Şimdi Ara

HD film için GPU kullanan player... Ati, Nvidia, Intel destekli! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
5
Favori
41.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -dehşet-


    quote:

    Orijinalden alıntı: canpii

    -dehset- bende ne zamandır bazı hd filmlerde driver çalışmayıo durduruyor mavi ekran veriyor res atıyordum.. birde windows performans değerlendirme de video performansını ölçerken.. bu program ile çözdüm işi.. normalde otomatik gpu hızlandırmalı olanlarda çöküyor cpu olunca çökmüyormuş.. neye göre seçiyor anlamamıştım.. şimdi media player ile çalışan filmde gpu ile açınca çöktü.. bende bu programın settings den gpu hızlandırmayı komple kaldırdım.. normalde çalışanda çalışmayanda hepsi sağlam çalıştı..

    seninde 58** kartın var.. demekki atinin driverinde video gpu hızlandırma da sorun var.. belki 10.4 de 2d de çıkan sorunu düzelteceğiz dediği sorun budur.. benim tahminim bu yönde.. bu program sayesinde deli olduğum ama anlamadığım sorunu buldum heralde.. 9.12 de de 10.2 de de yapıyor..


    Sende de o çizgiler çıkıyor mu?
    Resimde büyüttüğünde belli oluyor.Ancak tam olarak görmek istersen resmin üzerine gelip sağ tık yaypı farklı kaydet diyip bilgisayarına indirebilirsin.
    Daha sonra bilgisayarında büyütüp ne kadar belli olduğunu anlayabilirsin.Geri dönüş yaparsan bu konuda sevinirim.Gerçekten canım sıkıldı şu an.

    Evet o konuda bende yazmıştım bu sorunda neyin nesi diye demek ki bundan bahsediliyormuş.
    Tabi pek film izlemediğim için şu aralar karşılaşmadım.Az önce Splash Lite ile denedim tepki vermedi.GPU'yu hız aşırttım PowerPlay devre dışı kalsın diye bu sefer makina çöktü.Sonra ArcSoft ile açayım dedim hız aşırtmada yapmadım hani mavi ekran verdi.Kesinlikle bir sorun var.
    Öte yandan o çizgilerin MKV'den mi yoksa yine karttan mı kaynaklandığını çözemedim.Bir üstte verdiğim karartı görüntü Batman Kara Şövalye'dendi.
    Mesela bu da Kabadayı'dan bir görüntü.Arkada siyah fonda çizgiler oluşmuş.Ama diğer renklerde bu durum yok.Çok fazla yaklaştırıp baktım.Aynı şekilde sende indirip bakabilirsin.Görünürde dikey çizgi ama çok çok yaklaştırınca aslında kısa kısa yatay çigilerin üst üste eklenmesiyle oluşan bir dikey çizgi olduğunu anlayabilirsin.
     HD film için GPU kullanan player... Ati, Nvidia, Intel destekli!

    Unutmadan ben de bir HD5850 kullanıcısıyım.Ve lütfen bu konuda bana geri dönüp yap.Hem mavi ekran, videonun durması için hem de bu çizgi meselesi için.Elinde MKV varsa lütfen dene.Fraps ile bir görüntü kaydedip(siyahın yoğun olduğu bir kısımdan) onu incele.Eğer direkt olarak göremiyorsan resmi büyüterek incele.Ya da resimleri direkt olarak bana yolla.



    öncelikle Bully.(2007).1080p.Bluray.DTS.x264-D-Z0N3 versiyon kabadayı bende de mevcut.. durup durup yine izliyorum filmi:D hiç dikkat etmemiştim daha önce ama şimdi sen söyleyince direk filmi açıp aynı sahnede arkadaki aynanın altındaki kahverengi bölgeye çok dikkatli baktım ve bende gördüm dikine çizgiler hafif belirip gidiyor.. sonra 1080 hurt locker i açıp baktım ondada çok çok dikkatli bakarsan sabit siyah yerlerde belirebiliyor..(gpu açık değilken.. film cpu üzerinden yürütülüyor.. gpu ile açarsam çöküyor direk..çökmesi diğer paragrafta anlattığım gpu accelerate sorunu ile alakalı.. dikey çizgiden bağımsız..) filmlerde böle şeyler normal bence.. sonuçta film riplenirken yerden kazanç için belli frame ile oynanıyor.. benim göz biraz hassastır gördüm o yüzden... çoğu kişi bende birşey yok der ama vardır büyük iht.:D:D ama senin karta özel birşey yok merak etme.. iste gidince ordaki pc de nvidia 8800 var onda da deneyeceğim h.sonu.. bakacağım varmı öle bişe.. bildiririm sana da.. ama o tarz şeyleri eskiden beri gözlemlerim ben.. zaten filme kapılıp izlerken hiç birşey anlaşılmıyor.. seni iyi anlıyorum hiç önemsiz birşeyden bile ya başka bir problemin habercisi mi diye endişeleniyor insan asıl.. ama bu konuda kafana takma onu..

