Şimdi Ara

Papağanım kaçtı :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
29.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu dışı kalabalık diye konuyu buraya açtım. Yaklaşık 20 dk önce sultan papağanım kaçtı :(
    Evin dış kapısı açıktı. Normalde kafasına göre uçmaz kuşum (Mayhoş adı)
    Yavru sayılır 8-9 aylık pearl mutasyonu :(
    Günlük ceviz ve fındığını verdim daha sonra taşını kemirdi su vs. içti baya enerji doluydu tabi kapısı açıktı ev sıcak bizimde kapı açıktı. Ama dediğim gibi kafasına göre uçmuyor. Elimden bir komutla uçuyordu. 2 ıslık çaldım enerjisine yenik düştü kanatları rahatlasın diye uçtu hemen kapıyı kapatıyordum ki çıktı aradan daha sonra üstte bi boşluk vardı dış kapının ordan gökyüzüne uçtu bilirsiniz ev kuşları uçma konusunda kötü kontrolsüz uçar ne tarafa uçtuğunu tam göremedim ama sesinden vs. takip ettim. Buralar çok kalabalık ve çok ses kirliliği var balkon tarafına uçtu sanırsam. Karşıda ağaçlık var oranın içinde ya da başka bi yere kondu sesini 5 dk önce falan duydum biraz uzaktan geliyordu ama onun sesi eminim. Bir kaç komşunun çatısına baktım ama yok :( pes ettim balkonda bekliyorum öyle aval aval. kafeside yanımda :(

Ne kadar işe yarar bilmem ama oturduğum yeride söyleyeyim. İstanbul Esenyurttayım depo durağı olarak geçer. İşe yaramıcak ama bir umut işte

Gerçekten çok üzgünüm bi taktik var mı acaba kaçan kuşu getirmek için. Buralar bina dolu feci şekilde :( Eğer biri evine almassa yakalamassa zaten bugün dışarda kesin ölür. Çok kötü oldum ya gerçekten biraz moral verin konu dışı.

Fotoğraflarınıda koyuyorum. Biraz küçük hali ama fotodakiler çünkü birkaç ay önce çektim.

• Kimsenin tavsiyesi yok mu?
  • Yedik onu biz.

Kedi yemiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eden Hoover -- 12 Temmuz 2012; 15:38:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence çık aramaya devam et sesini duymuşsun. Ben geçen yaz ayrı günlerde 2 cennet papağanı buluştum. Yazın kapı pencere açık bırakıyor millet kaçıyor kuşlarda.
  •  Papağanım kaçtı :(
  • Sesini tanıyorsa ötme şeklinde bağır, seini duyup gelme ihtimali yüksek.
  • APAÇİ PAPAGAN DETECTED
  • Üzülme şimdi aç zavallı bir karganın veya bir kedinin karnı doymuştur. Sevaba girdin
  • bırak dönerse senindir dönmezse zaten hiç senin olmamıştır.
  • Oy oy pearl sultanları çok severim.İnş. bulursun kısa zamanda..
  • Bayadır dışardayım ama bulamadım çok uzaktan sesi geliyordu ve artık hiç gelmiyor. İnşallah iyi birinin eline geçer ve besler.
    Kuşuma bağırdım değişik bir ıslık-dudak hareketimiz var anlaştığımız yaptım ama gelmiyor. Çünkü kuş daha küçük yön bulma yeteneği hiç yok. Korkudan bi yere konmak için 2 saat üstünde uçar. Çok pimpirikli bir hanım kendisi :(

Umudumu tamamen kestim tek temennim ölmemesi birinin evine alması.
  • Bizim bir arkadaşın da aynısından vardı. Sitede oturuyodu bir gün sonra sabah bulmuştu papağanını site bahçesinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matemars

Bizim bir arkadaşın da aynısından vardı. Sitede oturuyodu bir gün sonra sabah bulmuştu papağanını site bahçesinde.

