Şimdi Ara

Her şeyi de internetten okuyonuz, Kendiniz yapıyonuz! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
8
Favori
20.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abartmıyorum, Türkiye'de 1 tane bile dürüst esnaf yok.

Jaso nedir API nedir, vizkozite, 10w nedir 40 nedir??

Muhattap olduğumuz insanlar genelde ekmek parası diyip köşe olan kaba saba esnaf..

Cevap yetiştireceklerine bilgileriyle sustursalar neyse!!
    Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzgun_

burası otomobil yeri ama olsun,
    3 yıl önce benim laptop aşırı ısınma sebebi ile şirketin bilgi işlemine bakan servise verdim, 2 hafta sonra gelip alabilirsiniz dediler.. fan temizliği macun değişimi falan yapıldı dendi.. neyse 50 tl bir para tutmuştu ama sahibi ile uzun süreli tanışıklığımız olduğundan almadılar.. eve geldim baktım ısınma sorunu hala devam ediyor, kan beynime attı açtım interneti yazdım marka modeli adamlar adım adım herşeyi gösteriyorlar 2-3 defa izledim "tamam yaparım ben bunu" diyince aldım elime tornavidayı söktüm laptop'ı gerçekten biraz karmaşıktı ama sökünce kolay geldi.. fan temizliğini ve macun değişiklini yapıp geri topladım. ve ilk günkü gibi buz gibi çalışmaya başladı.!

20.yy'dayız insan artık bazı konularda kendi göbeğini kesmeyi öğrenmeli.. bkz: @Material-Engineer

Alıntıları Göster
    Aynısı bana da oldu. Verdim tamirciye. 2 gun sonra gel al dedi. Ok dedim. Neyse aldık makinayı. Usta naaptın dedim, EKRAN KARTINDAKI KONDANSATORLERI DEGISTIRDIM dedi. Yuh aq. bende, sende de iyi teknoloji varmış dedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Usta dediğin adam öyle ya da böyle okul okumamış adamdır.Tecrubesi var mıdır?Hemde fazlasıyla.

Fakat tecrübede belli sorunlar üzerine.Yani beklenmedik bir sorun varsa o görmezden gelinir,çok alakasız bir parça koyulur ve ömür boyu sıkıntı çıkarmama garantisi verilir.Usta denilen kesimin %90'ı piyasa arabasından anlar ve sürekli değişim/onarım yaptıkları; yani bildikleri yerleri kurcalamayi severler.

Meali arabanın bir problemi var ustaya götürüyorsun,adam diyor ki x parçası değişmeli.Tamam diyorsun.Parça değişiyor ama sorun aynı.Sonra başka ustaya götürüyorsun y parçası değişmeli diyor.Tamam diyorsun ama sorun yine devam ediyor.Yani sorun vitesle ilgili birşey ama adam o modelin anca motoruyla ilgilenmiş sana motorda şu sorun var diyor.

Kontak çevirip,sadece arabayı dinleyerek "yegenim şu parça değişmeli yauv" diyen birinden kaçın,uzak durun,sevdiklerinizi koruyun.

• Okursan Cahil değilsen= yetkili servis
    cahilsen ilkokul mezunuysan= sanayici

bu kadar basit

cahil insan cahil sever.
    İnternet çağı cahillerin zoruna gitmesi kadar doğal bişey olamaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Napsaydım? araştırmadan gelseydim beni bir güzel yolsaydın. 100 liralık tamir için 1000 lira söğüşleseydin. Değil mi usta?” Deyip bi güzel ağzına yüzüne ... sıvamak lazımdı ya o ustanın neyse büyüklük bizde kalsın.

Yahu şunlara usta demesek ya artık. Usta demek bu değil abi ya...

Çocukken babamla (kamyon şöförü) sanayiye giderdim sürekli. Süleyman Usta vardı emekli oldu. Usta kavramını yakıştırdığım ender adamlardan. Hiç bir parçayı değiştirmezdi. Meşhur lafı vardı “ şunun tamir takımını al gel olmazsa çıkma bulup ondan toplarız” şimdiki kendine usta diyenler öyle mi? Adam hemen değişecek diyor. Yahu bir sök kardeşim bir bak içine ne olmuş?

Süleyman ustanın yolda şanzıman söküp, dağıtıp, tamir edip, toplayıp, taktığını anlatır babamlar. Şimdiki ustalara götürüyor daha sökerken yarım saat düşünüyor...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• O sanayideki dükkandaki SÖZDE USTALARINDA yarısından fazlası daha kalfa seviyesinde.

Adam ben oto elektrikçisiyim diyor elinde multimetre yok.

25 yıldır biz bu işi iki kabloyu bir birine çarptırarak yapıyoruz abi diyor birde...

Rezillik şerefsizim.
    Firma taraftarı olup kazıklanmaya gerek yok. Hepsi birbirini tokatlasın. Onların ağlayacağınımı sanıyorsunuz. 1 milyar değilde 500 milyon dolar kazansınlar. Üreteci kahkaha atacağına gülümsesin tüketici ağlayacağına gülsün be kardeşim...
  • Biz de sanayi esnafı yüzünden çok mağdur olduk. Öyle böyle değil hemde.

