Şimdi Ara

Hayatım da ilk defa araba aldım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun süre Tofaş kullanmış biri olarak dikkatle dinlemeni tavsiye ederim. Aracın hayırlı uğurlu olsun.

1- Araç seni istediğin yere götürecek ama bunlar lpg ile kullanılınca yağ yakar. Her 500 km de mutlaka yağını kontrol et , motor soğukken yağ seviyesi kontrol edilir.
    2- Su da eksiltebilir ara sıra ekleme yap. Kış yaklaşınca antifriz ekle.
    3- Hararet neredeyse yapmaz . Ama yokuş yukarı sıcak havada zorlarsan dikkat et .
    4- Ön takım alt takımlara komple baktır sen ne olursa olsun masraftan kaçma.
    5- Ara sıra aracı benzinde kullan. Devirlendir seri kalkışlar yapıp zorla motor bir açılsın.
    6- Bunların kaportalar çok çok ince olur. Dikkat et araç suyu gördüğü zaman çürüme eylemini gerçekleştirir. Aracında paslanmış yerlere asitli kola dök sonra sil. Aracı yıkayıncada iyice silip temizle özellikle kapı içlerini.
    7- Ön teker bilyaları bunlarda sıkıntı yaratır . 6 Ayda bir dediğim gibi ön takımı , bilyaları kontrol ettir.
    8- Başka da masraf açacağını sanmam eşşek niyetine bin bişey olmaz.

• Hayirli olsun gule gule kullan..
  • Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.
    Bunlarda km 100.000'de sıfırlanmıyor mu ben öyle hatırlıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah kaza beladan korusun. Daha iyilerini nasip etsin insallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. Parçası ucuz, bakımları yapılırsa üzmez. Belki fazla yakar ama o da şu anki lpg fiyatlarıyla canınızı sıkmaz sanırım. Allah kaza bela vermesin.

• bunlar hep yağ eksiltiyor diye biliyorum 1000km de bir kontrol ister.
  • Abi hayırlı olsun da her "de" "da" ayrı yazılmaz be Onun dışında Allah kazasız belasız binmeyi ve daha iyilerini nasip etsin inşallah. İyi forumlar.

• Hayırlı olsunarkasına lütfen bu araç yanlamaz yazdırın

• İyi dilek ve temennileriniz den dolayı Allah razı olsun. Uyarıları dikkate alacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, bir baston kilit edinin.

Soğutma suyunda yeterli miktarda antifriz var mı? Fren hidroliği ne alemde? Yağ ve filtre değişimleri yapılmış mı? Ya lastikler? Triger seti?

Allah razı olsun. Baston kilit tam olarak ne oluyor acaba ?

Şu anda araba da antifriz yok, normal su kullanıyorum. Yakın da suyun tamamını boşaltıp antifriz ile dolduracağım. Fren hidroliğine dün baktım. İçindeki yağ idare eder. Yağ ve filtre değişimleri yapılmış mı onu bilmiyorum bak :) Lastikler yeni sayılır. Kışa kadar idare eder beni. Triger seti ne oluyor onu bilmiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.
    Bunlarda km 100.000'de sıfırlanmıyor mu ben öyle hatırlıyorum

Evet hocam 100.000 de sıfırlanıyor. Şu anda 16 bin de araba :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, bir baston kilit edinin.

Soğutma suyunda yeterli miktarda antifriz var mı? Fren hidroliği ne alemde? Yağ ve filtre değişimleri yapılmış mı? Ya lastikler? Triger seti?

Allah razı olsun. Ustam baston kilit tam olarak nedir ?

Antifriz hiç yok, normal su kullanıyorum. Fren hidroliği idare eder durum da. Yağ ve filtreler den haberim yok :) Lastikler de kışa kadar beni götürür. Triger setinin ne olduğunu bilmiyorum :)
  • Hayırlı olsun allah kaza bela vermesin

• quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

Uzun süre Tofaş kullanmış biri olarak dikkatle dinlemeni tavsiye ederim. Aracın hayırlı uğurlu olsun.

