Şimdi Ara

Uydu sinyal yükseltici ler işe yarıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
17.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar oturduğum bina da merkezi sistem var. Next fta 16500 uydum iyi kötübir cçok kanalı gösteriyordu bozulunca JAMESON JS 2016 uydu aldım son derece memnundum tüm kanallar eksiksiz ve yüksek kalitede gösteriyordu sinyal düşüklüğü diye bir problem yaşamadın tv nin hdmi girişleri bozulunca scart lı ve güzel özellikleri olan bir uydu alayım dedim next minix hd brother aldım ama cihaz nerdeyse hiç bir kanalı doğru düzgün göstermiyor. Sürekli görüntü kesiliyor sinyal yok uyarısı ekranda gezinip duruyor next çağrı merkezi ile görüştüm tesisatta sorun var yinede be next yetkili servisine gidip cihazı test edin dedi cihazı next servisine götürdüm tv taktılar problem yok sorun tesisatta JAMESON JS 2016 ile yaşamadığımbir sıkıntıyı next minix brother ile yaşıyorum sinyal güçlendirici aparat sipariş ettim bugün acaba işeyyarıyor mu böyle şeyler. Çözüm olarak ne tavsiye edersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Jameson marka alıcınız sd olduğu için problem çıkarmamış olabilir. Hd yayınlarda sinyal sıkıntısı daha belirgin etki yapıyor. Kablo eskimiş/bozulmuş olabilir, bağlantılarda problem olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: --tamer--

    Jameson marka alıcınız sd olduğu için problem çıkarmamış olabilir. Hd yayınlarda sinyal sıkıntısı daha belirgin etki yapıyor. Kablo eskimiş/bozulmuş olabilir, bağlantılarda problem olabilir.

    Hayır full HD idi mükemmel bir cihazdi fakat tv nin hdmi girişleri bozulunca mecburen scart girişliuydu aaldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşe yaradı mı acaba bilgi verirmisiniz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hepkazandim

    eger araya takılan sinyal yükselticiden bahsediyorsanız çanaktan gelen sinyali deil kablo sinyalini yükseltir

    quote:

    Orijinalden alıntı: Neferzade


    quote:

    Orijinalden alıntı: --tamer--

    Jameson marka alıcınız sd olduğu için problem çıkarmamış olabilir. Hd yayınlarda sinyal sıkıntısı daha belirgin etki yapıyor. Kablo eskimiş/bozulmuş olabilir, bağlantılarda problem olabilir.

    Hayır full HD idi mükemmel bir cihazdi fakat tv nin hdmi girişleri bozulunca mecburen scart girişliuydu aaldım

    İşe yaradı mı acaba aldığınız yükseltici ?


    Evet farkındayım. bizim bina merkezi sistem. eutelsat çanağından bi kaç daire digiturk alıyor. bende abonelik başlattım. ana kabloda switch ile benim daireye verdiler.. galiba millete sinyal gidiyor bana gelmiyor. sinyal seviyesi %30,kalite %15.. kimsenin seside çıkmıyor benden başka.ben 1 katta oturuyorum. en son bana geliyor. her daireye ek yapılıp bağlanıyorsa ..sinyal bu ekli kablo ile bana gelene kadar kalmıyor tabi.. araya bunu takarsam belki işe yarar hattın sinyalini sömürürüm belki..




  • İşe yaradı mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • capo di capi kullanıcısına yanıt
    Boşa zaman ve para kaybı . envai türlüsünü denedim .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kruegerfred

    Boşa zaman ve para kaybı . envai türlüsünü denedim .
    Eyvallah kardeşim. O zaman ya uydu alıcıyı yada kabloyu değiştireceğiz.
  • capo di capi kullanıcısına yanıt
    Çanak ufaksa değiştirebilirsin.

    Kablo uzunsa kaliteli yeşil kablo çözümdür.

    LNB ve Receiver en son bakılması gerekenler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kruegerfred

    Çanak ufaksa değiştirebilirsin.

    Kablo uzunsa kaliteli yeşil kablo çözümdür.

    LNB ve Receiver en son bakılması gerekenler.
    Merkezi sistem. Çatıdan geliyor kablo. Allah bilir kaç metre. Ama Digikutu değişti sonra oldu. Sanırım eskisi daha iyiydi. Yenisi dandik bir cihaz galiba.
  • capo di capi kullanıcısına yanıt
    Digitürk cihazlar fena değildir . İlave kablo ve soketlere bak.
  • Konuyu diriltmek zorundayım. Geçenlerde bir üye daha bunları sormuştu, ilgili konu başlığına yazmam daha doğru olacak.


