Şimdi Ara

Kartsız Digiturk Kutusu ne işe yarar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
6
Favori
5.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Digiturk üyeliğimi iptal ettirdim. Malumunuz kartı bayi aldı ve elimde kartsız şekilde kutu var. Bu kutu ile Turksat'a çevrili çanaktan ulusal yayınları izleyebilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: rds

Arkadaşlarım iyi forumlar.

Digiturk üyeliğimi iptal ettirdim. Malumunuz kartı bayi aldı ve elimde kartsız şekilde kutu var. Bu kutu ile Turksat'a çevrili çanaktan ulusal yayınları izleyebilir miyim?

öncelikle kutunun modelini söylerseniz size yardımcı olurum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: digital34

quote:

Hocam eğer aynı kutunun farklı modelleri yoksa bundan:

• Müşteri hizmetleri ile konuşun onlar türksat kanalları için yazılım gönderiyorlar.Yeni yazılımı yükleyerek kanalları izleyebilirsiniz.Müşteri hizmetleri yapmaz ise teknik servis 20 TL karşılığında yeni yazılım yükleyerek türksata açıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: falconetti

Müşteri hizmetleri ile konuşun onlar türksat kanalları için yazılım gönderiyorlar.Yeni yazılımı yükleyerek kanalları izleyebilirsiniz.Müşteri hizmetleri yapmaz ise teknik servis 20 TL karşılığında yeni yazılım yükleyerek türksata açıyor.

kartı olmayan cihaza uzakdan yazılım,sinyal vs. gönderilemez bilginiz olsun..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: digital34

quote:

Hocam eğer aynı kutunun farklı modelleri yoksa bundan:

şimdi yapmanız gerekenleri madde madde anlatıcam..

1. cihazı fişe t akıp tv ye baglayın.
    2. cihaz açıldıkdan sonra kumandadan opts tuşuna basın.
    3.opts tusuna bastıkdan sonra altta kutucuklar cıkacak menü şeklinde
    4. sag ok tuşu ile 2. menünün (digitürk kurulum menüsü) üzerine geliniz.
    5. şimdi önemli olan kısım burası.. 2. menüde seçenekler açılacak. bu bölümde alt alta 3 seçenek var ise cihazınız türksatlara kapalı. eger 5 seçenek var ise cihazınız türksatlara açık demekdir.(5 seçenek oldugunda manuel aramada oluyor,eger manuel arama yok ise 3 seçenek oluyor burdanda anlayabilirsiniz)

şimdi ;

3 secenek var ise yapmanız gerekenler;
    cihazı size en yakın digitürk bayisine götürüp türksat yazılımı attırtmanız (20 tl karşılıngı) gerekmekdedir.

5 secenek var ise yapmanız gerekenler ;

cihazı tekrar takınız opts ye basınız daha sonra 2. menünün üzerine gelerek en alttaki fabrika ayarları seceneginden cihazı fabrika ayarlarına alınız..
    daha sonra cihaz kendini sıfırlamış olacak..(bu çok önemli saglıklı izlemeniz açısından)
    tekrar önünüze türkce veya ingilizce secenekleri cıkacak..
    türkçeyi sececeksiniz.
    daha sonra tekrar altta menüler çıkacak.. siz gene 2. menünün üzerine gelip ordan manuel arama bölümüne gireceksiniz.
    manüel arama bölümüne girdikden uydu secenekleri var en üstte orda hotbırtın secili oldugunu göreceksiniz.o bölüme girip orayı türksat 2/A (eger türksat 2/A yok ise türksat 1/C vardır onu secersiniz) konumuna getirin.
    sonra frekansların oldugu yere 11729 frekansını kumandanızdan kodlayınız.(türksat güncelleme frekansıdır tüm kanalları bulacakdır)
    onun altındaki sembol oranınada 15555 rakamını kodlayınız..
    baglantı istasyonu diye bir secenek var. onuda EVET konumuna getiriniz.
    daha sonra en altta şifreleri kanalları arama secenegini HAYIR konumuna getiriniz.

en altta sinya ve kalite cubuklarının yükseldigini gördükden sonra OK tuşuna basınız ve tarama baslayacaktır. türksattaki tüm kanalları bulur. tarama bitdikden sonra BACK tuşu ile çıkış yapınız otomatik kaydedecekdir. kanal sıralamanızı da opts tusuna bastınıgınızda 1. menüde kanal tablosu bolumunden yapabilirsiniz. (yapamaz iseniz özelden yazınız detaylı anlatımını yaparım)

• En kısa zamanda deneyip sonucu paylaşacağım arkadaşlar. Değerl fikirleriniz için çok teşekkür ederim.
  • Sonuç?
  • Mesajım bulunsun fazlalık bir kutum var denemek istiyorum boş bir zamanımda teşekkürler @digital34
  • Arkadaşlar bu şekilde yaparsanız cihazı kullanabilirsiniz
  • quote:

En kısa zamanda deneyip sonucu paylaşacağım arkadaşlar. Değerl fikirleriniz için çok teşekkür ederim.
    usta bu iş sadece ligtv iptal olup elinde kartsız kutular için mi geçerli? bende mesela vestel 9102 var,üyelikte devam ediyor...bu cihazla türksatı full izleyebilmek için ne yapmam gerekiyor..var mı bir yolu yordamı...saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_temur -- 27 Haziran 2012; 9:37:03 >
  • Aynen hocam üyeliğin bitmiş olması lazım.
  • keşke satmasaydım belki bi rec almazdım şu an next star 7000 ci alcam
  • digital34 kullanıcısına yanıt
    benim sormak istediğim çanak anten eutelsat a bakıyo onunda yönünün çevrilmesi gerekmiyo mu ? yani kendimiz yazılım yukleyince yada servisten attırınca herşey tamam olmuyor bence turksat için çevrilmeli diye düşünüyorum yanlışsam düzeltin lütfen?
  • bekir0180 B kullanıcısına yanıt
    Heralde çanağı çevirecen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.