Şimdi Ara

Bu kodlardaki 48 sayısının mantığı ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı, 1 Masaüstü Kullanıcı
3
Cevap
1
Favori
157
Tıklama
Tüm Forumlar >> Web Tasarım - Programlama >> Yazılım Geliştirme >> Projeler >> Bu kodlardaki 48 sayısının mantığı ne olabilir?
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Yüzbaşı
    832 Mesaj
    Merhaba, tuş takımıyla lcdye veri gönderip bunları ds1302 saat entegresine gönderen bir programı anlamaya çalışıyorum. Şu kodlardaki 48'in mantığı ne olabilir?

    void tarihVerileri(){
    day=((lcd_getc(1,2)-48)*10)+(lcd_getc(2,2)-48);
    mth=((lcd_getc(4,2)-48)*10)+(lcd_getc(5,2)-48);
    yr=((lcd_getc(9,2)-48)*10)+(lcd_getc(10,2)-48);
    }
    void saatVerileri(){
    hour=((lcd_getc(1,2)-48)*10)+(lcd_getc(2,2)-48);
    min=((lcd_getc(4,2)-48)*10)+(lcd_getc(5,2)-48);



    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    405 Mesaj

    48, "0" karakterinin ASCII kodudur
    Bundan sonraki karakterler de sıralı olarak dizilmiştir.
    Kodlarda muhtemelen lcd_getc fonksiyonundan bir karakter alıyor ve ondan 48'i çıkartarak karaktere karşı düşen rakamı bulmaya çalışıyor.
    http://www.asciitable.com/index/asciifull.gif
    |
    |
    yesil-111 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    832 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: kirmik

    48, "0" karakterinin ASCII kodudur
    Bundan sonraki karakterler de sıralı olarak dizilmiştir.
    Kodlarda muhtemelen lcd_getc fonksiyonundan bir karakter alıyor ve ondan 48'i çıkartarak karaktere karşı düşen rakamı bulmaya çalışıyor.
    http://www.asciitable.com/index/asciifull.gif



    Teşekkürler. Ben de sonradan anladım.
    |
    |
    _____________________________
HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
son dakika
Mobilya Takımları
SEO
SEO
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR2
0,172
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.