mitsubishi srk35zjxs almıştık , tavan yüksek 3,2 m olduğundan ameleden bozma montajcılar sağolsun klimayı yerden 2,5m yukarı takmışlar ,sonra burda öğrendik ki bu yükseklikte iyi ısıtmazmış, 2 m takılmalıymış...
neyse olan oldu, şimdi klima ayarladığım dereceye hızlı getirdiğini sanıp kanatları yukarı kaldırıp çalışmayı durduyor ama evin içi ayarladığımdan 3-4 derece aşağıda oluyor( ısınan havanın yukarıda kalması vb biliyorum),sonrasında üfleme sıcaklığıda ilk açılışa göre çok soğuk kaldığından hem üşüme hissi veriyor hem ısıtmıyor, ikide bir kanatları kaldırıp çalışmayı durdurduğundan inventerin anlamı kalmadı düz klima gibi
tabi yazlarıda tam tersi 28 set derecede bile ev buzhaneye dönüyor ,26 da soğutmayı denemedim bile .ancak klimayı ısıtma amaçlı aldığımızdan pek anlamı yok. izmirdeyim burada klima tavsiyeleri konusunda düşük derecede yüksek fan devrinde kullanımın genel kullanıma uygun olduğu ve az elektrik yaktığı gibi bir yazı okumuştum 2 yıl önce ve genelde böyle kullanıyorum ama ısıtma bakımından pek işe yaramıyor. şimdi böyle kullanıma devam mı edeyim yoksa ters şekilde yüksek derecede düşük fan hızıyla mı kullanıma başlayayım . birde bu iki yöntemden hangisi elektriği tasarruflu kullanır
soğutmada flapları yukarı,ısıtmada aşağı yönlendirin.
2.5m Sorun Olacak Kadar Yüksekte Değil.
Soğutmada 24-26 Arası Ayarlayın
Isıtmada 23-25 Arası Ayarlayın..
Orta Fan Hızı İyidir Veya Auto'da Kullanın Kendisi Ayarlasın.
Mümkünse 24 Saat hiç kapatmayın klimayı
Aynı serinin bir üst kapasiteli olanını kullanıyorum. Basitçe önerilerim; *Fanı Auto moda alın. 3d yi açın. *Sıcaklık ayarını ortam sizin istediğiniz dereceye gelecek şekilde deneme yanılma ile bulun. 25,26,27 deneyin. *Fan auto modda iken yakınında iken üfleme serin gelirse, eko moda alın. Sıcaklık ayarını 2C yükseltin. *Flapları sağa-sola, yukarı-aşağı hareketli moda getirin. Bu şekilde Fan hızı azalır ama üfleme sıcaklığı artmış olur.(1) *Eğer flaplar sabit kullanacaksanız arada HI fan moduna ve üste üfleme yapacak şekilde ayarlayın ki üst kısımdaki hava dağılsın.
(1) Q=V/3600 x 1,11 x 1,0035 x DT
Q:Isıtma gücü , V: Saatteki üfleme debisi , 3600-1,11-1,0035:sabit , DT: Üfleme sıcaklığı ile giren hava arasındaki sıcaklık farkı.
Formüle göre ısıtma gücünün sabit kalması için V üfleme debisi azalırsa DT üfleme sıcaklığı artar.