Şimdi Ara

Sarı sitede ekran kartı dolandırıcılığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar başımdan geçen bir olayı anlatmak istedim.

    Bir arkadaşımın ekran kartını sahibinden.com da ilana koydum. İlana S-Param ile al seçeneğinide ekledim.

    Birisi biraz pazarlık yaptı, fiyatı dediği fiyata çektim ve satın aldı. Ürün satıldığında Almanya'daydım, iletişim biraz kısıtlıydı.

    İş yerimden arkadaş kartı kargo yaptı, kargo karşı tarafa ulaştı, ben deneyip parayı onaylamasını beklerken, sahibinden.com dan ürün iade edildi şeklinde bildirim geldi.


    Whatsapp üzerinden Ürünü satın alan kişiye yazdım, ne oldu üründe sorun mu var neden iade ettin dedim. Ürünü taktım çalışmadı, hatta arkadaşımda da denedik onda da çalışmadı dedi. Neyse sorun yok dedim.


    Ürün gelince bilgisayarcı arkadaşa ulaştırdım ve test etmesini söyledim. Test etti, çalışmadı Tamay, bu kartın vidalarıda yamuk takılmış, sanırım kartı sökmüşler dedi. Bu sırada bir kaç kere çocuğa yazdım ben sağlam gönderdim, bozuk geldi falan dedim ama umursamadı pek.

    Bu arada instagram'dan birisi yazdı.

    "Tamay Doğar siz misiniz, sahibinden.com dan ekran kartı sattınız mı hiç dedi", "evet sattım 3080ti gönderdim bozuk geldi" dediğimde, yazan kişi "bende 3060ti gönderdim içini değiştirip geri göndermişler ben direk kargoya tutanak tutturdum aradım paramı gönderdi, sizin kargo poşeti ile bana kargo yapmış oradan ulaştım size, muhtemelen sizinkinide öyle yapmıştır" dedi.

    Kartımı alan Adamı aradım, "bu kartın içi değişmiş, servise tutanak tutturdum, avukata veriyorum şimdi tutanak ve sahibinden.com satış sözleşmesini" deyince tamam abi paranı göndereyim dedi. 9.500 TL gönderdi.


    Sahibinden.com 'la bu süreçte bir kaç kere görüştüm, bizim yapabileceğimiz hiç bir şey yok, savcılığa şikayette bulunun dediler.

    Benim size ulaşma sebebim zaten benim ilanım için değil bundan sonraki ilanlar için dedim. pek iplemediler. Sikayetvar.com a yazdım. süreci anlattım. Aradılar, kvkk kapsamında başka ilanlarıda iade edip etmediğinin bilgisini veremeyiz, ama hesabı inceleyeceğiz böyle bir durum varsa önlem alacağız dediler.


    Bozuk olan ekran kartınıda Youtube takip ettiğim ekran kartı tamiratı yapan bir kanal vardı oraya gönderdim. Kendisi Ekran kartını açtı baktı padleri bile eksik kartın. Tamir süreci ile ilgili bir video çekecek ve bu konuyuda gündeme getirecek. Bu adamlar şebeke haline gelmişler. Erkan kartınızı satarsanız ya elden teslim edin veya önce para sonra ekran kartını gönderin. En sağlamı deneyerek elden teslim etmek.


    Teknoloji Çözüm - YouTube



    Kart kurtalılamadı


    video linki

    ZOTAC RTX 3080 Tİ EKRAN KARTI DOLANDIRILICIĞI HAKINDA BİLGİLENDİRME - YouTube




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T@M@Y -- 15 Ocak 2024; 9:12:12 >







  • Geçmiş olsun hocam.

  • OptikForm kullanıcısına yanıt

    Benim kaybım yok, (sadece o sinir, stres ve uğraş) ekran kartı tamir olup gelirse, satabilirsem masrafı düşüp lösev'e bağış yapacağım.

    Satamazsam kendim kullanacağım.


    bu şekilde yaşayan mutlaka olmuştur veya sahibinden.com 'da sparam güvende diye satış yapacak olan olursa, hiç bir güvenceniz yok.

    Alıcı ürününüzü alıp içini değiştirip size bozuk diye gönderebilir. Savcılığa dahi verseniz bir sonuç elde edemezsiniz bu tür durumlarda.

    O yüzden satış yaparken insanların dikkatli olması için yazdım.

  • benim anlamadığım içini nasıl değiştirmişler?

  • tazmannia T kullanıcısına yanıt

    muhtemelen bu adamlar piyasadan bozuk kart topluyor. sahibinden de aynı modelden satılan kartları satın alıyor. sağlam kart ile bozuk kartın board kısmını değiştiriyorlar.

