hangisi doğru ; ev sahibi olmak, veya ev alabilecek parasıyla kirada yaşamak !? |
hangisi doğru ; ev sahibi olmak, veya ev alabilecek parasıyla kirada yaşamak !?

hangisi doğru ; ev sahibi olmak, veya ev alabilecek parasıyla kirada yaşamak !?
(En Son Oy Tarihi: 4.4.2025)
-
-
bak bu tarz hayata mantıklı yönde şekil vermek üzerine tartışmalı anketli forum konularına bayılıyorum.
burada bir seçenek eksik olmuş !
atadan dededen bir köy evi olsada gidip oturu versem !
diyecektim de ama çeklik yapı olmadığı sürece deniz dalgası gibi ilerleyen deprem
sırasıyla tüm kolon kiriş bağlantılarını tek tek kırıyor bu sırayla olan bir iş olsada
sen sanıyorsun ki hepsi bir anda kırıldı ! dedenin köyüne tiny hom'la gitmiyorsa
bu fantezi film senaryosu ; hayatta kalma filmi senaryosuna döner haberin olsun !!!
internette yapılabilinecek işlere bakar gerekirse çanak internet alır dede toprağında devam eder insan
bu arada ion mask tr ye ucuz uydu internet getirmiyormuy du
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 30 Eylül 2023; 8:52:48 > -
Hiç biri..Bu ülkede evler fahiş fiyatlarda satılırken bir an önce bi vatandaşa evi itekleyip satıp kaçacaksın.Avrupada aynı fiyata daha iyi ev alınıyor.
Bu ülkede toplu iğneye bile para yatıran aklını kaçırmıştır
-
bu seçeneği detaylandır !?
o dediğini yapabilmek için ne kadar para gerekli !?
-
Gölgede %80 enflasyonun olduğu yerde (tüik rakamı) %50 faize inanıp evini satıp kiraya geçersen max 2 sene kirada yaşarsın sonra açıkta kalırsın. ELindeki avcundaki yok olur gider.
Birikim yapıp (adam gibi birikim. Altın, fon vs) uygun ev bulduğunda peşinat yapıp kredi çekmek en doğru tercih. Sonra bunu artıracaksın.
Bkz 2020'de herkes "evden yatırım olmaz. Borsa, kripto" vs derken 3 kuruş peşinatla ev alanların aldığı evler 3ken 13 oldu seneye 23 olacak. Su an evet yüksek faizler ama seve seve indirecekler indirmek zorundalar. O zamana kredi çekmek için hazırlıklı olmak lazım.
Ondan sonra tekrar birikim ve tekrar konut. Tüm büyük zenginler böyle yapıyor TV'deki soytarı şebeklere bakmayın siz dünyanın en iyi yatırımı her zaman emlaktır. Çünkü kredi kaldıracı yüksektir. Örn 1 milyonluk ev için 100 bin peşinat yeterlidir. Hisse alırken, altın alırken fiyatı neyse olur kimse 1e 10 kredi vermez. Ayrıca konut kredilerinde vergi yoktur. Hisse gibi de batmaz, yok olmaz, çalınmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufo -- 30 Eylül 2023; 8:58:43 >
-
Hiç istediğim gibi bir ev alamadım ama gücümün yettiği bir apartman dairesi aldım. Aldığım için de 1 gün bile pişman olmadım. İlk dairemi 2019 yılında 129 bin tl fiyata aldım çevremde herkes o para yatırılır mı vs diyordu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
adam konu açmış, konuyu anonim yapmış sonra konuyu başkası açmış gibi cevap vermiş helal olsun
-
konuyu kimin açtığının önemi yok !
ama biz insanlara takıkız !
kesin bu işin arkasında batının büyük oyunları dönüyor bu kesin !!!
(bu sözü kulağına fısıldayan ; %99 hz
olabilir )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 30 Eylül 2023; 9:25:9 > -
kirada oturan uzayda mı oturacak ..Sonuçta deprem kiracı ve ev sahibi ayrım yapmaz...
-
faiz düşünce ev fiyatları artacak dolayısıyla hem ödediğin kira da artacak hem de faizden alacağın para azalacak.o yüzden ev almak daha mantıklı,hem de ev sahibiyle uğraşmazsın.
