Şimdi Ara

Hidrolik yağı taşması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
11.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Direksiyon hidroliğini baya bi fazla doldurdum. Her direksiyon çevirişimde taşıp dökülüyor. Herhangi bir zararı olur mu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hidrolik yağı aşındırıcıdır. Damladığı yeri bol su ile yıkayın veya tanktan fazla hidrolik yağını temizleyin. Aracın boyasına gelse ve biraz beklese boyayı çıkarır, o derece.
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Hocam korkuttunuz beni , yaklaşık 3 aydır ağzına kadar dolu duruyor ve ilk koyduğumda taşmıştı , bende temizlemiştim fakat şuan hiç bakmadım ne oldu ne bitti diye. Korktum vallahi

• Yeri gelmişken direksiyon hidroliği taşması böyle ıslstır mı??

Hidrolik yağı taşması

Hidrolik yağı taşması

Hidrolik yağı taşması

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hortumu çıkarıp direksiyonu çevirerek fazla yağı tahliye edin, normal seviyede bırakırsınız eğer fazla tahliye ederseniz de üstüne eklersiniz.
  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Hocam opete girmiştim 1 ay önce ve vakumla alıyoruz dediler. Adama ne kadar dedim , üstümde 5 lira var dedim. Adam siftahı sizden alırız dedi 5₺ kabul etmedi. Yok mu bunun kolay yolu ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor Yağ Kapağında Köpürme
    6 yıl önce açıldı
    Motor yağ kapağındaki köpük?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Matematik

Hocam opete girmiştim 1 ay önce ve vakumla alıyoruz dediler. Adama ne kadar dedim , üstümde 5 lira var dedim. Adam siftahı sizden alırız dedi 5₺ kabul etmedi. Yok mu bunun kolay yolu ?

vakum olayından haberdar değilim daha profesyonelce yapılıyor olabilir fakat direksiyon hidroliğini yenilemek için genelde depoya giren hortumu söküp direksiyon sağa sola çevrilerek eski yağ kovaya boşaltılıyordu. Buradan hareketle siz de depoya giren hortumu sökerek sistemde dolaşan yağdan bir miktarını boşaltarak fazla yağı alabilirsiniz diye düşünüyorum.
    Linea Bakımyoutube
    Fiat Linea Direksiyon Hidroliği Değişimi
    https://www.youtube.com/watch?v=Tgh72-OBXZE

buradaki videodan yararlanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 22 Mayıs 2017; 1:23:21 >

• Yanlış bilgilet vermeyiniz, sizin karıştırdığınız olay fren hidroliği yağıdır, dot3, dot4 gibi olan yağlar o yağlar zarar verebilir, normal direkaiyon yağının bir zarwrı olmaz, yoz ve çamur etmekten başka. Boşaltın mümkün olduğunce bir şiringa ile en kötü, direksiyon pompasını zorluyorsunuz taşırması için.

• adamlar oraya çizgi koymuşlar,niye taşana kadar doldurursunuz anlamıyorum

tabiki herşeyin fazlası zarar,şırıngayla çek yada bi ustaya uğra 5-10 lira alır en fazla.

arabaya koyacağın bütün sıvıların seviyesi çizgiyle işaretlenmiştir.minimum ve maximum diye yazar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Azizlik hocam ;(

• Direksiyon hidroliği şanzıman yağından çok farklı değildir, bir zararı olmaz, zararlı olan fren hidroliğidir.

• Arkadaşlar selam. Sizler için direksiyon hidroliği değişim videosu hazırladım. Umarım beğenirsiniz.

https://youtu.be/DS0MZwQiWyE
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.