Bildirim
hangi motor yağı?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
yağın markası önemli ama zamanında değiştirmek en önemlisi ben markaya çok takılmıyorum genelde bp castrol kullanıyorum yağı da 1000 ile 1500 km arasında kendim değiştiriyorum.ayrıca yağı da sanayiden açık yağ alıyorum 1 lt lik yağlar daha pahalı oluyor 20 lt lik tenekeden 1 litre ayarlıyor yarı fiyatına geliyor -
Castrol Power1 10-50 -
shell ax5 15w50
petrol ofisi sentetik 10 40
opet 15 50
toptan alirsan ucuza gelir
fakat yağın ortalama 2-3 sene raf ömrü olduğunu unutmayın
yaglarda api sinifi vardır
api den sonraki h g l m n gibi vb. harfler arttikca koruma derece sınıfını gosterir
a b c gibi arttikca korumasi artıyor
opet yağın sinifi yüksek
ucuz istersen po 15 50 mineral yag
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yağın vizikozitesi düşük olan
daha az yakit tuketimi sağlayabilir
10 40 petrol ofisi aldim
tam sentetik olanlar islak kavramali motorda soruna neden olma ihtimali var buna dikkat edin yeter
quote:
Orijinalden alıntı: PUNTO MULTİJET
yağın vizikozitesi düşük olan
daha az yakit tuketimi sağlayabilir
10 40 petrol ofisi aldim
tam sentetik olanlar islak kavramali motorda soruna neden olma ihtimali var buna dikkat edin yeter
10 40 yazın sıkıntı cıkarır bilginize cabuk hararet yapar ıslak kavramalı derken ? -
quote:
Orijinalden alıntı: rdvnbzgc
yağın markası önemli ama zamanında değiştirmek en önemlisi ben markaya çok takılmıyorum genelde bp castrol kullanıyorum yağı da 1000 ile 1500 km arasında kendim değiştiriyorum.ayrıca yağı da sanayiden açık yağ alıyorum 1 lt lik yağlar daha pahalı oluyor 20 lt lik tenekeden 1 litre ayarlıyor yarı fiyatına geliyor
sanayide ne tür yerlerde dediğiniz tarz yağlar bulunur -
quote:
shell ax5 15w50
petrol ofisi sentetik 10 40
opet 15 50
toptan alirsan ucuza gelir
fakat yağın ortalama 2-3 sene raf ömrü olduğunu unutmayın
yaglarda api sinifi vardır
api den sonraki h g l m n gibi vb. harfler arttikca koruma derece sınıfını gosterir
a b c gibi arttikca korumasi artıyor
opet yağın sinifi yüksek
ucuz istersen po 15 50 mineral yag
Konu açmıştım bilen biri çıkmamıştı Opet motor yağı hakkında bilgin var mı? Hep castrol, shell deniyor ama ben Opet'i merak ediyorum. -
motosikletlerin debriyaji (kavramasi) yağın içinde
4t (4 zamanlı) yag kullanilir motosikletlerde
pejolarda 2 zamanli yağ kullanilir
opet yagi gördüklerinin icinde en yuksek sinifa sahip olandi
jaso ma sınıfı motorsiklet yağı demek oluyor sanirim
bu hem jasoma 2hem de api sm sınıfı
www.opetoil.com.tr/tr/urun-detayi/fullmotos4ts15ws50
bu yagi yazin kullanmak isterim
kitapçık 10 40
15 50 tavsiye ediyor
sifir olduhu icin motor kalin yag kullanmak istemiyorum ilk başlarda
quote:
opet yagi gördüklerinin icinde en yuksek sinifa sahip olandi
jaso ma sınıfı motorsiklet yağı demek oluyor sanirim
bu hem jasoma 2hem de api sm sınıfı
www.opetoil.com.tr/tr/urun-detayi/fullmotos4ts15ws50
bu yagi yazin kullanmak isterim
kitapçık 10 40
15 50 tavsiye ediyor
sifir olduhu icin motor kalin yag kullanmak istemiyorum ilk başlarda
Ben de castrol 10w-50 ile opet 15w-50 yi düşünüyordum ama Ankara için kalın olur diyorlar. Opetin 10w-40 da sg sınıfı mı neydi o yüzden kullanılmaz. Gene castrol 10w-40'a kalıcam gibi ama hele bi vakti gelsin bakalım o zamana kadar ne ola ne bite
-
sonunda 10w 50 castrol aldım 4 zamanlı tam sentetik 26tl -
Motosikletin markası modeli? -
quote:
Orijinalden alıntı: senolas
quote:
yağın markası önemli ama zamanında değiştirmek en önemlisi ben markaya çok takılmıyorum genelde bp castrol kullanıyorum yağı da 1000 ile 1500 km arasında kendim değiştiriyorum.ayrıca yağı da sanayiden açık yağ alıyorum 1 lt lik yağlar daha pahalı oluyor 20 lt lik tenekeden 1 litre ayarlıyor yarı fiyatına geliyor
sanayide ne tür yerlerde dediğiniz tarz yağlar bulunur
yağ ve araç malzemeleri satan yerler oluyor sanayide kime sorsan söyler yağ alacağım de hem onlar motor için uygun yağı da önerirler ihtiyacın kadar alırsın kışın 10 40 yağ kullanman daha sağlıklı olur. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: senolas
quote:
sanayide ne tür yerlerde dediğiniz tarz yağlar bulunur
yağ ve araç malzemeleri satan yerler oluyor sanayide kime sorsan söyler yağ alacağım de hem onlar motor için uygun yağı da önerirler ihtiyacın kadar alırsın kışın 10 40 yağ kullanman daha sağlıklı olur.
evt kışın ince yağ motorun cabuk ısınması için gerekliymiş bi çok yer bu konuda bilgisiz 40 15 4 mevsim yağ ekleyen tamirciler var yada 40 10 bu yaz deli gibi hararet yaptı makina bu konuda bilgili bi arkadaş 10 50 yi önerdi castrol onun dediğini yaptım yarın yağı eklicem sonucları yazarım yine
-
başlangıc motorum kuba xcg 150 -
Castrol Power 1 Racing 4T 10w-40 uygundur bulamazsan Castrol Power 1 4T alırsın pişman etmez.
Nisan sonu aynı markanın 15-50 yağını koyarsın.
Yağ değişimi motosikletlerde çok basit zaten hiç boş yere tamirci ile uğraşma. -
motul 10 40 kullanıyorum çok memnunum -
bu gün 10w 50 castrol 4t tam sentetik yağı koydum motora ve ben bir yağın motoru bukadar değiştirebileceğine gözlerimle görmesem inanmazdım motorun çekişi okadar arttıki yeni benzinli araba sürüyormuşum gibi hissettim tavsiye ederim bu yağı -
kendim bir yedek parçacı ve yağ sektörünün içerisinde oldugum için hava soğutmalı motorlara en iyi marka ve yağ Castrol Power 1 Racing 4T 10w-40 4 zamanlı motorlara bundan iyisini bulamazsınız kendim devamlı kullanırım yazları ise yine Castrol 15/40 veya 20/40 kullanırım ...idael oluyor ....
Benzer içerikler
- scooter motor marş basıyor ama çalışmıyor
- cf moto 250 sr yorum
- aprilia sr 125 yorum
- scooter olmayan otomatik vites motor
- bağlanan motor nasıl alınır
- yamaha elektrikli bisiklet
- aprilia sr 125 yorum
- honda forza 750 fiyat
- uçan motor
- honda cbf 125
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X