Niye evleneyim mesela, mesela niye yaşayayım? Bir amacım yoksa ve zevk alamıyorsam niye sabah 8 akşam 5 için dirsek çürüteyim? Bir yeteneği ve bir şeye süper bir ilgisi olmayan biriyseniz sabah 8 akşam 5 hayallerinle helalleş durumu gerçekleşiyor. Bunu yaşamak için mi bir şeyleri zorlayayım yani? Şu an sıcak ve konforlu bir evdeyim, ailemleyim. Bir gün ailemle olmayacağım, fakat ailemle olmadığımda bu hayatı nasıl yaşamam gerektiği konusunda donanımlı değilim. Hata yapmama izin verilmedi, bilmiyorum, hep benim yerime bir şeyler yapıldı edildi. Yemeğim önüme kondu, arkam toplandı. Tehlikelerden uzaktım çocukluğumdan beri, peki ya şimdi ben bu zorlu hayatı nasıl yaşayacağım? Neyi seviyorum, neyim ben? Keşfedemedim ki, keşfedecek kadar motive de değildim, çevrem de hiç yardımcı olmadı zaten. Her gün bir şeyleri sorgulamaya başladım ve her şeyin anlamsıza ulaştığını ve her şeyin kişiden kişiye değiştiğini gördüm. Yaşamak garip bir tadı olan bir kek gibi, herkes tatıyor, bazıları savunma mekanızmaları geliştirip kekin güzel olduğunu, bazıları kekin iğrenç olduğunu, bazıları ise kekin sadece bir kek olduğunu söyleyip huzur buluyor. Şu hayatta her şey olabilir, onu biliyorum, evsiz kalabilirim, hayatım mahvolabilir. Ama bu gibi durumları engellemeyi öğrenmediğim halde, sadece öylesine kenarda ve sessizce hayatı izleyen bir durumdayken, nasıl bir şeyler inşa edebilirim? Üniversite sınavım var ve çalışmayı birkaç kere denememe rağmen kendimi sorulara boş boş bakarken buldum. Sanki herkesin bunu idare etme ve bu oyunu oynama konusunda süper yetenekleri varmış da bana bunlar bahşedilmemiş gibi hissediyorum. Bir gün farklı, diğer gün farklı hissediyorum genel olarak. Sorguladıkça bu farklılaşma arttı ve beynim darmadağınık bir hal aldı. Bilmiyorum, cevabı olmayan sorular soruyorum her gün. Umarım sonum kötü bitmez, tek yapabildiğim şey ummak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barryallenn -- 27 Mart 2021; 3:9:45 > |
Her şeyi sorgulamak ve her şeyin anlamsıza ulaşması

-
-
Helallan aynı benim gibisin
Dediklerinde yanlış yok ama şunu unutma ki para ve zaman çok önemlidir bu yüzden karar ver okuyacaksan adam gibi her şeyini vererek oku okumayacakan da piyasaya dal yine tüm gücünü ver arada kalmak bitiriyor adamı bu arada kalmışlık 2 seneme ve çok daha fazlasına sebep oldu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
22 yaşındayım. Her şey anlamsız geliyor. Kendime soruyorum sen nasıl müslümansın herşeyden ümidini kesiyorsun? Sonra yine soruyorum gerçekten imanı tam biri misin? Cevap veriyorum bu hayatın bir anlamı varsa o da dindir aksi halde herkes beklemediği bir anda sadece küçücük bir anda yok olacak anlamına geliyor bu hayat. Ve bu dünyanın en saçma en anlamsız şeyi. Eğer böyleyse böyle anlamsız ve saçma hayatta neden çabalıyorum neden uğraşıcam neden acı çekicem? Madem böyle saçma bu hayat sıkayım kafama bitsin erkenden. Sonra düşünüyorum Allah bizi yarattı ve sınav oluyoruz zaten istesen de istemesen öleceksin. Adam gibi yaşamaya çalış iyi bir insan olmaya çalış kimseyi kırma vb. Ama bu dediklerimi yapıyor muyum? HAYIR. çıkmazdayım... hayatıma uzaktan bakıldığında bir problemim yok. Tıp okuyorum çoğu kişinin hayali vb. Tıp hayalim miydi ? HAYIR problemim var mı? Eh var sayılır. Kafamda sorular var. Yüksek puan aldım diye yazmış bulundum kendimi içinde buldum nefret mi ediyorum HAYIR
