Şimdi Ara

HDD dik konumda çalışsa sakıncası olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bazı kasaların tasarımı gereği HDD ler klasik şekilde (geniş yüzeyleri yere paralel olacak şekilde) değil de, amuda kalkmış gibi ya da yan gelmiş araba gibi montajlanıyor.

madeni para ile örnek verirsem; yazı/tura oynarken paranın dik gelmesi gibi bişey

incelemek isteyenler için link de vereyim, daha açıklayıcı olsun:

örneğin AKASA MİDAS (kasayı yatay konumda kullanırsak HDD yan gelmiş oluyo)
    http://www.akortek.com/product_info.php?products_id=836

bir diğer örnek AEROCOOL QS-200
    http://www.akortek.com/product_info.php?products_id=866&osCsid=3287c6bb5a5379f97c7909f793412dcb

HDD leri bu şekilde kullanmanın herhangi bir sakıncası olur mu arkadaşlar?

• Baskı devreli kısmı yukarı gelicek şekilde koymadığınız sürece sorun yok. Yani ters koymayın HDDyi. Ters konulduğu zaman bad sector oluşturma riskinin daha fazla olduğuna dair bir makale okumuştum. Bulabilirsem burya eklerim...
    ¦¦¦ AMD RYZEN 5 5600X ¦¦¦ MSI B550 GAMING EDGE WIFI¦¦¦ KINGSTON HYPERX 3600 DDR4 ¦¦¦ SAPPHIRE NITRO 6700XT ¦¦¦ SILICON POWER US70 1 TB ¦¦¦ SCYTHE FUMA 2 ¦¦¦ SEAGATE 3TB SKYHAWK x 2 ¦¦¦ WD 14TB ¦¦¦ AEROCOOL XPREDATOR ¦¦¦ HIGHPOWER 750W 80+ GOLD ¦¦¦ LG 55GX OLED TV-MONITOR ¦¦¦
  • Arkadaşlar eskiden olsa ters koymayın derdim ama son 3 yıldır Hdd ler her pozisyonda rahatça çalışır ve sorun olmaz çünkü artık üretilirken her şekilde çalışabilsinler diye üretiliyorlar...
  • eskiden ide hdd yi dik kullanırken şöyle bir sorun oldu. hdd yi dik yaptığımda windows açılmıyordu. açıldıktan sonra dik yaparsam anında donuyordu. sadece yatay konumda çalışıyordu. tabi bu sorun zamanla oluştu. önceleri dik konumda da çalışıyordu. Ama şimdiki hdd lerde durum nasıl bilemiyorum.
  • Bildiğim kadarıyla ve Helvetia'nın da söylediği gibi baskı devre kısmının alta bakar şekilde durması, metalik kısmının ise üst kısımda durması en doğru konumdur. Ancak artık Hard Diskleri usb ile bağlayabileceğimiz pratik kutular var ve bu kutulara takarken tam anlamıyla dikine takıldığını görüyorum. Yani sata ve power girişinin bulunduğu ince kısmın üzerinde duruyor. Demek ki şekilde de çalışabiliyor ama uzun vadede zararlı olacağını düşünüyorum.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.