Şimdi Ara

hekimliği bırakıp isviçre'de kebapçı olan doktor(zamanında tus derecesi yapmış ve össde 100e girmiş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
7.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hekimliği bırakıp isviçre'de kebapçı olan doktor(zamanında tus derecesi yapmış ve össde 100e girmiş)
    hekimliği bırakıp isviçre'de kebapçı olan doktor(zamanında tus derecesi yapmış ve össde 100e girmiş)ekşi sözlük
    hekimliği bırakıp isviçre'de kebapçı olan doktor
    https://eksisozluk.com/hekimligi-birakip-isvicrede-kebapci-olan-doktor--7133465?a=popular
    hekimliği bırakıp isviçre'de kebapçı olan doktor(zamanında tus derecesi yapmış ve össde 100e girmiş)diken
    Türkiye’de hekimlik yapmaktansa İsviçre’de kebapçıda çalışıyor - Diken
    https://www.diken.com.tr/turkiyede-hekimlik-yapmaktansa-isvicrede-kebapcida-calisiyor/

Alıntı

metni:
    ‘Evimizi ailemizin yardımıyla alabildik’M.M. meslek yaşamı boyunca hep kamuda çalışmış. Özel sektöre geçmeyi hiç düşünmemiş: “Durum bu kadar kötüleşene kadar maddi kaygılar benim için çok ön planda değildi. 2011’de Van’da zorunlu hizmetteydim. Depremi yaşadım, zorlu şartlarda, konteynırlarda, çadırlarda çalışırken bile bu kadar mutsuz, huzursuz ve umutsuz değildim. Eşim de hekim, haziran ayına kadar kamuda çalışıyordu. İki çocuğumuz var, evimizi ailemizin yardımıyla alabildik. Hiçbir birikimim yok. Aslına bakarsanız 10-15 yıllık hiçbir hekimin yok. Ancak geçinebildik. Aldığım maaşla çocuklarımı istediğim okulda okutma ya da istediğim semtte yaşama şansım yok.”‘Babam bile maaşıma inanmıyor’Hekimlerin maaşlarının yüksek olduğuyla ilgili yaygın bir kanı yaratıldığını belirten M.M., “Babamı bile aldığım maaşa inandıramıyorum. Hekimler hep çok çalışıyorlardı. Ama en azından bu çalışmaların karşılığını alıyorlardı” dedi.Son sekiz yıl aynı hastanede çalıştığını, klinik şefi ve ekip arkadaşlarıyla bir sıkıntı yaşamadığını vurgulayan M.M. “Yine de herkes huzursuz. Klinikteki hekimler bir araya gelince hep aynı şeyi konuşuyorduk ‘Ne yapacağız, ne yapabiliriz, ne yapalım’ diye. Kimimiz cesaret edip istifa kararı alıyor. Ben de bir risk aldım, gemileri yaktım, kararımı verdim” diye anlatıyor.Gençler TUS’a değil, yurt dışına hazırlanıyorPek çok hekim yurtdışını bir çıkış olarak görüyor. Son 1 yılda 1405 hekim, yurtdışı başvuruları için Türk Tabipleri Birliği’nden iyi hal belgesi aldı. Sadece M.M.’nin çalıştığı klinikte, 3 hekim Almanya’ya gitmiş. M.M., “Üç asistanım da Katar’a gitmek için çalışıyor. Hekim camiasında, özellikle asistan hekimler ve yeni uzmanlar arasında, ‘Bu ülkede doçent olayım, kariyer yapayım’ diyen yok. Herkesin ideali yurt dışı. Tıp fakültesi öğrencileri TUS’a çalışmıyor, Almanca, İngilizce, Fince, İsveççe öğreniyor.”

• Boş konuşuyorsun

Pretisyen hekim

Düz kaba hesap 11k alıyor

Bu paraya 1 yılda araba alabilir mi. ?

Bu paraya ev taksit girebilir mi ?

Bu paraya ne alır ?

Bizim arkadaş İngiltere başvuru yaptı

Dil sınavına girdi

Çıkarsa gidecek

Geçen iş yerinde biri gitti eşinden dolayı adam 2 yıl sonra bir Passat alabildi

Amerika ve Almanya veya diğer Avrupa ülkelerinde doktor çok pahalı dir

Adam burda senelik 130k kazanacaksa

Orda 50 birim kazanacak daha iyi yaşayacak

5 sene de ev de araba da alabilecek

Her şeyden önce insan gibi yaşamak ve en temel insani hakların güvence altında olduğunu bilmek en önemli şey.