Yani özet olarak yalnız değilsin. Evet ben de aynı durumdayım. Ailem tarafından hata yapmama izin verilmedi. Bir şey yaparken sürekli uyarılar aldım. Keşke uyarmak yerine kızmak yerine bıraksaydılar hata yapsaydım. Öğrenirdim hayatı belki. Ailem beni seviyor. Ben de onları seviyorum ama herkes çocuk yetiştiremiyor. Hatta çoğu kişi yetiştiremiyor. Doğadaki hayvanlar daha güzel yetiştiriyor. En azından hayatta kalırsa bir aslan aslan olarak hayata devam ediyor. Görevini biliyor sınırını biliyor. Peki ben? Ben neyim bilmiyorum..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hayat anlamsız ölümse belirsiz.. Ben de hayret ediyorum çoğunluğa.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bütün arkadaşlarımın planı var. Alacağı araba , nasıl ev alacağı vb. Benim hayallerim maximum 3-5 ay ile sınırlı. Hayatın gidişatına göre kısa planlar yapıyorum aslınd plan da denemez ama neyse. Ben bu çıkmazdayken çocuk sahibi olsam acaba nolur diye düşünüyorum. O da benim gibi varoluşsal sancılar çeker mi? Acaba doğru bir şekilde yetiştirebilir miyim? Veya neden çocuk sahibi olmalıyım? Yaşlanınca yalnız kalmayım diye çocuk sahibi olmak bencillik değil midir? Veya bunları hiç düşünmeye gerek yok doğanın kanunu böyle olacağı varsa olur mu demeliym? Evet sorularla dolu bir yazı. Cevap yok. Tıpkı beynim gibi..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çoğu gece olduğu gibi içimi delen bir acıyla başbaşayım.Gene ağladım ve şimdi uyumadan önce nette gezinip duruyorum.Kendimi bildim bileli böyle.Acı,korku,ızdırap...Hayat işte napacan.Arada kendimi mezarda hayal ediyorum.Etin çürümesini toprağa karışmasını izliyorum.İnş ahiretim güzel olur.Öyle yoruldum ki acı çekmekten.Acıya dair hiçbir şey görmek istemiyorum.Dine yönelin, namaz kılın.Hayat bir oyun değil.İnsan olmakta hiç kolay değil.İnsanın omzundaki yük çok ağır.En temel amaç Allah'a sadık olduğunu kanıtlamak.Onca çekilen çilenin bir sebebi var.Düz yolda herkes yürür mesele dağları aşabilmek.Onun dışında dünyanın zevkleri gelip geçici.Verdikleri mutluluk dişe dokunur değil.Benim gördüğüm en tatmin edici mutluluk birine, bir şeye faydan dokunmasıdır.Sizin en hayırlınız insanlara en çok faydası dokunanınızdır.
Arada ölülere bakın iyi gelir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 28 Mart 2021; 5:35:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Her şeye rağmen ölmemek için çabalıyorsan demekki bu hayata bir değer anlam veriyorsun. Verdiğin değerler üzerinde hayatını yerinde kurgulayabilirsin. Ayrıca bu pandemi süreci çoğu insanı 2 kat daha mutsuz hissettiriyor. Pandemiden önce çok mutluydum hayatım çok iyi gidiyordu ama artık o kadar mutsuz hissetmeye başladımki terapiye başladım. Hayat bu süreçte herkes için çok zorlu. Sen de gelecekte kendini daha zor bir duruma sokmak istemiyorsan bir şekilde kendini hayata hazırlayacaksın. Ya üniye giderek ya da bir meslek öğrenerek. Başka çaresi yok bu hayatın tabi babadan zengin değilsen.
Hayatın karmaşasını sorgulamak yerine ,sizde diğerleri gibi yapın ileri dönük saçma hayaller kurun. İyi gelir.
