Şimdi Ara

Hayatım da ilk defa araba aldım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

hayırlısı olsun ort piyasası temizlerinin 8500 gibidir

94 model ve 116 bin km bana inandırıcı gelmedi her ne kadar tanıdık olursa olsun

2. aracınız olarak ilerde değiştirmek isterseniz ve uygun fiyatlı araç tekrar düşünürseniz size 9-15 bin bandında klima hidrolik direksiyon 4 cam otomatik abs airbag immobilizer 1.6 ve 2.0 motor seçenekli mazda 626 tavsiye ederim

Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

116 bin, 2015 muayenesinde ölçümüs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ek : Aslında bütün hortumlara baktırın, devridaim suyu boşalıp başınıza iş açabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 25 Mayıs 2015; 6:23:56 >
  • hayırlı olsun. köyde dağda bayırda bineceksen ideal bir araba. yağına suyuna baktır. bas gaza gitsin. arıza çıkarmadan şurasına baktırayım burasına baktırayım diye para harcama. zamanı gelince araç kendi belli eder. sende boş yere önceden masraf etmezsin.
  • Triger kayışını kesinlikle kontrol ettir, gerekse değiştirt.Yağını suyunu 2 haftada 1 kontrol et fiyat normal kilometreside piyasadaki araçlara göre düşük.Lpg vardır muhtemelen bir yangın tüpü,ilk yardım çantası ilk önceliklerin olsun.Hayırlı Olsun İlklerin tadı başkadır.
  • hayırlı olsun, ilk araba için güzel bir tercih. yalnız 21 yaşında orjinal 116 bin km'de olan bir araç yılda ortalama 5500 km yapmış demektir. Orjinal oldugunu düşünmek için zorluyorum kendimi ama aklım kesmiyor pek , inşaallah orjinaldir , o zaman yıllarca binebilirisinz. ben de 98 model 145 binde araç aldım orjinal diye, yılda ortalama 8500 km ye tekabül ediyor, ben kendi aracımın bile orjinal olduğundan şüpheliyim.
    95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • Aracın içi, fren-gaz pedalları, direksiyon, vites topuzu bunlar temizliği ve km si konusunda fikir verir. Bunlar temizse km de genelde orjinaldir. Fiyat olarak da araç temizse normal bence.
    - AMBULANSA YOL VERİYORUM HAYAT KURTARIYORUM...
    - Bilgi sahibi olmadan lütfen fikir beyan etmeyelim...
    - Anlayamazsınız... Anlasaydınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

hayırlı olsun, ilk araba için güzel bir tercih. yalnız 21 yaşında orjinal 116 bin km'de olan bir araç yılda ortalama 5500 km yapmış demektir. Orjinal oldugunu düşünmek için zorluyorum kendimi ama aklım kesmiyor pek , inşaallah orjinaldir , o zaman yıllarca binebilirisinz. ben de 98 model 145 binde araç aldım orjinal diye, yılda ortalama 8500 km ye tekabül ediyor, ben kendi aracımın bile orjinal olduğundan şüpheliyim.

Valla kayıtlarına da baktım hocam. Resmi kayıtlarda da aynen dediğim gibi gösteriyor.
     Hayatım da ilk defa araba aldım.

• Bana kalırsa en az 100 bin km düşürülmüş. Çünkü 94-2011 arasi 60 bin km yapmış. 17 yılda 60 bin imkânsız. Senede 3 bin km. Sonraki 4 yılda 60 bin kmdsen fazla yol yapmış .

95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • Hocam aracınız hayırlı olsun öncelikle. Temiz ve orjinal bir araca benziyor.
    Benimde eklemek istediğim hocam aracı bence bir life kaldırttırın çünkü eğer amortisör kule başlarında falan çürük varsa yada çürüme belirtisi bunlar sıkıntı olabilir bizim başımıza geldi aracın sol arka teker geri geri gelirken kitleniyor, yolda giderken aracı gezdiriyordu.
    Bu arada konuyla alakasız ama hocam o fotoğraftaki eve bayıldım ya tam hayallerimdeki ev. Acaba varsa bana özelden bir kaç fotoğraf yollayabilir misiniz?

Bana kalırsa en az 100 bin km düşürülmüş. Çünkü 94-2011 arasi 60 bin km yapmış. 17 yılda 60 bin imkânsız. Senede 3 bin km. Sonraki 4 yılda 60 bin kmdsen fazla yol yapmış .

sıfırlanıyor sayaç ileri gidemiyor. başa dönüyor.

• quote:

Bana kalırsa en az 100 bin km düşürülmüş. Çünkü 94-2011 arasi 60 bin km yapmış. 17 yılda 60 bin imkânsız. Senede 3 bin km. Sonraki 4 yılda 60 bin kmdsen fazla yol yapmış .

Hocam onu bende sordum. Aracın ilk sahibi nerdeyse arabayı hiç sürmemiş. Adam memur, evden işe, işten eve şeklinde kullanmış. Bıraz da garaj da yatmış. Daha sonra da arabayi satmış. Alan kişi 4 yılda bu kadar km yapmış. Ne kadar doğru bilmiyom tabi. Doğru olup olmadığını nerden temin edebilirim onu da bilmiyorum.

