Şimdi Ara

Her şeyi de internetten okuyonuz, Kendiniz yapıyonuz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
8
Favori
20.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni aldığım bir aracın klima tamiratı için google da arama yaptım.

web sitesi olan bir tamirci vardı. Girdim, telefon numarasına ulaşarak aradım kendisini.

sorunu anlattım, alakasız bir çözüm söyledi. ( Sorunum klima yönlendirme klapeleri, adam kompresör diye konuya girdi )

Dedim ki benimki klape sorunu, kompresör değil.

Usta: usta mı söyledi bunu ?

ben : yok, aynı markayı kullanan kullanıcılar klape değişerek düzeltmiş, internetten okudum.

Usta : ( sesini yükselterek ) YAU İNTERNETTEN OKUYONUZ OKUYONUZ HER ŞEYİ, TAMİRİ DE KENDİNİZ YAPIYONUZ SONRA, DANFDOWEFLSŞNCEWIOPJDFKLSDMF

ben : usta ben seni de internetten buldum ama ?

usta : haa. !!!! ( sessizlik )

ben : neyse usta hayırlı işler.

uğraşmak istemiyordum ama parçayı kendin satın altım. Kendim tamir edeceğim...

usta istiyor ki, cahil git yanına. O istediği gibi yolsun seni, hiç yorum yapama. Bilen müşteri sevmiyorlar...

• Kendiniz yapın, ustalara para yedirmeyin, bu kadar basit.

Facebook grupları kurulsun, yeri ve zamanı müsait olanlar başkalarına yardımcı olsun vs. Bilenler bilmeyenlere göstersin. Ustaları anca böyle hizaya getirebiliriz.

İşlek bir yerdeki usta(!) bir araç bakımından 100 lira cebe atsa (ki emin olun çok daha fazla kazanıyorlardır) günde 5 arabadan 500 lira yapar. Hadi totalde 20 gün iş yapsa, ayda en az 10 bin lira yapar. Halkın %80'i ayda 10 bin liradan daha az kazanıyor. Adam iki vida söküp takarak resmen tcmb gibi para basıyor. Tecrübe bilgi birikimi falan deyip kimse bunları savunmaya kalkmasın. İşinin erbabı, belirli bir markaya/hatta modele yoğunlaşmış ustalar dışında çoğunun tek bildiği bilgisayara bağla-sök-tak-değiştir, güle güle
    Arıza okuma cihazı alarak ve yabancı forumlarda problem hakkında araştırma yaparak bunu kendimiz de kolayca yapabiliriz zaten.

İleride böyle bir projem var. Kendi arabasını kendisi tamir edenler için ortak bir platform oluşturup, bu kervana katılmak isteyenlere karşılıksız destek çıkmak.
    Aynen öyle internet alemi kocaman bir derya. İngilizceniz olmasa bile bi kaç kelime ile hangi aracın neresini sökmek istiyorsanız onu bulmak cok kolaylaştı. "Remove" "Replace" "Change" ve araç modelinizi yazarak artık herşeyi bulmak mümkün. Evet bazı parçaları sökmek videolardaki gibi olmuyor. Ya kırılır elimde kalırsa gibi düşünebiliyorsunuz. Ancak biraz el beceriniz varsa artık araçlar lego gibi sökülüyor takılıyor. Sanayiye para kaptırmaya hiç gerek yok. Ayrıca biraz işin içine girince çok eğlenceli aslında.

Mesela far camlarınız artık zımpara ile düzelmeyecek şekilde kötü mü oldu. İnternetten bakın. Far camı nasıl açılır. Açın yeni bir cam alın. Hazır açmışken içine angel mı koymak istiyorsunuz, mercek mi yerleştirmek istiyorsunuz aracınızı nasıl özellieştirmek isteidğinize hayal gücünüze bağlı. Ve gerçekten ben yaparken çok zevk alıyorum.
    “Napsaydım? araştırmadan gelseydim beni bir güzel yolsaydın. 100 liralık tamir için 1000 lira söğüşleseydin. Değil mi usta?” Deyip bi güzel ağzına yüzüne ... sıvamak lazımdı ya o ustanın neyse büyüklük bizde kalsın.

Yahu şunlara usta demesek ya artık. Usta demek bu değil abi ya...