    ama asıl meselemiz gpu acceleration a gelirsek driver i durduruyor.. mavi ekran veya direk siyah ekran veriyor.. sadece hd filmler ile alakalı değil direk gpu accelariton ile alakalı.. amd nin forumlarında dolandım az önce bu konu ile ilgili olarak birşeyler bulmak için.. aylardır herkes gpu acceleration ile uğraşıyor gördüğüm kadarı ile.. film dışında flash player 10.0 ve bazı sürümlerinde de gpu acceleration açıkken çakılma, perf. düşüşü yaşanmış.. çözüm ise her hangi flash a sağ tıklayıp settings den gpu accelerate özelliğini kapatmak veya direk browser ı cpu0 ve cpu1 e yönlendirerek tüm yükü cpu ya vermekte bulmuş kullanıcılar.. en kolayı flash özelliklerinden yapılan.. ati ye de madem şu aşamada beceremedin bari deaktif et de sorun yaşamayalım diye yakınmış bazıları..

    en sağlam oyunları rahat oynatıp 2d de (flash veya film gibi) driveri çökertiyor adamların driveri yaw:D bu ati espri niyetine mi yapıo bunu anlamadım.. espri anlayışları pek iyi değil öle ise:D:D




  • @canpii
    Uzun uzadıya yazmaya üşenmeyip ilgilendiğin için çok teşekürler.
    O gözleri gelde bana sor tam hastalıklı bir yapım var ve küçük sivilceyi kaşır çıban yaparım.Keşke bu kadar umursuyor olmasaydım diyorum bazen.
    Sende de o çizgilerin olması filmden olma olasılığını arttırıyor.Ama 2D probleminin yanında böyle bir sıkıntınında beraber geleceği düşüncesini de aklımdan atamıyorum şu an.Esasen dediğin gibi öyle uzaktan fark edilecek birşey değil zaten göstermek için bir önceki sayfada ne kadar uğraş verdiğimi anlamışsınıdr.:)
    Ancak bu mavi ekran kısmı affedilir gibi değil.Cidden şok oldum az önce.Hemen en kötü ihtimal kart arızalıdır diyip İnventus'a gerekli dökümanları doplayıp yollayacaktım.:).Ben de saf saf 2D problemini şu sürücü ile çözecektir başlığına ne sorunu anlamdım filan yazdım.Keşke hiç anlamaya ihtiyaç duymasaydım.

    Bak sana bir alternatif.Diğer sayfada da belirttim.ArcSoft TotalMedia Theater 3 Platinum(Ne isim ama) GPU üzerinden 720p mkv leri çözerken sorun yaratmıyor.Az önce denedim.Zaten o görüntüyüde ArcSoft üzerinden aldım.Çok kaliteli görüntü veriyor.Splash Lite ile kıyaslanmayacak derecede iyi diyebilirim.Hemen az önce tanık oldum.Zaten hemen o ara arşivimde olduğundan yükleyip denemek istedim.

    10.4 ile çözeceğinden bahsetmiş ama öyle 1-2 ay bekletilecek sorun değil bu.Oldukça ciddi.Neden bu kadar uzun sürüyor diye yine aklıma kötü kötü şeyler geliyor.Bu kartlarda var mı bir kronik sorun diyorum kendi kendime.İlk başta Crysis'te sarı noktalar gördüm, sonra o geçti dikey çizgi gerçi ben de bir iki kere oldu o da kuzey köprüsünün kararlılığını sağlayamadımdan.Yani o kısım beni üzmedi.Şimdi de bu.Birşeyler yolunda gitmiyor.Kartımın garantisi var ve her an kartı ATI'nin başına atabilirim.Ama o zamanda bilgisayarı bırakırım herhalde.Nvidia da da bana uygun kart yok.