İşini adam gibi yapana çok az denk geldik hepsi müşteriyi öpme derdinde. Kim çakallık yapıyosa beter olsun şu ekonomik krizde.

• En guzeli kara duzen araba alip kendin yapacaksin her seyini. Haa baski balata,motor rektefesi ve triger degisimi gibi konularda el mahkum garajin olacak yoksa bakimdir,cart curt tamirleri kendin okuyarak yaparsin. Zaman ve emek verirsin ama karsiligini alirsin. Bende 2.el bir telefon aldim yillar once tuslu sony ericcson w800i neyse joistigi bozuldu telefoncular tamirine 50-100 tl fiyat cekiyorlar lan telefonu zaten 60 tl ye almisim

Neyse actim youtube dan baktim tamirini yaptim yagladim fabrikadan ciktigi gibi oldu. Sunu unutmayin kimse baskasinin malina kendi mali gibi muamele etmez !!!!

Sirket ve kamu araclarini nasil kullanildigini disarida goruyorsunuz.

• Önceki aracımda bir sabah ön sis farlarının yanmadığını fark ettim, hemen oto elektrikçiye uğradım usta olacak o şahsiyet daha adamakıllı kontrol etmeden hatta yüzüme bile bakmadan bunun tesisat değişecek 200 ü bulur dedi. Hiç gözüm tutmadığı için başka ustaya gittim 2 saniyede sorunumu çözdü, meğer sis farının şasi kablosu yerinden çıkmış. Demek diğer yere aracı bıraksaydık yalandan tesisatı değiştirdim deyip parayı cebine indirecekti. Aracımda bir arıza olduğu zaman gerek internetten, gerek başka yerlerden araştırırım ne yaparız nasıl çözebiliriz? Eğer yapabileceğim bir şey varsa kendim yaparım elim yatkın. Eğer yapamıyorsam en az 3-4 usta gezer fiyat alırım ve öyle yaptırırım. Tabi yaptırırken de aracımın başında dururum, çoğu usta bu duruma gıcık gider ama çok şükür bir sıkıntı çıkmadı. Siz siz olun en önemlisi bir arıza tamir edilirken aracınızın başında bekleyin çalışıyorsanız da izin alın ne yapın ne edin bekleyin. Çünkü bazı usta bozuntuları siz aracınızı bıraktığınızda şu parçayı değiştirdim diyor halbuki ya değiştirmemiş ya da yan sanayisinin yan sanayisini takmış olabiliyor. Eğer böyle yapan ustalar varsa Allah hepsini beter etsin süründürsün inşallah. Yalan yere paraları cebe indirip çoluk çocuklarına yediriyorlar. Biraz uzun oldu ama gerçekler ne yazıkki böyle.

• Ali GÜLER kullanıcısına yanıt
    siz arabaya falan binemezsiniz 50tl nin 100 tl nin hesabını yapacak adam bisiklete binecek
    o kadar hem yakıt parasıda vermemiş olur

yorumlara bakıyorum boş boş konuşuyolar adamlar 150 tl kazanmasın mı bedavaya mı yapsın araçlarınızı dükkan için kira ödemiyorlar mı

ve burada atıp tutanlar eminim dükkanda usta karşısına çıktıklarında süt dökmüş kediye dönüp abi çekiyorlardır dürüst olun sizde

ayrıcada yağ değişim filtre değişim ve bazı ayarlar sıradan vatandaşların yapabilceği işler değildir adama desen ki al yağı değiştirde görelim desen bön bön yüzüne bakar yada motor kapağını açmaya korkar gelmiş burda atıp tutuyonuz

sen ustaya 150 tl vermemenin peşine düşersin ama başka sorundan dolayı belki 5000tl harcarsın, al şu anahtarı subap ayarı yap dese yapamazsınız debriyajı ayarla bakalım deseler yapamazsınız
    yani oto ustalığı öyle sadece motor yağı değiştirmekten ibaret değil kaldı ki onu bile çok kişi yapamaz

• Emeğin hakkı verilmeli tabi kolay işler değil yaptıkları işler, izlerken kolay görünüyor yapınca canı çıkıyor parasını verseydim de bu kadar yorulmasaydım keşke diyorsun bazen ama burda insanların yakındığı şey şu: bir insana usta diyebilmek için bir konuda yeterli bilgiye sahip olması lazım, mesela söktüğü tekeri takarken bijonları hangi sırayla ve hangi torkla (her araçta hatta her modelde değişir) sıkması gerektiği, ve hatta sıktığı tork anahtarını ne aralıkla kalibre etmesi gerektiğini bilmesi lazım.

