Şimdi Ara

HİNDİSTAN PAKİSTAN SAVAŞI 2019

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
2
Favori
10.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hindistan paramiliter güçlerinin konvoyuna yapılan 49 hint askerinin öldüğü saldırısı sonrası, hindistan hava kuvvetleri pakistan hava sahasına girerek saldırıdan sorumlu tuttuğu mücahit ordusu ve keşmir kurtuluş ordusu kamplarını vurdu.

o günden sonra hızla artan gerilim savaş ilanı söylentilerine kadar gitti. pakistan’dan “hiç beklemediğiniz şekilde karşılık verilecektir.” açıklaması yapıldı.

bugün sınır bölgesinde başlayan çatışmalarda 5 hint askeri öldü. pakistan ordusu sınırı geçerek hindistan askeri kontrol bölgelerini ele geçirdi. iki taraf da en yüksek alarm seviyesinde.

pakistan hava kuvvetlerine ait bütün uçaklar havalandı. 14. zırhlı tugay hint topraklarına girdi ve ileri harekat başlattı.

pakistan lahor kentinde karartma uygulaması yapılıyor. sınır bölgelerinde bulunan resmî kurumlar tatil edildi.

pakistan ordusu barnana, chamb, kotli, mandhol, sehensa, nakyal, khoiratta, nowshera, rajouri bölgelerinde hint ordusuna karşı saldırı başlatmış. iki ülke ordusu arasında tank savaşı başladı. pakistan hindistan içerisinde ilerliyor.

Pakistan ordusu Nardia ve Balakut bölgelerinde 10 Hint karakolunu ele geçirdi 20 Hint askeri öldürüldü .

PAKİSTAN ORDUSU SAVAŞ HALİNE GEÇTİ

İran ordusu Pakistan sınırına yığınak yapmaya başladı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Pakistan Dışişleri bakanini aradı .

Türkiye Cumhuriyeti'nın Pakistan'nın tamamı ile yanında olduğunu her türlü desteğin verilecegini açıkladı

24 saat içerisinde pakistan sınırına 2924 tank ve 125 000 asker sevkiyatını gerçekleştirecek olan hindistan ordusu,başbakan modi’nin savaş emrini bekliyor.

pakistan ordusu nükleer başlıklı füzelerin hedef tespit çalışmalarının bittiğini ve savaşa hazır olduklarını başbakan imran khan’a bildirdi.

KAYNAĞIN TWİTTER OLDUĞUNU NEREDEN ÇIKARIYORSUN AZ HABER OKUYUN:
    CNN
    Pakistan says it shot down two Indian jets as Kashmir border crisis deepens
    https://edition.cnn.com/2019/02/27/india/india-pakistan-strikes-escalation-intl/index.html

BBC News
    Jet downing raises India-Pakistan tension
    https://www.bbc.com/news/world-asia-47383634

Habertürkwww.haberturk.com
    Karşılıklı mesajlar gelmeye devam ediyor
    https://www.haberturk.com/hindistan-ile-pakistan-arasinda-tansiyon-yukseldi-2386636

https://tr.sputniknews.com/asya/201902271037897044-pakistan-hindistan-ait-savas-ucagi-vurduk/

CANLI TAKİP ETMEK İSTEYENLER İÇİN LİNK:
    Map of conflict in Jammu and Kashmir - India Pakistan - kashmir.liveuamap.com
    Map of conflict in Jammu and Kashmir - India Pakistan - kashmir.liveuamap.com
    https://kashmir.liveuamap.com

ÇATIŞMA GÖRÜNTÜLERİ:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Su Aygırı -- 28 Şubat 2019; 10:33:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Savaş ne olursa olsun,kimler arasında olursa olsun,isterse Israil ile Amerika arasında olsun,savunulabilir bisey değil.Savasin sonu babasız kalan çocuklardır,evsiz kalan insanlardır,su-elektrik olmadan yasamaya mecbur bırakılan insanlardır.Birilerinin siyasi idealleri uğruna hicbir şeyden haberi olmayan eline silah verilen kişilerin ölüme sevk edilmesidir.

Ancaaak,
    Her ülkenin olduğu gibi bizimde ıdeolojik,tarihi dostumuz,düşmanlarımız var.Ölüm gibi düşünün.Bir yakınınız öldüğünde yanınızda olan kişileri hicbir zaman unutmadiniz değil mi,sizinle aynı mezarın başında acınızı paylaşan kişileri...Zor zamanınızda yanınızda olan insanları hicbir zaman unutmazsınız değil mi.Iste Pakistan da öyle bir ülke.
    Yaptıklarından bir kısmını alıntılayarak paylasiyorum:
    Hiçbir aksi durumda, gerek siyasi, gerek doğal afet, gerekse savaş olduğunda yanımızda olan bir ülkenin bilinen yardımlarından bazıları ;

Çanakkale savaşı: Kayıt altına alınabilmiş 4 binden fazla pakistanlı gelibolu'da osmanlı saflarında savaşmıştır, o dönemde pakistan'dan çanakkale'ye gidebilmek bile başlı başına bir sorun olmakla beraber çanakkale'ye giden hiçbir pakistanlı geri dönememiştir. (fotoğraf temsilidir ve pakistan'ın musalah Afwaj-e 6.tümeni olarak bilinen birliğin içtimasından alınmıştır. türk ve pakistan bayrağı yanyana dikkat çekiyor.