    Bir sinyal yükseltici aldım, hem merkezi sistemimde (4 Quattro LNB'ye 4 uydu bağlı) hem ayrı diseqc sistemimde (birkaç Single ve Twin LNB'ye toplamda 8 uydu bağlı) denedim.


    Merkezi sistemde, sinyalleri düşürdü. Mesela %80 sinyal kaliteli bir kanal, bu kez %63 olarak gözüktü. Yükseltici bağlantısını çıkarıp, santralden gelen kabloyu eskisi gibi takınca yine %80'e döndü.


    Bireysel sistemimde ise, LNB'de yeteri kadar sinyali toplanan (aynı LNB'den 1-2 metrelik bir kabloyla cihaza takıldığında sorunsuz izlenen kanallar olarak düşünün) ancak uydu alıcısına giden kablonun uzunluğu (20 metre ve üstü), diseqc bağlantıları gibi nedenlerden dolayı oluşan kayıplar sonrasında, cihaza ulaşan sinyal gücü biraz zayıflayan, sonuçta kırılmalar ve karelenmelerden rahatça izlenemeyen bazı kanalları düzeltti. Sinyali yüksek gelen diğer kanalların hiçbirinin sinyalini de düşürmedi. Bu amaçla alacaksanız işe yarıyor.


    "İşe yaramıyor" diyenler, merkezi sistem için alanlar ya da hiç sinyal gelmeyen kanallardan hala niye sinyal gelmediğine kızanlar olsa gerek?



    *******************************************************************************************


    Sinyal problemleri konusunda şunlara dikkat etmek gerekiyor:


    Öncelikle izlemek istediğiniz uydudaki transponder (TP) ayak izlerini araştırmalısınız. Uydunun kapsama alanındaysanız, TP'lerden yeterli sinyali almak için minimum kaç cm anten çapı gerektiğini öğrenin ve buna göre anten kurulumu yapın. Gerekenden daha küçük çapta anten kurulursa, ya çok düşük sinyal ya da sıfır sinyal gelir. Uydular için gereken anten çaplarını flysat, lyngsat gibi sitelerden veya uyduların resmi sitelerinden öğrenebilirsiniz.


    Öncelik anten çapı, sonra LNB, sonra kablo şeklinde. Bunun anlamı şu: Anten çapını karşılamadıkça, antene en iyi LNB'yi, en iyi kabloyu, en iyi tuner'li cihazı, vesaireyi taksanız da nafile.


    Türksat, Hotbird, Astra 19-23, Eutelsat 7-10-16 gibi uydular, normalde 75-85 cm antenlerle rahatça izlenen uydular. Merkezi santral sisteminde her bir uydu için 4 çıkışlı Quattro LNB'ler kullanıldığı için, hiç sinyal sıkıntısı yaşamamak için, normalin bir boy üstünde anten kurulması gerekiyor. Yani, minimum 120 cm çaplı ofset anten (aynı çaptaki parabol antene göre daha çok sinyal topluyor), kaliteli Quattro LNB'ler (Inverto Ultra tavsiye), kaliteli bir multiswitch (Tekniksat tavsiye) ve daha hızlı iletim için bakır kablolar (hakiki RG6-U6 kablolar, Ören veya Reçber tavsiye) kullanmanız lazım.


    Eğer apartmanınızdaki santralde 80-90 cm çaplı antenler kullanılmışsa, iki kurtuluşunuz var: Ya antenlerin 120 cm antenlerle değişimini sağlayın ya da santralden ayrı kendi bağımsız sisteminizi kurun. Çok uydu izlemek için yığınla anten kurmanız da gerekmez. Eğer güneye bakan, önü açık bir balkonunuz varsa, 90 cm'lik bir multifocus anten alarak, 8 uyduyu tek bir antenle izleyebilirsiniz. Bu antenlerin kurulumu basit, izlemeyi vaat ettikleri uydular için sinyal toplamaları çok iyi, fazla yer kaplamıyorlar ve de paslanmaz malzemeden. Ayrı ayrı paslanır, dökülür antenler almaktansa, bir multifocus anten alıp rahat edersiniz.


    Hangi anteni alırsanız alın, uydudaki/uydulardaki en zayıf frekanslardan en yüksek sinyal seviyesi elde edilinceye kadar hassas ayarlanması lazım. Bizdeki sistem böyle yapıldı ve şu anda her daireye eşit seviyede yeterli sinyal gidiyor.


    Bireysel sistem, yani 4-8-10 uydu girişi yapılabilen (ama santralin aksine) tek bir cihaza çıkış veren diseqc kullananlar için de aynı şeyler geçerli.


