|
Başıma gelen ve kıl payı atlattığım bir konuda siz değerli dostlarımı uyarmak istiyorum bugün. Belki daha önce itopya.com mağduriyeti konusundan aşina olanlar vardır sıfır monitörle ilgili bir mağduriyet yaşamıştım. Bu sefer de aldığım harddisk ile neredeyse dolandırıcıların gazabına uğruyordum Yaklaşık bir ay kadar önce bilgisayarımı yükseltmek için ram ve ssd alıp takmıştım. Şimdi de klasik oyun arşivi yapmak için 2 tb bir hdd aldım. Seagate marka harddisk geldiğinde hiç şüphe etmeden bilgisayarı söküp hazırladım. Tam hdd paketini açacakken şüphelenip bir sorgulayayım dedim ve sahte çıktı. Buraya görsellerini de ekliyorum Sırasıyla neden sahte olduğunu anladığımı yazmak istiyorum aydınlatmak adına; İlk olarak model kodu internette ve faturada yazan ile bana gelen ürünün üzerindekinden farklı Ürünün üzerinde yazan model kodu ise internette araştırılınca bulunmuyor. Yani Seagate böyle bir ürünü piyasaya hiç sürmemiş. Bu model koduyla satılan hiçbir ürün yok. Ayrıca benim aldığım barracuda serisi olmasına rağmen ürün kodu vx harfli ve bu harfler Seagate ağ disklerine ait. Qr koddan doğrulama yapmak istediğimizde Qr ın, altta yazan doğrulama numarasından tamamen farklı olduğunu öğrendik. Yani qr okutunca çıkan kod başka, altında yazan kod başka. Seagate doğrulama sitesinde de bu kodların her ikisi de hata veriyor. Ben paket açılmadığı için iademi yaptım ama yeni alacak arkadaşların paketi açmadan önce bu kontrollerden geçirmesini tavsiye ederim. ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı