Şimdi Ara

HD film için GPU kullanan player... Ati, Nvidia, Intel destekli! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
5
Favori
42.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    AMD X3 425@X4+L3 6MB (Açıldı) 3.0ghz>> ASUS 785TD-V EVO>> 2X2 GB KİNGSTON DUAL KİT >>"EPIC FAIL FERMİ">> DARK RACER 460W>> 1TB WD >>BENQ G2220HDA 21.5"
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulo61gun

splashta gpu yazısı geldi ama sistem çöktügom playerda ağır çekim koşuyor herifler

Çöktü derken biraz açık konuşalım lütfen.Mavi ekran verdi değil mi?
  • arkadaşlar SPLAYER i bir deneyim dünyanın en performaslı medya oynatıcısı seçildi
    GPU desteğide var iyi forumlar
    SPLAYER İNDİR

Orijinalden alıntı: ihlemur

arkadaşlar SPLAYER i bir deneyim dünyanın en performaslı medya oynatıcısı seçildi
    SPLAYER İNDİR

Teşekkürler, deneyelim onu da.
    Yalnız direk link vereyim ben; indirebilmek için gerekli taklaları atamayan kullanıcılara geliyor:http://file.splayer.org/SPlayerSetup.exe

• quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

quote:

splashta gpu yazısı geldi ama sistem çöktügom playerda ağır çekim koşuyor herifler

hayır mavi ekran gelmedi.sistem önce kendini şöyle bi kastı ulenn ben bunu oynatırım diye 5-10 sn dayandı yemedi ve sonra donduben de resetledim.en iyi gom playerda oynattı tabi cpu ile.kmp ve mpc de koyuverdi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

quote:

hayır mavi ekran gelmedi.sistem önce kendini şöyle bi kastı ulenn ben bunu oynatırım diye 5-10 sn dayandı yemedi ve sonra donduben de resetledim.en iyi gom playerda oynattı tabi cpu ile.kmp ve mpc de koyuverdi

Oynatsaydı kıskançlıktan çatlardım zaten.

• Yıllardır BS player Pro kullanıyorum. Çift altyazi destegi, ss alma, gelişmiş video ayarları, kolay senkronizasyon ayarı, otomatik altyazi arama özelliği ve daha bir çok ozelligiyle BS playeri geçebilecek mı merak ettim dogrusu. Ama denicem elbet.
  • arkadaşın verdiği splayer baya hoşuma gitti deneyin.üstelik gerçekten performasnlı(görüntü kalitesi neuview gibi değil tabiki)splashta daha sonraki denemelerimde donma olmadı fakat başlatmadı videoyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 11 Mart 2010; 16:21:25 >

Orijinalden alıntı: kcbilir

Ek: Filmi oynatmaya başladığınızda sol altta GPU yazısı çıkıyorsa işlem tamamdır, yok çıkmıyorsa filmle ilgili bir durumdan dolayı GPU hızlandırma çalışmıyor demektir. Nedenini araştırıyorum, filmlerimin 20%'sinde GPU hızlandırma çalışmadı ama yine de ne bir takılma ne de atlama yaşadım. Bu arada makinede Q6600 ve HD4830 var.

Aslında q6600 iyi bir işlemcidir,kasma yapmaması lazım değilmi arkadaşlar normalde?

quote:

Orijinalden alıntı: ihlemur

arkadaşlar SPLAYER i bir deneyim dünyanın en performaslı medya oynatıcısı seçildi
    SPLAYER İNDİR

Teşekkürler, deneyelim onu da.
    Yalnız direk link vereyim ben; indirebilmek için gerekli taklaları atamayan kullanıcılara geliyor:http://file.splayer.org/SPlayerSetup.exe

Dostum teşekkürler tekrar, gerçekten güzel çalışıyor ve an itibariyle Splash'ten daha fazla özelliğe sahip. Ama Splash Pro çıkınca ne olur bilmem, mükemmel bir alternatif oldu bu, ilk mesaja ekleyeyim bunu da. GPU/CPU kullanımları ve sıcaklıklar aynı seviyede, görüntü kalitesi bakımından default ayarlarda aşağıdaki gibi. Üstteki Splash alttaki SPlayer.

HD film için GPU kullanan player... Ati, Nvidia, Intel destekli!

quote:

Orijinalden alıntı: msw

Yıllardır BS player Pro kullanıyorum. Çift altyazi destegi, ss alma, gelişmiş video ayarları, kolay senkronizasyon ayarı, otomatik altyazi arama özelliği ve daha bir çok ozelligiyle BS playeri geçebilecek mı merak ettim dogrusu. Ama denicem elbet.

Dostum olayımız GPU hızlandırma.

• Benim de denemlerim şimdi bitti 8800gts de GPU yu bir türlü aktif edemedim denediğim görüntülernin hepsi 1080p

Neyse GPU kullanmadan pekte kıyaslama yapamadım ama ses kalitesi pek iyi değil. Bas ses neredeyse kayboldu.
    5.1de en iyi ses deneyimini powerdvd veriyor. Görüntü kaliteside GPU kullanmadan Powerdvd ile aynı pek fark yok.
    Şimdilik buda bir başarı sayılır. Power dvd kalitesinde olması bile iyi.