Çocukken babamla (kamyon şöförü) sanayiye giderdim sürekli. Süleyman Usta vardı emekli oldu. Usta kavramını yakıştırdığım ender adamlardan. Hiç bir parçayı değiştirmezdi. Meşhur lafı vardı “ şunun tamir takımını al gel olmazsa çıkma bulup ondan toplarız” şimdiki kendine usta diyenler öyle mi? Adam hemen değişecek diyor. Yahu bir sök kardeşim bir bak içine ne olmuş?

Süleyman ustanın yolda şanzıman söküp, dağıtıp, tamir edip, toplayıp, taktığını anlatır babamlar. Şimdiki ustalara götürüyor daha sökerken yarım saat düşünüyor...
    - Buzdolabım arıza yaptı, forumda konusu var. Dondurucu soğutuyor, alt kısım az soğutuyor. Gaz dolaşım sisteminde tıkanıklık var (konuya gelen yorumlar) Yaşadığım yerde teknik servis çağırdım (40 lira aldılar, hiç bir şey yapmadan gittiler), tamirciye gittim, ikisi de aynı şey söylüyor. Gaz eksik, dolabın bir yerinde delik var, gaz kaçırıyor, yapamayız, komple kompresor değişimi 400 lira filan (oha!) Ya bu dolap 1.5 aydır çalışıyor 1.5 ayda gaz bitmez mi diyince de kem küm, adam sevmeye alışmışlar gelen bozuk her dolaba 300-400 lira para istiyorlar.

- Bilgisayarım (2007 den kalma) bir gün açılmamaya başladı. Sorunu biliyorum, ekran kartı çipi. Bilgisayarcının birine götürdüm, bir bakalım, bu makine eski, çok masraf tutar (gözleriniz röntgen çünkü şıp diye anladınız) dedim ne kadar 400 lira (ananızın örekesi!) Google amcadan araştırdım, ekran kartı çipi fırınlama diye bir yöntem buldum, ekran kartı çipinin üzerine bir parça alüminyum folyo, üzerine 3 dakika kadar tuttum saç kurutma makinesini, bilgisayar açıldı!

- Çamaşır makinem arıza yaptı. Biliyorum, motor kontakları erimiş, değmediği için motor dönmüyor. Tamirciye gittim, doğru tahmin etmişsin dedi, kömürleri vermesini bekledim, sen motoru sök getir ben yaparım dedi! 100 lira istedi, indirim de olmazmış! Neyse, adam yapıp aradı, ben eve getireyim motoru diyor. Getirdi neyse, 100 liradan 1 kuruş inmedi! O kontaklar 10-15 lira ama işte bulamadık ya, el mahkum!

- Elimde eski bir nakamichi deck var. (1982) Play tuşuna basınca hata ışıkları yanıyor ve kaset dönmüyordu. Tamirciye götürdüm yaptım diyerek aldı mı 60 liramı. 2-3 gün kör aksak çalıştı, sonra yine aynı arıza. İnternette derin bir araştırma ile arızanın kaynağı olan motoru buldum (mod seçme anahtarı diye bir dalga var onu döndürüyor) Kendim sökmeye niyetlendim, alet inanılmaz karışık geldi. Aldım koltuğumun altına geri tamirciye. Adam neyse söktü aleti, tamamen alakasız bir motoru sökecek. Abi dedim dur sorun şurada. Söktü, kontakları eğdi büktü biraz, o günden beridir sıfır sorun.

- Araba LPG den benzine geçmiyordu. Gittim çakalın tekine, abieaeaea bunun lpg butonu bozuk, değişecek. Tamam lanet olsun dedim, bir butona 100 lira! Araba 3-5 gün benzinde çalışır gibi oldu ama yine çalışmamaya başladı. Motor ustasına gittim, karbüratörde minnacık bir parça değiştirdi, 3 senedir sıfır sorun. Eski butonu taktım hiç bir şeyi yokmuş! Yeni buton da torpido gözünde yatıyor şu an.

- Arkadaşta Fiat tempra var, ön camlarının kaldırma butonuna basınca 1 saniye yükseliyor, sonra duruyor. Camcıya göstermiş, 500 lira masrafı var demişler. Eğildim sigorta kutusuna baktım, ön camları kaldıran röle değişmiş. Orijinalini bulamayınca zamanlı röle takmışlar! 10 lira mı ne.

