Şimdi Ara

Her Gece Aynı Saatte İnternet Gidiyor (1000 Mbps Fiber)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
3.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba, evimde 1000 mbit fiber kullanıyorum. Günün belli saatlerinde internet kopması yaşıyorum. GPON + Router şeklinde klasik Türk Telekom fiber sistemi mevcut idi, ben routerdan kaynaklı olabileceğini düşünerek WiFi6 destekleyen Mercusys marka router aldım ama yine çözüme ulaşamadım. Her gece 02:21 civarlarında internet gidiyor. Bebek odasındaki kameranın son internete bağlanabildiği saat o civarlarda. Bu problemi yaşayan var mı ? Türk Telekom müşteri hizmetlerinden bahsetmeye gerek yok zaten hiçbir şekilde yardımcı olmuyorlar. Bina 4 senelik kablo hattı kontrolleri yapıldığı zaman sokaktaki kutudan binaya, binadan daireye hiçbir problem yok. Gelen ekip portları değiştirmeyi denedi yine aynı. 2 sene boyunca 100 mbit kullanıyordum bir kere kopma yaşamadım 1000 mbit geçtikten sonra böyle bir sorunum var. Daha önce yaşamış olan var mı aynı problemi ?


    1000 Mbps Geçiş (Dolandırılma) Hikayesi
    İstanbul Kağıthane bölgesinde oturduğum binanın üçüncü katında evim en alt katında dükkanım var. Dükkanıma Türk Telekom personelinin gelmesi ile başlayan bir serüven. Dükkanda kullanmakta olduğunuz internet sözleşmesinin yenilenme vakti gelmiş sözleşme yapabiliriz uygun paketi secebiliriz demesi ile yaptığım kontrolde gerçekten son 5 gün kaldigini gördüm. Genelde çağrı merkezinden arayıp yapılıyordu bu işlemler ama arkadaş saha personeli sandım ve güvendim. Çok bir fark ödemeden aynı paketi kullanmaya devam edecektim. O sırada üst katta evim olduğunu 100 Mbps kullandığımı 1000e geçmek istediğimi söyledim. Ev için 1000 mbps verildigini bilmiyorum o sıra birkac kere müşteri hizmetlerinden talep ettim ama en fazla 100 alabileceğimi söylemişlerdi. Neyse arkadaş ev için 1000 verebilirim neden veremiyelim diyince de fiyat öğrendim makul geldi halı hazırda 100 Mbps internete 200 TL civarına yakın rakam öderken 1000 mbps için 360 TL odeyecektim. Ben halı hazırda aktif olan internetimi upgrade yapmasını beklerken arkadaş yeni bir abonelik tanımlamış bana sağolsun. Eve internet baglantisini yapmaya personel geleceğini yeni cihaz getireceğini 1000 için ayrı cihaz olduğunu soylemisti. O ana kadar bilmiyordum. Personel geldi evdeki modemi soktu aynısını kutudan çıkardı taktı. Mobil şubeye giriyorum iki abonelik numarası görünüyor. Evdeki 1000 internetim İşyerim 1000 Mbps diye bir kampanyadan tanımlanmış. Sözleşmeye bakayım diyip pdf indirdim yanımdan ayrıldıktan sonra basılmış kase doldurulmuş yerler gördüm. MISTAÇOĞLU İLETİŞİM OSMAN XXX olmasi lazım firma ve personel. Türk Telekom bayisi imiş. Müşteri hizmetlerinden çözüm bulamayınca hile hurda ile iki internet tek hatta bağlı kaldığı için en son Pangaltı Bomonti tarafındaki Türk Telekom genel müdürlüğüne gittim. Orda da yardımcı olamadılar imzanız var sözleşmede deniyor. İyi de o imza onun için degildi desen de nafile. En son 5-6 telefon görüşmesinden sonra bir call center çalışanı 100 Mbps internetiniz 6 ayı kalmış tahuut bitiyor 1000 mbps internetinizi 6 ay donduralim o bitince yeni internete devam edersiniz demişti. Onu uyguladik işte 2 aydır 1000 mbps bağlı ve bu kopma sorunu ile basım belada kısaca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrkrg -- 2 Mart 2023; 1:23:18 >







  • hep geceleri aynı saatlerde gidiyorsa %95 planlı çalışma yapıyorlardır. Bakım ve onarımlar gece 2-4 arasında yapılıyor, bu saatlerde genelde herkes uyur.

  • Durumu teyit edebileceğiniz bina da başka biri var mı? Eğer onlarda da var ise tahminime göre bağlı olduğunuz switch de planlı reboot olabilir.

