Şimdi Ara

Hemeroid ( Basur ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
2
Favori
53.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kesinlikle tuvalette zorlamayacaksın. Ben de de var ama biraz dikkat edince kendine birşey olmuyor. Varlığını bile hissetmiyorsun.(tabi seviyesine göre değişir) Düzenli tuvalete çıkın, günlük sporunuzu en azından yürüşünüzü yapın.
  • Valla arkadaşım aynı dert bendede vardı ameliyat oldum kurtuldum. Beni rahatsız etmiyordu ama her seferinde tuvalete çıktığımda psikolojik olarak moralim bozuluyordu acaba daha büyüyecekmi kanayacakmı filan diye. Şuan hiçbir sorunum yok bence bir doktara git ilerlemişmi ilerlememişmi ameliyat şartmı ilaç tedavisi ile geçermi bunları bir öğren. Ayrıca tıpta utanma olmaz ama insan utanıyor ben bayan doktora baktırdım
  • mevlüt topbaş konusunda biraz daha araştırın derim.2006 yılında hemoroid le ilğili olarak bende mevlüt topbaş ın muayenehanesinde operasyon geçirdim. 6 ay sonra eşkisinden daha beter bir hal aldı rahatsızlığım. adam operasyon esnasında o kadar çok canımı yaktıki, ondan korkuma bir daha doktora falan görünemedim. 13 senedir bu rahatsızlığı çekiyorum malesef ,zaman zaman krem fitil falan kullanarak idare ediyordum. ancak; bu aralar iyice arttı rahatsızlığım ve araştırdım. bir arkadaşım de longo tekniği diye bir hemoroid ameliyatı olmuş 10 yıl önce ve çok ta memnun bütün sorununundan kurtulmuş,bu sıralarda bende araştırma yapıyorum, istanbul da bu ameliyatı güvenle yapabilecek bir cerrah arıyorum. ama hala da korkuyorum.
  • hiç panik yapmayın işinin ehli mevlüt topbaş ha bir arkadaşa ne yazıkki faydası dokunmamış ama dün bir arkadaşımın kardeşi için önermiştim onuda hem uzak hem anladığım ücret konusunda birde iki yıldır çekiyormuş o sebepten yarın ameliyat olacakmış aklıma geldi o yüzden diyorum ki arkadaşlar o rahatsızlığı olan arkadaş varsa çevremizde yakınımızda direk mevlüt topbaşa gitsin derim ha para göz biride değil pazarlık yapın fiyatı kırıyor yani illede bu para demiyor...saygılar herkese geçmiş olsun
  • askerdeyken hemoroid tanısıyla 15 gün hastanede yatmış,ardındanda 1 ay hava değişimi alarak ''iyikide olmuşum'' dediğim ameliyat.

1 hafta ağrıdan duramadım,hem g.t ağrısı,hem baş ağrısı...

neyseki kötü günler geride kaldı...
  • Patlıcan sapı kürü varmış. İşe yarıyor diyorlar. Araştırın isterseniz.
  • Birilerinin işine yara diye yazıyorum..
    Ben bu sorunu sadece wc çıkışlarında çekiyordum. 15-20 dakkalık bi ağrıdan sonra bir sorunum olmuyordu. kanama vs hiç birşey olmuyordu.
    ama birden bire bir şişlik oluştu yürümekte zorlandım oturmakta zorlandım.. sürekli bir ağrı beni 1 hafta boyunca inanılmaz rahatsız etti. bi hastanede muayene oldum ameliyat etcez dedi.. hemen ameliyat olmak istemedim.. daha sonra amcama derdimi anlattım beni Mevlüt Topbaşa götürdü.

Adam beni muayene etmede direk masaya yatırdı ameliyat etti.. 4-5 dakika felan sürdü..
    Adam garip biri zaten odaya girerken vay gardaşım gelmiş diye girip sorduğum sorulara cevap bile vermedi.. kendi kendine başka konular açıp olayı unutrmaya çalışırken bi yandan hallediyor işini..

bu gün ameliyat olalı 4 cü günüm. kendimi çok iyi hissediyorum hiç bir sıkıntı kalmadı. ameliyat olmadan önceki 1 hafta boş yere ağrı çekmişim bilseydim hemen ameliyat olurdum. adam gerçekten çok iyi en azından ben çok memnun kaldım.