    Bir de bir önceki sayfada da söyledim PowerPlay'i devre dışı bırakmak için MSI Afterburner ile OC yaptım.Bilerek Overdrive daki sınırları aştım bu seferde Splash Lite sapıttı.Kart normalde voltajsız 850/4800 yapabiliyor.Saatlerce Crysis oynadım sorun çıkmadı.Baktım bu şekilde sorun çıkıyor voltaj verdim yine olmadı.Yani sorun kararlılık değil.Ne varsa PowerPlay kısmında var bence.Bu güç tüketim değerlerini iyiden iyiye düşürünce ATI birşeyler ters gitmeye başladı bence.Şu meşhur dikey çizgilerden tut şu anki bahsettiğimiz 2D sorununa kadar.İlerde BIOS atmak zorunda kalırsak hiç şaşmıyorum artık.Yani sürücü ile halledilecek gibi değil sanki.

    Kısa Not:O kadar şikayet ettim hemen Nvidia sever arkadaşlar yazımdan kendine pay biçmesin.Çözüm önerilerine açığım ama birilerinin benim sorunum üzerinden pirim yapmasına kendisini ya da kullandığı kartı yüceltmesine tahammül edemiyorum.Boş mesnetsiz mesaj atmaya hevesli arkadaşlara duyrulur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 11 Mart 2010; 2:45:08 >




  • "Features" kısmından özelliklerine bakarsanız Lite sürümde sadece H-264 ile kodlanmış videolar için hızlandırma yapabildiği VC-1 ve Mpeg-2 ile kodlanmış videolar için yapamadığı belirtilmiş.
  • Neuview 6.07 sürümde ses sorunu yaşayan var mı? HD video açtığımda (720p) ekranın sol üst köşesinde çıkan bilgilerde;

    Audio : Error (Dolby AC3)

    yazıyor ve o filmde ses çıkmıyor. Bunun çözümü var mı? Bir de Pixelfusion gayet güzel bir şeymiş
  • HD4890 ı MPC Home Cinema'da gpu yu 50 türlü takla atamama rağmen kullandıramamıştım bu programı kurar kurmaz söylendi gpu desteğin var kullanırsın dedi canavar gibi çalışıyor ve seek de gram sorun olmuyor senkronlar kaymıyor, paylaşan arkadaşa teşekkürler
     HD film için GPU kullanan player... Ati, Nvidia, Intel destekli!

     HD film için GPU kullanan player... Ati, Nvidia, Intel destekli!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rusty -- 11 Mart 2010; 9:00:26 >




  • Pro sürüm önümüzdeki ay çıkıyormuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Source

    Beyler bu filmi oynatmayı deneyin 2160p.

    http://rapidshare.com/files/361923472/HighRes.2160p.86MBits.mkv


    Benim yükldiğim 2160p çözünürlük videoyu GPU üzerinden çalıştırabilen varmı? Ne yaptıysam çalışmadı işlemci üzerinden çalışıyor ama GPU üzerinden çalışmıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 11 Mart 2010; 14:59:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Source


    quote:

    Orijinalden alıntı: Source

    Beyler bu filmi oynatmayı deneyin 2160p.

    http://rapidshare.com/files/361669094/HighRes.2160p.86MBits.mkv.html


    Benim yükldiğim 2160p çözünürlük videoyu GPU üzerinden çalıştırabilen varmı? Ne yaptıysam çalışmadı işlemci üzerinden çalışıyor ama GPU üzerinden çalışmıyor


    Splash'le çalışmadı ama MPC atlayarak da olsa çalıştırdı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Source


    quote:

    Orijinalden alıntı: Source

    Beyler bu filmi oynatmayı deneyin 2160p.

    http://rapidshare.com/files/361669094/HighRes.2160p.86MBits.mkv.html


    Benim yükldiğim 2160p çözünürlük videoyu GPU üzerinden çalıştırabilen varmı? Ne yaptıysam çalışmadı işlemci üzerinden çalışıyor ama GPU üzerinden çalışmıyor


    GPU üzerinden çalıştırmaya kalktığında mavi ekran aldın mı ya da bilgisayar sapıttı mı?
    Dün ne geldiyse başıma o videoyu GPU üzerinden çalıştırmak istediğimde geldi.Mavi ekranlar, sapıtmalar vs.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -dehşet-
    GPU üzerinden çalıştırmaya kalktığında mavi ekran aldın mı ya da bilgisayar sapıttı mı?
    Dün ne geldiyse başıma o videoyu GPU üzerinden çalıştırmak istediğimde geldi.Mavi ekranlar, sapıtmalar vs.


