Şimdi Ara

HDP'siz siyaset teknik olarak nasıl mümkün olacak? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 1983'te darbenin etkileri son gaz devam ederken seçim yaparsan tabi doğuda birinci parti olursun. Asker gelecek köyün ağasına, aşiretin liderine bize oy ver diyecek yok vermem mi diyecekler? Sıkar biraz. Ne insan hakları var ne özgürlük 80'ler bu açıdan berbat yıllar.


    1982 anayasası gibi ilkel ve özgürlükleri kısıtlayan bir anayasayı kabul ettirmek için referandum yaptılar %92 evet aldı. Şeffaf zarfla oy verilmiş kolay mı hayır demek.

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Eskiyle yaşayıp gideceksek bir arpa boyu yol alamazsın,bu insanoğlunun doğasına ihanet.geçmişte saplanıp kalmak,kafayı değştirememek bir insana en büyük kötülük.

    Hdp umrumda değil,kürtler bu ülkenin en az senin kadar vatandaşı,ortak dil eyvallah ama bırakında adam anadilini de konuşsun özgürce.örfünü adetini yaşasın.(önceki zamanlardan bahsediyorım özellikle )

    Suriyeliler bu ülkeye gelsşn istemem hatta hiçbir toplum özellikle medeni farklılıkları olan hiçbir toplum biraraya gelmemeli,avrupayı bu açıdan anlayabiliyorum.

    Ve evet hayal dediğin şey dünyanın geleceği,gidişatı göremiyorsan bakış açını değiştirmelisin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • McCandlesss kullanıcısına yanıt

    Hdp'nin amacı pkkyı güçlendirmek ve gençlerin pkkya katılmasını sağlamaktır. Diyarbakır ve İstanbul'a Apo heykeli dikip, askerlerimizi şehit eden veya şehrin ortasına bomba koyup onlarca sivilin hayatına kasteden katiller için sözde şehitlik kurmaktır.


    Akp'nin uyguladığı çözüm süreci döneminde pkk ve onun ırkçı siyasi ekürisi Hdp bırakın zayıflamayı hiç olmadığı kadar güçlenmişlerdir. Çünkü Hdp misyonunu başarı ile uygulayıp süreç döneminde pkklı silahlı unsurların şehirlere ve kasabalara yerleşmesini sağlamış. Şehirler cephaneliğe döndürülmüş ve mayınlar döşenmiştir.


    Hdp ve Pkk şiddeti şehirlerin içine taşıyarak büyük bir sivil kaybına ve şehirlerde büyük maddi hasara yol açmış ve burada kendileri nedeniyle hayatını kaybeden sivilleri propaganda aracı olarak ülkeye karşı kullanmıp nefreti körüklemektir.


    Bir ülkenin en büyük amacı içerisindeki unsurların kaynaşmasını sağlamaktır ayrılmasını değil. Herkes aynı dili anlamalı ki ortak bir ekonomik ve kültürel taban oluşsun ve insanlar ortak biçimde çalışıp zenginleşebilsin. Her insan aynı dili anlasın aynı hikayeleri bilsin ki birbirlerini tanısınlar ve nefret azalsın. Fakat dil insanların birbirini anlaması için varken Hdp dili insanların birbirini anlamaması için, birbirini anlamyan bilmeyen toplumlar yaratıp nefret pompalamak için kullanan klasik faşist ırkçı bir örgüttür.


    Pkk-Hdp siyasi geleneğine bakarsan Stalinst ideolojiye sahip oldsuklarını görürsün.Ayrıca en basitinden sırf Osman Baydemir Pkk'yı eleştirdi diye adamın Kandil'den gelen bir mesajla siyasi kariyerinin bitirildiğini veya BBC'de bile haber olacak şekilde Hdp'nin Suriye'nin kuzayinde Araplara yönelik etnik temizlik yaptığını ve en komik olaranda Hdp'nin Suriye kolunun burada Andırmızı kaldırmaya çalışırken orada Araplar dahil herkese okullarda and okutmaya vb çalışmaları, vb bunları okuyun. Arapları tamamen temizlediler orada. Burada da aynısını doğruda yapmaya çalışırken bu silahlı faşist unsurları çözüm sürecindeki gibi serbest bırakırsan bütün demokratik unsurları doğuda olduğu gibi silip sadece tek bir partinin varolmasına ve güçlenmesine yol açacakları ortada.