• Bu söylediginiz doktor nerde acaba.Mevlüt Topbaş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: idasil

esasen sindirim sistemi bozukluğudur hemoroid yediklerine içtiklerine dikkat edersen vücut kendini tamir eder. Bilmiyorum duydun mu ama idasil diye doğal destekçi bir hap çıkmış araştırırsan güzel şeyler duydum. geçmiş olsun. ameliyat hep son çare olmalıdır.

nick - mesaj uyumu diye buna derim işte. bu kadar da reklam olmaz. bari farklı bir nick alaydın.

• Otlarmış şifalı merhemlermiş hepsi hikaye arkadaş. Beslenmene, alışkanlıklarına yani kısacası yaşam biçimine dikkat edeceksin. Eğer basur ben geliyorum diyorsa adam gibi doktora gidip muayene olacaksın. Yoksa şu an benim bulunduğum şekilde acılar içerisinde kıvranırsın.
    Bu ot merhem hurafeleri yüzünden hep erteledim muayene olmayı. Tabi önemli olan diğer hususta yaşam biçimine dikkat etmekti, onu da pek yaptım sayılmaz. Unutmayın arkadaşlar; otlar ve ilaçlar sadece şikayetleri azaltıyor, bu mereti ortadan kaldırmıyor, çıkan bir şey varsa makattan içeri girmiyor.
    Yaşam biçimine dikkat etmediğiniz sürece bu illet her geçen gün büyüyor.
    Ameliyat oldum, bu kadar acılı olacağını hiç düşünmemiştim, mahvetti beni 3 günde. Nasıl ağrı kesici veriyorlar şaşırdım doğrusu, hiç ağrı olmuyor. Ama hesapladım 10 saat sonra bu ağrı kesicilerin etkisi yavaş yavaş gidiyor.
    Bu ağrılara neden olan hususta şu; kabız olamamanız için verilen diyet örneği yanında ilaçlar var. Bu ilaçlar ve sanıyorum ki diyet sebebiyle sürekli ishal durumundasınız. Dışkılama ihtiyacı geldiğinde başlıyor harp, bittiğinde dışkıdaki asit sebebiyle ağrılar baş gösteriyor. Şoklara giriyorum arkadaş.
    Düşmanımın bile başına gelmesin.

• nasıl bir hastalıktır merak ettim ama şu an google a basur yazmaya korkuyorum .
  • benim başımada 2 kere geldi.kabızlık en büyük etkeni.3 yıl önce ve 1 yıl önce olmuştum.2 side 10 gün felan sürmüştü.allaha şükür geçti kendiliğinden.maydonoz,kuru incir yiyerek iyileştim.

Ayrıca kahvaltıda hep ekmek peynir türü yerseniz kabız olursunuz.değişik şeyler yemeye bakın ve bol çorba için.

her kabız olduğumda korkup kontrol ediyorum.inşallah bir daha olmaz.ayrıca ben birde bunun için krem almıştım.yumuşattı ve kayboldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kratosburaq

benim başımada 2 kere geldi.kabızlık en büyük etkeni.3 yıl önce ve 1 yıl önce olmuştum.2 side 10 gün felan sürmüştü.allaha şükür geçti kendiliğinden.maydonoz,kuru incir yiyerek iyileştim.

Ayrıca kahvaltıda hep ekmek peynir türü yerseniz kabız olursunuz.değişik şeyler yemeye bakın ve bol çorba için.

her kabız olduğumda korkup kontrol ediyorum.inşallah bir daha olmaz.ayrıca ben birde bunun için krem almıştım.yumuşattı ve kayboldu.