    Her iki düzenekte de birçok kablo eklentileri yaparsınız. Her eklemede az biraz sinyal kaybı kaçınılmaz. Bakır kablo zaten "sıfır kayıp" anlamına gelmiyor (Bakır hızlı iletken ama bakır kablolarda sinyaller kayıpsız olarak iletilemiyor, mesela bakır telefon kablolarından iletilen ADSL sinyalleri bu kayıplar yüzünden 16 megabit/saniyelik internet bağlantısını maksimum 13 megabit/s hızında kullandırabilir. Kayıpsız iletim için fiber internet hatlarında başka tür kablo kullanılır)... Belli bir kablo uzunluğun üzerinde sinyal kayıpları iyice hissedilir. Eğer çoklu çıkışlı LNB'ler (Twin, Quad, Quattro) kullanılıyorsa, ki santrallerde Quattro LNB kullanıyorsunuz, sinyal kayıpları yine kaçınılmazdır. Kaliteli bir Single-tek çıkışlı LNB'den çıkan sinyal, kaliteli bir Quad-dört çıkışlı LNB'den çıkan sinyal seviyesinden daha yüksek olur. Eğer diseqc sisteminiz tamamen Single LNB'lerden oluşuyorsa sorun olmayabilir ama çoklu çıkışlı LNB demek "kaçınılmaz kayıp" demektir. İşte böyle kayıpları telafi etmenin ilk yolu, anten çapını büyültmektir. Sinyal yükseltici en sonki adımdır, sadece sınır değerinde gelen sinyalleri kurtaracaktır. Tecrübeyle sabit.


    Kolay gelsin.





  • Yukarda güzelce anlatmışım ama birkaç ek yapayım. Bir şeyler daha test edip onayladık :) Bizzat yapmadan öğrenilmiyor bu işler.


    Birincisi, Türksat'ın ince ayarı kesinlikle Bein Sports Haber üzerinden yapılmalı (12379-H-30000). İlle de bu frekans.


    İkincisi, Reçber'in beyaz kablosu kullanılmamalı, nedense çok uydulu diseqc'te sorun yaratıyor (santralde sıkıntısız ama). Ören ve Erse'nin siyah-yeşil renk kabloları ise sorunsuz.


    Üçüncüsü, sinyal güçlendiricinin (line amplifier) konumu. Odadaki uydu alıcısına yakın olarak değil, çatıdaki diseqc'e yakın şekilde sisteme bağlanmalı. Direkt Türksat LNB çıkışına da bağlanmamalı. En verimli olduğu yer, diseqc çıkışı.


    12379'a göre ince ayarlayıp, beyaz kabloları bireysel diseqc'ten çıkarıp, güçlendiriciyi diseqc dibine takınca, bütün kayıpların önüne geçtim. 12729-V-30000'de yaşadığım dertler bitti. 90'lık antenle sinyali düşük gelen bazı Hotbird kanalları bile, uzun kablolamada kayıpsız ulaştı cihaza.


    Türksat için 120'lik anten ve 0.3 dB Inverto Twin LNB kullandığım halde, uzun kablolamada sorun yaşanabiliyor. 0.1 dB LNB koymak durumu değiştirmemişti. Bütün mesele yukarda yazdığım 3 madde.





  • MarcosDH M kullanıcısına yanıt

    Selam. Bizim de her kış oturma odasında sinyal yok problemi oluyor.


    Dijital üyelik satın alıp ancak öyle tv izleyebiliyoruz. Yazın hiç bir sorun yokken neden kışın bu oluyor anlamış değilim. Merkezi anten sistemi var. Yağmur kar desem yağmur yağmadan önce kesildi yayın.


    Bir usta çağırıp baktırmak lazım herhalde çünkü çok can sıkıcı bir durum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korayakbiyik kullanıcısına yanıt

    O merkezi sistem herhalde 90 cm'lik antenlerle kurulduğu için öyledir.


    Merkezi sistem demek, her şeyden evvel "4 çıkışlı LNB" demek. 4-8 çıkışı olan LNB'ler, 80-90 cm çaplı antenlerde yeterli sinyal toplayamıyor. Antenleri 120 cm'liklerle değiştirmelisiniz öncelikle.


    *******************


    Bir önceki mesajımda yazdığım şey ayrı bir bireysel sistem, normal diseqc içindi, merkezi uydu santrali için değildi.


    Merkezi sistemlere sinyal güçlendirici takmayın. Mevcut sinyalleri düşürdüğünü görmüştüm. Herhalde enerji çekeyim derken santralin voltajını yiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.