  • 100 Mbps kullanırken bu problem olmuyordu ne zaman ki 1000 Mbps geçiş yaptım ondan sonra kesinti başladı. 100 Mbps iken aylarca elektrik gitmediği takdir de modem hiç kapanmadan sorunsuz çalışıyordu. Oturduğum mahallede 1000 Mbps kullanan yok benden başka diğer hızlarda da problem bende de olmuyordu zaten.

  • https://www.linkedin.com/in/umit-onal?originalSubdomain=tr


    Durumu detaylıca anlatın bakalım size dönüş yaptıklarında ne bilgi verecekler... Ad soyad ve iletişim eklemeyi unutmayın.

  • DHCP'den kaynaklı da olabilir. Eğer CGNAT içerisinde değilseniz IP kira süresi IP Session vardır. Maximum 30 gün olabilir, çok yoğun bölgelerde ise bu süre 24 saat yani 1 gün olabilir. Daha önceden yaşadığım yerde bu süre 3 gündü her 3 günde bir IP değiştiği için internet kopardı ve yine böyle gece saatinde olurdu. Acıbadem Ericsson SSR1'e bağlı tüm abonelerde böyleydi. Sonra CGN'ye geçildi artık modem kapanmadıkça IP değişmiyor.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    hocam bakmıyor hem twitterdan hem linkedinden yazdım dönüş olmadı 3 senedir binaya kutu bekliyoruz

  • kickboxer_18 kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam, daha öncesinde size dönüş yapmışlar mıydı? Sonradan mı yapmamaya başladılar?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hiç dönüş olmadı.. Bina sakinlerinden imza toplayıp dilekçe verdim gene sonuç yok.. Saha ekibiyle görüşmüştüm dilekçe ver 1-2 güne gelir takarlar demişti aylar oldu nafile..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kickboxer_18 kullanıcısına yanıt

    Bağlı olduğunuz müdürlüğe gidip erişim planlama birimi ile görüşürseniz daha kolay sonuç alabilirsiniz hocam.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Umudu kestim artık.. Gitsinler boş boş işhanlarına altyapı çeksinler..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kickboxer_18 kullanıcısına yanıt

    Kesmeyin hocam. Bağlı olduğunuz müdürlüğün erişim planlama biriminden kesin bilgi edinebilirsiniz.

  • hocam peki o saatte uyanık kaldığınızda test maksatlı kamera gittiği anda internete girebiliyor musunuz? Mesela bir program ile dosya indirmeyi deneyin fakat indirme hızını hemen inmemesi için 10mbit ile sabitleyin. Aynı anda o programın inmesi duracak mı ? Bu durum sadece kamereya özel mi? O saatte gittikten kaç dakika sonra geri geliyor. Birden fazla done sunman lazım. örn o anda ping 8.8.8.8 -t yap süresiz ping başlat. Kamera gittiğinde ping de aynı anda bitiyormu vs

  • haandsomee kullanıcısına yanıt
    İnternet gitti anda TV de açık olan YouTube Xbox da açık olan online oyun ve bağlı olan kamera tamamen kesiliyor internet bağlantısı kopuyor. Komple kapat aç yaptığım an internet geliyor sorunsuz devam ediyorum kullanmaya.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dün gece hiç gitmedi mesela garip bir durum var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mesela modemi hiç kapatıp açmasan ne kadar sürede geri geliyor acaba. Dün olmaması ilginç birşey. Planlı çalışma dediğiniz şey hergün olmaz. Cihaza hergün update/upgrade paketler gelmez. Turktelekomun bir üst level mühendisleri konuyu incelemesi lazım.

  • aynı sorun bende de var 24 saat içinde kesinlikle modemi açıp kapatmam gerekiyor nedenini hâlâ bulamadım ben de turktelekom 24mgbit kullaniyorum bu sorun 3 senedir var çözümü yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • haandsomee kullanıcısına yanıt
    Cumartesi gecesi 02:21 de giden internet pazar günü sabah kahvaltısı ile evden çıkıp akşam 18:00 civarı eve gelmemiz ile hala yoktu. Kısaca onu denedim ama ne yazık ki kapat aç yapmadan gelmiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 3WakePig 3 kullanıcısına yanıt
    İşin garip tarafı oturduğum aynı adreste Türk Telekom'un temin ettiği dandik modem ile Archer CV5 gibi birşey olması lazım 2 sene boyunca 100 Mbit kullandım elektrik gitmediği takdir de kapat aç yapilmiyordu ve hiç problem yaşamadım. Açıkçası eve 1000 Mbps bağlatma serüvenimi de anlatmak isterim konu ilk mesajı guncelleyeyim en iyisi..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1000mbıte geçince vestel Dgw9000 modem verildi mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.