17 Ağustos 1999 depreminde maddi ve manevi bize en fazla desteği veren ülke olmuştur.

Kızılay raporlarına göre; 37 Tıp doktoru, 400 çadır ve 2 tondan fazla erzak göndermekle kalmayıp, 200 kişiden oluşan enkaz altı araştırma ekibi göndermiştir. 17 ağustosun tamamı ve 18 ağustos öğleden sonraya kadar pakistan'da bayraklar yarıya indirilmiş ve milli yas ilan edilmiştir.

Pakistan'da Her yıl 18 mart'da (çanakkale zaferinin tarihi) büyük avm'lere ve pakistan'da nadir bulunan yüksek binalara türk ve pakistan bayrakları asılır

Bu fotoğraf Türkiye'dendir.

K.K.T.C Sorunu

K.K.T.C'yi resmi olarak TANIYAN ve tartışan ilk devlettir. Daha sonra bm'nin yaptığı ağır eleştri ve pakistan aleyhine yaptırımlar uygulamasıyla bu kararından vazgeçmiştir.

Ermeni soykırımı yasa tasarısını hem pakistan hükümetinin kendisi, hemde halk reddetmiştir.

Pakistan ilerleyen 2-3 yıl içerisinde yapacağını duyurduğu bir kanun ile pakistan sınırları içerisinde ermeni soykırımı vardır diyenlere gözaltına alabilecek ve cezai yaptırım uygulayacak.

Belki tip olarak ukraynalılar gibi değiller, belki çok zengin de değiller, ama zor zamanlarımızda hep bizim yanımızda oldular bizde onların yanında olduk. Bu adamlara küfür etmeyin sevmiyorsanızda herkesin bizden nefret ettiği şu dünya da 1-2 gerçek dostumuzdan birinin bunlar olduğunu unutmayın.

Bu konuya yorum yapan muvazenesizlere bakıyorum,biz herkese yardim mi yapacaz ohooo diye ağlamışlar.Ne diyeyim bilemiyorum.Allah ülkemizi size ve sizin gibi düşünenlere mecbur bırakmasın.
    Pakistanın, kurtuluş savaşında bize ne kadar büyük yardımlar yaptığını bilmeden atıp tutanlar var. Adamlar 15 kez yardım parası gönderdi bu para totalde 2,5 milyon sterline denk geliyor, yetmedi hicaz'da 3000 kişilik kolluk kuvvetiyle bizzat savaşa girdi çok ciddi yardımlarda bulundu. Çanakkaleye gidin de dedelerimizin yanında yatan pakistanlıları bir görün o zaman diyebilecekmisiniz bu adamların burada ne işi var??

Ulan o kadar nankör bir milletiz ki...

''1920 Kurtuluş Savaşında arapların aksine Hindistan Müslümanları (Pakistan) Türklere yardımı esirgememiştir. Pakistan’da Türkler için yardım sandıkları açılmış; herkes ellerinde ne varsa buraya yetiştirme gayretine girmiş. Genç kızlar çeyizliklerini, eldeki bilezik evdeki bakırlarını herkes ne imkanları varsa onu İslâm'ın son umudu Türkler yaşasın diyerek Türklere vermiştir. O topraklar o zamanlar İngiliz hakimiyetinde. Gelişmeleri takip eden bir İngiliz görevlinin kaleminden rapor edilen şu ifadeler kelimelerin kiyafetsiz kaldığı bir vakayı şöyle kaydediyor: Herkes elindeki her şeyi Osmanlı’ya yardım için getirip bırakıyordu. Bir ara kalabalık telaşlandı; bir hareketlilik görüldü. Kucağında bebek bulunan fakir bir kadın can havliyle sağa sola koşuşturuyor, ‘Yok mudur bir hayırsever, Tanrı rızası için bu çocuğumu satın alsın, bedelini Osmanlı’ya göndereyim’''
    Şimdiye kadar Pakistan bizim kötü günlerimizde Türkiye'nin yanındayiz dedi. Hükümet Pakistan'ın yanındayız dediği için biz Pakistan'ın yanında değiliz, Pakistan diğer Müslüman ülkelerin başaramadığı şeyi başararak, bizim yanımızda olduğunu haykırdığı için biz de Pakistan'ın yanındayız. Milletin gözü kör olmuş her şeyi hükümete bağlıyor !
  • Çok büyümeden kapanacağını düşünüyorum.
  • Bence de iki nükleer gücün birbirine girmeyeceğini düşünüyorum girerlerse aptallık olur.Büyük abileri abd,çin ve rusya gelir.Olayı kapatırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer_yilmaz2018 -- 27 Şubat 2019; 9:59:57 >
  • quote:

Pakistan Hava Kuvvetlerine ait üç savaş uçağının Hindistan hava sahasına girdiği ve Hint uçaklarının önleme yaptığı bildirildi.

