Şimdi Ara

hangi motor yağı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biliyorsunuzki motorsiklerletin çoğunluğu hava soğutmalı ve iş yağa düşüyor hangi yağı yada yağları tavsiye edersiniz arkadaşlar sizce en iyi yada en kullanışlı marka hangisi ?

• yağın markası önemli ama zamanında değiştirmek en önemlisi ben markaya çok takılmıyorum genelde bp castrol kullanıyorum yağı da 1000 ile 1500 km arasında kendim değiştiriyorum.ayrıca yağı da sanayiden açık yağ alıyorum 1 lt lik yağlar daha pahalı oluyor 20 lt lik tenekeden 1 litre ayarlıyor yarı fiyatına geliyor
  • Castrol Power1 10-50
  • senolas S kullanıcısına yanıt
    shell ax5 15w50
    petrol ofisi sentetik 10 40
    opet 15 50

toptan alirsan ucuza gelir
    fakat yağın ortalama 2-3 sene raf ömrü olduğunu unutmayın

yaglarda api sinifi vardır
    api den sonraki h g l m n gibi vb. harfler arttikca koruma derece sınıfını gosterir
    a b c gibi arttikca korumasi artıyor

opet yağın sinifi yüksek

ucuz istersen po 15 50 mineral yag

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yağın vizikozitesi düşük olan
    daha az yakit tuketimi sağlayabilir

10 40 petrol ofisi aldim

tam sentetik olanlar islak kavramali motorda soruna neden olma ihtimali var buna dikkat edin yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: PUNTO MULTİJET

yağın vizikozitesi düşük olan
    daha az yakit tuketimi sağlayabilir

10 40 petrol ofisi aldim

tam sentetik olanlar islak kavramali motorda soruna neden olma ihtimali var buna dikkat edin yeter

10 40 yazın sıkıntı cıkarır bilginize cabuk hararet yapar ıslak kavramalı derken ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rdvnbzgc

yağın markası önemli ama zamanında değiştirmek en önemlisi ben markaya çok takılmıyorum genelde bp castrol kullanıyorum yağı da 1000 ile 1500 km arasında kendim değiştiriyorum.ayrıca yağı da sanayiden açık yağ alıyorum 1 lt lik yağlar daha pahalı oluyor 20 lt lik tenekeden 1 litre ayarlıyor yarı fiyatına geliyor

sanayide ne tür yerlerde dediğiniz tarz yağlar bulunur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    motor yağı neden artar ?
    10 yıl önce açıldı
    Hangi yağ
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

shell ax5 15w50
    petrol ofisi sentetik 10 40
    opet 15 50

toptan alirsan ucuza gelir
    fakat yağın ortalama 2-3 sene raf ömrü olduğunu unutmayın

yaglarda api sinifi vardır
    api den sonraki h g l m n gibi vb. harfler arttikca koruma derece sınıfını gosterir
    a b c gibi arttikca korumasi artıyor

opet yağın sinifi yüksek

ucuz istersen po 15 50 mineral yag

Konu açmıştım bilen biri çıkmamıştı Opet motor yağı hakkında bilgin var mı? Hep castrol, shell deniyor ama ben Opet'i merak ediyorum.
    motosikletlerin debriyaji (kavramasi) yağın içinde
    4t (4 zamanlı) yag kullanilir motosikletlerde

pejolarda 2 zamanli yağ kullanilir

• ArdiaroS kullanıcısına yanıt
    opet yagi gördüklerinin icinde en yuksek sinifa sahip olandi

jaso ma sınıfı motorsiklet yağı demek oluyor sanirim

bu hem jasoma 2hem de api sm sınıfı

www.opetoil.com.tr/tr/urun-detayi/fullmotos4ts15ws50

bu yagi yazin kullanmak isterim

kitapçık 10 40
    15 50 tavsiye ediyor
    sifir olduhu icin motor kalin yag kullanmak istemiyorum ilk başlarda

• quote:

opet yagi gördüklerinin icinde en yuksek sinifa sahip olandi

jaso ma sınıfı motorsiklet yağı demek oluyor sanirim

bu hem jasoma 2hem de api sm sınıfı

www.opetoil.com.tr/tr/urun-detayi/fullmotos4ts15ws50

bu yagi yazin kullanmak isterim

kitapçık 10 40
    15 50 tavsiye ediyor
    sifir olduhu icin motor kalin yag kullanmak istemiyorum ilk başlarda

Ben de castrol 10w-50 ile opet 15w-50 yi düşünüyordum ama Ankara için kalın olur diyorlar. Opetin 10w-40 da sg sınıfı mı neydi o yüzden kullanılmaz. Gene castrol 10w-40'a kalıcam gibi ama hele bi vakti gelsin bakalım o zamana kadar ne ola ne bite

sonunda 10w 50 castrol aldım 4 zamanlı tam sentetik 26tl
  • Motosikletin markası modeli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: senolas

quote:

yağın markası önemli ama zamanında değiştirmek en önemlisi ben markaya çok takılmıyorum genelde bp castrol kullanıyorum yağı da 1000 ile 1500 km arasında kendim değiştiriyorum.ayrıca yağı da sanayiden açık yağ alıyorum 1 lt lik yağlar daha pahalı oluyor 20 lt lik tenekeden 1 litre ayarlıyor yarı fiyatına geliyor

yağ ve araç malzemeleri satan yerler oluyor sanayide kime sorsan söyler yağ alacağım de hem onlar motor için uygun yağı da önerirler ihtiyacın kadar alırsın kışın 10 40 yağ kullanman daha sağlıklı olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: senolas

quote:

yağ ve araç malzemeleri satan yerler oluyor sanayide kime sorsan söyler yağ alacağım de hem onlar motor için uygun yağı da önerirler ihtiyacın kadar alırsın kışın 10 40 yağ kullanman daha sağlıklı olur.

evt kışın ince yağ motorun cabuk ısınması için gerekliymiş bi çok yer bu konuda bilgisiz 40 15 4 mevsim yağ ekleyen tamirciler var yada 40 10 bu yaz deli gibi hararet yaptı makina bu konuda bilgili bi arkadaş 10 50 yi önerdi castrol onun dediğini yaptım yarın yağı eklicem sonucları yazarım yine

• ArdiaroS kullanıcısına yanıt
    başlangıc motorum kuba xcg 150
  • Castrol Power 1 Racing 4T 10w-40 uygundur bulamazsan Castrol Power 1 4T alırsın pişman etmez.

Nisan sonu aynı markanın 15-50 yağını koyarsın.

Yağ değişimi motosikletlerde çok basit zaten hiç boş yere tamirci ile uğraşma.
  • motul 10 40 kullanıyorum çok memnunum
    bu gün 10w 50 castrol 4t tam sentetik yağı koydum motora ve ben bir yağın motoru bukadar değiştirebileceğine gözlerimle görmesem inanmazdım motorun çekişi okadar arttıki yeni benzinli araba sürüyormuşum gibi hissettim tavsiye ederim bu yağı
  • kendim bir yedek parçacı ve yağ sektörünün içerisinde oldugum için hava soğutmalı motorlara en iyi marka ve yağ Castrol Power 1 Racing 4T 10w-40 4 zamanlı motorlara bundan iyisini bulamazsınız kendim devamlı kullanırım yazları ise yine Castrol 15/40 veya 20/40 kullanırım ...idael oluyor ....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.