Benim aracımın bijonları 120 nm torkla sıkılması gerekirken havalı tabancayla sağlam olsun diye abanırlar (400-500 artık Allah ne verdiyse) sonra o bijonları söktürmek için kapı kapı tornacı ararım üstüne birde 16 tane yalama bijonu yenisiyle değiştirdikten sonra o adama usta diyemem ki, gerçek ustalara hakaret olur. Bence genel kanı şu ki artık Türkiyede usta yok, kalfalıktan ileri gidemiyorlar. (Gerçek usta sayısı %1 dir belki onların hakkını da yiyemem)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do It Yourself -- 27 Eylül 2018; 4:34:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Motor kaldırma hariç aracının bakımını yapamayan kişi yolunmayı hak ediyor demektir. Ben aracı üretenin kurnazlığı mantıklı geliyor da bu sanayici çakalların yaptıklarını anlamıyorum. Korsan film satıp emeğe saygı yazısını ekranın altına yerleştiren saçma adamlar gibiler.

Orijinalden alıntı: Guest-3F38B6C29

siz arabaya falan binemezsiniz 50tl nin 100 tl nin hesabını yapacak adam bisiklete binecek
    o kadar hem yakıt parasıda vermemiş olur

yorumlara bakıyorum boş boş konuşuyolar adamlar 150 tl kazanmasın mı bedavaya mı yapsın araçlarınızı dükkan için kira ödemiyorlar mı

ve burada atıp tutanlar eminim dükkanda usta karşısına çıktıklarında süt dökmüş kediye dönüp abi çekiyorlardır dürüst olun sizde

ayrıcada yağ değişim filtre değişim ve bazı ayarlar sıradan vatandaşların yapabilceği işler değildir adama desen ki al yağı değiştirde görelim desen bön bön yüzüne bakar yada motor kapağını açmaya korkar gelmiş burda atıp tutuyonuz

sen ustaya 150 tl vermemenin peşine düşersin ama başka sorundan dolayı belki 5000tl harcarsın, al şu anahtarı subap ayarı yap dese yapamazsınız debriyajı ayarla bakalım deseler yapamazsınız
    yani oto ustalığı öyle sadece motor yağı değiştirmekten ibaret değil kaldı ki onu bile çok kişi yapamaz
    Bir işletmeye iyilik yaparak mi ayakta kalacak o işletme? Arabaya o kadar para vermiş kişiye hala dandik bir ustaya bol bol para dokmedikleri için arabaya bınemezsin gibi bir saçmalık sıçıyorsun. Hem o kadar para verecek hem de senin ustanı mı memnun edecek arabaya binmeyi hak etmek için? Saçmalamayı bırakın. Arabayı üreten firma gibi paranın hakkını verebilecekleri bir işletmeye geçebilirler. İşçilik bir yana ama malzeme fiyat farkını o işletmeyi ayakta tutmanın gereği olarak gösteremezsin. O işletme kral işçilik için istediği fiyatı biçer. Buna kimse karışamaz. Ama malzemeyi yedek parçayı dayatamaz eğer daha ucuzu ve kalitelisi bulunuyorsa. Araba almanın bu kadar yüklü olduğu bir ülkede demek ki daha çok kişiyi memnun etmeden arabaya binmeyi hak etmek mümkün değil. Herkes elinde kılıçla yargılayıp infaz edeceği adam arıyor bu sikindirik ülkede.

• olay 50-100 meselesine nasıl geldi anlamadım.

piyasası belli bazı ürünler söz konusu. bu ürünlerin yüksek fiyata sunulması, belirsiz ürün kullanılması, "usta şunları kullansak ?" denildiğinde onlara garanti vermem demesi ( sanki hava filtresinin garantisi var. veya yağ filtresi yüzünden motor indirseler hmm evet bu yağ filtresinden deyip motoru ücretsiz onaracak ! )

işçilik olarak benim gözümde uzmanı olduğu marka-model araca periyodik yağ bakımı yapan usta, aracı lifte kaldırıp genel kontrolleri yapıp 100 lira desin hiç önemli değil. hatta çok değerli-özel bir aracın vardır, adam bakıp bir şey desin yeter ki, dürüst olsun çok daha fazlası verilir. ucu açık.

Ben usta ile fikir alışverişine girdiğimde azar yiyorsam, "kendiniz yapıyonuz" diye bana karşı tepki gösteriliyorsa ustada bir sıkıntı vardır.

bu arada klimayı kendim tamir ettim bile, maliyet 90 tl

• Hemen konuyu başka yere çekmeye çalışıyorlar. Bu forumu yıllardır takip ediyorum gerçekten forumun tadı kalmamaya başladı. Öyle ustalar var ki adam parçayı değiştirdim diyor halbuki ya değiştirmemiş ya da en adi parçayı takmış oluyor. Araştırma yapmak en doğal hakkımız. Yapabiliyorsan kendi tamirini kendin yapacaksın bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali GÜLER -- 27 Eylül 2018; 16:7:17 >
  • valla ülkede garaj kültürü yok. geçen bir forumda vardı öyle; adamlar sanayiden bıkmış kendilerine yer ayarlayıp kendi işlerini görecekler sen düşün artık olayı. adam gibi işini yapana millet zaten saygı duyuyor.iki vida sıkıp yolun açık olsun diyende var, 50-100 TL isteyende var.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.