- Ailemde Arçelik 8180 nf buzdolabı var, LG'nin arçeliğe ürettiği son tanklardan bir tanesi. Ailem tatildeyken buzdolabı aşırı ısınmadan termik attırmış, o da sigortayı attırınca hoppa evdeki tüm yiyecekler bozulmuş mu? Kısmeti bağlanmak derler ya, peder bana sormadan tamirci çağırıyor, tamirci de bunun kompresörü yanmış diye üzerindeki orijinal LG kompresörü söküyor, dandik çin malı bir tane takıyor, gaz basıyor, onu da adam akıllı yapamıyor. Tam 450 lira paralarını almış!

Bunlar yediğim kazıkların bir kısmı, bu sebeplerden kendi tamirlerimi kendim yapmaya başladım artık. Kaç tane arkadaşın bilgisayarını, tüplü/LCD televizyonunu tamir ettiğimi bilmiyorum. Bu sebepten de 3-5 ustayla tartışmışlığım var.
    4.2 benzinli Audi A8 kullanıyorum.

vaktin birinde aracta motor arıza ışığı yanmaya başladı. okutuyorum, Bank 1 ve Bank 2 fakir karışım hatası veriyor.. çift katalizör, katalizörlere girişteki sensörler..

Rosstech’e baktım bilen bilir. vakum kaçağı aradım yok, oksijen sensörü değiştirdim yok.. Yetkili servise bıraktım, dedim nedir bana bulun lütfen. iki gün kaldı araç, ikame araç aldım ücretli, çözdük dediler, MAF sensörü değişecek.. tamam dedim eminseniz değiştiriyorum.

değiştirdik hemen yine yandı. çıldıracağım artık, ben öyle 20.000km kadar kullandım aracı. en son bakıma vermeden yetkili servise ekşidim, hem paramı aldınız hem çözemediniz. çok da sevdiğim bir çocuk var servis danışmanı, gel abi halledeceğiz dedi ama allah biliyor umudum yok.

son gün onca işim arasında oturdum forumları okudum. bir sürü sebebi olabilir diyorlar, rolantide fren pompalatıp devrin yükselmesine bak diyen bile var.. neyse kafam karıştı acaba dedim yeni aldığım MAF mı arızalı. tespiti kolay cihaza bağlayıp yola çıkıyorsun. g/s değerinden okumaları var sana kabaca aracın ürettiği beygir gücünü de veriyor..

yalnız konuları okurken bir şey dikkatimi çekti, yapılan her işlemden sonra throttle valve adaptation diye bir işlem var onu yapın diyor, bir nevi gaz kelebeğinin veya gaz pedalının pozisyon adaptasyonu. neyse bilgisayarı araca bağladık, ben değerlerin yerlerine bakıyorum cihazda, işte MAF nerden okunur yakıt pompasının değeri nereden falan.. o throttle valve adaptation çıktı karşıma allah tarafından. ulan şunu yapayım dedim, bastım yaptı yapmadı anlamadım, sonra aleti kurcalarken bir baktım lamba yanmıyor!!!

ulan dedim emre araba servise girecek, söndürmeseydin!! abi dedi ben ellemedim, gitti. allah allah dedim, neyse kullandık arabayı. normalde defalarca silerim motor ariza lambası yanmadan evvel o ariza kodu geri gelirdi, şimdi kimsecikler yok! deli oldum. hiç yapmamam gerekirken 500km yol yaptim, yok..

servise verdim ertesi gün, dedim ben çözdüm bunu. akılları almadı. anlattım, gaz pozisyonunu okuyamadığı için fakir karışım diye, hala anladıklarından emin değilim. fakat allahları var, çok kafalarına vurduğum için bu hatalarını, bu serviste memnuniyetim için ellerinden geleni yaptılar, yapıyorlar.
    Kara Düzen diye bir tabir vardır.

Bu düzeni OBD'li araçlar çıktıktan sonra bozdu(2000'ler) ureticiler.

Ben 2010'de ilk OBD Bluetooth ELM321 scanner aldiktan sonra ustaya hata kodunu çözüp gidiyordum. Her defasinda "Bence değil emme bir bakalim..."

Ondan evvel Peugeot Planet Programi olan bir ustayla ahbap olmustum. Oradan bakip bakip not ediyordum hatalari. Peugeot Forum İngiltere'deki ve rus sitelerinden çözümü bulup ystaya ogretiyordum resmen.

