Şimdi Ara

Her Kas Grubuna Bir Gün Doğru Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar yaşım 16 2 aydır çalışıyorum sadece göğüs kaslarım gözle görülür derecede çıktı. Benim programım 5 e bölünmüş şekilde her biri 1 gün. Omuz,kol,göğüs,sırt,bacak olarak. Sizce bu doğru mu? Daha çok yeni olduğum için antrenöre saygısızlık da yapmak istemiyorum ama bu program gelişmemi engeller mi?

Birde 2 sorunum var omuzlarım çok dar ve kilom çok az 1.77 boy 61 kiloyum. Kilo almak için gittim spor salonuna 64 den 61 e düştüm ramazandan dolayı. Tavsiyeleriniz ne yönde olur? Teşekkürler

• Ramazanda spor yapma. Yapacaksan da hafif yap kuvvetini korumaya yönelik çünkü bu dönemde gelişemezsin. Antrenman programın bence iyi bende yeni geçtim bu tip programa memnunum. Hem tüm kuvvetini belirli bir bölge için harcıyorsun hem de o bölge için çeşitli ve fazla hareket yapma imkanın oluyor. Haftada 1 gün çalıştırıyorsun ama tam çalıştırmış oluyorsun. Antrenmanı sen düzgün yapıyorsan sorun yok(yani hareketleri doğru ve yedirerek, hareketi düzgün yapabildiğin maksimum kilolar vs) şu gün yapmışsın bu gün yapmışsın pek bir farkı yok.

Orijinalden alıntı: Balotelli

Ramazanda spor yapma. Yapacaksan da hafif yap kuvvetini korumaya yönelik çünkü bu dönemde gelişemezsin. Antrenman programın bence iyi bende yeni geçtim bu tip programa memnunum. Hem tüm kuvvetini belirli bir bölge için harcıyorsun hem de o bölge için çeşitli ve fazla hareket yapma imkanın oluyor. Haftada 1 gün çalıştırıyorsun ama tam çalıştırmış oluyorsun. Antrenmanı sen düzgün yapıyorsan sorun yok(yani hareketleri doğru ve yedirerek, hareketi düzgün yapabildiğin maksimum kilolar vs) şu gün yapmışsın bu gün yapmışsın pek bir farkı yok.

Her kas grubuna kaç hareket yapıyorsun peki?

Orijinalden alıntı: Magnetic Monopole

Özellikle yeni başlayan birisi için bence çok çok kötü bir tercih her kas grubuna 1 gün. İlk 5-6 ay full body çalışmasından yanayım ben.

1 ay full body çalıştım. Neden öyle düşünüyorsunuz biraz açıklasanız?
  • Çünkü kasların dinlenme yani recovery süresi maksimum 24-48 saat. Split programlarda gelişmezsin demem, ama gelişim "optimum" olmaz. Özellikle yeni başlayan(0-6 aylık sporcular) için antremanın sıklığı > antremanın ağırlığı. Tabi bu her gün full body çalışmak demek değil, sadece ihtiyaç duyulan kadar iyileşme/dinlenme/recovery süresi kullanmak. Hatta şöyle birşey söyleyim, biceps ve triceps için ekstra izolasyon egzersizine bile ihtiyacı olmaz bu seviyedeki bir sporcunun. Doğru birleşik hareketler(Bench Press/Barbell Row/Overhead Press vb.) ile zaten bu kas grupları yeterince çalışır. Gerçekten profesyonellerin hazırladığı başlangıç seviyesi programlarına bakarsan(Starting strength, stronglifts, Reg Park's 5x5 vb.) izolasyon hareket içermez, sadece ağır birleşik hareketlerden oluşur. O yüzden gün aşırı A ve B değişecek şekilde şöyle bir program;
    =A=
    Overhead Press 5x5
    Barbell Row 5x5
    Squat 5x5

=B=
    Deadlift 1x5
    Bench Press 5x5
    Lat Pulldown 5x5, yapılabiliyorsa Pull Up/Weighted Pull Up 3xF

çok daha faydalı olacaktır hem güç kazanımı hem kütle kazanımı açısından. Ama malesef spor salonlarındaki hocaların çoğu bu hareketleri özellikle Deadlift ve Squat'ı yıllık sporculara bile göstermez çünkü doğru şekilde yapmayı öğretemeyecek kadar tembeller.

Lazar Angelov yada Jeff Seid gibi isimlerin kullandığı programlara bakıp, "ulan ben de bunu yapayım adam yapmış vücut almış başını gitmiş" demek çok büyük bir yanılgı, çünkü o adamların damarlarında akan kanın rengi değişmiş kullandıkları kimyasallardan, bunu da ufak bir not olarak düşmek isterim.

