Şimdi Ara

HDMI kablo ne işe yarar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
109.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Notebooktaki ekran kartı Ati mi Nvidia mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: druc

Arkadaşlar ben HDMI kabloyla laptop ve lcd tv arasında bağlantı yapınca sadece görüntüyü aktarıyor.Yani ses yok.Ses laptoptan gelmeye devam ediyor.Tv.den ses gelmiyor.Bunu iki adet lcd tvde denedim.Acaba bir ayarımı var?

Kayıttan yürütme aygıtlarından(hoparlör resm,n, sağ tıklayıp) hdmi çıkışı seçin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

@druc

Notebooktaki ekran kartı Ati mi Nvidia mı?

Ekran kartım Nvidia 8400 GS

quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

quote:

Arkadaşlar ben HDMI kabloyla laptop ve lcd tv arasında bağlantı yapınca sadece görüntüyü aktarıyor.Yani ses yok.Ses laptoptan gelmeye devam ediyor.Tv.den ses gelmiyor.Bunu iki adet lcd tvde denedim.Acaba bir ayarımı var?

Kayıttan yürütme aygıtlarından(hoparlör resm,n, sağ tıklayıp) hdmi çıkışı seçin.

Kayıttan yürütme seçeneklerinde kulaklık-hoparlör-digital output seçenekleri var. Acaba bu digital output olan mı?

• quote:

Ekran kartım Nvidia 8400 GS

Nvidia ekran kartı olanlar için Highwaymouse arkadaşımızın anlatım linki :

http://forum.donanimhaber.com/m_27056099/tm.htm

Ekran kartı Ati olanlar için :

http://forum.donanimhaber.com/m_41309599/tm.htm
  • arkadaşlar hd uydu alıcısını direkt olarak laptop ın hdmı girişini bağlayarak görüntü almamız mümkün mü?
    Teşekkürler...
  • bazı hd uydu alıcılarınd hdmı cıkısı yok ( d smart plus hd ) . bu sacma geldı gıbı bana. hd goruntu en ıyı hdmı aktarabılıyorsa neden yokkı ?
  • bende ledtv varama dün bağlattım hdım kablosu yok tvyi hdım kablosus seyrediyorum.. acaba normal yayındada farkedermi alsam...nedersiniz bibilgimyokyardımcıolursanız çoksevinirim... istediğim performansı göremiyorum tvde... samsung 40c8000 led
  • Arkadaşlar Şimdi Ben Lap Top dan Tv ye VGA ile bağlanıyorum dolayısıyla sadece görüntü alıyor. Sorum Şu Olacak HDMI kablosu alıp bağlanırsam hem Ses Hem Görüntü alabilirmiyim ? şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Kaynak ses nasıl ise HDMI kablo o sesi birebir aktarır. Mesela iki kanal stereo sesi 5.1 yapmaz. Yine iki kanal olarak aktarır. Kaynak ses 5.1 ise bu kablo kayıpsız olarak sesi nakleder.

Biraz daha açarsak: Kaynak görüntü veya ses nasıl ise HDMI onu aynen aktarır. VCD görüntüsünü DVD gibi netleştirmez. Aynı şekilde DVD görüntüsünü de HD görüntü yapmaz. Şu ayrıntıya dikkat et. Scart ve composite gibi yapılan bağlantılarda kaynaktan çıkan video veya ses bir parça sinyal kaybı ile görüntü kaynağına ulaşır. Digital görüntü analoga çevrilir. Tv de tekrar digitale döner. fakat analoga çevrim sırasında sinyal kalitesi düşer. HDMI kablo digital kaynağı aynen, kayıpsız iletir. Analoga çevirme gereği duymaz.

Benim pc de 5+1 var sinema sisteminimde var ben bunların ikisini aynı anda çalıştırmak istiyorum hdmı ile pc ve tv yi bağlasam birbirine tv deki 5+1 den streo sesmi gelir yoksa 5+1 olarakmı.

• görüntü ve ses aktarımı yapmaya sağlayan üstün kalitede kablo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thai-Fun

Selam dostum,
    Eğer HDMI çıkış verebilen dolayısı ile en az HD READY olan bir görüntü cihazın varsa,
    ( PS3 HD-DVD PLAYER BLU-RAY PLAYER HDMI ÇIKIŞLI PC VEYA NOTEBOOK VİDEO KAMERA VEYA DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ HD UYDU ALICI)

Unuttuğum olabilir, bunları LCD televizyonuna bağlayarak çok güzel görüntü alabilmene yarar..

ben monitörde hdmi ile ps3 oyunuyorum grafiksel açıdan sorun var sorun hdmi denmidir?? :)
  • Pky arkadaşlar şuan hdmi 2.0 olayı var.bir tvye sinema sistemi ,ps4 dsmart falan bağlamak istediğimizde 1.4 veya 2.0 çok fark edermi?gereklimi?görüntü kalitesi değişir mi.teşekkürler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur_bee

Pky arkadaşlar şuan hdmi 2.0 olayı var.bir tvye sinema sistemi ,ps4 dsmart falan bağlamak istediğimizde 1.4 veya 2.0 çok fark edermi?gereklimi?görüntü kalitesi değişir mi.teşekkürler...

HDMI 2.0 ın özelliklerini bilmiyorum maalesef, uzun zaman ayrı kaldım. Ama son bıraktığımda 9.2 kanal ses, Ethernet özelliği, 4K çözünürlük taşıma falan vardı.
    sizin bu gibi üst düzey özelliklere ihtiyacınız yok ise rahat olun sorun olmaz.
  • quote:

Pky arkadaşlar şuan hdmi 2.0 olayı var.bir tvye sinema sistemi ,ps4 dsmart falan bağlamak istediğimizde 1.4 veya 2.0 çok fark edermi?gereklimi?görüntü kalitesi değişir mi.teşekkürler...

1.4 gayet yeterli. Daha üstü çok yüksek kalitede cihazlar için gerekli. Mesela Ultra 4K bir oynatıcıya Ultra HD TV bağlamayacaksanız 1.4 yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

1.4 gayet yeterli. Daha üstü çok yüksek kalitede cihazlar için gerekli. Mesela Ultra 4K bir oynatıcıya Ultra HD TV bağlamayacaksanız 1.4 yeterli.

Teşekkürler arkadaşlar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.