Ustacilikta bir laf vardir, alet işler el övünür , ustalar bu aletleri işletmeyi bilmedikleri icin hala atmasyon cozum üretme ile müşteri soyuyorlar. Hem müşteri mutsuz oluyor hem kendileri ay sonunu nasil getirecem dükkana yeni araba sokamiyorum diye yeriniyorlar.

Sonuç, arabalarimizi bozan kara düzen ustalaridir. Kendini gelistiremeyen Common Rail evveli kalmış ustalar.
    Geçen sene mazotun pahalı olduğu zamanlar gerçi şimdi daha pahalı😃 ucuza kacayim diye biraz daha uygun yerden 3 defa mazot fulledim

3. Fullememden sonra aracım sürekli olarak sanki nefesi kesilirmis gibi teklemeye kendi kendine gaz vermeye başladı

İnternetten araştırmam ve ustamin yönlendirmesi sonucu kelebek musirinden olduğunu tahmin ettik ve mazot pompacilarinin yolunu tuttum

Konya'da yaşıyorum kule tarafında ki birinci organize sanayinde sora sora oranın ünlü olan bir pompacisini buldum hatta en son sorduğum yetkili servis bile beni onlara yönlendirdi

İçeriye girdim sa as derken kaputu bir açtı enjektorun olduğu bölüme baktı dedi bunun tamamı değişmesi lazım ama biz kutusunu değiştirebiliyoruz yağ filitresinide ona uygun takariz ne kadar 1700 TL dedi geçen sene

O kadar ikna edici konuştu ki kart ta cekiyormus o arada geç gittigim için yarın gelirim hallederiz diye sozlestik

Dananın kuyruğu bundan sonra koptu

Evime doğru giderken Konya'nın iki sanayisi var.ikinci sanayinin yanından geciyorum

Dedim bir pompaciya daha sorayım

Sordum sorusturdum dizel pompaci buldum

Sa as girdim içeri hiic bilmiyormuş gibi davrandım dedim böyle bir sorun var dedi ki hocam teker teker parçaları değiştirelim en son çare enjektörler değişir dedi

İçimden 1700 TL bayilacagiz kaçarı yok diyorum

Neyse ilk kabloları bağlantı kısımlarını değiştirdi arabayı çalıştırdık kendi kendine gaz veriyor beklerken

Olmadı dedi kelebek musurunu değiştirelim dedi

O arada şansıma bir tane çıkma geldi gayette sağlam bakabilirsin dedi baktım kör kütük anlasamda sağlam duruyordu

Orijinali 350 TL bunu 150 ye veririm dedi tamam ustam dene dedim

Denedi araba yi çalıştırdık düzeldi

Daha ne sorun var ne bir şey

Bir sene geçti üzerinden hayla taş gibi

Maşallah deyin😃

BU OLAY BANA İKİ TECRUBE KAZANDİRDİ

BİR KESİNLİKLE UCUZ MAZOT ALMA

İKİ SANAYİYE GİDERKEN ARAŞTİRİP ON YERE SOR

AZ DAHA 1700 TL BAYİLACAKTİM 150 TL +50 TL İSCİLİKLE KURTARDİM😃
    Önceki aracımda bir sabah ön sis farlarının yanmadığını fark ettim, hemen oto elektrikçiye uğradım usta olacak o şahsiyet daha adamakıllı kontrol etmeden hatta yüzüme bile bakmadan bunun tesisat değişecek 200 ü bulur dedi. Hiç gözüm tutmadığı için başka ustaya gittim 2 saniyede sorunumu çözdü, meğer sis farının şasi kablosu yerinden çıkmış. Demek diğer yere aracı bıraksaydık yalandan tesisatı değiştirdim deyip parayı cebine indirecekti. Aracımda bir arıza olduğu zaman gerek internetten, gerek başka yerlerden araştırırım ne yaparız nasıl çözebiliriz? Eğer yapabileceğim bir şey varsa kendim yaparım elim yatkın. Eğer yapamıyorsam en az 3-4 usta gezer fiyat alırım ve öyle yaptırırım. Tabi yaptırırken de aracımın başında dururum, çoğu usta bu duruma gıcık gider ama çok şükür bir sıkıntı çıkmadı. Siz siz olun en önemlisi bir arıza tamir edilirken aracınızın başında bekleyin çalışıyorsanız da izin alın ne yapın ne edin bekleyin. Çünkü bazı usta bozuntuları siz aracınızı bıraktığınızda şu parçayı değiştirdim diyor halbuki ya değiştirmemiş ya da yan sanayisinin yan sanayisini takmış olabiliyor. Eğer böyle yapan ustalar varsa Allah hepsini beter etsin süründürsün inşallah. Yalan yere paraları cebe indirip çoluk çocuklarına yediriyorlar. Biraz uzun oldu ama gerçekler ne yazıkki böyle.
  • Çocukluğumdan beri sanayiye çok gider gelirim. Hiç değişmemiştir bu iş. Sanayide çok bileni sevmezler. Kendisine sonsuz güvenen adamı sever sanayici. Ustam sen bilirsin ne gerekiyorsa yap diyen adamı severler.

