Şimdi Ara

apartman girişinde 70 mbit hız alıyorum ama daireye 22 mbit ulaşıyor dedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 50 mbit internet hızında paketine sahiptim. 40 mbit gibi hız alıyordum

taahhüt yeniler teklifinde bulundu telekom. maksimum 75 mbit hız alabilirsiniz dedi.

sunulan teklifler 24 ay taahütlüydü 100 mbit olanda fazla fiyat farkı olmayınca kabul ettim.

gelecekte yeni eve taşınırım gibi düşünerkten

yeni hıza geçtikten sonra 50 mbit gibi sonuçlar aldım .yalnız bir kaç aydır hızım 23 mbit i aşmıyor artık. hiç bir değişiklik yapmadım. cep telefonun da laptop da aynı bu hızla bağlanabiliyor.

telekom servisi çağırdım. adam diyorki apartman girişinde 70 mbit hız alıyorum ama eve 23 geliyor en fazla . apartman tesisatı eski ondan dedi.

e dedim 50 mbit paketteyken 40 küsür alıyordum ama.

dediki keşke o pakette kalsaydın . bundan sonra daha da düşebilir.

saçma geldi tabi söyledikleri bana. çünkü bu yeni hızda da 50 mbit hızlar gördüm

daha hızlı pakete geçi hız düşmesini mantıklı açıklaması olamaz.

telekom 4441444 ü aradım .oırada teknik sorundan bir bayanla görüştüm. modemim 5 ghz destekliyor mu yoksa sadece 2.4 ghz mi diye sordum ? destekliyor tabi dedi. kesin bilgi mi dedim evet kesin bilgi dedi. demekki çok bilmiyor işi? ne önerirsiniz? daha bir kaç ay önce t

Zyxel VMG3312-B10B  modem kullanıyorum. vdsl2. acaba kaliteli bir modem alsam bişey değişir mi?

• Bina içi tesisatı yenilet, başka çaren yok. Eskiden 40 alırken şimdi 23 almanın sebebi yeni abonelikler arttı parazit çoğaldı ana hatlardaki. Bu yüzden düştü hızın. Ankastreden cat5 kablo çek rahatla.

• modemlik bir sorun olacağını sanmam kablonuz oksitlenmiştir artık değişince düzelir, aynı modeme sahibim 100 mbit tanımlı hattımda 93 alıyorum sıkıntısız bir şekilde ama 70 mbit hızı wifi'da görmeniz için ac destekli bir modem almanız lazım, şuan sahip olduğunuz modem 40-45 mbit üzerini kablosuz bağlantıda hiç bir şekilde görmüyor ama çokta dert edilcek bir şey değil

• Ankastreden okunan hız değerleri normal fakat evin içinden okunan değerler anormalse muhtemelen iç tesisatla alakalıdır. Lakin ankastreden de düşük hızlar okunuyorsa sorunun kaynağını bulmak için santralin veya hattınızın size ulaşana kadar kat ettiği güzergahların kontrol edilmesi gerekir. Bunu da yapacak olan TTelekom. Sizin söylediğinize göre sorun iç tesisatla alakalı gözüküyor. Ankastreden daire içindeki modeme kadar eksiz kablo çekerseniz büyük olasılıkla sorun çözülür. Kablo olarak bina içinden ve rutubetsiz yerlerden götürecekseniz normal telefon kablosu da, cat6 da kullansanız olur.

• Yanlış alıntıladınız.

• Cant Let Go kullanıcısına yanıt

Pardon

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hat değerlerinizi atarmısınız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GupoBS

Hocam hat değerlerinizi atarmısınız

arkadaşlar teşekkür ederim cevaplarınız için. iç tesisatı yeniletmek kaça malolur? ücretli ekip gönderebiliriz dedi zaten telekom. onu kastetti demek

