Bildirim
HDMI kablo ne işe yarar?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Selam dostum,
Eğer HDMI çıkış verebilen dolayısı ile en az HD READY olan bir görüntü cihazın varsa,
( PS3 HD-DVD PLAYER BLU-RAY PLAYER HDMI ÇIKIŞLI PC VEYA NOTEBOOK VİDEO KAMERA VEYA DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ HD UYDU ALICI)
Unuttuğum olabilir, bunları LCD televizyonuna bağlayarak çok güzel görüntü alabilmene yarar..
-
quote:
Orjinalden alıntı: Thai-Fun
Selam dostum,
Eğer HDMI çıkış verebilen dolayısı ile en az HD READY olan bir görüntü cihazın varsa,
( PS3 HD-DVD PLAYER BLU-RAY PLAYER HDMI ÇIKIŞLI PC VEYA NOTEBOOK VİDEO KAMERA VEYA DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ HD UYDU ALICI)
Unuttuğum olabilir, bunları LCD televizyonuna bağlayarak çok güzel görüntü alabilmene yarar..
teşekkürler -
quote:
Orjinalden alıntı: Evrekas
quote:
Orjinalden alıntı: Thai-Fun
Selam dostum,
teşekkürler
ve uydu alıcısı.
-
hatta dijital fotoğraf makinesi.
bkz Nikon D90
-
Scart gibi daha eski bağlantı tiplerinin aktarabildiğinden daha yüksek çözünürlükteki görüntü ve ses sinyallerinin, çok yüksek aktarma kapasitesine sahip kanaldan görüntüleme cihazına (televizyon paneli) aktarmaya yarar.. (Öyle yüksek bir kapasite ki, 1080p görüntü bile, aktarabileceği veri kapasitesinin ancak beşte biri kadar filan- HDMİ 1.3 için geçerli-) -
quote:
Orjinalden alıntı: ugur_sw
Scart gibi daha eski bağlantı tiplerinin aktarabildiğinden daha yüksek çözünürlükteki görüntü ve ses sinyallerinin, çok yüksek aktarma kapasitesine sahip kanaldan görüntüleme cihazına (televizyon paneli) aktarmaya yarar.. (Öyle yüksek bir kapasite ki, 1080p görüntü bile, aktarabileceği veri kapasitesinin ancak beşte biri kadar filan- HDMİ 1.3 için geçerli-)
düz uyduda bir etki yapmaz di mi? -
* Düz uyduda HDMI çıkışı olmaz zaten, olsa da herhalde kandırmak içindir. Mesela sene başında aldığım philips 3557 ev sinema sisteminde hdmi çıkış var ama sadece dvd dvix gösteriyor, yükseltme özelliği de yok bildiğim kadarıyla, dolayısıyla bence bir işe yaramıyor hdmi çıkışı. -
quote:
Orjinalden alıntı: tcmb
* Düz uyduda HDMI çıkışı olmaz zaten, olsa da herhalde kandırmak içindir. Mesela sene başında aldığım philips 3557 ev sinema sisteminde hdmi çıkış var ama sadece dvd dvix gösteriyor, yükseltme özelliği de yok bildiğim kadarıyla, dolayısıyla bence bir işe yaramıyor hdmi çıkışı.
tmmdır.Hepinize teşekkürler arkadaşlar -
HDMI bağlantı şekli görüntü ve ses aktarımında şu anda kayıpsız olarak aktarım yapan tek digital bağlantı... -
mukemmel bir baglanti :D -
HDMI baska bır dunya, su andan ıtıbaren hangı urunu alırsan al HDMI cıkısı olmasına dıkkat et, cunku bes sene ıcınde normal baglantılar tarıhe karısacak. -
arkadaşlar mesela benim alacağım ekran kartında hdmı giriş var ve monitör de de var ben bunu sadece görüntü için kullanabilirmiyim -
ben de şunu sormak istiyorum. HDMI bağlantısından dediğiniz gibi yi görüntü ve ses alabilmek için aktaracağımız görüntünün de HD ya da benzer kalitede olması gerekir mi?
