Bu bilgisayarı almayı düşünüyorum sizce nasıl.?
Merhaba, aşağıdaki parçaları linkteki hazır sistem üzerinden yeniden düzenledim.
Bütçem 30K. (Bu şekilde parça parça pc toplamak F/p konusunda çok iyi degil biliyorum ama hazır sistem alsam bazı parçaları aşırı kötü.
Kafamdaki ilk plan bold ile yazılmış parçaları almak, konuyu açarken bu parçaların en ucuz fiyatı ise 27860 TL + 1000 TL civarı da işlemci soğutucusu fiyatı çıkıyor.
M2 SSD de ekli değil daha sonra almayı düşünüyorum, 500 GB bir M2 almak yerine bekleyip almak bana mantıklı geliyor. Benim için acelesi ilk etapta yok.
Bu arada monitörüm 1080p, o yüzden 2. bir monitör almadığım sürece bu çözünürlükte oyun oynayacağım
Anakart hakkında sorum.
Bu anakartı 2x M2 ve 4X Ram slotu olduğu için seçtim mantıklı bir seçim mi? Daha uygun ve bundan daha kaliteli bir model varsa onunla değiştirebilirim.
Ekran kartı hakkında sorum.
Galax 4060'ı en ucuz kart olduğu için seçtim, ısınma konusunda ne seviyededir sorun yaratır mı? Hazır sistemde bu kartı kullanıyordu değiştirmedim.
Ram hakkında sorum.
Hazır sistemi almak istememenin nedenlerinden birisidir. Yükseltme hem pahalı hem mantıksız parçaları içeriyordu.
XPG'yi forumda bir kaç kez tavsiye eden olduğu için seçtim Hem CL değeri hem de hızı daha mantıklı geldi.
CL değeri daha fazla olan gskill ram de olabilir
Kasa hakkında sorum.
Bu konuda hiç bilgim yok, bu fiyat aralığında daha iyi kasa varsa bilgilendirirseniz çok iyi olur.
Gönlümden almışken xpg 750w olanı almak geçiyor ancak ne kadar mantıklı bilemedim.
İşlemci 7500f Tray : 6230 TL
Anakart Seçenkleri :
3685 TL ASUS PRIME A620M-K AMD A620 6400 DDR5 AM5 HDMI VGA mATX - PRIME A620M-K
4849 TL Gigabyte B650M K AMD B650 Soket AM5 DDR5 6400(OC)MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart
https://www.incehesap.com/gigabyte-b650m-k-ddr5-gaming-anakart-fiyati-62921
Ekran Kartı :
10.975 GALAX GeForce RTX 4060 1-Click OC 2X 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
Ram Seçenekleri:
2250 GSKILL 16GB (1x16GB) Ripjaws S5 Siyah DDR5 6000MHz CL36 1.35V PC Ram
2505 TL XPG Lancer Black 16GB (1x16GB) 6000MHz CL30 DDR5 Ram (AX5U6000C3016G-CLABK)
Kasa Seçenekleri:
3271 TL XPG Valor Air Rainbow RGB Siyah Mid Tower 650W 80+ Bronze Gaming Kasa
3027 TL Vento VG15FE RGB Tempered Glass USB 3.0 Mesh ATX Mid Tower Kasa + FSP 650W 80Plus PSU
3835 TL XPG Valor Air Rainbow RGB Siyah Mid Tower XPG Kyber 750W 80+ Gold Gaming Kasa
Upgrade mi Yeni sistem mi.
Merhaba sistemim aşagidaki gibidir.
Gigabyte x370m
Ryzen 2600x
Corsair vs650 psu
4gb Rx570
16gb Ram
Kafamda en başta ekran kartı ve cpu guncellemesi ile ilerlemek vardı ancak guncel olmayan önü kapali bir sistem kullanmak yerine biraz daha fazla verip am5 sistem kurmak gibi bir dusuncem var.Sizin fikriniz nedir. Hangi yolu ve parcaları onerirsiniz.
Kasa bütçem şuan için 30k ancak tasitlendirme yapabilirsem 40k butceye kadar cıkabilirim.