• Ektomorfsan full body bence hikaye; ama senin yaptığın gibi bölmek bana daha kötü geldi.

göğüs arka kol
    sırt biceps
    bacak omuz

böyle 3 günlük çalışma(40-45 dk sürüyor) bence kilo aldırmaya daha müsait.
  • affiliation kullanıcısına yanıt
    Benim görüşüm şu şekilde;
    0-6 ay = Full Body
    6-1239274 ay = Full Body, Haftada 4 gün Push/Pull split(Göğüs,Triceps,Quadriceps, Kalf, Omuz / Sırt,Bel,Hamstrings,Biceps), Haftada 6 gün Push/Pull/Legs(senin dediğin gibi, ama omuz göğüs/triceps ile beraber) yada haftada 4 gün Upper/Lower split(Omuz, göğüs, sırt, kol / bacak/bel/karın)

Ayrıca kilo aldıran antreman değil beslenmedir. İstediğin antremanı yap ek kalori almıyorsan kilo alamazsın, ek kalori alıyorsan da hangi programı yaparsan yap kilo alırsın.
  • nerden biliyorsun dogal olmadigini jeffin gayette dogal olarak ulasilabilecek bir fizige sahip. 8yildir antreman yapiyor . bende katiliyorum full body antremanlari yap daha sonra push/pull/leg gecersin.

Orijinalden alıntı: affiliation

Ektomorfsan full body bence hikaye; ama senin yaptığın gibi bölmek bana daha kötü geldi.

göğüs arka kol
    sırt biceps
    bacak omuz

Haftada 6 gün mü diyorsunuz yoksa 3 gün mü? 3 günse çok az değil mi gerçi 6 da çok fazla

Eğer ingilizcen varsa;
    http://nattyornot.com/jeff-seid-natty-or-not/

Orijinalden alıntı: 2pal

quote:

Orijinalden alıntı: affiliation

Ektomorfsan full body bence hikaye; ama senin yaptığın gibi bölmek bana daha kötü geldi.

göğüs arka kol
    sırt biceps
    bacak omuz

Haftada 6 gün mü diyorsunuz yoksa 3 gün mü? 3 günse çok az değil mi gerçi 6 da çok fazla

6 gün çok fazla eğer kilo almak gibi bir amacın varsa. Full body de bana yapması çok uzun ve efor sarf ettirici geliyor. O yüzden 3 gün split benim favorim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2pal

quote:

Orijinalden alıntı: Balotelli

Ramazanda spor yapma. Yapacaksan da hafif yap kuvvetini korumaya yönelik çünkü bu dönemde gelişemezsin. Antrenman programın bence iyi bende yeni geçtim bu tip programa memnunum. Hem tüm kuvvetini belirli bir bölge için harcıyorsun hem de o bölge için çeşitli ve fazla hareket yapma imkanın oluyor. Haftada 1 gün çalıştırıyorsun ama tam çalıştırmış oluyorsun. Antrenmanı sen düzgün yapıyorsan sorun yok(yani hareketleri doğru ve yedirerek, hareketi düzgün yapabildiğin maksimum kilolar vs) şu gün yapmışsın bu gün yapmışsın pek bir farkı yok.

Her kas grubuna kaç hareket yapıyorsun peki?

Programa yeni başladığım için 4 hareket yapıyorum. Kaldırabildiğim maksimum ağırlıkta 10 tekrar 3 set ile. Bir süre sonra 5-6 harekete çıkarırım. Daha sonra hareketlerden bazılarını değiştirip yeni hareketler eklerim diye düşünüyorum.

• İleri seviye sporcu değilseniz ve steroid kullanmıyosanız. Her gün tek bölge saçmadır. Açık net.

Gelişir misin ? Tabiki. Ama ne boyutta.

Mantık ve birazcık bilgi birikimi Jeff'in doğal olmadığını anlamak için bence yeterli.

Eğer ingilizcen varsa;
    http://nattyornot.com/jeff-seid-natty-or-not/

Eksileyenler olmuş. Şöyle bir durum var doğal olarak vücudunuzun belli bir sınırı var. Çok iyi bir genetikle çok disiplinli antrenman ve beslenmeyle yıllar sonra gelinebilecek sınır , şuan jeff seidin geldiği sınırın altında kalıyo.

Kesin olarak bir şey söylemek tabiki mümkün değil. Ama eğer bu arkadaş naturalsa hiç bir insanda olamayacak kadar iyi genetiklere sahip demek.

Benim görüşüm %99 steroid.

• Lentus kullanıcısına yanıt
    GDO'ludur belki
    Edit: Bir de, eksileyene kızmam açıkçası. Adam Jeff'i idol olarak belirlemiş kendisine. Yalancı olduğunu kabullenmek istememesi doğal.

Dipnot: Steroid kullandığı için değil kullandığını reddettiği için yalancı dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Sovereign -- 12 Temmuz 2014; 20:26:11 >

GDO'ludur belki

Basmışım amino asiti bummmm

Bu arada "Magnetic Monopole" arkadaşımızın örnek verdiği programlar çok es geçiliyo gibi geliyo bana ama yapacağınız her türlü klasikleşmiş salon programlarından çooook daha iyi olduğuna paramı basarım.

Çünkü kasların dinlenme yani recovery süresi maksimum 24-48 saat. Split programlarda gelişmezsin demem, ama gelişim "optimum" olmaz. Özellikle yeni başlayan(0-6 aylık sporcular) için antremanın sıklığı > antremanın ağırlığı. Tabi bu her gün full body çalışmak demek değil, sadece ihtiyaç duyulan kadar iyileşme/dinlenme/recovery süresi kullanmak. Hatta şöyle birşey söyleyim, biceps ve triceps için ekstra izolasyon egzersizine bile ihtiyacı olmaz bu seviyedeki bir sporcunun. Doğru birleşik hareketler(Bench Press/Barbell Row/Overhead Press vb.) ile zaten bu kas grupları yeterince çalışır. Gerçekten profesyonellerin hazırladığı başlangıç seviyesi programlarına bakarsan(Starting strength, stronglifts, Reg Park's 5x5 vb.) izolasyon hareket içermez, sadece ağır birleşik hareketlerden oluşur. O yüzden gün aşırı A ve B değişecek şekilde şöyle bir program;
    =A=
    Overhead Press 5x5
    Barbell Row 5x5
    Squat 5x5

=B=
    Deadlift 1x5
    Bench Press 5x5
    Lat Pulldown 5x5, yapılabiliyorsa Pull Up/Weighted Pull Up 3xF

çok daha faydalı olacaktır hem güç kazanımı hem kütle kazanımı açısından. Ama malesef spor salonlarındaki hocaların çoğu bu hareketleri özellikle Deadlift ve Squat'ı yıllık sporculara bile göstermez çünkü doğru şekilde yapmayı öğretemeyecek kadar tembeller.

Lazar Angelov yada Jeff Seid gibi isimlerin kullandığı programlara bakıp, "ulan ben de bunu yapayım adam yapmış vücut almış başını gitmiş" demek çok büyük bir yanılgı, çünkü o adamların damarlarında akan kanın rengi değişmiş kullandıkları kimyasallardan, bunu da ufak bir not olarak düşmek isterim.

Yaşım 16 olduğundan bu hareketlerin hiç birini yapamam üstüne bel sağlığı açısından yapmamalıyım diye düşünüyorum.
    Daha başlangıç seviye bir program önerebilir misiniz benim için. 3'e bölmek hacim için full body den daha iyi olmayacak mıdır?

• Öncelikle, eğer omurganın doğal pozisyonunu bozmazsan bel sağlığı açısından hiç bir sıkıntı yaşamazsın. Ayrıca 16 yaşında olman, full body çalışmasından alacağın verimi çok daha fazla arttırır. Vücudun 23-24 yaşındaki birisinden çok daha hızlı toparlanıyor senin antreman sonrasında. Hacim almada önemli olan antreman çeşidinden çok, beslenmedir. Eğer günlük yaktığından fazla kalori alırsan hacim kazanırsın. Eğer kaslarına yük bindirirsen, vücut bu aldığı fazla kaloriyi kas inşa etmek için kullanır, ve gereğinden fazla dinlenmesine izin verirsen kasların, kazanacağın kütledeki kas oranı daha az olacaktır.

Öncelikle, eğer omurganın doğal pozisyonunu bozmazsan bel sağlığı açısından hiç bir sıkıntı yaşamazsın. Ayrıca 16 yaşında olman, full body çalışmasından alacağın verimi çok daha fazla arttırır. Vücudun 23-24 yaşındaki birisinden çok daha hızlı toparlanıyor senin antreman sonrasında. Hacim almada önemli olan antreman çeşidinden çok, beslenmedir. Eğer günlük yaktığından fazla kalori alırsan hacim kazanırsın. Eğer kaslarına yük bindirirsen, vücut bu aldığı fazla kaloriyi kas inşa etmek için kullanır, ve gereğinden fazla dinlenmesine izin verirsen kasların, kazanacağın kütledeki kas oranı daha az olacaktır.

Kesin full body mi çalış diyorsunuz yani? Çok meşgul ettim ama full body için nasıl bir çalışma programı önerirsiniz acaba elinizde program var mı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.