bağlanıtıy kurmak için kabloyu laptop ile tv arasında bağlamak yeterli olur mu?saygılar -
quote:
Orijinalden alıntı: tcmb
* Düz uyduda HDMI çıkışı olmaz zaten, olsa da herhalde kandırmak içindir. Mesela sene başında aldığım philips 3557 ev sinema sisteminde hdmi çıkış var ama sadece dvd dvix gösteriyor, yükseltme özelliği de yok bildiğim kadarıyla, dolayısıyla bence bir işe yaramıyor hdmi çıkışı.
Düz uyduda da HDMI çıkış olur. Görüntüyü scarta oranla biraz daha iyileştirir. TV nin kenarlarındaki görüntü kayıplarını ortadan kaldırır. tam ve eksiksiz video sunar. Örnek: SEOUL Hiremco uydu alıcıları HDMI çıkışlı SD uydu cihazlarıdır. -
quote:
Orijinalden alıntı: ehlihibre1982
ben de şunu sormak istiyorum. HDMI bağlantısından dediğiniz gibi yi görüntü ve ses alabilmek için aktaracağımız görüntünün de HD ya da benzer kalitede olması gerekir mi?
bağlanıtıy kurmak için kabloyu laptop ile tv arasında bağlamak yeterli olur mu?saygılar
yukarıdaki sorumdan sonra verilen cevap benim sorum için yazılmamış galiba. daha iyi anlaşılması için soruyu açıklayarak sorayım:
HDMI kablo ile laptop, uydu veya benzer uyumlu cihazdan HDMI girişi olan TV'ye aktaracağımız görüntünün HD, DVD, CD veya benzer kalitede olması farkeder mi? yoksa sadece HD gibi yüksek kalitedeki sesleri mi iyi derecede aktarır. -
Kaynak ses nasıl ise HDMI kablo o sesi birebir aktarır. Mesela iki kanal stereo sesi 5.1 yapmaz. Yine iki kanal olarak aktarır. Kaynak ses 5.1 ise bu kablo kayıpsız olarak sesi nakleder.
Biraz daha açarsak: Kaynak görüntü veya ses nasıl ise HDMI onu aynen aktarır. VCD görüntüsünü DVD gibi netleştirmez. Aynı şekilde DVD görüntüsünü de HD görüntü yapmaz. Şu ayrıntıya dikkat et. Scart ve composite gibi yapılan bağlantılarda kaynaktan çıkan video veya ses bir parça sinyal kaybı ile görüntü kaynağına ulaşır. Digital görüntü analoga çevrilir. Tv de tekrar digitale döner. fakat analoga çevrim sırasında sinyal kalitesi düşer. HDMI kablo digital kaynağı aynen, kayıpsız iletir. Analoga çevirme gereği duymaz. -
cevap için teşekkürler bu bilgi yeterli.. -
arkadaşlar saçma geldi bana ama bi formda hdmı bağlantısını usb ile herhangibir hartdiske bağlanarak filim izlene bileceği söyleni yo doğrumudur -
Arkadaşlar ben HDMI kabloyla laptop ve lcd tv arasında bağlantı yapınca sadece görüntüyü aktarıyor.Yani ses yok.Ses laptoptan gelmeye devam ediyor.Tv.den ses gelmiyor.Bunu iki adet lcd tvde denedim.Acaba bir ayarımı var?
Benzer içerikler
- google tv apk yüklenir mi
- 4k film indir
- 120 hz televizyon
- samsung tv kumanda uygun değil hatası
- miniled mi qled mi
- apple tv nedir
- projeksiyon cihazı
- en iyi uydu alıcısı
- tcl qm8k
- tv alırken nelere dikkat edilmeli
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X