Şimdi Ara

HİNDİSTAN PAKİSTAN SAVAŞI 2019 (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
2
Favori
10.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Rwenzori

Siz değil biz yardım edeceğiz, bu konuda da ayrıldınız, bu toprağın insanı mısınız gerçekten?
    Klavye başındaki savaşınızda başarılar.
  • Sen değil ben savaşıcam kavgası yapıyorlar? Savaşmasın hiç kimse daha iyi değil mi? Ayrıca ilk saldırı Pakistandaki bir terör örgütü tarafından Hindistana yapılmadı mı? PKK Tür askerine saldırıyor suriyeden siz suriyenin yanındayız diyorsunuz. Bi karışmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deadwood kullanıcısına yanıt
    F16'lar sürekli modernize edilebilen uçaklar olduğu için düşürmesi normal

• Baxa kullanıcısına yanıt
    İran öyle birşey yapmaz.Öyle bir savaş kendisi içinde yıkım olur.Zaten böyle bir savaşın olmaması için elinden geleni yapıp Türkiyeden ve Rusyadan yardım ister.

• Tastarakay kullanıcısına yanıt
    Sana da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razor Crest

Kurtuluş savaşında onlar bize yardım ederken aş evi mi burası diyorlardı değil mi ? Nankörlük böyle bir şey olsa gerek.
    Kurtuluş savaşı mı
    Pakistanın kuruluşu 14 Ağustos 1947

• quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Kurtuluş savaşı mı

Alıntıları Göster
    Osmanlı İmparatorluğunun son dönenleri ve Cumhuriyetin ilk yıllarında bölgede yaşayanlar kaynaklarda Hint Müslümanları olarak geçmektedir. Bu dönemde bölge İngiliz sömürgesinde olup sömürgeciliğe karşı direniş göstermiştir.
    Lozan müzakerekerinin yapıldığı dönemde İngiliz komutanların raporları Türklerke anlaşma yapılamaması ve bunun duyulması halinde Hint müslümanlarını durduramayacaklarını rapor etmiştir.
    Telgraf hatlarının kontrolü İngilizlerde olduğundan malesef Türk tarafının elini güçlendirecek bu bilgiden Türk tarafının haberi olmamış ama İsmet Paşa ya Ankara dan giden telgrafların tamamı İngilizler tarafından önceden okunmuştur.
    Bugünkü İş Bankasının Sermayesinde de Hint Müslümanlarının bize göndermiş olduğu altınların payı olduğu bilinmektedir.

Geçtiğimiz yıl Türkiyede yaşanan kur şokunda Pakistanlılar tarafından web forumlarında paralarını TL ye çevirmelerinin Türkiyeye faydası olup olmayacağı ile ilgili tartışmalar açılmıştır. Bir tanesi aşağıda.
    www.quora.com
    If we buy Turkish Lira in Pakistan, would it help the Turkish economy? - Quora
    https://www.quora.com/If-we-buy-Turkish-Lira-in-Pakistan-would-it-help-the-Turkish-economy

• quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Kurtuluş savaşı mı

Alıntıları Göster
    Azıcık araştır boş boş gülme

• quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Pakistanın, kurtuluş savaşında bize ne kadar büyük yardımlar yaptığını bilmeden atıp tutanlar var. Adamlar 15 kez yardım parası gönderdi bu para totalde 2,5 milyon sterline denk geliyor, yetmedi hicaz'da 3000 kişilik kolluk kuvvetiyle bizzat savaşa girdi çok ciddi yardımlarda bulundu. Çanakkaleye gidin de dedelerimizin yanında yatan pakistanlıları bir görün o zaman diyebilecekmisiniz bu adamların burada ne işi var??

Ulan o kadar nankör bir milletiz ki...

''1920 Kurtuluş Savaşında arapların aksine Hindistan Müslümanları (Pakistan) Türklere yardımı esirgememiştir. Pakistan’da Türkler için yardım sandıkları açılmış; herkes ellerinde ne varsa buraya yetiştirme gayretine girmiş. Genç kızlar çeyizliklerini, eldeki bilezik evdeki bakırlarını herkes ne imkanları varsa onu İslâm'ın son umudu Türkler yaşasın diyerek Türklere vermiştir. O topraklar o zamanlar İngiliz hakimiyetinde. Gelişmeleri takip eden bir İngiliz görevlinin kaleminden rapor edilen şu ifadeler kelimelerin kiyafetsiz kaldığı bir vakayı şöyle kaydediyor: Herkes elindeki her şeyi Osmanlı’ya yardım için getirip bırakıyordu. Bir ara kalabalık telaşlandı; bir hareketlilik görüldü. Kucağında bebek bulunan fakir bir kadın can havliyle sağa sola koşuşturuyor, ‘Yok mudur bir hayırsever, Tanrı rızası için bu çocuğumu satın alsın, bedelini Osmanlı’ya göndereyim’''
    Son satırları okurken gözlerim doldu. :(

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Kendi bilgisizligine gül cevabını almıssın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 2 Mart 2019; 8:38:13 >
  • çin ve rusya hindulardan yana pakistanı tost yaparlar diye düşünüyorum, ciddi birsavaş çıkmaz pskistan esir hindu pilotunu iade etmiş güzel gelişme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 2 Mart 2019; 9:32:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yapayzeka037

Son satırları okurken gözlerim doldu. :(

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz006

çin ve rusya hindulardan yana pakistanı tost yaparlar diye düşünüyorum, ciddi birsavaş çıkmaz pskistan esir hindu pilotunu iade etmiş güzel gelişme
    Bunu nereden cikardin.
    Cin ile Ortak ucak gelistiren Pakistan var orta da jf 17
    Çin hindistani rakip goruyor.
    Suan Cin pakistan - Abd Hindistan yakinligi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Razor Crest

Kendi bilgisizligine gül cevabını almıssın.
    Siz masallara inanmaya alışmıssınız,ne desem boş

• Müslüman müslümanın kardeşidir,palavrasına inananların yorumları düşündürücü

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    İ?inize gelen yorumlara cevap veriyorsunuz. Arkadaşların yaptığı açıklamalara gelince cevap yok masallara karnım tok herkesi kendinizle karıstırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 2 Mart 2019; 12:43:7 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.