Yarım litre yağ kalıyorsa artanını alayım usta dediğin zaman sevmezler,

Filtreni yağını kendin aldın mı sevmezler

Fabrikanın 5.30 yağ koyacaksın dediği arabaya elinde yoksan ve uygun aldığı 10.40 varsa yeminler eder sana bu yağ uyar diye. Bir sonraki gittiğimde aynı yeminle 5.30 u satmaya çalışır. Bildiğin için gıcık olur morali bozulur

Katkı satmaya çalışır almazsan gıcık olur bozulur

Bozulur da bozulur kısaca ası bizim sanayi esnafı öptüğünü sever, öpemezse gıcık olur...

Çünkü biz Müslüman bir ülkeyiz helal para kazanmak isteriz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığım aracın termostat değişimi için yıllardır bu arabaya bakan adama gittim. (eski sahibi arkadaşım, sürekli arabaya orada bakım yaptırıyordu)

Eleman termostatı sökerken aşağıya tavayı düzgün koymayınca bir miktar antifriz yere döküldü.
    İşlem bitti içerden 1 litrelik antifriz getirdi ekleyecek, dedim dur!

Arabada 5 lik pet şişede vardı bundan koy. (Daha önce kendim karışım yaptım artanı pet şişede duruyordu.

Ne dese beğenirsiniz ?

Abi nerede çalışıyorsun, nerden alıyorsun bunu? Resmen hırsız hissettim kendimi. Dedim vardı zaten sen bundan koy.

Üstelik kendi hatasının parasını da müşteriden çıkartır bazısı.

Uzun bir zaman önce keşfettiğim bir rus sitesi.Kendi aracım dahil çoğu arabanın periyodik bakımları olsun veyahut herhangi bir parçasının değişimi vb. biraz araştırma ile parça kodlarından tututun hangi vidayı sökeceğinizi nasıl çıkaracağınızı falan hepsini tek tek resimli şekilde bulabiliyorsunuz.

Türkçeye çevirme sonucu cümleler biraz devrik oluyor fakat anlaşılmayacak gibi değil sadece araştırıp öğrenme merakı olsun.

Şu saatten sonra çok büyük arızalar olmadıkça sanayiye falan götürmem zaten aracımı.Kendi aracının ustası kendin olacaksın.Alacağın alet edevat bile işçilik ücretinden daha ucuza geliyor.

• bi arkadaşım bakım yaptırmış aracına. usta eline kağıt vermiş şunlar yapılacak diye.

hava filtresi 40

yağ filtresi 40

yağ 180

Polen filtresi 30

işçilik 60 tl .

ürünlerin hepsi yan sanayi ve yağın ne olduğu belli değil.

arkadaş çıkarıyor telefonunu, bakıyor, hava filtresi 15 tl, polen 10, yağ f 15, ustaya soruyor, onlar kötü mal. bunlar garantili, onları getirirsen hiç bir garanti vermem diyor. benim arkadaş abi çok fiyat farkı var deyince usta kaputu kapatıyor hınçla. git nerede yaptırırsan yaptır cevabı alıyor.

oradan çıkıyor. tüm parçaları daha ucuz fiyata alıyor. yağı kendi seçiyor. 50 tl ye başka bir ustaya yaptırıyor.

Sonra ağlarlar iş yok diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 25 Eylül 2018; 12:4:44 >

Tüm araçlarıma yağı kendim alır götürürüm.

Adam yağ bidonuna baktı baktı ' Bu yağ bu arabaya uygu değil dedi'

koy sen dedim, bişey olursa mesuliyet kabul etmem dedi Tamam dedim 😃

Götürdüğüm yağ Fordun speclerini birebir karşılayan bi yağdı.

