Şimdi Ara

Her insanın okuması gereken kitaplar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
13
Favori
12.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünya klasikleri olur, Türk edebiyatı olur, felsefi kitaplar olur, insana bir şeyler katacağını düşündüğünüz kitaplar olur... Ve isterseniz sizin çok beğendiğiniz kitaplarda olur.

Kitap okumaya başlıyorum. Hayatımda çok kitap okudum denmez. Evde büyük bir kütüphanemiz var. Keşke babamın kitap okuma huyundan birazcık alsaydım. 23 yaşındayım. Kitap okumadığım için pişmanım. Bana her insanın okuması gerektiğini düşündüğünüz kitapları söyler misiniz?

• 1) Ölmeden önce okunması gereken 100 kitap:http://www.vikitap.com/liste-goster/Olmeden-once-okunmasi-gereken-100-kitap-2

2) Okunması gerekli kitaplar üzerine bir tartışma:http://eksisozluk.com/okunmasi-gereken-kitaplar--77859

3) 30 yaşına gelmeden okunması gereken kitaplar:http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/30-yasina-gelmeden-okunmasi-gereken-30-kitap.html

İyi okumalar

• Goerge Orwell-1984
    Emile Zola-Germinal
  • Monte Kristo Kontu
    Notre Dame'ın Kamburu
    Martin Eden
    Sefiller
    ...
    ..
    .
  • quote:

Orijinalden alıntı: general-net

1) Ölmeden önce okunması gereken 100 kitap:http://www.vikitap.com/liste-goster/Olmeden-once-okunmasi-gereken-100-kitap-2

2) Okunması gerekli kitaplar üzerine bir tartışma:http://eksisozluk.com/okunmasi-gereken-kitaplar--77859

3) 30 yaşına gelmeden okunması gereken kitaplar:http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/30-yasina-gelmeden-okunmasi-gereken-30-kitap.html

İyi okumalar

Toplu bir cevap olmuş, teşekkürler.

İlk siteye bakınca içlerinden bazılarını okumuşum. Verdiğin linklerden ve bu forumdaki klasikler konusundan kendime bir liste hazırlamayı düşünüyorum.

@BrokenGoblet
    Germinal için Emile Zola'nın en iyi eseri ve Fransız edebiyatının en iyi romanlarından biri olduğu gösteriliyor.
    1984 hakkında bilgim yoktu. Ama konusu ilgimi çekti.
    Önerilerin için çok teşekkürler.

@ikaya_219
    Sefiller, kesinlikle okumam gereken bir kitap. Notre Dame'ın Kamburu'nu okumuştum. Diğerlerini okuyacağım.

• Yukarıda yazdığım klasiklerin dışında şu anda "Afili Lügat" adlı başucu kitabını okuyorum. İçinde güzel sözler var. Ortamın birinde bu kitaptan bir cümle ortaya atıyorsun ve herkesin takdirini kazanıyorsun. (Mesela bu akşam Galatasaray'ın 4-0 kazanması gereken Real Madrid maçına uyarlanabilecek bir afili söz şöyle: "Mucizeler doğaya aykırı değildir, doğa hakkında bildiklerimize aykırıdır." Yani bence herkes gibi "Çıkmadık candan ümit kesilmez" yerine bu lafı söylemek isteyenler bu kitabı okumalı.)

Kitap Detayları:
    Afili Lügat
    (Hayli İlginç Bir Aforizma Kitabı)
    John Lloyd & John Mitchinson
    Domingo Yayınevi / Hobi - Genel İlgi Dizisi
    4. Basım, 2013
  • Ya konu açmayın arkadaşım orda kitap tavsiye konusu var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ludwig van Beethoven

Ya konu açmayın arkadaşım orda kitap tavsiye konusu var.

O konu daha çok kişilerin okuyup beğendikleri kitapları önerdikleri bir konu. Ayrıca ben sizden tavsiye istemiyorum. Yine de teşekkürler yorumunuz için.
  • Afili Lügat bayağı ilginç bir kitapmış. Ekşi sözlükte kitaptan bazı seçmeler koymuşlar, hoşuma gitti.

"ödüller hakkında bilinmesi gereken tek şey, mozart’ın onlardan hiç kazanmamış olduğudur.
    henry mitchell

insanı yaratmak tuhaf ve özgün bir fikirmiş ama buna koyunu eklemek, gereksiz bir tekrar olmuş.
    mark twain"
  • Liste gittikçe güzelleşiyor. İmzamı atayım aklıma geldikçe bende ekleme yaparım.
  • Türk edebiyatından hiç tavsiye yok mu yahu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickiniyerim

Türk edebiyatından hiç tavsiye yok mu yahu ?

Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi iyidir.

• quote:

Aslında Türk edebiyatımızda da okunması gereken birçok kitap var. Aklıma gelenlerden iki tanesi,

Kürk Mantolu Madonna
    İnce Memed

Polisiye roman okumayı severim. Bu yüzden Ahmet Ümit'in kitaplarını da önerebilirim. Sis ve Gece, Patasana, Rapsodi İstanbul...
  • quote:

Orijinalden alıntı: .MiSa.

quote:

Aslında Türk edebiyatımızda da okunması gereken birçok kitap var. Aklıma gelenlerden iki tanesi,

Kürk Mantolu Madonna
    İnce Memed

Polisiye roman okumayı severim. Bu yüzden Ahmet Ümit'in kitaplarını da önerebilirim. Sis ve Gece, Patasana, Rapsodi İstanbul...

quote:

Rapsodi İstanbul...

Beyoğlu Rapsodisi olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Büyük İskender

Doğru, nasıl böyle bir hata yapmışım inanamıyorum.
  • Oğuz Atay - Tutunamayanlar
  • quote:

quote:

Teoman dandır
  • quote:

Orijinalden alıntı: theblackside

quote:

quote:

Teoman dandır

Aynen

• Yusuf Atılgan - Aylak Adam
    Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna
    Jack London - Martin Eden
    Dostoyevski - Suç ve Ceza
    Irvin Yalom - Nietzsche Ağladığında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Büyük İskender -- 25 Nisan 2013; 9:56:31 >
  • Ölü ozanlar derneği.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.