Kabızlığın en büyük nedeni vucüdun susuz kalmasıdır. Peynir ekmek yemekle çok bir ilgisi yok.
    Basur içinse hiç ağzımı açmayayım. Çok çektim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cehennemden_Cennete

quote:

Orijinalden alıntı: kratosburaq

benim başımada 2 kere geldi.kabızlık en büyük etkeni.3 yıl önce ve 1 yıl önce olmuştum.2 side 10 gün felan sürmüştü.allaha şükür geçti kendiliğinden.maydonoz,kuru incir yiyerek iyileştim.

Kabızlığın en büyük nedeni vucüdun susuz kalmasıdır. Peynir ekmek yemekle çok bir ilgisi yok.
    Basur içinse hiç ağzımı açmayayım. Çok çektim.

peynir ekmek derken hep kuru şeyleri yemeyin demek istedim :)

• Bendede varmış, krem verdi doktor, bide fitil, kullanıyoruz bakalım
  • Benim bir arkadaşımda vardı. Ameliyatlık derecesindeydi. Ameliyat olmadan bu hastalıktan kurtuldu. Şu yöntemi uygulamış; Bildiğiniz soğanı köz ateşte pişireceksiniz. Hamur gibi olunca akşam yatmadan önce bunu yiyeceksiniz. Hastalık iyileşince ekmek olarak kepekli ve tam buğday unundan yapılmış ekmekleri yemiş. Sulu yemekleri ve sebzeyi sofrasından hiç eksik etmemiş. Fastfood tarzı beslenmeden uzak durmuş. Şu anda halinden memnun.
  • Benim bir arkadaşımda vardı. Ameliyatlık derecesindeydi. Ameliyat olmadan bu hastalıktan kurtuldu. Şu yöntemi uygulamış; Bildiğiniz soğanı köz ateşte pişireceksiniz. Hamur gibi olunca akşam yatmadan önce bunu yiyeceksiniz. Hastalık iyileşince ekmek olarak kepekli ve tam buğday unundan yapılmış ekmekleri yemiş. Sulu yemekleri ve sebzeyi sofrasından hiç eksik etmemiş. Fastfood tarzı beslenmeden uzak durmuş. Şu anda halinden memnun.
  • 17 Nisan 2002 :Basur illetinden kurtulduğum gün.

Ankara :Basur illetinden kurtulduğum yer.

1,5 sene :Basur illetini çektiğim süre.

Mevlüt TOPBAŞ :Basur illetinden beni kurtaran muhterem insan.

Başka söze gerek yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_VeJaR

tuvaletini tutamıyorsun diye biliyorum ameliyattan sonra ?

O ameliyatın yapılışı ile akalı durum.Yani ameliyatta başarı doktora bağlı.Tanıdıığım birisi oldu dediğin gibi tutamıyor,bin pişman.

Konuyu açan arkadaş Patlıcan tedavisini öneririm kesinlikle dene ve hafife alma

TEDAVİNİN TARİFİ

10 adet patlıcanın (Bostan patlıcanı olmasın) yeşil sap kısmını patlıcandan ayır. Temizce yıka; bir tencerede 10 bardak suyla kaynat. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapat.* Alevi iyice kıs, yarım saat * yavaş yavaş kaynasın sonra ocağı kapat. Kapağı açmadan * kendi kendine soğusun. Soğuyunca içindeki sapları at. Sarı rekli suyu buzdolabına koy.

-Akşam yatarken aç karnına 1 su bardağı iç.

-Sabah Kalkınca aç karnına 1 su bardağı iç.

10 bardak su olduğuna göre bu tedavi 5 gün sürecek. Bu 5 gün içinde Sirke, Turşu, Domates, Bulgur, Çilek, Acı Biber yasak sonra hepsi serbest. Demir sandelyeye, taşa oturmak bunlara çıplak ayakla basmak ebediyyen yasak.

Edit:Konu hortmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiredWarrior -- 15 Temmuz 2012; 14:19:23 >

• patlıcan tedavisini suan uyguluyorum:) sonuclarını bildirirm:)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.