Usta ya bu işlerden bihaber, ya da elindeki yağı iteleyecekti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • artık araçlar akıllandı bir tane anahtar takımı komple almak en kalitelisinden babasından 300-400 tl o anahtar takımı ile arabanın her yanını sökersiniz sanayiye gidince pc ye bağlayıp arızasını size söylüyorlar sizde aynısını yapabilirisniz netten bakıp parçanın değişim şekline becebiliyorsanız değiştirirsiniz bunların hiçbirini yapamıyorsanız geçmiş olsun hayatta tek yaptığınız oksijen alıp vermek. azıcık insanda beceri olur bari herkes hava filitresini değiştirsin kendisi onuda sanayiye götürmeyin. dünyadan vasıfsız biri olarak kimse gitmesin bari öbür tarafta yüzünüz olsun.
  • TSY kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle internet alemi kocaman bir derya. İngilizceniz olmasa bile bi kaç kelime ile hangi aracın neresini sökmek istiyorsanız onu bulmak cok kolaylaştı. "Remove" "Replace" "Change" ve araç modelinizi yazarak artık herşeyi bulmak mümkün. Evet bazı parçaları sökmek videolardaki gibi olmuyor. Ya kırılır elimde kalırsa gibi düşünebiliyorsunuz. Ancak biraz el beceriniz varsa artık araçlar lego gibi sökülüyor takılıyor. Sanayiye para kaptırmaya hiç gerek yok. Ayrıca biraz işin içine girince çok eğlenceli aslında.

Mesela far camlarınız artık zımpara ile düzelmeyecek şekilde kötü mü oldu. İnternetten bakın. Far camı nasıl açılır. Açın yeni bir cam alın. Hazır açmışken içine angel mı koymak istiyorsunuz, mercek mi yerleştirmek istiyorsunuz aracınızı nasıl özellieştirmek isteidğinize hayal gücünüze bağlı. Ve gerçekten ben yaparken çok zevk alıyorum.
    2020 1.5 Audi A3 Sport

• bozak07 kullanıcısına yanıt
    eşek olana her yerde semer vurulur

ne demek

Çünkü biz Müslüman bir ülkeyiz helal para kazanmak isteriz :)

oto bölümünde her şeyi islama yamamaya çalışanı da yeni görüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt042 -- 25 Eylül 2018; 13:30:34 >

Konuyu dürüstlüğe bağladım ve müslüman ülkenin esnafı dürüst olmalı demek istedim. Hayırdır işimize gelmeyen bir tarafı mı var? Yoksa sanayide dükkanın var yukarıda saydıklarımı yapanlardan mısın?

Konu ile ilgili yorumun varsa yaz yoksa da uza.

• Kendiniz yapın, ustalara para yedirmeyin, bu kadar basit.

Facebook grupları kurulsun, yeri ve zamanı müsait olanlar başkalarına yardımcı olsun vs. Bilenler bilmeyenlere göstersin. Ustaları anca böyle hizaya getirebiliriz.

İşlek bir yerdeki usta(!) bir araç bakımından 100 lira cebe atsa (ki emin olun çok daha fazla kazanıyorlardır) günde 5 arabadan 500 lira yapar. Hadi totalde 20 gün iş yapsa, ayda en az 10 bin lira yapar. Halkın %80'i ayda 10 bin liradan daha az kazanıyor. Adam iki vida söküp takarak resmen tcmb gibi para basıyor. Tecrübe bilgi birikimi falan deyip kimse bunları savunmaya kalkmasın. İşinin erbabı, belirli bir markaya/hatta modele yoğunlaşmış ustalar dışında çoğunun tek bildiği bilgisayara bağla-sök-tak-değiştir, güle güle
    Arıza okuma cihazı alarak ve yabancı forumlarda problem hakkında araştırma yaparak bunu kendimiz de kolayca yapabiliriz zaten.

İleride böyle bir projem var. Kendi arabasını kendisi tamir edenler için ortak bir platform oluşturup, bu kervana katılmak isteyenlere karşılıksız destek çıkmak.
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU

• bnym97 kullanıcısına yanıt
    Drive.ru candır. Rusları keşfettiğimden beri bende doğru dürüst sanayiye gitmiyorum. Resimdeki gibi ilerde işime yarama ihtimali olan yerleri işaretliyorum.

Her şeyi de internetten okuyonuz, Kendiniz yapıyonuz!