  • Hdp severler de gelmiş :D

  • Periah kullanıcısına yanıt
    Hdp kimin umrunda benim demek istediğim 13 milyon insanı nasıl yok sayacaksın,bugün her bölgenin şivesi örfü adeti farklı,kabul etmiyormuyuz ? Bu insanalrı da kabul edeceksin.varlığına,geleneklerine geçmişine tehdit algılamayacak.devlet olarak bunu sen sağlayacaksın böylece terör örgütünden,bunlarla ilişkili örgütlenmelerden medet ummayacaklar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • McCandlesss kullanıcısına yanıt

    Benzer bakış açısını AKP'li bir yönetici de demişti " Suriyeliler gitsin diyorlar. Suriyeliler'de biz gidebiliriz ama önce Türkler ortaasya'ya gitsin diyorlar" demişti... HDP'lilerin dediğini suriyeliler'de diyor romanlarda diyor Çerkezlerde demeye başladı çünkü nüfus artışları daha fazla . Nüfus gücünü kullanan farklı talepler de bulunmaya başladı oysa büyük devletleri kuran halklar dışardan gelenleri karşı asimile olmamış tam tersine dışardan gelenleri asimile etmiştir. Dışardan gelenleri ya engellersin yada asimile edersin yoksa yok olur gidersin. Türkler'in hayatta kalması için dışardan gelenleri engellemeli engellemediyse asimile etmeli başka türlü hayatta kalamaz sonra ülkede (Türklerin desteklediği ) dikta rejimi kurulursa sadece gelenler değil Türklerde zarar görecektir

    Ayrıca Kanada Amerika milli devlet değil ki. Milli devlet olan Fransa'da Almanya'da Hollanda'da %10 yabancı nüfus var diye ırkçı partiler 2.tura kalabiliyor ve Fransa veya Hollanda işgalde diyebiliyorlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 24 Ocak 2022; 21:13:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • McCandlesss kullanıcısına yanıt

    Irkçılık her yerde neye yol açtıysa burada da ona yol açacak. Hdp'nin kuyruğundan gidenlere Hdplilerin sunduğu gelen kan ve şiddet dolu ve ırkçılık zehrini almış bir toplulukla akıl ve mantık çerçevesinde orta yolda buluşmak mümkün değil. Halbuki ırkçılığıu terkedip Türkiye'ye entegre olsalar hem onlara hem bize büyük bir refah artışı üstüne demokrasi anlamında , çağdaşlık anlamında şimdikinden çok daha güzel bir ülkede yaşıyor olacaktık.


    Herşeyin ötesinde çocyuklarımızın böyle korkunç bir gelecekten korumuş olacaktık. Türkiye'nin geleceğini görmek istiyorsan Suriye'ye bakabilirsin.

  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    İşte bende onu diyorum. Hdp'nin varlığı ve yüksek oy alması 1983'e kadar olan askeri yönetim benzeri idarenin tekrar gelmesine neden olacak , demokrasi ve özgürlük yok olacak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdpnin varlığını ne yaparsan yap bitiremezsin ki. Demokratik açılım yapsan da bitmez, sıkıyönetim yapsan da farketmez. 2022 yılında özgürlükleri kısıtlayamazsın. Bu ülke ab sürecinde bir sürü sözleşmeye imza attı. Hdp dinsiz diyorlar ama kürtler oy veriyor. Kürtler Türklerden daha dindar ama bu partiyi kendi partileri olarak gördüğünden sahipleniyorlar.


    Meclise girmezse bu insanlar yok olmuyor. Sadece sorunları görmezden geliyorsun. Zamanında dep partisi shpnin yanında meclise girerken sonra bağımsızdan meclise girip gurup oluşturdu şimdi barajı takmadan parti olarak seçime giriyorlar. Yıllar içinde birşey değişmedi.