Sapphire Rx570 den çok çektim ısı/fan kontrolcusu düzgün çalışmıyor kart default ayarlarda ısınıp pc kapanmasın diye oyunlara girmeden önce fanları msı after burner ile %100 e cekiyorum bu sebeple bir daha amd kart almayı düsünmüyorum.
Ekran kartı nvidia olmalı ,işlemci konusunda ddr5 ve guncelleme imkani yuzunden amd ye yakınım.
Psu test edip sorun gormezsem 650w kurtarırsa ilk başlarda psu olarak onu da kullanabilirim, yeni parcalar kac w psu ister.
Kasa olarak Dark n10 var bu sogutma konsunda bayagi kotu bir kasa kasayı her secenekte kesinlikle yenileyecegim.
Fikriniz nedir yardımcı olursanız çok iyi olur.
Bu sistem ne kadar eder fikriniz nedir?
Bir arkadaşın tanıdığından 2.el bir sistem almayı düşünüyorum sistem Ağustos 2022 Faturalı.
Sizce bu sisteme en fazla ne kadar para vermeliyim.
Ayrıca aklıma takılan 2 soru var
Alıntı
metni:1.Psu'nun kalitesi nasıl bu marka iyi midir. Alırsam bilindik bir marka ile değiştirmem gerekecek mi? 2. Aslında sorun değil (ryzen5600 olsa iyi olurdu )ryzen 5500 aslında sonradan güncellenebilir ama bu işlemci 3060'ı beslemede sorun çıkarır mı yoksa yükseltme işlemini daha sonra yaparım. Eski bir laptopdan geçiş yapacağım için 5500 ile 5600 arasındaki farkı zaten bilmiyorum her türlü benim için ciddi fark olacağı kesin.
Bu sistemi ne kadara kadar alırsam iyi olur birde sorularıma cevap verirseniz çok yardımcı olursunuz.
Benim farkına varmadığım başka olası sorunları ve sistemi alınca neleri test etmem gerektiğini bilenlerinde tavsiyelerine açığım.
Herkese iyi geceler.
[Sistem Parçaları]
Cooler Master Hyper 212 Spectrum Rainbow LED 120 mm Intel(1700p)-AMD Uyumlu Hava Soğutucu
Zotac GeForce RTX 3060 Twin Edge 12 GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
Asus Prime B450M-K II 4400mhz(OC) M.2 AM4 mATX Anakart
Performax 650W Gaming 80+ Bronze RGB Güç Kaynağı
WD 480GB Green SN350 NVMe Okuma 2400MB-Yazma 1650MB M.2 SSD (WDS480G2G0C)
AMD Ryzen 5 5500 4.20 Ghz 6 Çekirdek 19MB AM4 7nm İşlemci
BitFenix Enso Mesh Beyaz Tempered Glass ARGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
GoodRam IRDM PRO 8GB Deep Black 3600mhz CL18 DDR4 Ram (K3600D4V64L18S
Aoc 27" C27G2U 1ms 165hz HDMI,DisplayPort FreeSync Premium Curved Gaming Monitör
GameBooster H12 Rebel RGB 7.1 Surround Gaming Kulaklık
GameBooster G69K Outlander Rainbow Membrane Gaming Klavye
MSI Clutch GM08 Optik Gaming Mouse
Bu sistemlerden hangisi mantıklı
Hazır sistemler olduğu için bir parçası iyi iken başka parçaları bilindik markalar değil.
Bir yakınımıza pc alacağız kendisi 3 tane dizili sistem gönderdi.
Bu sistemlerden hangisi fiyatına ve parça kalitesine göre en mantıklı olan ve bunlara ek şu daha iyi denebilecek başak bir öneride yapılabilir.
Aşağıda linkler mevcut yardımınızı bekliyorum.
Satildi
Satis gerceklesti iyi forumlar
Csgo 4:3 ve 128 tick
Oyunu 4:3 oynuyorum 70-110 FPS arasında maç boyunca inip çıkıyor.
64 tick steam sunucularında ve 128 tick faceit oynarken görünürde bir problem yok ama aklıma bir şey takıldı.
128 tick sunucular 1 saniye de 128 kere tarama yapıyor.