1- Araç seni istediğin yere götürecek ama bunlar lpg ile kullanılınca yağ yakar. Her 500 km de mutlaka yağını kontrol et , motor soğukken yağ seviyesi kontrol edilir.
    2- Su da eksiltebilir ara sıra ekleme yap. Kış yaklaşınca antifriz ekle.
    3- Hararet neredeyse yapmaz . Ama yokuş yukarı sıcak havada zorlarsan dikkat et .
    4- Ön takım alt takımlara komple baktır sen ne olursa olsun masraftan kaçma.
    5- Ara sıra aracı benzinde kullan. Devirlendir seri kalkışlar yapıp zorla motor bir açılsın.
    6- Bunların kaportalar çok çok ince olur. Dikkat et araç suyu gördüğü zaman çürüme eylemini gerçekleştirir. Aracında paslanmış yerlere asitli kola dök sonra sil. Aracı yıkayıncada iyice silip temizle özellikle kapı içlerini.
    7- Ön teker bilyaları bunlarda sıkıntı yaratır . 6 Ayda bir dediğim gibi ön takımı , bilyaları kontrol ettir.
    8- Başka da masraf açacağını sanmam eşşek niyetine bin bişey olmaz.

Hocam peki birkaç sorum olacak.

1- Şu anda araba motordan yağ kaçırıyor, bugün bakan birisi jontanın değişmesi gerektiğini söylemişti .
    2- Bujileri değiştirmek istiyorum.
    3- Kapı kolları biraz eski, kapı kollarını yenileyeyim diyorum.
    4- Merkezi kilit sistemi var, vede alarmı. Ama bazen kapıları kitlemiyor veya açmıyor. Sanırım beyninin değişmesi lazım.
    5- Araba da şu anda normal bir ses sistemi var. Ben orta seviye bir ses sistemi koymak istiyorum.
    6- Ön Takım alt takımları komple baktır demişsiniz. Onları baktırsam ve takımlar da sıkıntı çıksa..

Acaba yukarıda saydığım şeyleri yapacak olsam, ne kadarlık bir masraf çıkar karşıma ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Can Baran

fiyat normal. acemiliğini atarsın zaten zamanla. Sonrasında japon arabalarını tavsiye ederim. Sağlam ve masrafsız olurlar. Yeni arabalardan da iyidirler

Şöförlük konusunda acemiliğim yok ama araba bozulsa hiç anlamam. Hiçbir parçasını da tanımam. Neyin ne olduğunu bile bilmioyrum. Araba parçalarını sayarken yabancı kelimelermiş gibi geliyor bana ..:) Japon arabalar da model tavsiyeniz var mı ? Hem konforlu olsun, hemde sanayiye fazla yollamayan bir araba ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

Maliye bakanin pis pis ellerini oksadigini sonrada gel gel dedigini duyar gibiyim. Hadi hayirlisi

Valla hocam hiç sormayın. Sigortaya 780 küsür para verdim.
    Hem 25 yaş altı olduğum için, hem araba 99 dan küçük olduğu için hem de başka bir ilin plakası olduğu için biraz pahalıya patladı...
  • Hayırlı olsun , iyi günlerde kullan.
  • Olsun ilkler iyidir yinede. Her ne kadar ilklerde hep kazıklansakda milletçe sonradan açılıyoruz arap atı gibi. 2-3 sene sonra bütçeyi büyütünce bunları unutacağını düşünüyorum.

780 lira malesef büyük rakam.
  • hayırlı uğurlu olsun kardeşim allah kaza bela vermesin daha iyilerini nasip etsin.
  • hayırlısı olsun ort piyasası temizlerinin 8500 gibidir

94 model ve 116 bin km bana inandırıcı gelmedi her ne kadar tanıdık olursa olsun

2. aracınız olarak ilerde değiştirmek isterseniz ve uygun fiyatlı araç tekrar düşünürseniz size 9-15 bin bandında klima hidrolik direksiyon 4 cam otomatik abs airbag immobilizer 1.6 ve 2.0 motor seçenekli mazda 626 tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.