Lada başta olmak üzere tüm markalar ile ilgili çok ve yararlı bilgiler var.

yazdıklarını tekrar oku ve islam insana üçkağıtçılığı öğütlüyor anlamı çıkmadığını söyle
    ayrıca hitap tarzın da düşündüklerimin haklılığını göstermekte

sanayide dükkanım yok bu arada

dediklerini yapan hangi esnaf olursa olsun bi daha yüzüne bakmam olur biter.
    ustaya yaptığımı söylediğimde tamirci gibisin demişti hatta
    yani bütün sanayiciler dediğiniz gibi de değil

nerde ne yapacağımı sana sormayacağım deyip tavsiye vermek
    aynanın karşısına geç ve ilk yazdıklarını tekrarla
  • https://www.carcarekiosk.com/video/2008_Audi_A3_Quattro_3.2L_V6/air_filter_cabin/replace
    Birde şu site var çoğu aracın temel bakımlarının nasıl yapılacağını videolu olarak anlatıyor burayada bakmanızı öneririm.

Memleketimde çok samimi olduğum ustam var. 5 buçuk yıldır bütün arabalarımı, çevremi ona yönlendiririm.

Çırağı da iyi çocuk, muhabbet muhabbeti açtı, bir gün tornacıya gitmiş. O sırada başka bir dükkanın ustası geliyor, elindeki alternatörü bırakıp benim çıkarak gelecek 5dk sonra alacak diyor ve gidiyor. 10dk sonra gelen çırak herhangi bi işlem yapılmamış alternatörü götürüp ustasına teslim ediyor.

Tamire gelen kişinin belki bir kablosu çıkıktı veya sigortası atıktı, daha fazla para almak için böyle bir hileye başvuran usta var... Olaydan belki o çırağın bile haberi yok.

4 sene önce ustamın çırağı yoktu, baskı balata için boş vaktim çok yok diyince, tamam yarın kahvaltıya geliyorum eski kıyafetlerle dedim ve ertesi gün sabahtan beraber söktük. şanzımanı indirdik, volanı bile yakmışsın, al sana ceza zımparala volanı dedi, volanın yanık yerlerini zımparaladım. Öğlene kalmadan işi halletmiştik. Keyif aldığım bir gündü.

• bnym97 kullanıcısına yanıt
    Hocam rusçayı nasıl anlıyorsunuz siteye baktım ama ingilizceye çevirme seçeneği yok

Orijinalden alıntı: Uza -00-

burası otomobil yeri ama olsun,
    3 yıl önce benim laptop aşırı ısınma sebebi ile şirketin bilgi işlemine bakan servise verdim, 2 hafta sonra gelip alabilirsiniz dediler.. fan temizliği macun değişimi falan yapıldı dendi.. neyse 50 tl bir para tutmuştu ama sahibi ile uzun süreli tanışıklığımız olduğundan almadılar.. eve geldim baktım ısınma sorunu hala devam ediyor, kan beynime attı açtım interneti yazdım marka modeli adamlar adım adım herşeyi gösteriyorlar 2-3 defa izledim "tamam yaparım ben bunu" diyince aldım elime tornavidayı söktüm laptop'ı gerçekten biraz karmaşıktı ama sökünce kolay geldi.. fan temizliğini ve macun değişiklini yapıp geri topladım. ve ilk günkü gibi buz gibi çalışmaya başladı.!

20.yy'dayız insan artık bazı konularda kendi göbeğini kesmeyi öğrenmeli.. bkz: @Material-Engineer

• Ben genelde parçaları kendim alıyorum öyle taktırıyorum. Avrupa tarafında iyi bir usta bulmuştum ama anadolu yakasında ümraniye oto sanayiye götürdüm;

-Biz dışarıdan parça takmıyoruz.

Ben orjinal aldığım parçayı taktırabilmek için 5 dükkan gezdim.

Özellikle bakım olayında acayip gıcık oluyorlar

Araç citroen 1.2 vti olduğu için total 0w30 ineo first kullandırıyorum. Elinde kim hangi yağ varsa onu koyuyor, yağı da getirdin mi bilmiş bilmiş konuşurlar. Yok servis bile “5w30” koyuyormuş”... ulan zaten servise götürecek olsam senin dükkanında ne işim var.

Arabanın kitapçığını aç zaten bakımın, parça ömrünün %90’ı yazıyor mümkünse bu araç cahillerine körü körüne teslim etmeyin arabanızı

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.