Ben bu oyunu 4.3 oynayınca benim fps hiç bir zaman 64 fps nin altına inmiyor ama 128 i de görmüyor.
Şimdi 128 tick kendini 1 sn'de 128 kere güncellerken ben 4.3 ile 70 fps aldığım için kendimi 70 kere güncelliyorum.
Burada oyunu normal şekilde oynasam daha mantıklı gibi geliyor ama gene farklı bir sorun ortaya çıkıyor Monitörüm 60 Hz :D
Client tarafında akıcılığı kaybetmediğim sürece 60 fps üstünde olmam yeterli gibi de geliyor.
Sizin fikriniz nedir. Yazar mısınız?
İyi oyunlar.
Stabil Win10 sürümü için tavsiye.
Merhaba bilgisayara format atıp temiz bir kurulum yapmayı düşünüyorum.
Win 10 pro kullanıyorum ama sorunsuz diyebileceğiniz bir sürüm varsa yazar mısınız.?
Şuan ki sürüm bu
Fatura konusunda bilgi lütfen.
Turkneti ilk defa kullandığım için bu konulara yabancıyım.
Faturayı görünce bir bakındım ön ödemeli bir sistem kullandıklarını söylemişler.
Kafama takılan yerlere cevap olarak 2 sonuç ortaya çıkıyor.
Önce fatura resimini atayım.
24 ünde hattım aktif oldu zaten sms ile bunu bildirdiler. Hangi düşüncem doğru bilgi verebilirseniz çok iyi olacak.
- Sonuç
Ön ödemeli denmiş ama bana gelen bu faturanın Temmuz faturası olması gerekmiyor mu ? Haziran Faturası denmiş.
Hatta bana
24 Haziran -30 Haziran aralığında kullandığım internet için bir fatura daha gelmesi gerekmiyor mu ?
Haziran Ayının Faturası :
24-30 Haziran aralıgını kullanımı xx TL
Temmuz Ayının Faturası:
140 TL
Ön ödemeli kısmı biraz kafa karıştırıcı olmuş son olarak yukarıdaki gibi mi olması gerekiyor yoksa aşağıdaki gibi mi devam edecek.
2.Sonuç
Bu gelen fatura ön ödemeli olarak
24 Haziran -24 Temmuz aralığında kullanılacak internetin ödemesi ve diğer aylarda içinde 24'ünde kesilerek bu şekilde devam edecek.
Haziran faturası yazmasının nedeni ise abonelik başlangıç ayının haziran olmasından kaynaklı ve haziran ayında hizmet verilmeye başlandığı için.
Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok iyi olur
İyi günler.
Ekran kartında bu görüntü normal mi ?
Rx 570 kullanıyorum bugune kadar ilk defa bir ekran kartına macun sürdüm böyle ıslanmış nemlenmiş gibi bir görüntüyü görünce aklıma takıldı.
Dokununca yagımsı bir madde var gibi hissetirdi ama forum sorarak net cevap almayı düşündüm.
Bu resimdeki gibi ıslak gibi olan görüntü normal mi ?
Bilgisi olan yardımcı olursa çok iyi olur ,iyi akşamlar.
Pc aniden reset atıyor
Beyler oyunda iken olsun yada suan new world de arka planda sıra beklerken pc aniden kendini resetliyor.
Herhangi bir sıcaklık sorunu yok kontrol ettim.Ramleri temizleyip farklı slotlara taksam bile sorun çözülmedi.
Sorunun neyden kaynaklandıgını nasıl ögrenebilirim.
Araştırmaya devam edeceğim fikir ve tavsiyelerinizi yazarsanız çok iyi olur, ortada bir donanımsal sorun var ise başka donanımlara zarar vermeden halledeyim.
işlemci 2600x
8x2 ram hızları ve markaları farklı 2133 ve 3000 mhz dual olarak 2133 de calısıyor, Bugune kadar pek sorun yaşamadım en olası sorun ram gibi görünüyor.
Sistem ve oyun ssd de bir kac ay öncesine kadar saglıgı düzgündü .
rx 570 4gb
Son Giriş: 17 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.079
İkinci El Bölümü Mesajları: 20
Konularının görüntülenme sayısı: 18.976 (Bu ay: 203)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5.824 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic