Şimdi Ara

Hayvanları hayvanat bahçesinde neden tutuyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayvanat bahçesi gerekli birşey mi neden onları kafeslerde tutuyoruz 3 tane sebep söyleyebilirmisiniz?

• bir sebep söyleyim..para kazanmak için..

-nEğer hayva zarar görmeyip yemeği veriliyorsa..ayrıca hayvana sirklerdeki gibi işkence çektirlmiyorsa sorun yok..

Çünkü hayvanlar insanların hizmetine yaratılmıştır..
  • 1 İnsanların kolaylıkla görmesini sağlıyoruz .Bir aslanı görmek için vahşi doğa yerine hayvanat bahçesine gidebiliriz

2 Sağlıklarını koruyoruz ordaki hayvanlar düzenli kontrolden geçiyor .

3 Bazı hayvanların neslinin tükenmesi önleniyor.
  • 5 yıldızlı otelde mi kalsınlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: inonu88

5 yıldızlı otelde mi kalsınlar?
    Arkadaşın demek istediği: "Neden onları doğal ortamından ayırıp bir kafesin içine hapsediyoruz ?"
    Ve bencede haklı neslinin tükenme tehlikesi olan hayvanlar için önlemler alınabilir fakat diğerlerine, sırf insanların göz zevki için resmen eziyet çektiriyoruz.
  • quote:

Hayvanat bahçeleri çok gereksiz. Petshoplarda.
  • quote:

bence her hayvan için geçerli değil, sonuçta doğal yaşama alanları değil, saydığınız nedenler tamaiyle doğru ama genelleme yapmak yanlış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harry_Kewell

bence her hayvan için geçerli değil, sonuçta doğal yaşama alanları değil, saydığınız nedenler tamaiyle doğru ama genelleme yapmak yanlış

Alıntıları Göster
    Başka nerde tutalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jigsaw`

Başka nerde tutalım

Alıntıları Göster
    bide güvenlik önlemlerini sıkı alsalar hayvanat bahçesinden bitane ayı kaçmış bizim mahallede ev tutmuş hayvan Yazın balkonda yatıyor tüm mahalle uyanıyor hayvana bak belediyeyi çağıracam taşınmadılarsa bu yaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Sunset...

bir sebep söyleyim..para kazanmak için..

-nEğer hayva zarar görmeyip yemeği veriliyorsa..ayrıca hayvana sirklerdeki gibi işkence çektirlmiyorsa sorun yok..

nasıl böyle düşünebiliyorsun anlamıyorum, hiçbir canlı bir diğerine hizmet etmek amacıyla yaratılmamıştır, şimdi atı eşşeği kediyi köpeği örnek verirsin biliyorum bunada bir cevabım var, insanoğlu birtakım işleri için canlıları evcilleştirmiştir fakat sadece çoluk çocuğun eğlenmesi adına hiç bir canlının, yaşam şartları ne kadar iyi olursa olsun kafeslere yada suni yaşam alanlarına hapsedilmemelidir. nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan canlılarında üremesi adına belli bir süre için bulundukları ortamlardan uzaklaştırılmaları onlar için faydalı olabilir fakat bu ortamlarda milletin hayvanlara yemiş attığı hayvanat bahçeleri olmamalıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: muzaffer198906

quote:

nasıl böyle düşünebiliyorsun anlamıyorum, hiçbir canlı bir diğerine hizmet etmek amacıyla yaratılmamıştır, şimdi atı eşşeği kediyi köpeği örnek verirsin biliyorum bunada bir cevabım var, insanoğlu birtakım işleri için canlıları evcilleştirmiştir fakat sadece çoluk çocuğun eğlenmesi adına hiç bir canlının, yaşam şartları ne kadar iyi olursa olsun kafeslere yada suni yaşam alanlarına hapsedilmemelidir. nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan canlılarında üremesi adına belli bir süre için bulundukları ortamlardan uzaklaştırılmaları onlar için faydalı olabilir fakat bu ortamlarda milletin hayvanlara yemiş attığı hayvanat bahçeleri olmamalıdır

