Şimdi Ara

Kabloların ucuna takılı olan mıknatıs gibi şey ne işe yarar ? [ss]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bazı kabloların ekrafında böyle şeyler takılı birisini söktüm baktım mıknatısa benzeyen bişiy ama ne işe yaradığını anlamadım varmı bilen ?
     Kabloların ucuna takılı olan mıknatıs gibi şey ne işe yarar ? [ss]

• bildiğim kadarıyla voltaj değişikliğinden kaynaklanacak arızaları önlemek için elektronik cihazın hasar görmemesi için arada koruma
  • quote:

Orijinalden alıntı: vertigo.

bildiğim kadarıyla voltaj değişikliğinden kaynaklanacak arızaları önlemek için elektronik cihazın hasar görmemesi için arada koruma

ama o usb kablosunda takılı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sıkkın

quote:

bildiğim kadarıyla voltaj değişikliğinden kaynaklanacak arızaları önlemek için elektronik cihazın hasar görmemesi için arada koruma

E
  • quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

quote:

quote:

E

tamam işte power ın arızalandığını düşün yüksek voltaj verirse cihazı korumak için...

• Benim bildigim kadariyla ise de Atiyorum Goruntu Tasiniyora VGA veya Scart kablo falansa goruntu bozulmadan daha uzun mesafeye kablo usatilabiliyor
  • benim bildiğim manyetik alanla ilgili
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu silindirlere demir kordon, bir başka deyişle bobin denilmekte. Basit bir elektromanyetik bir dalga yükseltici için bu isim biraz iddialı gibi.

Kablolarda yer alan bu yuvarlakları açtığınızda ise demirden yapılmış bir mıknatıs göreceksiniz. İşte bu mıknatıs bobin, söz konusu elektromanyetik parazitlerin önüne geçmeyi amaçlıyor. Elektromanyetik paraziti, cep telefonunuz çalınca radyonun veya televizyonun garip sesler çıkarmasına benzetebilirsiniz. Bu yüzden uçaklarda cep telefonu kullanılması yasak ve evinizdeki bazı kablolar özel alüminyum kaplamaya sahip. Basitçe kablolardaki bu bobinler ve alüminyum kaplama sayesinde sinyaller en düzgün şekilde iletilmiş oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faniseyler

Bu silindirlere demir kordon, bir başka deyişle bobin denilmekte. Basit bir elektromanyetik bir dalga yükseltici için bu isim biraz iddialı gibi.

Kablolarda yer alan bu yuvarlakları açtığınızda ise demirden yapılmış bir mıknatıs göreceksiniz. İşte bu mıknatıs bobin, söz konusu elektromanyetik parazitlerin önüne geçmeyi amaçlıyor. Elektromanyetik paraziti, cep telefonunuz çalınca radyonun veya televizyonun garip sesler çıkarmasına benzetebilirsiniz. Bu yüzden uçaklarda cep telefonu kullanılması yasak ve evinizdeki bazı kablolar özel alüminyum kaplamaya sahip. Basitçe kablolardaki bu bobinler ve alüminyum kaplama sayesinde sinyaller en düzgün şekilde iletilmiş oluyor.

Chip dergisinden kopyala yapistir yapmis ama alinti yazmamissin seni seni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

quote:

quote:

[size=6]E

[size=6]Büyük yazabiliyor muyduk?

Ama haksızlık sen büyük yazabiliyorsun ama ben yazınca kabul etmiyor adil mi bu Dünya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omisis046 -- 2 Temmuz 2015; 17:55:19 >

• Kabloyu emmeye yarar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.