2 PİLOT VE BİR SİVİL ÖLDÜ

PTI haber ajansı, Garend Kalaan Köyü yakınlarında, yerel saatle 10.00 civarında açık bir araziye düşen uçağın ikiye ayrıldığını ve alev aldığını belirtti.

Olayda 2 pilot ve bir sivilin hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

PAKİSTAN ORDUSU: SAVAŞ UÇAKLARINI VURDUK

Pakistan ordusu, hava sahalarına giren iki Hint savaş uçağının vurulduğunu ve birinin düştüğünü açıkladı.

Pakistan, 2 Hint Savaş uçağını vurmuş. 1'i düşmüş.
  • Pakistanda adam kaldı mı ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Omer_yilmaz2018

Bence de iki nükleer gücün birbirine girmeyeceğini düşünüyorum girerlerse aptallık olur.Büyük abileri abd,çin ve rusya gelir.Olayı kapatırlar.
    pakistan hindistana hindistan pakistana nükleer bomba atsa iki ülke bu kadar nüfusa daha düzelemez
  • Pakistanin hiç beklemeyeceginiz dedigi karşılık. Ne biliyor musunuz ?
    https://youtu.be/l1bd0JkG1qo
    1:10 da başlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 27 Şubat 2019; 10:48:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu sefer ciddi duruyor tank savaşı başlamış

• quote:

Orijinalden alıntı: Su Aygırı

bu sefer ciddi duruyor tank savaşı başlamış
    Nereden takip ediyorsunuz hocam ?
  • @KhalidPDC adlı kişinin Tweetine göz at:https://twitter.com/KhalidPDC/status/1100641421676163072?s=08

• Allah Pakistan Ordusu'nun yardımcısı olsun. Türkiye olarak elimizden gelen yardımı yapmamız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfestein -- 27 Şubat 2019; 10:58:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C0609E675

Bu mesaj silindi.
    senide etkiler bak çernobilde olan patlama elin ingilteresini bile etkiliyorsa sen düşün

sadece kirlilik olarak bakma bu işin ekonomik boyut gibi binbir sonucu olur
  • 2 uçak düşürmüşler durum ciddi.

Bu arada F-16 ların doğu bloku uçakları nasıl hakladığını gördük halen F-35 ler yerine Rusya' dan uçak alalım diyenler olmaz herhalde
  • İnekleri siper alarak gitmek en iyi taktik gibi gözüküyor
    Nükleer işin içine girerse olay tarafların olduğu bir savaşa gidebilir bence o yüzden kullanmaya çekinirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: thiler

İnekleri siper alarak gitmek en iyi taktik gibi gözüküyor
    Nükleer işin içine girerse olay tarafların olduğu bir savaşa gidebilir bence o yüzden kullanmaya çekinirler.
    İran pakistan arasi iyi degil diye biliyorum.
    İran devleti hep muslumanlarla savasmis bir ulke, bir sekil de pakistana arkadan saldirirsa , bizim tepkimiz ne olur onu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxa -- 27 Şubat 2019; 11:15:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baxa

İran pakistan arasi iyi degil diye biliyorum.
    İran devleti hep muslumanlarla savasmis bir ulke, bir sekil de pakistana arkadan saldirirsa , bizim tepkimiz ne olur onu merak ediyorum.

Alıntıları Göster
    Sanirsam tahrana gireriz amerika ile. Ayrica firatin dogusuda tuzu biberi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolfestein

Allah Pakistan Ordusu'nun yardımcısı olsun. Türkiye olarak elimizden gelen yardımı yapmamız lazım.
    Aş evimi bura ne yardımı? Suriyeliye yardım ıraklıya yardım iranlıya yardım afgana yardım şimdide pakistanlımı alacaz ülkeye?

Kendi vatandaşımız işsizlikten kendini yaksın binadan atsın, biz polyannacılık oynayalım.

• Öncelikle bu savaş çıkarsa kısa vadede Pakistan kazanır gibi görünür 3 ay sonra olayın seyri tamamen değişir.

Tamamen nüfus, üretim, kapasite ile ilgili durum.

Pakistanlı ve hinduları azıcık bilen biri olarak söyleyeyim o savaş da çıkmaz zaten.

İki tarafta sefil durumda, kendi halklarını uyutuyorlar böyle.

• Pollayannacılık değil dostum, onlarda bize yardım elini uzatmışlardı. Yardımdan kastım, askeri veya tıbbi yardım olabilir. Ülkeye almayı nereden çıkardın Allah aşkına?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.