Orijinalden alıntı: xxkowboyxx

Hocam aracınız hayırlı olsun öncelikle. Temiz ve orjinal bir araca benziyor.
    Benimde eklemek istediğim hocam aracı bence bir life kaldırttırın çünkü eğer amortisör kule başlarında falan çürük varsa yada çürüme belirtisi bunlar sıkıntı olabilir bizim başımıza geldi aracın sol arka teker geri geri gelirken kitleniyor, yolda giderken aracı gezdiriyordu.
    Bu arada konuyla alakasız ama hocam o fotoğraftaki eve bayıldım ya tam hayallerimdeki ev. Acaba varsa bana özelden bir kaç fotoğraf yollayabilir misiniz?

Öneriniz için teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Aslında o ev değil. Tek odalı bir çardak mi ne diyorlar adına.. Benim de hoşuma gitti ama malesef başka fotoğrafı yok :(

Orijinalden alıntı: messevim

quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

Uzun süre Tofaş kullanmış biri olarak dikkatle dinlemeni tavsiye ederim. Aracın hayırlı uğurlu olsun.

1- Araç seni istediğin yere götürecek ama bunlar lpg ile kullanılınca yağ yakar. Her 500 km de mutlaka yağını kontrol et , motor soğukken yağ seviyesi kontrol edilir.
    2- Su da eksiltebilir ara sıra ekleme yap. Kış yaklaşınca antifriz ekle.
    3- Hararet neredeyse yapmaz . Ama yokuş yukarı sıcak havada zorlarsan dikkat et .
    4- Ön takım alt takımlara komple baktır sen ne olursa olsun masraftan kaçma.
    5- Ara sıra aracı benzinde kullan. Devirlendir seri kalkışlar yapıp zorla motor bir açılsın.
    6- Bunların kaportalar çok çok ince olur. Dikkat et araç suyu gördüğü zaman çürüme eylemini gerçekleştirir. Aracında paslanmış yerlere asitli kola dök sonra sil. Aracı yıkayıncada iyice silip temizle özellikle kapı içlerini.
    7- Ön teker bilyaları bunlarda sıkıntı yaratır . 6 Ayda bir dediğim gibi ön takımı , bilyaları kontrol ettir.
    8- Başka da masraf açacağını sanmam eşşek niyetine bin bişey olmaz.

Hocam peki birkaç sorum olacak.

1- Şu anda araba motordan yağ kaçırıyor, bugün bakan birisi jontanın değişmesi gerektiğini söylemişti .
    2- Bujileri değiştirmek istiyorum.
    3- Kapı kolları biraz eski, kapı kollarını yenileyeyim diyorum.
    4- Merkezi kilit sistemi var, vede alarmı. Ama bazen kapıları kitlemiyor veya açmıyor. Sanırım beyninin değişmesi lazım.
    5- Araba da şu anda normal bir ses sistemi var. Ben orta seviye bir ses sistemi koymak istiyorum.
    6- Ön Takım alt takımları komple baktır demişsiniz. Onları baktırsam ve takımlar da sıkıntı çıksa..

Acaba yukarıda saydığım şeyleri yapacak olsam, ne kadarlık bir masraf çıkar karşıma ?

1-Yağ kaçıran kısım çok değil ise sıkıntı etme . Yağ ekleyerek devam et. Ama vaktin olursa mutlaka iyi ustaya baktır.
    2- Bujiler 5 'er tl buji kabloları vs dersen toplam 50 tl falan tutar. Değiştir derim.
    3- Kapı kollarını da değiştirebilirsin pahalı birşey değil.
    4-Kapı kilitleyip kilitlememesi merkezden değildir. Motorlardandır . Kapı döşemelerini söküp kilit düzeneklerini yağlayıp sorunu engelleyebilirsin.
    5- Ses sistemi 200 e de var 1000 tl yede. Ama arkaya 2 kolon + kapılara 2 + usb cd çalar dersen goldmaster öneririm toplamda 300 tlye halledebilirsin. usb cd çalar iyi olsun dersen goldmaster farklı modelini alırsın toplamda 500 tl verirsen çok güzel ses alırsın. İşçilik kablo çekilmesi vs dahil.
    6- Ön takımlarında masraf varsa acıma yaptır. Çünkü bozuk bir kısmı diğer yerleride bozar. Ön takım parçaları oldukça ucuzdur dert etme.

Arabaya müzik sistemi dahil keyfe keder 3-5 masraf daha çıkarsa toplamda 1.000 tlyi geçeceğini sanmıyorum.

• paslanma + metal yorgunluğu nedeniyle ortadan 2'ye bölünmesi an meselesi. sakın hız yapma.

İlk aracımız Toros tu.Ciddi söylüyorum bunca SUV kullandım taşa toprağa onun kadar dayanıklısini görmedim.

Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.