Bir doktor da bir inşaat işçisi de insanca çalışıp, güven içerisinde yaşayabilmeli...

Bu önceliği garanti eden bir ülkede bazılarının çok takıntılı olduğu statü konusu, hayati derecede önemli olmuyor. çünkü o tarz ülkelerde değer görmek için statü sahibi olmaya gerek yok. insan olmak, topluma faydalı bir kişi olmak veya olmaya çalışmak yetiyor.

pratisyen maaşı hakkındaki bilgi yanlış.

2021 aralık ücretini kuruş kuruş açıklıyorum. Bu ay 240 (10 nöbet) saat çalışılarak kazanılmış bir paradır.

4827.84 TL "memur maaşı"

2.447,51 TL "sabit ek ödeme"

434,17 TL "375 sayılı khk"

1200 TL "nöbet ücreti"

0 TL "döner sermaye"

Çünkü hastanenin döneri yok.

Toplam 8909.52 TL

Saatlik ücret 37.12 tl.

Pederin maaşı 5900 TL 8-5 çalışıyor öğlen molası var düz memur işte Günde 8 saat.

Aralıkta 23 gün çalıştı, ocakta 20 gün çalışacak. Saatlik ücreti Aralık için konuşursak saati 32 lira, Ocak için konuşursak 36 lira.

Kim bu şartlar altında niye gerçekten hekimlik yapsın, niye ekstra çaba sarf etsin?

• Cerrahsa iyi keser, arkadaşımın babası kasaptı, eli yatkın diye kendisi cerrah oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkenin içine ettiler ...

• Burda dayak yiyeceklerine orda kebap yedirsinler.

• Adam açık açık en azından kafam rahat demiş.

• Her şeyden önce insan gibi yaşamak ve en temel insani hakların güvence altında olduğunu bilmek en önemli şey.

Bir doktor da bir inşaat işçisi de insanca çalışıp, güven içerisinde yaşayabilmeli...

Bu önceliği garanti eden bir ülkede bazılarının çok takıntılı olduğu statü konusu, hayati derecede önemli olmuyor. çünkü o tarz ülkelerde değer görmek için statü sahibi olmaya gerek yok. insan olmak, topluma faydalı bir kişi olmak veya olmaya çalışmak yetiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 8 Ocak 2022; 13:24:9 >
  • ülkemizdeki cerrahlar doktorlar çok fakir çulsuz cidden hallerine acıyorum,egede akdenizde triplex yazlık yerine boğaz da yalı almamalılar bence refahları malesef bu ülkede minumum üzücü :(

doktor görmesek yiyecez yani.

kaynak diken o doktor bir yasa dışı örgüt sempetizanı yada üyesi değilse bende ne olayımhekimliği bırakıp isviçre'de kebapçı olan doktor(zamanında tus derecesi yapmış ve össde 100e girmiş) 

şiddet bahane algı sahane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Ocak 2022; 13:34:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Boş konuşuyorsun

Pretisyen hekim

Düz kaba hesap 11k alıyor

Bu paraya 1 yılda araba alabilir mi. ?

Bu paraya ev taksit girebilir mi ?

Bu paraya ne alır ?

Bizim arkadaş İngiltere başvuru yaptı

Dil sınavına girdi

Çıkarsa gidecek

Geçen iş yerinde biri gitti eşinden dolayı adam 2 yıl sonra bir Passat alabildi

Amerika ve Almanya veya diğer Avrupa ülkelerinde doktor çok pahalı dir

Adam burda senelik 130k kazanacaksa

Orda 50 birim kazanacak daha iyi yaşayacak

5 sene de ev de araba da alabilecek

• Nereden bakarsan bak aptalca, nedensiz, gereksiz, saçma ve işin içinde bir bit yeniği olan bir olay. İyi geçinememeyi anlarım, hak ettiğin ücreti ve saygıyı alamamayı anlarım ama bir cerrah neden dönercilik yapar ki? Bu olayda mantıklı ne arıyorsunuz siz? Ücreti yüzünden mi? Yani ayda 15.000 TL verseler siz doktorlar çöpçülük mü yaparsınız? Doktorluğa yalnızca para ile mi bakıyorsunuz? Saçma sapan bir haber.

• Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt

doktor hekim maaşını beğenmeyen yallah isveçe kebabçı olmaya gitsin tutan yok ..

avrupada doktor maaşları çok yüksek sınıf seçilmiş elit nezih insan maaşı değildir, işçi maaşına göre atın durun anca yeni bitme doktor 3.500-4.500 euro filan alırken uzmanlar 5.000-7.000 euro civarı maaş alır tabi gider şimdı onuda tl ye çevirir işine geldiği yerden.

hekimliği bırakıp isviçre'de kebapçı olan doktor(zamanında tus derecesi yapmış ve össde 100e girmiş)Dr. Doğukan Sağlamyoutube
    Kanalıma ücretsiz abone olmak için: http://bit.ly/37RiMB5 Doğukan Sağlam Videolarının 31.bölümünde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Tural Ahmad ile birlikte Almanya'da doktor maaşları, Almanya'da doktorluk, almanya'da tıpta uzmanlık eğitimi ve merak edilen konular hakkında konuştuk. Almanya'da doktorluk hakkında varsa sormak istedikleriniz yorumlar kısmında sorabilirsiniz. Tarifverträge für Ärzte (Marburger Bund): https://www.marburger-bund.de/bundesverband/tarifvertraege Videomuzda verilen tablo 01.10.2020 - 30.09.2021 tarihleri için üniversite kliniklerinde geçerlidir. Diğer kliniklerle büyük bir fark bulunmamaktadır. Net maaşları hesaplamak için https://www.nettolohn.de/ İnstagram'dan takip için: https://www.instagram.com/dr.dogukann/ Facebook: https://www.facebook.com/dr.dogukann Dogukan Saglam Merhaba! ben Doğukan Sağlam. Kendi gelişimine değer veriyorsan, bilgiye önem veriyorsan burası tam senin yerin. Kendimi daha da geliştirmek adına olumlu veya olumsuz görüş ve yorumlarınızı bekliyorum. Düzenli olarak yükleyeceğim videolarımı kaçırmamak için abone olun. Gönüllü modern köle olmayın. Kanalıma ücretsiz abone olmak için: http://bit.ly/37RiMB5
    https://www.youtube.com/watch?v=Wmh7J6ZWo6w&t=623s

döner sermaye olayı var bizde hasta başı alıyorlar o maaşın üstüne birde ,rahat bir 20.000 ni buluyor maaşları aile hekimin bile, hatta ab ye gore daha fazla kazanıyorlar bile diyebilirim bizde statüler arası maaş farkları devasal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Ocak 2022; 14:57:27 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Hala boş konuşuyorsun

4k alsın

Birim bazında

2 k hadi kira versin ( ki sana göre herhalde 5k kiradir)

Geri kalan 2k gecinebilir mi ?

Bu adam hiç extra si yok ?

Hangi doktor turkiye de 35 bin. TL alıyor 😂

Pretisyen diyorum özellikle

Velev ki 35 k alsın orda 10 bin Euro alacağı arabayı burada 470 bin TL istiyorlar

Örnek Toyota Corolla 2018 modeli Türkiye de kaç Almanya da kaç bak bakalım

Neresinden bakarsanız bakın daha iyi şartlarda yaşar

Ki yeni Zelanda veya İsviçre Norveç giderse geliri daha da artar

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Tipik Keremcem işte

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

sen en son afrikaya gitmiyormuydun ne oldu o iş? sizin derdiniz hemen elit zengin maaşı almak hemen köşeyi dönmek zengin olmak, kapı sınır orda gidin tutan yok kimse sizi zorla tumuyor.

sen o birim çevirerek gidersen o hesapla daha çok gidersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Ocak 2022; 13:47:15 >
  • 20.000 tl den az kazanan doktor yok bizde döner sermaye var hasta başı üstüne para alıyorlar oyle fakir fukara öksüz yetim olsalar zavallılar en dandik aile hekimliğinin önü full lüks doktor arabası olmazdı hadi güle güle.

hele bezmialeme gidiyorum garajı lüks a sınıf arabalar sergisi gibi hep fakirlikten işte bunlarhekimliği bırakıp isviçre'de kebapçı olan doktor(zamanında tus derecesi yapmış ve össde 100e girmiş) 

sen bencede hemen afrikaya git aids frengi covidin her türlü yeni evrilmiş modeliyle mesleğinin doruğuna ulaşırsın türkiyede vakit kaybetme..hekimliği bırakıp isviçre'de kebapçı olan doktor(zamanında tus derecesi yapmış ve össde 100e girmiş) 

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.