    Dostum senin konfigürasyon çalıştırmadıysa bizim hiç şansımız yok zaten. Ama 5-6 fps/sn olsa da oynatabildim MPC ile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -dehşet-


    quote:

    Orijinalden alıntı: Source


    quote:

    Orijinalden alıntı: Source

    Beyler bu filmi oynatmayı deneyin 2160p.

    http://rapidshare.com/files/361669094/HighRes.2160p.86MBits.mkv.html


    Benim yükldiğim 2160p çözünürlük videoyu GPU üzerinden çalıştırabilen varmı? Ne yaptıysam çalışmadı işlemci üzerinden çalışıyor ama GPU üzerinden çalışmıyor


    GPU üzerinden çalıştırmaya kalktığında mavi ekran aldın mı ya da bilgisayar sapıttı mı?
    Dün ne geldiyse başıma o videoyu GPU üzerinden çalıştırmak istediğimde geldi.Mavi ekranlar, sapıtmalar vs.


    Hiçbirşey olmuyor ne mavi ekran nede başka birşey




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kcbilir


    quote:

    Orijinalden alıntı: -dehşet-
    GPU üzerinden çalıştırmaya kalktığında mavi ekran aldın mı ya da bilgisayar sapıttı mı?
    Dün ne geldiyse başıma o videoyu GPU üzerinden çalıştırmak istediğimde geldi.Mavi ekranlar, sapıtmalar vs.


    Dostum senin konfigürasyon çalıştırmadıysa bizim hiç şansımız yok zaten. Ama 5-6 fps/sn olsa da oynatabildim MPC ile.


    CPU üzerinden 10-12 fps veriyor ama GPU üzerinden oynatmıyor bu çözünürlüklü videoyu PC'ler açmayacakmı yani?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Source

    Hiçbirşey olmuyor ne mavi ekran nede başka birşey



    Dehşet'e yazdığımın aynısı senin için de geçerli
    Nasıl bir makine lazım o video için anlamadım ki
  • Aylardır GPU hızlandırma kullanan programları indirip deniyorum.
    Neredeyse denemediğim program kalmadı. Hiçbirinden istediğim
    performansı alamadım.

    Şimdi tavsiye ettiğin programı indiriyorum umarım işe yarar.

    Edit: Ayrıca 5.1 desteği de önemli true theater veya dolby pro desteği vardır inşalla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 11 Mart 2010; 14:22:51 >
  • link çalışmıyor limit dolmuş düzeltebilirmisiniz.merak ettim açıkçası indirip ben de bi deniyeyimbenim makine açar merak etmeyin siz onb 4200 le açılırsa rezil olursunuz valla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 11 Mart 2010; 14:32:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sulo61gun

    link çalışmıyor düzeltebilirmisiniz.merak ettim açıkçası indirip ben de bi deniyeyimbenim makine açar merak etmeyin siz onb 4200 le açılırsa rezil olursunuz valla


    Tamam yüklüyorum tekrardan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sulo61gun

    link çalışmıyor limit dolmuş düzeltebilirmisiniz.merak ettim açıkçası indirip ben de bi deniyeyimbenim makine açar merak etmeyin siz onb 4200 le açılırsa rezil olursunuz valla


    Çalışması da gerek.Abartmaya gerek yok.Açılırsa ben de kartı söküp HD3300 ile kullanırım makinayı artık.
  • Ufak bir araştırma yaptım, anladığım kadarıyla GPU hızlandırma olayı en azından şimdilik 2160p gibi hayvani çözünürlükler için pek mümkün değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kcbilir

    Ufak bir araştırma yaptım, anladığım kadarıyla GPU hızlandırma olayı en azından şimdilik 2160p gibi hayvani çözünürlükler için pek mümkün değil.

    bütün ümitlerim suya düştü şimdi
  • http://rapidshare.com/files/361923472/HighRes.2160p.86MBits.mkv

    Linki yeniledim arkadaşlar.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.