Hayatı fazla sorgulamayın ,sorguladıkça saçma gelmeye başlar. Bende 37 yaşına geldim, biliyorum azçok.
Genellikle arkadaş çevresi çok olan kişiler sürekli meşgul oldukları için sorgulama yapmaya fırsatları kalmıyor , fakat asosyal kişilerde bu hiçlik düşüncesi fazla oluyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim tıp okuyan versiyonumsun hocamquote:
Orijinalden alıntı: TeslanınKalfası
22 yaşındayım. Her şey anlamsız geliyor. Kendime soruyorum sen nasıl müslümansın herşeyden ümidini kesiyorsun? Sonra yine soruyorum gerçekten imanı tam biri misin? Cevap veriyorum bu hayatın bir anlamı varsa o da dindir aksi halde herkes beklemediği bir anda sadece küçücük bir anda yok olacak anlamına geliyor bu hayat. Ve bu dünyanın en saçma en anlamsız şeyi. Eğer böyleyse böyle anlamsız ve saçma hayatta neden çabalıyorum neden uğraşıcam neden acı çekicem? Madem böyle saçma bu hayat sıkayım kafama bitsin erkenden. Sonra düşünüyorum Allah bizi yarattı ve sınav oluyoruz zaten istesen de istemesen öleceksin. Adam gibi yaşamaya çalış iyi bir insan olmaya çalış kimseyi kırma vb. Ama bu dediklerimi yapıyor muyum? HAYIR. çıkmazdayım... hayatıma uzaktan bakıldığında bir problemim yok. Tıp okuyorum çoğu kişinin hayali vb. Tıp hayalim miydi ? HAYIR problemim var mı? Eh var sayılır. Kafamda sorular var. Yüksek puan aldım diye yazmış bulundum kendimi içinde buldum nefret mi ediyorum HAYIR
Yani özet olarak yalnız değilsin. Evet ben de aynı durumdayım. Ailem tarafından hata yapmama izin verilmedi. Bir şey yaparken sürekli uyarılar aldım. Keşke uyarmak yerine kızmak yerine bıraksaydılar hata yapsaydım. Öğrenirdim hayatı belki. Ailem beni seviyor. Ben de onları seviyorum ama herkes çocuk yetiştiremiyor. Hatta çoğu kişi yetiştiremiyor. Doğadaki hayvanlar daha güzel yetiştiriyor. En azından hayatta kalırsa bir aslan aslan olarak hayata devam ediyor. Görevini biliyor sınırını biliyor. Peki ben? Ben neyim bilmiyorum..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
"Sanki herkesin bunu idare etme ve bu oyunu oynama konusunda süper yetenekleri varmış da bana bunlar bahşedilmemiş gibi hissediyorum."
Şu sıralar cidden çok yoğun olarak hissettiğim duygu. Söylediklerinin geri kalanına da katılıyorum. Bir de ölüm kavramını fazlaca düşünmeye başladım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marshall-Bruce -- 29 Mart 2021; 15:18:24 > -
bu soruların sonun gelmez hayatın tadını çıkarın
-
Anlam aramayı bırakıp, kendi anlamını kendin yarat.
-
Yazılım öğrenin
Hayatta bireyin tüm çabası;
Daha iyi bir partner yani daha iyi bir seks hayatına sahip olmak için oluyor.
Okuyorsun, meslek sahibi oluyorsun. Daha çok para, daha iyi ev, daha iyi restoranlara yemek yemek, daha çok çevre... Tüm bunların hepsi güzel/yakışıklı, zeki ve akıllı bir partner için oluyor.
Sıradan bir erkeksen, mahallenin lise terk kızı Hayriye'ye saplamak için arkadaşın şahini ile ormana gidersin,
Ancak kariyer ve para sahibi bir erkeksen plazada yöneticilik yapan Tuğba hanımla Hilton'da deniz manzaralı otelde fantazilerini teker teker yaptığın, herkesin hayalini kurduğu hayatı yaşarsın.
O yüzden bu hayattaki her şey sekstir.
''birkaç yumruk yiyip camdan yapılmış olmadığınızı anladığınızda sınırlarınızı zorlamadan yaşadığınızı hissedemezsiniz.'' green street elite
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X