-
benimde kirada dairelerim var .şuanki enflasyonla kira getirisinin hicbir önemi yok.elimden bir iş gelmedigimden satıp değerlendiremiyorum.kiraci olupta elalemin ağiz kokusu çekmeye değmez.kendi oturacağin evin olacak,varsa başka birikimin farkli yerlerde değerlendireceksin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
risk ne kadar yüksekse bu işten kazançlı çıkma şansıda o kadar yüksek olabilir
-
Soruyu yanlış sormuşsun, zaten evi olan biri yatırım olarak ev almalı mı? almamalı mı? diye sormalıydın. O zaman daha güzel bir istatistik çıkardı. Hiç evi olmayan insanların ev almak istemelerinin ezici çoğunluk olacağı belliydi.
-
Bu devirde ev almak saçmalık
Bizim bi kiraci 3 4 sene gram kira ödemedi adami avukat bile cikaramadi en son kendisi vicdana gelip çıktı
Kiraci oldun mu o evi 10 sene belesten almis gibi oluyorsun çünkü kira her sene eriyor devlet yuzde 25ten cok kira zammi yaptirmadigi icin
Suan fazladan evim olsa it bağlarım gene de kiraya vermem en son o kiracı çıktığında evin de icine etmisti zararin da zararini verdi bize rizkimizi yedi devlet de onun tarafını tuttu
Türkiye'de mahkemelerde bi kiracının bi de kadının sırtı yere gelmez
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aldığın evin yeri çok önemli
Halamin oğlu istanbulda kirada ankaradan ev aldi kiracisi var
Adam en az 10 15 bin vermesi gereken yerde 1900e oturuyor
Ev sahibi oldun mu ayvayi yiyorsun bu ülkede kiraciysan kafan rahat evdeki her seyi bozsan gene sıkıntı yok ev sahibine kitleyip geciyorsun
Yatirim icin de oturmak icin de ev alinmaz şuan
Kiracilar ev sahibinden cevval oluyor
Bizim binada bi kiracı var sanırsin bina ona ait omg
11 daire var o kiracı yüzünden herkes huzursuz ev sahipleri dahil
Eskidenmis o ev sahibinin ağzının kokusunu çekmek falan şimdi kiracilar rahat
bu insanin karakteriyle alakali durum.eskiden insanlar daha şerefliydi.şimdi ortam başkalarinin malina çöken karaktersizlerle dolu.benim eskiden bir kiracim.vardi .evden cikarken ben arkamdan laf söylettirmem demişti.tabi şuan kanunlarda kiracilardan yana.ama kanun dinlemeyenlerde yok değil
Eğer karaktersiz bir insan isen, ev almaya gerek yok, paranı istediğin gibi değerlendir. Oturmak için de kiralık bir ev seç. Kafana göre kiranı artır. Yıllarca otur, çıkma. Kanunlar arkanda. Hatta çıkarken bir sürü aidat borç takabilirsin, ev sahibinden üste para bile alabilirsin. Barınma sorununu çok ucuza getirir, paranı da gönlünce yersin.
Doğru memleketin yüzde 90+ı insan değil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Millet bu yüzden varya evi olduğu halde kirada oturuyor
Geçen eksideki 1 kiraya verme 2 kiraya verme 3 kiraya verme başlığını okudum kanim dondu cok kansız insanlar var
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Hiç biri..Bu ülkede evler fahiş fiyatlarda satılırken bir an önce bi vatandaşa evi itekleyip satıp kaçacaksın.Avrupada aynı fiyata daha iyi ev alınıyor. Bu ülkede toplu iğneye bile para yatıran aklını kaçırmıştır |
Benzer içerikler
- necip fazıl kısakürek atatürk
- elektrikli traktör ne oldu
- kadir mısıroğlu neden vatandaşlıktan çıkarıldı
- gerçek atatürk kimdir
- iş kurmak istiyorum
- tüvtürk kime satıldı
- 5g türkiye
- tok araba fiyatları
- dünyanın en zengin ülkesi
- en çok satan elektrikli araba
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X