Alıntıları Göster
    şöyle söyleye bilirim
    1. si ender bulunan ve soyu tükenmekte olan hayvanlar hayvanat bahçelerinde güvendeler ve belli bir program ve diğer hayvanat bahçeleriyle işbirliği içerisinde soyları koruma altına alınmış durumda,

2. si soyları tehlikede olmayan ve doğada bolca bulunan hayvanlar; BUnların bir değeri olmadığı için bir kaç tane alıp bir kafese koyduğunuzda önüne bolca yiyecek koyduğunuz ve karşı cinslerlini bulundurduğunuz sürece kimse bir şey demiyor.

3. şıkka gerek yok ben televizyon çağında büyüdüm hayvanat bahçesine gitmeden önce bütün hayvanları evdeki tvden görmüştüm.
    birkaç büyüğümle oraya gittiğimde ise kafeste götünü devirmiş yatan bir aslan vardı.sadece nefes alıyordu.Kafeste yaşayıp yemeğinin önüne gelmesine bayağı alışmış.
    keçi meçi tavşan zaten kasaba ve köylerde gördüklerimizden.
    papağan vardı ki o zaman 30 milyona petshoplarda satılıyordu.

(yani bizim hayvanat bahçelerinde bir penguen yada fok yada panda yada kutup ayısı görmediğimden fazla etkilenmemiştim)

• quote:

quote:

imzamı atarım

• quote:

Orijinalden alıntı: amone

illa hayvanat bahçesi yapacaklarsa doğal ortamlarına uygun ve büyük bir alan yapsınlar

asla ama asla normalda yüzlerce kilometrelik bir alanda koşturması, avlanması gereken bir hayvanı alıp da 50 m2 alana kapatmanın haklı bir gerekçesi olamaz

quote:

Orijinalden alıntı: emure

1 İnsanların kolaylıkla görmesini sağlıyoruz .Bir aslanı görmek için vahşi doğa yerine hayvanat bahçesine gidebiliriz

2 Sağlıklarını koruyoruz ordaki hayvanlar düzenli kontrolden geçiyor .

3 Bazı hayvanların neslinin tükenmesi önleniyor.

1- Görmesek ne olacak? Zaten bilgi çağında yaşıyoruz, internette her türlü bilgi mevcut

2- Sağlıklarını mı koruyoruz Sizi 50 metre kare alana hapsetseler ne sağlınız ne de size insan olduğunuzu hatırlatan doğal yetenekleriniz kalır

3- Eğer doğayı bu kadar rezil etmeseydik hiç gerek kalmayacaktı

Sonuna kadar katılıyorum. O arkadaşın söyledikleri milli parklarda olur. Hayvanat bahçeleri tamamen ticari amaçlarla kurulmuş birer araçtır ve kesinlikle hayvanlar eziyet görüyor. Siz hiç kafes içerisinde mutlu ve rahat bir hayvan gördünümüz mü ? Hepsinde bir gerginlik bir sinir mevcut.
    Zaten artık hayvanat bahçeleri iflasın eşiğinde kimsenin gittiği falan yok. Ama oradaki hayvanları merak edenler gidip görsünler sonra iyimi yapıyoruz kötü mü konuşalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: makman

şöyle söyleye bilirim
    1. si ender bulunan ve soyu tükenmekte olan hayvanlar hayvanat bahçelerinde güvendeler ve belli bir program ve diğer hayvanat bahçeleriyle işbirliği içerisinde soyları koruma altına alınmış durumda,

2. si soyları tehlikede olmayan ve doğada bolca bulunan hayvanlar; BUnların bir değeri olmadığı için bir kaç tane alıp bir kafese koyduğunuzda önüne bolca yiyecek koyduğunuz ve karşı cinslerlini bulundurduğunuz sürece kimse bir şey demiyor.

3. şıkka gerek yok ben televizyon çağında büyüdüm hayvanat bahçesine gitmeden önce bütün hayvanları evdeki tvden görmüştüm.
    birkaç büyüğümle oraya gittiğimde ise kafeste götünü devirmiş yatan bir aslan vardı.sadece nefes alıyordu.Kafeste yaşayıp yemeğinin önüne gelmesine bayağı alışmış.

(yani bizim hayvanat bahçelerinde bir penguen yada fok yada panda yada kutup ayısı görmediğimden fazla etkilenmemiştim)

1. si soyu tükenmekte olan hayvanların hayvanat bahçesinde güvende olacağını nasıl düşünebiliyorsun?
    2.si Allahın yarattığı hiç bir canlıya değersiz diyemezsin ayrıca yazının devamınıda okuduğumuzda senin hayat anlayışının yemek yemek ve çiftleşmekten öte olmadığı ortada.
    3. söylediğin şeyde gerçekten durumun ne kadar vahim olduğunu gösteriyor. hangi aslan önüne yemeğinin gelmesine alışabilir onların doğasında bu yok malesef

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: makman

şöyle söyleye bilirim

1. si soyu tükenmekte olan hayvanların hayvanat bahçesinde güvende olacağını nasıl düşünebiliyorsun?
    2.si Allahın yarattığı hiç bir canlıya değersiz diyemezsin ayrıca yazının devamınıda okuduğumuzda senin hayat anlayışının yemek yemek ve çiftleşmekten öte olmadığı ortada.
    3. söylediğin şeyde gerçekten durumun ne kadar vahim olduğunu gösteriyor. hangi aslan önüne yemeğinin gelmesine alışabilir onların doğasında bu yok malesef

1.si, şu gerçek ki, dünyanın varoluşundan beri yaşayan canlı türlerinini yüzde 99 u yok oldu.Zaman içerisinde doğaya ayak uyduramadılar.
    ve bu özel koruma programları olmasaydı şimdiye kadar pandalar günümüze kadar gelemezdi.BU reddedilemez bir gerçek.

2.si tabi tanrıyı araya koyarak bu varlıklara bir anlam katabilirsin ama emin ol trilyon tane tavus kuşundan 7-8 tanesi tutsak diye doğa ana sana kızmaz.

bir hayvanın yaptığı tüm hareketler uyguladığı, tüm kararlar karnını doyurmak ve çiftleşmek üzerinedir.çünkü beyni buna çalışır.
    tutupda hayvan uygarlığını daha ileriye götürmeye çalışamaz.

3.sü, bu aslanlara kaplanlara doğa tarafından bahşedilmiş bir görev yok, onlarda bizim gibi en rahat şekilde yaşayacakları ortama ayak uyduruyorlar.
    kafeste tutulmaları kötü ama doğal ortamda , ormanda bile hergün önüne 1 kilo et atsan kalkıpta antilop peşinde koşmazlar.

cevaptan ayriyetten birşeyler yazmak istiyorum
    bizi şu ana kadar gelmiş tüm canlılardan ayıran en önemli özelliğimiz gelişmiş beynimiz., evrilmiş beynimiz belkide
    eğer bir avcı gereğinden fazla ürediyse av bulmakta zorlanır ve ergeç soyu azalma değil, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalır.
    belkide dinazorlara yada dünyada yaşamış bir çok canlıya bu oldu.
    bizim avantajımız, beynimizin gelişmiş olması, sorunlar karşısında çözüm üretebilmemiz.
    av azaldımı, tarımı keşfederiz,
    milyar tane mi olduk başka bir teknoloji keşfederiz, belki dnası geliştirilmiş ürünler.ÜLkemiz için kabul edilemez tamam ama afrikadaki açlığı bitirmede en çok umut bağlanan yöntem gdo lu ürünler.
    +++++++++
    Bu konuyu şöyle bağlamak istiyorum;
    çok güvendiğiniz doğa ana 4.5 milyar yıldır tahmin edemeyeceğiniz kadar türün yok olmasına izin verdi.hemde daha insanlar tarih sahnesinde yokken.
    ve bu şimdi de bu olacak.İnsanların bunu suni yöntemlerle engellemiş olması dünyaya yada doğaya yada herhangi kutsal bir ritüele zarar vermez.
    Size şu an suni yapmacık gelen şeyler bazı türleri doğanın geleneksel zulmünden kurtarabilir.

