir küpün 3 boyutlu animasyonunu gösterebilmiş.

şimdi bir üst soru gelir bunu kabul edenler için kendinizin dört boyutlu dünyada bir izi veya yansıması var mıdır.Var ise bu nasıl birşeydir.
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• quote:

Orjinalden alıntı: Yeni Türkü

quote:

quote:

şu düzeltmeyi yaptıktan sonra, bütün açıları 90 derece, bütün kenarları eşit uzunlukta olan bir küp, şu soruyu sormak istiyorum. Şu an gerçek hayatta gördüğümüz küpler zaten bu özellikleri yansıtmıyor mu? yapılamaz dediğiniz şey kesme şeker, tavla zarı yada kabede yapılmış işte? Tüm kenarları eşit, tüm açılar 90 derece.

Gerçek hayatta tam sivri köşeler, düz kenarlar ve tam dik açılar olamaz. Gerçek hayatta nokta, doğru, küre gibi cisimler olamaz. Çok benzerleri olabilir ama düşünün gerçek Dünya'da "nokta" yoksa nasıl bir küpün köşesi var olabilir? Geometri tamamen aklımızın eseridir, zaten aklımız değil midir bize soyutlama yeteneği veren ve karmaşık doğayı zihnimizde oluşturduğumuz temel kavramlarla anlamayı sağlayan?

• quote:

quote:

Bence sizin bana karşı olan anti-patiniz var ...
    Demek istediğim sadece bazı arkadaşların böyle bir şey dünyada olamaz demesi,bende zaten onu açıklıyorum yani bir arkadaşın dediğini açıklarken alıntı yapmak zorundamıyız?Siz okuduğunuzda o mesajı diğerinin bir uzantısı olduğunu anlayamıyor musunuz?Bu demek oluyorki siz sadece en son yazılan mesajları okuyorsunuz daha öncekilere bakmıyorsunuz

Benim oldukça geri görüşlü olduğumu iddia eden arkadaşlar için sadece gülüyorum ve şunları diyorum oldukça basit insanlarsınız,her gün işe gidiyor,her gün yemek yiyor,her gün yeni birşey yapıyorum umuduyla araştırmalar yapıyor ve mutlu oluyorsunuz.Oysaki sizler basitsiniz sadece diğerlerinin yaptıkları şeyleri araştırıyorsunuz.Hayatınızda kaç kere kendi buluşunuz oldu?Kaç kere bir kimya formulünü genişletip yeni ufuklara yelken açtınız,kaç kere yeni bir matemetik formulü buldunuz?Kaç kere diğer başka birisinin yapmadığı herhangi bir şeyi siz yaptınız.Çünkü basitsiniz.Diğerlerinizden sadece genleriniz farklı,ama sizede hak veriyorum yaşadığınız habitat bunları gerektiriyor.Başkaları hakkında sadece bir mesajına bakarak karar verecek kadar basitsiniz,forumda nereleri savunduğumu birçoğunuz okumamıştır bile.

Çok üzgünüm ama sizler tarihin tozlu raflarında kaybolup gidecek insanlarsınız.Belki birbelki iki ay sonra artık ölümün ne olduğunuöldkten sonra anlayacak insanlarsınız.Unutulup gideceksiniz.belki 100 yıl sonra sizi kimse hatırlamayacak.Siz yok olmaya mahkum bir soyun üyelerisiniz.

Lütfen bunları hakaret olarak algılamayın.Sizin yerinizde olsam kendime biraz daha çeki düzen verirdim,vede başkaları hakkında daha dikkatli yorumlar yapmaya sevkederim.Başkalarının yaptıklarının üzerine sizde bir şeyler koymaya bakın onları kullanmaya değil,belki o zaman tarih sizi altın sayfalarına yazar.

• quote:

Ben o mesajı kimin yazdığına dahi bakmamıştım. Yani cevabım sizden ziyade, o mesajaydı.

Ama ne yalan söyleyeyim, mesajı yazanın siz olduğunu farkedince daha da bir yanlış geldi. Her zaman objektif olduğumu düşünürdüm ama bazen önyargılı olabiliyormuşum demek. İnsanın kendini tanıması hoş birşey.

Barbara Bush
  • quote:

quote:

Ben o mesajı kimin yazdığına dahi bakmamıştım. Yani cevabım sizden ziyade, o mesajaydı.

Ama ne yalan söyleyeyim, mesajı yazanın siz olduğunu farkedince daha da bir yanlış geldi. Her zaman objektif olduğumu düşünürdüm ama bazen önyargılı olabiliyormuşum demek. İnsanın kendini tanıması hoş birşey.

Umarım gerçekler birgün sizin için acı verirci verici olmaz

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.