  • cevap çok basit önce pkk yı tamamen yok etmek gerekiyor, sonra alternatif kürtçü parti kurmak gerekiyor. Bu alternatif partiyi hdp liler yok etmek isteyecektir. O zaman devletin demir yumruğunu ile karşı karşıya kalmaları gerekecektir. şimdiye kadar bu alternatif kürtçü parti olayını akp götürüyordu ama söylem değiştirdiği için artık sıkıntı yaşıyor.

  • Cumhur ittifakı ile mümkün zaten bir tek.

    Diğer türlü millet ittifakı anca hdp ile seçim kazanma ihtimali var istatistik olarak ama böyle bir ittifak ile pratikte seçim kazanamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rahmetli Erdal İnönü bunlar için çok çare düşündün, shp bünyesine aldı, gelin toplumcu siyaset yapalım dedi ama bunlar mecliste artistlik yapıp farklı bir parti kurdular, olmaz mıydı olurdu, shp döneminde iktidara yaklaşmış bir partiydi ama bu eşşek derililer pkk siyasetinden, öz başkanları apo nun lafından çıkmadıkları sürece asla türkiye bütünlüğüne katılamayacaklar.

  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    2022 dünyasının özgürlükçü olmasının nedeni 1990da komünizm yıkılması kapitalizmin tüm dünyayı ele geçirmesidir. Tabii k.kore gibi değişik örnekler vardır. K.kore benzeri ülkeler için (hatta buna İran gibi ülkelerde eklenebilir) : yıl 2022 özgürlükleri kısıtlayamazsın diyemezsin. Çok rahat kısıtlarsın. Türkiye'de şimdi bunu söyleyebilmenin nedeni yine ülkede komünist bölücü örgütlerin azlığı ile AB uyum süreci, gümrük birligi ile mal ve hizmetlerin kolay dağıtılmasıdır


    Fakat doğu hızlı gelişiyor yani Çin Hindistan Kore Malezya Endonezya Tayland Tayvan vs Bunların hızlı büyümesi Avrupa ve Amerika'nın yavaş büyümesine neden olmakta. Avrupa'da işsizlik artacak zamanla büyüme küçük olduğu için. Ayrıca Avrupa'da göçmen sorununda oluşmakta . İşsizlik arttıkça yerli halk bunu göçmenlerden dolayı olduğunu düşünerek ırkçılık artacaktır. Avrupa'daki sol partiler vs bir dönem Türkiye'ye gelince ankaradaki meclis yerine Diyarbakır'a giderlerdi. Türkiye'nin etnik sorunu büyütmek istiyorlardı ama etnik sorun kendileri için sorun oluşturmakta artık. Türkiye'deki kürt sorununu büyütmek isterlerken kendi ülkelerinde Arap sorunu Türkiyeli sorunu oluşmakta. Bir yandan işsizlik oluşmakta... Avrupa'da bu 2 sorun olmasa Türkiye'de Kürt sorununa Avrupa müdahil olurdu ama onlarında dertleri olacak

    Aynı şekilde Amerika'da Çin nedeniyle korunmacı ekonomiye geçmek üzere

    Yani dünyada özgürlükler ülkelerin menfaati oldukça ortaya çıkarlar veya yaşarlar Avrupa ve hatta Amerika Türkiyedeki özgürlüğü menfaati ölçüsünde değerlendirecektir. Bu bağlamda kendi göçmenleri ve işsizlikle boğuşan/ boğuşacak Amerika ve Avrupa Türkiye'deki özgürlüğe o kadar değer vermeyecektir. Türkiye'de dikta rejim varmış / yokmuş önemsemeyecektir. Türkiye'de 25-30 milyon Kürt değil 70 milyon Kürt olsun geri kalan daha güçlüyse değişen hiçbir şey olmaz hatta şimdiki haklar bile geri alınabilir. Demokrasi sorunu çözmeye yarar demokrasi sorunu çözemiyorsa diğer yöntemler devreye girer. İngiltere olsun arabistan olsun hollanda olsun Belçika olsun krallık var zaten ve bunlar demokrasinin sınırını belirliyorlar ( Arabistan'daki değil tabii ki)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 25 Ocak 2022; 16:6:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu yine ÇAKALLIK ve MIZIKÇILIK yasası ile seçime gidilirse HDP kapatılacaktır. Bu görünüyor.