  • havale eft dışında hala satıcı açısından güvenli seçenek yok uzak alışverişlerde hocam.


    sırf bu yüzden param (güvende değil) uygulamasını kullanmıyorum,dolap dan sat diyor yok diyorum önce havale eft sonra kargo, işinize gelirse, varsa tanıdık benim şehrimde oturan gelsin elden ona verim o size kargolasın diyorum.


    siz ekran kartı yollarsınız. içi boş kargo geldi iade ettim der çalsa boş kutu yollasa gitti malınız..

  • Aynı problemi yaşadım. Allah'tan üründe sorun yoktu geldiğinde. Önce ürünü aldı sonra 2 gün geçti bende denedin mi diye sordum. O da denedim ama hissiyatı hoşuma gitmedi dedi. İade edeceğini söyledi. Ürün sıfır olduğu için, ikinci ele düştü sonuç olarak. Bende sahibinden'i arayıp anlatmaya çalıştım, bütün sıfır ürünlerde bandrol olmadığını anlatmaya çalıştım ama yok abi anlamıyorlar. Hele birde bana THH'ye verin sorun yaşadıysanız demez bi. Orada bi kaynar sular döküldü benim kafadan. Dedim İnşallah sorun yoktur üründe. Allah'tan ki yoktu. Neticeye geliecek olursak bunlar verdiği hizmet için para almasını biliyor ama sorun yaşayınca 3 maymunu oynayıp kendilerini soyutluyorlar. Kaldı ki böyle bir şey hapan şahıs belki farklı hesaplar açıp yapıyor bu işlemi. Neyin önlemi yani. Geçmiş olsun. Bu arada arkadaş ürünü denediğini kendisi söyledi bende ss aldım kanıtım var dememe rağmen bana gidip Thh'ye verin o zaman dedi.





  • Kaptırabildiklerine kaptırıyorlar demek. Ses etmeyende anlamayanda mağdur oluyor. Daha çok ekran kartı alışverişini buradan yapıyorum referanslı üyelerden, sarı siteden genellikle elden alışveriş yaparım. Çok sıkıntılı durum, geçmiş olsun.

  • Dolandırıcılık her yerde hocam sahibinden de 3080 ilanı gördüm kalktım çekmeköy tarafından ataköy marinadaki ofisine gittim. Gitmeden öncede sordum test edecek sistem var mı diye var dedi. Gittim kartta 3 tane 8 pin besleme psuda 2 tane 8 pin gel şimdi burdan yak. Kartları deneyemiyoruz başladım sağını solunu incelemeye açılmadı dediği kartların içinden geçmişler resmen. Güya bakım yapmışlar lan hödük açıldı niye yazmıyorsun ilana da beni bir dünya yol getirtiyorsun. Uzun lafın kısası şerefsiz dolmuş ortalık. Kartlarıda hala açılmamış diye satmaya çalışıyor utanmadan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratd555 -- 13 Ocak 2024; 14:44:52 >
  • Konu açılması iyi olmuş. Dolandırıcılar satıcılar kadar alıcı tarafında da var. Sahibinden ile aynı muhabbeti ben yıllar önce yaşamıştım. Alıcı isterse ürünü geri iade etmesin, sahibinden alıcının parasını iade ediyor. Siz de savcılığa gidersiniz diyor açık açık. Koydukları komisyon, ayrıca saçma sapan. Ürünleri resmi olarak ithal eden firmalar bile bunlar kadar kar koyamıyordur. Aldıkları ücret karşılığı verilen hizmet sıfıra yakın. Bir bakışta anlayacağınız dolandırıcıların ilanlarını da sorgusuz sualsiz yayınlıyorlar. Kaç defa şikayet ettik ilanları. Herhangi bir işlem yapmıyorlar. Cevap dahi vermiyorlar.

  • çok önemli bir konu sırf bu yüzden param güvende ile hiçbirşey satmam. belki ayakkabı giysi falan satılabilir fakat onda bile sırf iade etmek için ürünü kesip geri yollayanlar var. en güzeli elden al gülüm ver gülüm

  • Geçmiş olsun, her zaman derim get ile ürün satmayın. Sen dolandırıcı mısın diyen olursa da basın engeli geçin.

  • Bu get olayının da b.. çıktı.. o değil de olan iyi niyetli al satçılara oluyo r

  • Az önce konu sahibinin ilgili videosunu izlemiştim . Ben de yakın zamanlarda ekran kartı satın almak için özellikle param güvende olan ilanlara bakıyordum. Param güvende ile satış yapan 17-18 yaşlarında biriyle görüştüm. Param güvende ile hiç satış yaptın mı dedim, hayır abi dedi. Param güvendenin riskini anlattım. Neyse ürünü satın aldım ama 3. gündü sanırım satışı iptal etti göndermedi. Kusura bakma abi dedi. Nasip değilmiş dedim. Başka birinden yine param güvende ile satın aldım .

    Neden param güvendenin riskini anlatıyorsun derseniz, başkaları tarafından dolandırılabilir. Genç yaşında yaşayarak öğrenmesin... Belki de riski öğrenince vazgeçti ama önemli değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi make up -- 21 Ocak 2024; 2:40:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.