yani hayvanat bahçesinde kimse çürümez bazı türler korunur, bazı akrabaları çok olan türler ise esaret içinde bollukta yaşarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cédric

Başka nerde tutalım

zarzavat bahcesınde
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMX 166

quote:

Orijinalden alıntı: Cédric

Başka nerde tutalım

zarzavat bahcesınde

Alıntıları Göster
    yazılanlara bak ya
    bilgi çağıymış o zaman okula da gitme hazır önünde internet var.
    o zaman alışveriş merkezlerindeki milyon dolarlık akvaryumlar da kurulmasın
    ya da evde bakıyoruz zaten niye kuruyolar ki?

Ayrıa doğayı biz ve bizden öncekileri kirletirken buna yöneticler ve siyasetçiler engel olamazken
    bunun hesabı neden hayvnt bahçesine kesiliyor onu anlamadım.

O hayvanat bahçeleri olmasaydı bugün dünyaler güzeli pandayı görebilirmiydin.
    ancak intenetten hareketsiz millattan önce çekilen fotolarına bakardın
    internet herşey ya o sana yeterdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 11 Mart 2010; 9:21:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jaguar19

yazılanlara bak ya
    bilgi çağıymış o zaman okula da gitme hazır önünde internet var.
    o zaman alışveriş merkezlerindeki milyon dolarlık akvaryumlar da kurulmasın
    ya da evde bakıyoruz zaten niye kuruyolar ki?

Ayrıa doğayı biz ve bizden öncekileri kirletirken buna yöneticler ve siyasetçiler engel olamazken
    bunun hesabı neden hayvnt bahçesine kesiliyor onu anlamadım.

O hayvanat bahçeleri olmasaydı bugün dünyaler güzeli pandayı görebilirmiydin.
    ancak intenetten hareketsiz millattan önce çekilen fotolarına bakardın
    internet herşey ya o sana yeterdi.

Alıntıları Göster
    Konuyu açan üye, arkadaşlarının hayvanat bahçesinde kalmasını çok içerlemiş herhalde. Onu da anlamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: S Line

Konuyu açan üye, arkadaşlarının hayvanat bahçesinde kalmasını çok içerlemiş herhalde. Onu da anlamak lazım.

Alıntıları Göster
    kendi egomuzu tatmin etmek için doğada karşılaşsak hiç şansımız olmayan hayvanları kafeslere kapatıp ben güçlüyüm diyebilmek için

asla ve asla bir hayvanat bahçesine gitmem yunus gösterilerine de bizler gitmeseydik onlarda kafeslere kapatımayacaktı

koruma altındaki alanlar dışında tabi birde nesli tükenen hayvanlara üzülmüyorum ben sadece son kalanların yalnızlıkları içimi burkuyor (tabi bu keyif için öldürülüp nesli tükenen anadolu kaplanı için sövmeme engel olamıyor )

• quote:

Orijinalden alıntı: orinmicek

kendi egomuzu tatmin etmek için doğada karşılaşsak hiç şansımız olmayan hayvanları kafeslere kapatıp ben güçlüyüm diyebilmek için

asla ve asla bir hayvanat bahçesine gitmem yunus gösterilerine de bizler gitmeseydik onlarda kafeslere kapatımayacaktı

koruma altındaki alanlar dışında tabi birde nesli tükenen hayvanlara üzülmüyorum ben sadece son kalanların yalnızlıkları içimi burkuyor (tabi bu keyif için öldürülüp nesli tükenen anadolu kaplanı için sövmeme engel olamıyor )

Alıntıları Göster
    Velin nerde senin? İnternetin başına oturmak için izin aldın mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.