    Kürtler partilerini kapatanlara karşı net şekilde tavır almalı ve muhalefette en büyük ittifaka destek vermeli. 75 Kürt milletvekilini ekarte etmek isteyenler kim, herkes biliyor. Muhalefet AİHM kararlarını tanıyacağına yazılı taahhüt veriyor. Unutulmasın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya israil gibi radikal uygulamalarda bulunacak ya da bölünüp batıda bir tane o ırktan biri kalmayacak şekilde mübadele yapacaksın. Başka türlü çözülmez.

  • nForcer N kullanıcısına yanıt

    HDP'den ayrılan Ayhan Bilgen, dün Türkiye'nin Sesi Partisi'ni kurdu.


    Bakalım bu parti daha önce sözünü etmiş olduğum parti olabilecek mi, hep birlikte göreceğiz.

  • Bana göre çocuğunu terör örgütüne veren teröristtir. Sivil katliam yapan teröristtir. Cami basıp kursuna dizen teröristtir. Çocuğa kurşun atan insan değildir. Destekleyen de insan değildir. Taban falan farketmez, isterse komşum olsun, terörist destekliyorsa cezasını çekmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdp olmayınca diğer kardeşte siyaset yapacak bir yer bulur ...


    Sırrı Sakık HDP Muş Belediye Başkan Adayı, ağabeyi Namık Sakık AKP Muş Milletvekili aday adayı

    Abdullah Zeydan 26. Dönem HDP Hakkari Milletvekili, kardeşi Rüstem Zeydan 23-25 dönem AKP Hakkari Milletvekili

    Celadet Gaydalı 26. Dönem HDP Bitlis Milletvekili, kardeşi Safter Gaydalı 19-20-21. ve 22. dönem AKP Bitlis Milletvekili

    Leyla Birlik 26. Dönem HDP Şırnak Milletvekili, kardeşi Rizgin Birlik ise 27. Dönem AKP Şırnak Milletvekili


    Ülkenin sorunu belli Adalet + Eğitim + EKONOOOOOMİİİİİİ..... bunların olmadığı yerde terörde olur kavgada açlıkta yoklukta tecavüzde hırsızlıkta..... 

  • Çözüm süreci dönemi HDP'nin en çok kök saldığı dönemdir malesef. Ülkenin yüzde 11 ekonomi , demokrasi , sağlık veya mülteci konusu yerine kafatası irkcisi bir partiye oy veriyorsa oturup bir dusunmemiz gerekli faşizm doğuda neden bu kadar güçlendi.

    İnsanlar neden iş as refah ve güvenlik yerine kan ve şiddete oy veriyor diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buracat kullanıcısına yanıt

    Nereye bölunuyorsun ülkenin en önemli su kaynaklari orada. İç Anadolu hızla collediyor.


    1914te olduğu gibi tam petrol değerlendirmen t petrol sahalarını hain Araplara bıraktığımız gibi. Türkiye ve Ortadoğu'da su hızla azalırken Ortadoğu'nun en onli iki nehrini üstelik eşek olusuyle yatırım yaptığımız bölgeleri terk mi edelim. O zaman terliklerini kemirirsin ancak.


    Boş boş konuşmadan önce Türkiye'nin su kaynaklarının nasıl dramatik bir biçimde azaldığını biraz araştırın. Başta tuz gölü olmak üzere iç anadoludaki tüm goller kuruyor bugün ve bu konuda yapabileceğimiz hicbirsey yok.


    Dicle ve Fırat gibi bölgenin en büyük nehirlerini terk etmekse gelecek nesillerin bize lanet okumasına yol açar ancak.

    Bizim geçmişte hiç olmadığı kadar suya ihtiyacımız var ve en ufak bir akarsu bile artık terkedilemez !


    1 kilo patates bile 10 lira olmuş. Ortadoğu'daki kıtlık yüzünden akın akın Arap , Afgan mülteciler geliyor .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 1 Nisan 2022; 11:27:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.