Orijinalden alıntı: Xanderian

quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

nvidia için desteklenen kartlar arasında 8 serisi diyor ama g80 8800 gts'de gpu yazısı belirmiyor. ki diğer programlar ilede denedim yine olmuyor. kartta desteklemiyor demekki

Çekirdek Core Type ına bakıp oradan listeden karşılaştırabilirsin:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_PureVideo#Table_of_PureVideo_.28HD.29_GPUs

VP2, VP3 ve VP4 varsa Nvidia Cuda çalışır ;)

G80'de Purevideo VP1 olduğu için cuda aktif olmaz

sinir oldum şimdi cudam yok benim yani

• quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

quote:

Ek: Filmi oynatmaya başladığınızda sol altta GPU yazısı çıkıyorsa işlem tamamdır, yok çıkmıyorsa filmle ilgili bir durumdan dolayı GPU hızlandırma çalışmıyor demektir. Nedenini araştırıyorum, filmlerimin 20%'sinde GPU hızlandırma çalışmadı ama yine de ne bir takılma ne de atlama yaşadım. Bu arada makinede Q6600 ve HD4830 var.

Aslında q6600 iyi bir işlemcidir,kasma yapmaması lazım değilmi arkadaşlar normalde?

Kasma yapmıyor, şöyle izah edeyim; GPU hızlandırma kullandığım zaman misal ilk 45 dakikadan sonra ya altyazı başlıyor ufaktan kaymaya, ya ses. Filmin yarısından sonra hararetli sahnelerde saliselerle ifade edilebilecek anlık atlamalar başgösteriyor. Filmi kapatıp açıyor ve kaldığım yerden devam ediyorum. Tabi bu söylediğim sadece 1080p videolarda geçerli, 720p ve altında herhangi bir sorun yok, ayrıca GPU hızlandırma kullanmadığım zaman bu sorunların hiçbiri yok. Ekran kartım biraz daha kuvvetli olsa belki bu başlığı açmama hiç sebep olmayacaktı. Netice itibariyle HD için çok da kuvvetli olmayan 4830 gibi bir kartla yaşadığım sorunların hiçbirini yaşamadım Splash'le, aynı zamanda @ihlemur'un az önce verdiği SPlayer da sorunsuz an itibariyle ama emin olmak için iki tane 1080p videoyu ardarda çalıştırıp denemek lazım Splash'te yaptığım gibi.

• @ kcbilir

Bu hangi sunumu filmin sana zahmet söylermisin dostum.
  • quote:

quote:

quote:

Kasma yapmıyor, şöyle izah edeyim; GPU hızlandırma kullandığım zaman misal ilk 45 dakikadan sonra ya altyazı başlıyor ufaktan kaymaya, ya ses. Filmin yarısından sonra hararetli sahnelerde saliselerle ifade edilebilecek anlık atlamalar başgösteriyor. Filmi kapatıp açıyor ve kaldığım yerden devam ediyorum. Tabi bu söylediğim sadece 1080p videolarda geçerli, 720p ve altında herhangi bir sorun yok, ayrıca GPU hızlandırma kullanmadığım zaman bu sorunların hiçbiri yok. Ekran kartım biraz daha kuvvetli olsa belki bu başlığı açmama hiç sebep olmayacaktı. Netice itibariyle HD için çok da kuvvetli olmayan 4830 gibi bir kartla yaşadığım sorunların hiçbirini yaşamadım Splash'le, aynı zamanda @ihlemur'un az önce verdiği SPlayer da sorunsuz an itibariyle ama emin olmak için iki tane 1080p videoyu ardarda çalıştırıp denemek lazım Splash'te yaptığım gibi.

Anladım,dediğin gibi 4830 şişiyor olabilir.

• Arkadaşlar az önce SPlayerı bende denedim ama beklediğim gibi çıkmadı yine en iyisi Media Player Home Cinema kim ne derse desin. 2160p çözünürlüklü videoyu Gpu ile açamazsınız. Ben MPHC ile açtım ama işlemci kullanımı 4 çekirdekde %100 e vurdu ama ağırda olsa oynattı. O demo L5.1 ile decode edilmiş Gpu yu kullanabilmek için Filmin L4.1 ile kodlanmıış olması gerekir. Piyasada filmlerin çoğu zaten L4.1 ile decode edilmiş o yüzden çoğu filmde Gpu yu kullanabiliyoruz. Media player Home Cinema ve Splayerden bir iki karşılaştırma.
    Batman Dark Night 1080p (Rip grubunu hatırlamıyorum)
    Splayer  HD film için GPU kullanan player... Ati, Nvidia, Intel destekli!
    MPHC  HD film için GPU kullanan player... Ati, Nvidia, Intel destekli!

Crank High Voltage 1080 EuReKa
    Splayer  HD film için GPU kullanan player... Ati, Nvidia, Intel destekli!
    MPHC  HD film için GPU kullanan player... Ati, Nvidia, Intel destekli!
    Splayerda sanki bir sis perdesi var gibi. MPHC de ayarlarını biraz karıştırınca bu görüntüyü elde edebilirsiniz.

• quote:

@ kcbilir

Bu hangi sunumu filmin sana zahmet söylermisin dostum.

Extended Edition dostum, uzunluk 2 saat 53 dakika 15 saniye.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.