Ne güzel. Keşke bana da olsa aynısı ama benim oturduğum yer o kadar çarpık biyer ki o kadar dolu ki hiçbiyeri kestiremiyorum gözüme
  • Kafesi al çık dışarı illaki bi yerlerde görürsün kafesini koy görebilceği bi yere acıkınca dönecektir bir sultan forumundan arkadaşta bu şekilde kuşuna 10 gün sonra tekrar kavuşmuştu.
  • Kafesi Balkona Koy.Papağan Sesi Aç
  • geçmiş olsun unut artık onu
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

Üzülme şimdi aç zavallı bir karganın veya bir kedinin karnı doymuştur. Sevaba girdin

Karga saldırılarından kolayca kurtulabilir muhabbet kuşu değil 25-30 cm kuyruktan başa kadar uzunlugu bu kuşların karga sorun değil yabani olduğu için kedide sorun değil bu kuşlar için açlıktan ölmezse biri sahiplenmedikten sonra kışa kadar yaşıyabilir.

Umarım bulursun ama inanıyorum ki azmedersen bulabilirsin sesi belli zaten tek tip ciyuukk diye ötüyor şehirde öyle öten başka kuş yok

• quote:

Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

quote:

Üzülme şimdi aç zavallı bir karganın veya bir kedinin karnı doymuştur. Sevaba girdin

Karga saldırılarından kolayca kurtulabilir muhabbet kuşu değil 25-30 cm kuyruktan başa kadar uzunlugu bu kuşların karga sorun değil yabani olduğu için kedide sorun değil bu kuşlar için açlıktan ölmezse biri sahiplenmedikten sonra kışa kadar yaşıyabilir.

Umarım bulursun ama inanıyorum ki azmedersen bulabilirsin sesi belli zaten tek tip ciyuukk diye ötüyor şehirde öyle öten başka kuş yok

Sen öyle san hocam karga 1 tane gaga vursa yeterli çok narin hayvan bu papağanlar

arkadaşım sende hayvanın kaçtığı yere kafesini koy belki bi ihtimal dönebilir

• Herkese teşekkür ediyorum. Şu anda kafes balkonda yanımda. Durmadan ıslık çalıyorum ve kafes am köşede yüksekte ayaklığı var zaten. Kapısı açık bekliyor.
    Arkadaşında dediği gibi kuş kargalara yem olmaz kedi asla kapamaz ki çok hırçın olabiliyor yeri geldiğinde. Zaten buralarda kedi çok nadir ve çarşı gibi biyer çok dolu esnaf vs. var kuş yukarlarda biyerlerde kedi kapamaz ona eminim. Kargaya karşıda kendini korur. Yemeğini ağaç yapraklarından karşılar ancak su konusu biraz sıkıntı. Gece soğuk olmadıkça çevreye ayak uydurur. Birisi aldı bence ama kuşun sesi en son çoook uzaktan geliyordu. O kadar çok araba, müzik, çevre sesi var ki kuş ötse bile duyamam. Sabah güneş doğduğu anda 08.00 a kadar ötüyor yüksek seste. Sabah 6-7 gibi kalkıcam ve sesi geliyor mu diye bakıcam. İnşallah işe yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VioLee

quote:

Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

quote:

Sen öyle san hocam karga 1 tane gaga vursa yeterli çok narin hayvan bu papağanlar

arkadaşım sende hayvanın kaçtığı yere kafesini koy belki bi ihtimal dönebilir

Doğru diyorsun ama benim kuş serçelere çok karşılık veriyor. Bizim kombiye yuva yapan serçelerle çok iyi arkadaş olmuştu. Onlara karşılık veriyor. Serçelerle oynuyor hatta. Büyük ihtimal serçelerin arasına kaynaştı. Birde hava çok sıcak sanırım bir ağaçta gölgede uyuyor çünkü bu vakit onun uyku vakti :(

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.