hat değerleri

VDSL Training Status: Showtime

Mode: VDSL2 Annex B

VDSL Profile: Profile 17a

Traffic Type: PTM Mode

Link Uptime: 0 day: 3 hours: 35 minutes

============================================================================

VDSL Port Details   Upstream    Downstream

Line Rate:   8.275 Mbps   43.924 Mbps

Actual Net Data Rate:   8.192 Mbps   43.853 Mbps

Trellis Coding:    ON        ON

SNR Margin:   21.8 dB      8.8 dB

Actual Delay:     0 ms       0 ms

Transmit Power:    8.3 dBm     13.7 dBm

Receive Power:   -14.6 dBm    -15.4 dBm

Actual INP:    0.0 symbols   0.0 symbols

Total Attenuation:   22.8 dB     29.2 dB

Attainable Net Data Rate:  25.016 Mbps   41.828 Mbps

VDSL Band Status  U0   U1   U2   U3   D1   D2   D3

Line Attenuation(dB): 42.1  20.9  27.2  N/A  35.0  24.1  37.8  

Signal Attenuation(dB): N/A  20.8  26.9  N/A  35.0  24.0  37.8  

SNR Margin(dB): 0.0  21.9  21.7  N/A  8.8  8.8  8.8  

Transmit Power(dBm):-128.0  5.2  5.3  N/A  11.9  7.7  4.3  

VDSL Counters

Downstream    Upstream

Since Link time = 35 min 55 sec

FEC: 0 6

CRC: 52 1

ES: 42 1

SES: 0 0

UAS: 0 0

LOS: 0 0

LOF: 0 0

LOM: 0 0

Latest 15 minutes time = 8 min 9 sec

CRC: 10 0

ES: 6 0

Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec

FEC: 0 0

CRC: 5 0

ES: 3 0

Latest 1 day time = 3 hours 38 min 9 sec

UAS: 133 133

Previous 1 day time = 0 sec

FEC: 0 0

CRC: 0 0

ES: 0 0

Total time = 3 hours 38 min 9 sec

UAS: 133 133

• bodysolid B kullanıcısına yanıt

Hocam iç tesisat değişmez duvar içinden geçtiği için eviniz çok yüksekte değilse eğer dışarıdan kendiniz cat 6 kablo alıp bağlantıyı yapabilirsiniz diğer türlü en basit elektrikçi geldiğinde ise malzeme hariç en az 50tl alacaktır malzemeye de gelince metresi 1 2 tlye alınabilecek kabloyu size en az 5tlden vermeye çalışacaklardır

Evet hocam kablonuzda sorun var. Türk telekom elit hizmeti çağırırsanız faturanıza ücret yansıtıyorlar gerek yok kendiniz yapabiliyorsanız alın kabloyu çekin kablo uçlarını çakmak için türk telekom müşteri hizmetlerini arayıp söylersiniz ben kablomu değiştirip hazırladım gelip uçlarını çakın diye onlar yaparlar yada elektrikçi çağrıp yaptırın mesafeye göre değişebilir ama ortalama 250₺ yi gözden çıkarın.

• quote:

Orijinalden alıntı: GupoBS

Evet hocam kablonuzda sorun var. Türk telekom elit hizmeti çağırırsanız faturanıza ücret yansıtıyorlar gerek yok kendiniz yapabiliyorsanız alın kabloyu çekin kablo uçlarını çakmak için türk telekom müşteri hizmetlerini arayıp söylersiniz ben kablomu değiştirip hazırladım gelip uçlarını çakın diye onlar yaparlar yada elektrikçi çağrıp yaptırın mesafeye göre değişebilir ama ortalama 250₺ yi gözden çıkarın.

anladım. birkaç ay önce 50 mbit alıyorken 22 lere düştü. bu daha da düşer mi o halde? bir ay sonra 15 gibi.

hat değerlerimden gördüğünüz üzere en fazla kaç alabilirim sizce?

hocam şuan hattınızın aldığı maksimum hızı kullanıyorsunuz zaten.

Hocam şuan evden eğitim olduğu için hatların kaldırdığından fazla abone alıyorlar binanıza yeni bir abonelik veya saha dolabına yeni bir abonelik yapıldığı sürece hızınız düşebilir.

Hepsi baştan sona palavra hocam, hiçbirine inanmayın. Uzun zamandır milletin başına gelenleri okuyorum. Yok ankastreye tam geliyo kabloları değiştirin demişler falan. Ne kadar masraf yapıp değiştirenler var ama sorun çözülmemiş. Teknik desteği arayınca da altyapınız buymuş yapacak bir şey yok demişler. Ama kabloyu değiştirin diyenler de kendileri. O yüzden kabloya pek bel bağlamayın.

• atınki kullanıcısına yanıt
    bodysolid B kullanıcısına yanıt

Aslında buda olabilir hocam ama hat değerlerinde hat zayıflaması yüksek yani yüksek ihtimal kabloda sorun var.

@bodysolid

Hocam sizde bence mümkünse ankastreden kısa bir kablo ile ölçüm yapıp deneseniz iyi olur. Boşuna masraf olmasın. Birde kablonuzda ek yeri varsa veya ezik yer vb. Varsa kontrol edin söylemeyi unuttum ben az önce.

Bu arada bu hız yavaşlamaları şu sıralar türk telekom da çok sık yaşanmaya başladı ya bağlamaya gelen kişiler çok başvuru olduğu için hızlı hızlı diğer abonelerin kablosuna zarar vererek yapıyorlar yada tt altyapısı çok müşteriyi kaldıramıyor.

• bi de arkadaşlar xyxel VMG3312-B10B modemimde yazılım güncelleme seçeneği çıkmıyor bende.

acaba modem firmware sürümü çok eski olduğu için mi? güncel firmware nereden öğrenirim?

yazılım güncelleme butonu olmadığı için güncelleyemiyorum da. aşağıda veriyorum bakım içindeki seçenekleri

apartman girişinde 70 mbit hız alıyorum ama daireye 22 mbit ulaşıyor dedi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.